Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų ligos, N-toji dalis

QUOTE(11alpina @ 2013 03 06, 11:15)
tas ir yra keisčiausia, kad ji kaip ir dabar rujoja. Kraujo nėra, bet lytiniai organai paburkę, sukelia susidomėjimą patinams..
O tai echoskopija parodys ką nors, jei yra netikras nėštumas? g.gif

Echoskopja parodys, yra ar nėra normalus nėštumas smile.gif
Tada jau ir galvosit.
Tariamo nėštumo nieks nediagnozuos rujos metu. Koks nėštumas, jei kalė rujoja? Nebent ruja buvo prieš porą mėn ir kalė jau susiruošusi gimdyti 4u.gif
Atsakyti
kad jai nėra tikro nėštumo tai aš 100 proc žinau
Atsakyti
Gal aš tada nelabai jus suprantu ax.gif

Tariamas nėštumas - fiziologinė neapvaisintos kalės būklė, pasireiškianti nėštumo požymiais. Tariamo nėštumo metu kalei atsiranda visi pasiruošimo šuniavimuisi požymiai. Po dviejų mėnesių nuo rujos vidurio ji gali pradėti ruošti sau guolį ir būti panašios į šuniavimąsi būklės.

Kodėl įtariat, kad Jūsų žvėriui gali būti tariamas nėštumas, jei rašot, kad jos būklė labiau panaši į rujojančios kalės?
Kada buvo paskutinė normali ruja?
Atsakyti
Ji rujoja kartą į metus. Tai ir sakau, kad įtartina man. Ji pradėjo rujoti prieš kokias dvi savaites. Pas ją kraujo visada nedaug būna, bet turim ir patiną namie, tai jis aiškiai parodo, kai ima rujoti, plius padidėja lytiniai organai. Bet va prieš porą dienų pastebėjau padidėjusias pieno liaukas, toks mini tešmuo pasidarė, kalytė vangesnė, daugiau kuičiasi po savo būdą. Negali taip būti, kad anksčiau tas netikras nėštumas prasidėjo? Ar būtinai toks laiko tarpas po rujos turi praeit?
Veterinarui prisikambinti negaliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 06 kovo 2013 - 10:45
Tai kad pagal visus parašymus atrodo, kad kalė tiesiog rujoja... ir vangumas, ir dažnesnis šlapinimasis, ir paburkę papukai...
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 03 06, 10:45)
Tai kad pagal visus parašymus atrodo, kad kalė tiesiog rujoja... ir vangumas, ir dažnesnis šlapinimasis, ir paburkę papukai...

bet prieš tai kai rujojo, nieko panašaus nebūdavo, nei papukai paburkdavo. Gal aš čia per daug trizniuoju?
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2013 03 06, 11:48)
bet prieš tai kai rujojo, nieko panašaus nebūdavo, nei papukai paburkdavo. Gal aš čia per daug trizniuoju?

Nu, aš žinau porą kalių, kurioms taip būna rujojant. Ar tai gerai, ar ne - nežinau.
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2013 03 06, 10:44)
Ji rujoja kartą į metus. Tai ir sakau, kad įtartina man. Ji pradėjo rujoti prieš kokias dvi savaites. Pas ją kraujo visada nedaug būna, bet turim ir patiną namie, tai jis aiškiai parodo, kai ima rujoti, plius padidėja lytiniai organai. Bet va prieš porą dienų pastebėjau padidėjusias pieno liaukas, toks mini tešmuo pasidarė, kalytė vangesnė, daugiau kuičiasi po savo būdą. Negali taip būti, kad anksčiau tas netikras nėštumas prasidėjo? Ar būtinai toks laiko tarpas po rujos turi praeit?
Veterinarui prisikambinti negaliu

Tai kada ji paskutinį kartą normaliai rujojo? Nes jei ką tik, tai tas tariamas nėštumas ir vystosi, nes du mėnesiai po tai jau būna su visu pienu ir žaislų čiučinimais ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 03 06, 11:48)
Tai kada ji paskutinį kartą normaliai rujojo? Nes jei ką tik, tai tas tariamas nėštumas ir vystosi, nes du mėnesiai po tai jau būna su visu pienu ir žaislų čiučinimais ar pan.

sakau prieš dvi savaites pradėjo rujoti
Atsakyti
Tai čia turėtų būt tiesiog ruja. Esu skaičiusi, kad jei itin pabrinksta, pakietėja, skauda speniai rujos metu - reiktų pasirodyt veterinarui dėl galimo uždegimo, bet čia manau kykute daugiau pasakytų.
Atsakyti
Tariamą nėštumą diagnozuočiau anksčiausiai tik praėjus mėnesiui po rujos - t.y., kai kalė pradeda "storėti" ir jei tai aiškiai išreikšta. Normaliai tariamas nėštumas pasimato ir jį galima diagnozuoti tik praėjus porai mėn. po rujos, kai pasireiškia šuniavimuisi būdinga elgsena - lizdo sukimas, pieno atsiradimas, žaislų žindymas.

alpina11, Jūsų kalės visi požymiai rodo, kad gali būti kažkokių nenormalumų su kiaušidėmis ir jų hormonais - ilgoka ruja (vieną kartą per metus), bet tai Jūsų kalei gali būti ir visai normalu. Filosofuojant galima galvoti, kad gal kiaušidėje yra kokia cistukė, kuri sekretuoja hormonus ir prailgina normalų tarpą tarp rujų. Ir ta cista ilgainiu gali didėti bei iššaukti įvairesnius požymius - kad ir tešmens pabrinkimą rujos metu.

Ar Jūsų kalė kergiama, ar planuojate iš jos turėti šuniukų? Jei taip, tuomet geriau būtų nelaukti ir susilaukti vados. Jei ne - tuomet geriau būtų kalę sterilizuoti, kad išvengti tolimesnių kiaušidžių problemų vystymosi.

O dabar - stebėkit tešmenuką, kad jis nesutintų per daug ir nesigautų mastitas (kažkaip neišskaičiau, ar pieno atsirado pas ją ar tik pabrinkimas ax.gif ). Jei pabrinkimas nedidelis, greičiausiai jis praeis pasibaigus rujai. 4u.gif
Atsakyti
Aš girdėjau, kad tarimas nėštumas gali imti jau matytis iš karto po rujos. Ta prasme ima brinkti papilvė, tiksliau nuo putkės pirmiausia prasideda ir taip eina tolyn, kol prisidaro pieno. Tai sakau gal pagal tai ir galima spėti bus tas nėštumas ar ne. Ar tai jau kažkokia anomalija apie kurią girdėjau?
Atsakyti