Sveiki, idedu gal kam pades
Idomi informacija:
Sveiki,
Turiu nekokia naujiena, is vienos puses gal ir gera nes pagaliau issiaiskinau del ko musu sunys raudonuoja (usai, letenos, papilve ar kitos kuno vietos)
Taigi as jau senai ieskau del ko taip yra, bet niekaip neatradom ligos priezasties. Veterinarai pas kiek ju buvau viska nuraso alergijai... Mano prasymu darem akiu tyrimus del akiu chlamediozes aiskus viskas buvo sveika ir del kitu akiu ligu taip pat visi tyrimai buvo neigiami, aiskus as irgi nusivyliau nes velgi nebezionojau del ko mano sunys ruduoja, ir veterinarai visdelto teige jog alergija , bet man vis vien buvo keista jog negali but taip kad visiems 9 sunims yra alergija maistui, kai as isbandzius praktiskai visa maista ir mesa sert net pradejau ir visvien ta pati nesamone. Taigi as visvien ieskojau savo sunims ligos kad patiesinti sita dalyka.
Taig pas save kirpykloje kirpau apstoviai tulearo bisone kuri lygiai taip pat raudonuodavo kaip ir mano sunys, ant odos atsiranda raudonos demeles ir ten kailis nuruduoja dazniausiai papilve, tarpupirsciai , pazastys ir nubegimai po akimis, taciau ji nesenai atejo kirptis ir jau beveik praktiskai visa baltute kur nuaugineja naujas kailis , paklausiau ka gi jai duoda o gi pasirodo papildus Angel eyes ( as juos prisiminiau nes buvau davusi Twisteriui kai grizo is Lenkijos veislyno visas nurudaves, specialiai is amerikos parsiuntem) seriau siuos papildus gal menesi laiko ir visi rudavimai praejo ir iki siol neatsinaujino , suniui jau 6 metai ir jis visas balciausias, visiskai nebesikaso ir nebera jokiu alergiju. Tai vat grizus namo galvoju reik uzsakyti ir man vel tuos papildus, taciau paskaicius ju sudeti - ogi pamatau jog ten yra vientik Tylosin (tartare) antibijotikai ir jautienos skonio milteliai kad suniukai juos geriau estu. Tai nusprendziau paziuret kas yra tylosin ir nuo ko jis gydomas, o va paskaicius visa informacija isaiskejo jog jie naikina ivairias bakterijas kurios sukelio odos raudonlige, taip pat aiskus gydo ir kitas ligas. Na tai galvoju reikia vel pasitarti su veterinarais , nes negi as sersiu savo sunimis antibiotikais o jeigu jie kenksmingi, issigandau kad dar blogiau nebutu , bet kad jei padeda ta zinau 100% nes pati su tuo susiduriau.
Tai vat kai paskambinau veterinarui ir paaiskinau jog mano sunims gali but odos raudonlige kuria sukelia tam tikros bakterijos kaip stafilokokas ir pan. tai aiskus is manes issijuoke
))) , sako ieskai savo sunims ligu kai jie visai sveiki , sako jug cia tokia veisle sualergizuoja ir viskas. Na as visvien issikovojau savo kad paimtu odos megini ir paziuretu kodel mano sunys tokie, kad bentjau save nuraminciau . Atejau i klinika su Spurgyte ir Mina (Minai visuomet buvo blogiausiai, nes jai raudonas demes meta ant viso kuno ne tik akys ir kojos, bet vis atsiranda ir kitose vietose ir ji kasosi, jauni sunys tik siek tiek parudave o kuo jie vyresni tuo blogiau, dabar Darlei irgi jau ant viso kuno atsirado raudonumai ir ji kasytis pradejo irgi, sunku pastebeti kai plaukai ilgi, bet kai maudau atkreipiu demsi jog odo paraudusi) . AIskus vetai pamate sunis, visvien teigia jog negali but jokios bakterijos cia , o gal blusos , erkutes ir t.t. As tik apsidziaukciau jog jos butu , bet paemus meginius (nukrapste odos pavirsutini sluoksi tam tikrose kuno vietose, prie aku , tarp pirstu ri nugaros paaiskejo jog tai ne erkutes ir ne grybelis ,o ypac prie akiu ir tarpupirsciuose yra pilna bakteriju, kokiu tiksliai neina nustatyti nes megini reiktu kazkur siusti, taciau jie mato jog tikrai tai yra bakterijos , greiciausiai stafilokokas . Taigi bentjau del to esam tikri jog sunys nera sveiki, o uzkresti bakteriju ir juos reikia gydyti, kadangi jos tokiose vietose daugiausiai kur laizosi, reiskias eina is vidaus ir jos yra zarnyne, suo pasilaizes tam tirkas kuno vietas pernesa jas ant kuno, jei pasikaso jos pradeda plisti, tie mano sunys kurie yra parodiniai ir daznai maudomi tiek daug bakteriju neturejo kaip va Spurgyte bet taciau ju yra , o tai yra negerai, as tiesiog jas kakziek isplaunu sampunu. Nes Mina ju kruva turi visur ir jos dauginasi taip dirgina oda ir isaukia odos raudonlige, kas dedasi zarnyne niekas isvis nezino.... Skaiciau butent apie raudonlige jog dazniausiai ji pasireiskia kiaulems, mazyliai iki 40d buna atsparus kol maitinasi motinos pienu, taip pat grynai yra ir su mano suniukais , mazyliai kol maitinasi pienu buna balciausi, taciau tik jo pradeda nebegauti ir pradeda ruduoti. Todel kad jie pasidaro nebeatsparus sioms bakterijos ir nuo motinos jom uzsikrecia.
Tai vat su vetais priejom isvada kad visdelto tai nera alergija o liga, kuria reikia skubiai gydyti ir tai gydoma antibiotikais, Angel eyes papildai atrado antibiotikus kurie naikina sias bakterijas ir suo isgyja - tai yra Tylosin Tartare (milteliais) tiesiog viska graziai aprase ir niekas net nesupranta jog ten yra antibiotikai nes jie neraso jog tai antibijotikas. Vienu zodziu ju galima isigyti ir pas mus ir nebutina moketi sitokius pinigus uz Angel eyes
, tai vat pirmadieni mano vete uzsakys siuos antibiotikus ir pritaikys gydima. Kaip seksis galesiu toliau parasyti. Tai vat rasau sia istorija, nes jus turite is musu suniuka ir greiciausiai jis taip pat yra uzsikretes, nes kiek zinau visi man skundziasi jog usai raudonuoja ir akys asaroja. Tai visiems siulau nueiti pas veta ir paprasyti kad paimtu odos megini paziureti ar ten taip pat nesiveisia bakterijos o jeigu jas ras reik butinai gydyti. Galbut tinka ir kitokie antibiotikai , ne vientik Tylosin, bet kadangi jie ieina i Angel eyes kurie ir sukurti siai bedai gydyti gali but kad jie veiksmingiausi.
Taip pat mano vienam klientui jorkui buvo tas pats dalykas, tiesiog jam nesimate jog kailis raudonuoja, taciau suo labai kasesi , akys asarojo , daznai laizydavo letenas ir ant odos pastebedavo raudonumu, taip pat ant odos rado bakterijas stafilokoka - gyde antibiotikas ir dabar suo sveikas, beveik visai nebeasaroja , oda grazi ir nebesikaso. Tiesiog tamsiems sunims sunku tai pamatyti. Manau daug sunu serga sia liga o veterinarai tiesiog viska nuraso alergijai. Taigi mano prasymu, persiuskite si laiska savo pazistamiems kurie kadanors jums skundesi panasiomis priezastimis, galbut padesime musu mylimiems suniukams jaustis geriau, kuo duagiau sunu bus isgydyta tuo mazesne tikimybe bus uzsikresti, nes sunys vienas kitam perduoda bakterijas per seiles, zaizdami ir pan..jeigu suo neturi imuniteto ir nera atsparus siai ligai, nera persirges gali lengvai uzsikresti.
Aciu ir sekmes visiems gydantis !!!
--
Eglė Palaimaitė
Lemuro Shih-Tzu
www.lemuro.lt