Įkraunama...
Įkraunama...

Siuvinėjimas kryželiu

Kaip matau aida labai stambi,tai manau normaliai su 3,as siaip viska siuvineju su 2 gijom,bet ant smulkesnes aidos 4u.gif
Atsakyti
aha stamboka, tokia turejau is anksciau.. smile.gif o fona issiuvinejat pvz baltu siulu ar palikt tuscia?
Atsakyti
QUOTE(dinana @ 2012 12 14, 15:35)
ir kaip be mazgelio pradet?????  blink.gif  uzkisat siuliuko pradziai uz kitu kryziuku kaip kad baigiant?

Viską pati teisingai supratai biggrin.gif

QUOTE(DaG @ 2012 12 14, 18:43)
o fona issiuvinejat pvz baltu siulu ar palikt tuscia?

Foną paliekam tuščią tokiems darbeliams.
Atsakyti
QUOTE(rituker @ 2012 12 14, 13:29)
O as mielai renkuosi Madeira, man ji neisskysta kaip DMC. Del spalvu pritariu uodegytei  smile.gif
Papildyta:

neblizga madeira.dmc jis toks svelnesnis dar ir ax.gif
Atsakyti
kalbant apie Anchor noreciau ispeti - raudoni siulai Anchor 43 LABAI DAZO unsure.gif
Atsakyti
As siuvineju su DMC todel, kad cia nelabai kitokiu rasciau, reiktu per kazkokias spec parduotuves pirkt, o DMC galiu rast net paprastose parduotuvese, panasiose i Maxima.
Dar didelis koziris tame, kad dauguma schemu buna butent DMC

Del mazgeliu kazkuri tyli stebetoja klause smile.gif
Asmeniskai as, jei reik siuvinet 2 skirtingu siulu gijom ar 3 gijom, darau mazgeli, veriu is gerosios puses, tada per kokia 10 kryzeliu issiuvineju kaip iprasta, anoj pusej prisispaudzia siulas, mazgeli nukerpu.
Net nezinau, kaip cia aiskiau paaiskint, nu bet ideja tokia

xxxxxxxxxx.

Ten kur taskas - buna mazgelis, duriu is priekio zemyn (is geros puses i blogaja), tada is blogos puses pries pirma kryzeli isveriu adata ir siuvineju iki to tasko kaip iprastai (uz jo gali irgi but kryziuku)
Papildyta:
na va, pagooglinus radau paveiksleliu, tai idesiu cia:

user posted image

user posted image

Kitoj pusej pasislepia/prisispaudzia siulas
user posted image

Kai baigiam, nukerpam
user posted image

istraukiam ir ismetam mazgeli

ir rezultatas
user posted image
Atsakyti
Katu, gera pamokėlė, perkėliau citatą į naudingų patarimų temą, kurią visi užmiršta tongue.gif

Aš ir naudoju DMC, nes pagrinde visose schemose jie būna ir turiu beveik visą paletę, tai nesinorėtų dar atskirai Anchor dasipirkinėt, nebent koks rimtas darbas ir neišsikonvertuotų gerai, tada gal ir pirkčiau Anchor, bet šiaip dar neteko siuvinėt schemos, kur tik Anchor siūlai duoti smile.gif

Uodegyte, prabangiai įrėminta bigsmile.gif tinka rėmas prie darbelio, patinka man thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 12 15, 00:32)

Uodegyte, prabangiai įrėminta bigsmile.gif tinka rėmas prie darbelio, patinka man thumbup.gif

dėkui dėkui biggrin.gif man taipat lb patinka ,toks ryškus gavos.kadangi skubėjau ,procesą pridėjau prie pvz. rėmelio ,sakau tiks rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(DaG @ 2012 12 12, 22:57)
Noriu padaryti atviruka arba ireminsiu dar nezinau, jubiliejaus proga . zodziu issiuvinejau skaiciu 40 ir nezinau, kaip "apgrazinti" gal koku ornamentu aplink? gal turit ideju?

DaG, jubiliejams yra jau paruoštų labai gražių skaičių schemų su papuošimais. Gali aišku pritaikyti kokį gražų rėmelį, nes jų irgi daugybė schemų.

QUOTE(dinana @ 2012 12 14, 16:35)
dalyku-turiu schema,ten prie zenkliuko nurodyti 2 siuliuku atspalviai,tai reik imt viena gija vienos spalvos ir viena kitos.ir kaip be mazgelio pradet????? 

dinana, siuvinėjimas dviem skirtingos spalvos siūliukais vadinasi blendingas. Aš paprastai tokius siūliukus užkišu blogojoje pusėje už jau išsiuvinėtų kryželių.

Ir dar kažkas klausė dėl skirtukų. Pamenu, kai pradėjau siuvinėti, man jie irgi atrodė paslaptis lotuliukas.gif Dabar galiu pasakyti, kad galima juos daryti labai įvairiai. Siuvinėti ant paprastos medžiagos (aidos, lino, kitos), tvarkingai iškirpti ir priklijuoti ant kartono. Galima siuvinėti ant specialios juostelės, tada kraštai bus sutvirtinti, beliks tik galus sutvarkyti. Kitoje pusėje galima prisiūti filcą, galima siuvinėti dvigubą skirtuką, jį sutvirtinti pakietinimu (klijuojamu sinteponu) ir abi puses susiūti, galima siuvinėti handageriu ir tada jokia kita pusė nerūpės, nes abi pusės bus gerosios. thumbup.gif Ir dar yra tiek būdų, kiek jūsų fantazija jų sukuria 4u.gif
Atsakyti
As siuvineju tik DMC: tokius lengviausia gauti, mano pasirinktos schemos tik su DMC siulais (karta pasirinkau siuvineti kojne ir nurodyti siulai buvo Anchor, suvargau be konvertuodama ir rezultatas nedziugino), beto turiu sukaupusi visa DMC palete.

Siuvinedama blendingu darau lygiai taip pat kaip paprastai - tokius siūliukus užkišu blogojoje pusėje už jau išsiuvinėtų kryželių. Dabar siuvinejamam paveiksle 120 blendingo spalvu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 15 gruodžio 2012 - 10:28
QUOTE(Tosk @ 2012 12 15, 10:26)
Siuvinedama blendingu darau lygiai taip pat kaip paprastai -  tokius siūliukus užkišu blogojoje pusėje už jau išsiuvinėtų kryželių. Dabar siuvinejamam paveiksle 120 blendingo spalvu lotuliukas.gif

t.y. is 240 spalvu? swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2012 12 15, 09:51)
t.y. is 240 spalvu? swoon.gif

Aga... Ir dar apie 80 spalvu ne blendingo lotuliukas.gif
Atsakyti