Įkraunama...
Įkraunama...

Skaičiukų skaičiuotojos, kontroliuotojos

Labas rytas,
Jei perkam lizingu iš užsienio, tai pagal pirkimo - pardavimo sutartį įvedu IT į eksploataciją ane? O pirkimo - pardavimo sutarties turi būti vertimas į lietuvių kalba?
Atsakyti
QUOTE(Rudaake2 @ 2012 12 13, 07:43)
Labas rytas smile.gif su nauja gražia diena!
mačiau, kad vakar šventėt Džordanos vestuves, tai įšiandien antroji diena - reikia toliau švęsti smile.gif

aš su klausimėliu.
Kaip jūs darote (ar adarytumėte, jeigu neturite tokių atvejų), jeigu direktorius įmonės kortele vis nuima grynųjų iš sąskaitos - kas svarbiausia nedielėmis sumomis ir dažnai - po 100, 200 lt ir t.t. - klausimėlis būtų, ar rašytumėte kiekvieną kartą KPO šių pinigų įnešimui į kasą, ar pvz. už kelias dienas ar ne t už mėnesį?
Kiekvieną kartą nuimant kortele, tą sumą kabinu ant direktoriaus kaip ant atskaitingo asmens (D 24350 Atskaitingi asmenys, K 27110 bankas) ir tada išrašau KPO (D27 Kasa, K 24350 Atskaitingi asmenys). Atsibodo jau vos ne kasdien išrašinėti KPO. Galvoju gal būtų galima kabinti vien ant atskaitingo asmens tuos nuėmimus ir pvz. į mėn. galą vieną kartą įnešti į kasą... Įdomu, čia labai blogai būtų?
Gal tiesog apsirašytii tai apskaitos politikoje ir būtų gerai? Kaip manot?

O kam israsineti ta KPO, ar jis inesa i kasa tuos pinigus? g.gif As tai jei matau grynu pinigu nuemima is korteles, tai viska pilu i avansines direktoriui biggrin.gif O tada jau tegu pats aiskinas kur isleido ir ka pirko lotuliukas.gif O jei siaip isleido, tai kaba jo skola imonei ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 13, 09:28)
šiaip kelias įmones vedu su Agnumu ir programos raktą galiu nešiotis namo, tai iš principo galėčiau turbūt bandyt viską susivesti namų kompe.. Bet su šita įmone išvis piktumas ima. Kai sutikau apsiimti, mane užgarantavo, kad tebus keli pirkimai ir keli pardavimai per mėnesį, dokumentus pasiimsiu už praėjusį mėnesį ir sutvarkysiu per einamąjį. Dabar gi dokumentus siunčia kasdien, vos tik gauna kokią sąskaitą, kad tuoj pas suvesčiau (vien banko išrašas penkių-šešių lapų). Balanso tikimasi bet kurią dieną. Na, pvz, antradienį pasakė, kad reiks balanso penktadieniui - ir ne 11.30 dienai, o būtent 12.14. Vakar sugalvojo, kad visgi dar bus eilė eksporto šią-kitą savaitę, taigi balanso reiks antradieniui-trečiadieniui. Žinoma, būtent tai dienai kad viskas būtų suvesta.
Va užtat jau pradedu siusti ir galvoju, ar verta man viską susivedinėt į Agnumą, ar padaryt balansą lapkričio pabaigai, atiduot jiems viską ir atsisveikint.

sunku su tokiais darbdaviais... aš irgi tokių turiu... bet kai reikia papildomų pinigėlių, tai ir laikausi jų dantis sukandusi...

QUOTE(sunflow @ 2012 12 13, 09:40)
Vat ir man šitas užstrigo  g.gif  Iš kortelės pinigų paėmimas dar nereiškia, kad pinigai turi įplaukti į kasą. Gal žmogus perkasi ką nors, o faktūras pristato už visą mėnesį... O po to tiesiog mėnesio pabaigoje grąžina nepanaudotą avansą į kasą...
Aš tikrai rašyčiau vieną per mėnesį ir nesukčiau sau galvos...
Kasos taisyklėse yra nuostata, kad su atskaitingais atsiskaitoma ne rėčiau negu per mėnesį. Tai šituo ir vadovaukites.
O KIO ir KPO reikia išrašyti iš karto, kai pinigus paima iš kasos ir priduoda.
O čia kaip supratau ne tas variantas  4u.gif

gal ir man tada taip daryti... rašyti vieną KPO mėnesio galui...

QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 13, 09:46)
O jis nieko neperka už grynus, jokių sąskaitų nepristato? Kabink ant 2435 ir viskas, o mėnesio gale įnešk su KPO į kasą, jei bus likutis.

perka ir grynaisiais, bet ne tokiomis sumomis, kokias nuima.
yra mėnesių, kad ir neperka grynaisiais...

QUOTE(Sonatuole @ 2012 12 13, 09:51)
Labas rytas,
Jei perkam lizingu iš užsienio, tai pagal pirkimo - pardavimo sutartį įvedu IT į eksploataciją ane? O pirkimo - pardavimo sutarties turi būti vertimas į lietuvių kalba?

manau, kad reikėtų vertimo, nes jeigu tikrins VMI, tai jie paprašys vertimo.
Papildyta:
QUOTE(Tučka @ 2012 12 13, 10:05)
O kam israsineti ta KPO, ar jis inesa i kasa tuos pinigus?  g.gif  As tai jei matau grynu pinigu nuemima is korteles, tai viska pilu i avansines direktoriui  biggrin.gif  O tada jau tegu pats aiskinas kur isleido ir ka pirko  lotuliukas.gif O jei siaip isleido, tai kaba jo skola imonei ir tiek  smile.gif

bet tai per mėn. pvz ir 25 000 lt būna nuima, jeigu kaupsiu tokias sumas atskaitingam asmeniui, tai tikrai apmokestinti turėtų...
Per mėnesį vieną kartą turi atsiskaityti manau ir tada jeigu lieka likutis - įnešti į kasą. Tai būtų protingiausia turbūt
Atsakyti
QUOTE(Rudaake2 @ 2012 12 13, 09:10)

bet tai per mėn. pvz ir 25 000 lt būna nuima, jeigu kaupsiu tokias sumas atskaitingam asmeniui, tai tikrai apmokestinti turėtų...
Per mėnesį vieną kartą turi atsiskaityti manau ir tada jeigu lieka likutis - įnešti į kasą. Tai būtų protingiausia turbūt

Aaaa, nu pas mus nebuna tokiu sumu. Tai aisku viena karta per menesi reiktu padaryt inesima i kasa, bet jei realiai jis nieko neinesa, tai vel jam israsyti ta suma ir vsio. Tik va nezinau del dydziu. Man rodos labai dideliu sumu negali kabet ant atskaitingu g.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Gal galėtumėt patart ką daryt? blush2.gif Situacija tokia: direktorius ir vienintelis akcininkas dabar atostogose. Bet atostogų metu turi pasirašyti popierius banke (be jo niekaip). Ką tokiu atveju daryti? Atšaukti iš atostogų? Ir jeigu taip, tai kaip tai padaryti (neteko susidurti blush2.gif) Ar galima tik dienai atšaukti? g.gif Ar tiesiog palikti kaip yra?
Atsakyti
QUOTE(Rudaake2 @ 2012 12 13, 09:10)
bet tai per mėn. pvz ir 25 000 lt būna nuima

Nupirdielink gerai, kad tokių cirkų nebebūtų.
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2012 12 13, 10:15)
Aaaa, nu pas mus nebuna tokiu sumu. Tai aisku viena karta per menesi reiktu padaryt inesima i kasa, bet jei realiai jis nieko neinesa, tai vel jam israsyti ta suma ir vsio. Tik va nezinau del dydziu. Man rodos labai dideliu sumu negali kabet ant atskaitingu  g.gif

jo, negali kaboti ant atskaitingų tokios didelės sumos.
Tai nežaisiu ir rašysiu mėn. gale vieną KPO, kad grąžina į kasą.

QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 13, 10:21)
Nupirdielink gerai, kad tokių cirkų nebebūtų.

deja, niekas manęs neklauso blush2.gif
kad klausytų, būtų lengviau gyventi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaake2 @ 2012 12 13, 10:03)
jo, negali kaboti ant atskaitingų tokios didelės sumos.

et, pas mane vienoj imonej irgi kabo panasi suma 'ant' direktoriaus. Jis vis po kazkiek savo reikmem nusiimdavo, kaip is savo asmenines saskaitos. Kiek nesakydavau, kad negalima - kaip i siena. Dabar anas kaip ir noretu isvis iseit, bet ta skola tai kabo.. Ir nezinau, ka daryt. Inest jis nesiruosia - tipo, neturiu pinigu.. Kas belieka? I teisma paduot?
Atsakyti
O kodėl negali kabėt ant atskaitingų didelės sumos? Kur ribojimai parašyti? g.gif
Pas mus dažnai direktorius iš savo kišenės apmoka įmonės skolas, o paskui pagal galimybes grąžinam..
Atsakyti
mergikes, kuri su Italija reikalu turit, kaip atrodo anu PVM moketojo kodas? Ant kai kuriu saskaitu randu koda, prasidedanti IT, ant kitu kazkokius kodus, uzvadintus partita iva arba p.i. (cia gal tas pats). Gal cia ju PVM kodas taip vadinasi?
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 13, 10:19)
O kodėl negali kabėt ant atskaitingų didelės sumos? Kur ribojimai parašyti?  g.gif

Yra kažkur tikrai parašyta, pati ieškojau, atskaitingas privalo kartą per mėnesį atsiskaityti. O VMI turi teisę tokias ilgai kabančias sumas traktuoti kaip paskolą ir skaičiuoti palūkanas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 13, 11:16)
et, pas mane vienoj imonej irgi kabo panasi suma 'ant' direktoriaus. Jis vis po kazkiek savo reikmem nusiimdavo, kaip is savo asmenines saskaitos. Kiek nesakydavau, kad negalima - kaip i siena. Dabar anas kaip ir noretu isvis iseit, bet ta skola tai kabo.. Ir nezinau, ka daryt. Inest jis nesiruosia - tipo, neturiu pinigu.. Kas belieka? I teisma paduot?

akcininkai turėtų spręsti, ką dartyti su tokiu direktoriumi smile.gif

QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 13, 11:19)
O kodėl negali kabėt ant atskaitingų didelės sumos? Kur ribojimai parašyti?  g.gif
Pas mus dažnai direktorius iš savo kišenės apmoka įmonės skolas, o paskui pagal galimybes grąžinam..

QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 13, 11:28)
Yra kažkur tikrai parašyta, pati ieškojau, atskaitingas privalo kartą per mėnesį atsiskaityti. O VMI turi teisę tokias ilgai kabančias sumas traktuoti kaip paskolą ir skaičiuoti palūkanas.

va čia rašo:
http://mic.vmi.lt/do...o?id=1000068368
Atsakyti