QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 12:43)
Šitą tai žinau, kažkada čia seniau apie tai diskutavome Bet man auditas liepė šitą skirtumą traukti į valiutos pasikeitimą, kadangi savo esme tai yra finansinė veikla, o banko komisiniai yra įprastinės veiklos išlaidos Dėl to taip ir parašiau
Nu niekaip nesutikčiau
QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 12, 13:52)
Nu niekaip nesutikčiau
Na aš tik pasakiau, kaip aš darau O Jums jau spręsti sutikt ar nesutikt
Todėl, kad euras pririštas prie lito ir NEGALI atsirasti valiutų skirtumo.
Iš tax'o labiau suprantamas paaiškinimas: "Visų pirma žinokite - perkant ar atsiskaitant eurais, jokia valiutų kurso įtaka neatsiranda, nes euro kursas lito atžvilgiu nesvyruoja - nustatytas 3,4528 Lt/EUR, ir viskas.
Antra - bankai yra verslo įmonės, jie nori uždirbti. Todėl vykdant sandorius valiuta, jie nusistato patys, už kiek valiutą (ir eurus) pirkti, už kiek parduoti. Skirtumas tarp oficialaus ir jų nusistatyto kurso jums yra banko paslaugų sąnaudos, o bankams - pajamos iš įprastinės veiklos."
Pritariu šiai nuomonei
Iš tax'o labiau suprantamas paaiškinimas: "Visų pirma žinokite - perkant ar atsiskaitant eurais, jokia valiutų kurso įtaka neatsiranda, nes euro kursas lito atžvilgiu nesvyruoja - nustatytas 3,4528 Lt/EUR, ir viskas.
Antra - bankai yra verslo įmonės, jie nori uždirbti. Todėl vykdant sandorius valiuta, jie nusistato patys, už kiek valiutą (ir eurus) pirkti, už kiek parduoti. Skirtumas tarp oficialaus ir jų nusistatyto kurso jums yra banko paslaugų sąnaudos, o bankams - pajamos iš įprastinės veiklos."
Pritariu šiai nuomonei
O gal kas ryt į kursus eina pas Kapitanovą gal medžiagėlę ir mums bus galima gauti
QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 12:43)
Šitą tai žinau, kažkada čia seniau apie tai diskutavome Bet man auditas liepė šitą skirtumą traukti į valiutos pasikeitimą, kadangi savo esme tai yra finansinė veikla, o banko komisiniai yra įprastinės veiklos išlaidos Dėl to taip ir parašiau
as taip pat dedu i valiutos pasikeitima ta skirtuma
QUOTE(Liepos dukra @ 2012 12 12, 13:58)
O gal kas ryt į kursus eina pas Kapitanovą gal medžiagėlę ir mums bus galima gauti
aš irgi medžiagos norėčiau nes pačiai šiemet iki kursų toli
Na, darykit kaip kam atrodo teisingiau
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2012 12 12, 10:10)
Man ta žalia knyga tokis didelis nesusipratimas, kad ten jokios info negausi, skaičių rašinėjimas ir teik. Nemėgstu aš jos labai.
O ko nevedi normaliai, dvejybine? Būtų paprasčiau ir greičiau.
QUOTE(Renri3 @ 2012 12 12, 10:29)
man kartais atrodo net geda klaust kokio klausimo kvailo
Nebijok. Klausk, kol gausi atsakymą. Vistiek užknisi kurią nors ir paaiškins
QUOTE(Sonatuole @ 2012 12 12, 11:04)
Tai kaip suprantu man tos išlaidos bus neleidžiami, taip?
Kodėl? Jei sutartyje sutarta, kad pusiau, tai ta pusė ir bus leidžiami.
QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 12, 12:58)
Todėl, kad euras pririštas prie lito ir NEGALI atsirasti valiutų skirtumo.
pas mane truputėlį kita situacija. Klausiau ne apie valiutos sandorių skirtumus. Tiesiog per mėnesį buvo daug tarptautinių pavedimų, ir, savaime aišku, daug komisinių bankui už pervedimus. Išraše - sumos TIK eurais. Įvedinėjant verčiu kiekvieną skaičiuką į litus, imu du skaičiukus po kablelio. Mėnesio gale sąskaitos likutį išraše padauginus iš 3.4528, jis nesutampa su mano bendra suma trim centais. Dėl apvalinimo.
Ir dar, sutinku, kad valiutos pasikeitimas yra finansinė veikla, bet atvejai, kaip perkant/parduodant EUR ir gaunant mažiau/daugiau nei 3,4528 lt už EURą - yra ne valiutos pasikeitimas
Papildyta:
Pas mane taip pat atsiranda skirtumų tokiais atvejais, tai aš taip pat nurašau po 1 ct. daugiau/mažiau į komisinius
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 13:12)
pas mane truputėlį kita situacija. Klausiau ne apie valiutos sandorių skirtumus. Tiesiog per mėnesį buvo daug tarptautinių pavedimų, ir, savaime aišku, daug komisinių bankui už pervedimus. Išraše - sumos TIK eurais. Įvedinėjant verčiu kiekvieną skaičiuką į litus, imu du skaičiukus po kablelio. Mėnesio gale sąskaitos likutį išraše padauginus iš 3.4528, jis nesutampa su mano bendra suma trim centais. Dėl apvalinimo.
Pas mane taip pat atsiranda skirtumų tokiais atvejais, tai aš taip pat nurašau po 1 ct. daugiau/mažiau į komisinius
QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 12:34)
Na jeigu aš per dieną parduodu 10 paslaugų ir nusiperku plaktuką už 100 Lt, kaip pvz. tai dėtumėt iš karto į parduotų paslaugų savikainą ar į veiklos sąnaudas, o metų (ar mėnesio) pabaigoje perkeltumėt į savikainą?
tada laikotarpio pabaigoje bent aš daryčiau