Įkraunama...
Įkraunama...

Skaičiukų skaičiuotojos, kontroliuotojos

QUOTE(Tepaluota @ 2012 12 12, 08:44)
Aha, o šnipų tai daugėja!  lotuliukas.gif

Metam baigiantis, tuoj visi is pogrindzio islis biggrin.gif
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 08:53)
Ir dar noriu paklausti. Nauja įmonė pateikė DNB banko išrašus. Valiutinės sąskaitos išrašas yra tik eurais. Aš kai suvedžiau banko operacijas, gale mėnesio man dėl apvalinimo verčiant į litus nesutampa likutis. Trim centais, ale ne toks  doh.gif  Nekreipt dėmesio? Ar kurioj nors vietoj komisinius bankui pakoreguot?
Ar išvis galima visus komisinius bankui sudėt už mėnesį ir įvest viena eilute?
Kažkaip SEB'e kai visad būdavo ekvivalentas ir litais šalia valiutos, tokių durnų klausimų nekildavo  doh.gif

As tai rasau ne i komisinius, o i neigiama valiutu itaka.

QUOTE(Renri3 @ 2012 12 12, 10:29)
Na nezinau, man kartais atrodo net geda klaust kokio klausimo kvailo, nors be atsakymo negaliu uzbaigt darbo. Tai sakau gal kursai bent kiek tos naudos duotu..Nesu 100% zalia buhalteriniuose reikaluose, bet buhaltere dirbus nesu ir yra daug dalyku, kurie man nauji ir ne visai aiskus.
Gavau patvirtinima, kad priimta patikslinta ta PVM deklaracija. Dar sakiau reikes perziuret visas papkes, maza kokia klaidele dar islys. O metai baigiasi...

Mano situacija lygiai tokia pati kaip tavo, atlankiau ir kursus, bet jokios naudos is to, tik pinigai ismesti i bala. Jau geriau susirask kokia buhaltere, kad turetum pasonej,sumokesi kazkiek jai ir daugiau naudos turesi. Pasikviesi i menesi karta, dazniau ar dar reciau, ir paaiskins kas sudetingiau, o lengvesnius dalykus cia forume issiaiskinsi. Taip beklausinedama, kad ir durnu dalyku, su laiku viska ismoksi.
Atsakyti
QUOTE(tutska2 @ 2012 12 12, 12:41)
Metam baigiantis, tuoj visi is pogrindzio islis  biggrin.gif

Mano situacija lygiai tokia pati kaip tavo, atlankiau ir kursus, bet jokios naudos is to, tik pinigai ismesti i bala. Jau geriau susirask kokia buhaltere, kad turetum pasonej,sumokesi kazkiek jai ir daugiau naudos turesi. Pasikviesi i menesi karta, dazniau ar dar reciau, ir paaiskins kas sudetingiau, o lengvesnius dalykus cia forume issiaiskinsi. Taip beklausinedama, kad ir durnu dalyku, su laiku viska ismoksi.

Svarstau ir toki varianta smile.gif Reikes kalbintis cia kazkuria matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tutska2 @ 2012 12 12, 11:41)

Nu taks, nuo kada euro kursas svyruoja? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 09:53)
Labas rytas, merginos  4u.gif

Ir dar noriu paklausti. Nauja įmonė pateikė DNB banko išrašus. Valiutinės sąskaitos išrašas yra tik eurais. Aš kai suvedžiau banko operacijas, gale mėnesio man dėl apvalinimo verčiant į litus nesutampa likutis. Trim centais, ale ne toks  doh.gif  Nekreipt dėmesio? Ar kurioj nors vietoj komisinius bankui pakoreguot?
Ar išvis galima visus komisinius bankui sudėt už mėnesį ir įvest viena eilute?
Kažkaip SEB'e kai visad būdavo ekvivalentas ir litais šalia valiutos, tokių durnų klausimų nekildavo  doh.gif

Aš dedu į apvalinimo sąnaudas (veiklos). Čia tikrai ne banko mokesčiai ir tikrai ne valiutos kurso pokyčiai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 12, 12:54)
Nu taks, nuo kada euro kursas svyruoja?  biggrin.gif

Na perkant ir parduodant eurus, kursas tikrai svyruoja mirksiukas.gif Bet čia tai tikrai ne ta situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 11:58)
Aš dedu į apvalinimo sąnaudas (veiklos). Čia tikrai ne banko mokesčiai ir tikrai ne valiutos kurso pokyčiai  4u.gif

ačiū 4u.gif

Merginos, o gal dar kuri susidūrėt su situacija, kai įmonė gauna reklamines prekes ar katalogus su nuline verte? Kaip tokiu atveju su apskaita? Traukt kaip ir nėra ko, kai vertė 0. Bet ar galima visai netraukt?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 13:08)
ačiū  4u.gif

Merginos, o gal dar kuri susidūrėt su situacija, kai įmonė gauna reklamines prekes ar katalogus su nuline verte? Kaip tokiu atveju su apskaita? Traukt kaip ir nėra ko, kai vertė 0. Bet ar galima visai netraukt?

Mes pamenu servise traukdavom su nuline verte.
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 10:17)
Mergaitės,

susiginčijau su viena buhaltere...
Įmonės veikla autoservisas. Įrankių pirkimas, įvairios izoliacinės medžiagos ir kt. dalykai reikalingi paslaugoms teikti, be abejo yra suteiktų paslaugų savikaina.
Kaip reikia registruoti apskaitoje?

aš viską pajamuoju ir nurašau į savikainą parduodama konkretų gaminį/paslaugą.
Papildyta:
QUOTE(Renri3 @ 2012 12 12, 12:11)
Mes pamenu servise traukdavom su nuline verte.

tai taip ir rodyt:
D 200 - 0 lt
k 450 - 0 lt?
Atsakyti
QUOTE(Renri3 @ 2012 12 12, 11:47)
Svarstau ir toki varianta smile.gif Reikes kalbintis cia kazkuria matyt biggrin.gif

Tai tau aisku ner problemu, paziurek kiek cia pasikausciusiu buhalteriu is tavo miesto.

Ir paziurek tik ne taip ka pasakai, nusisneki tuoj mokytojos taiso padeti, o per tas diskusijas atrandi ir teisinga varianta. Tik nereik bijot klausti ar nusisneketi, juk tam ir klausiame kad ismoktume. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Va apie ju kiaules ir ukininkus tai tik paskaitau ir pakarpau ausim, nes man ten zalias miskas, nezinociau nei ka nei nuo ko reiktu pradet lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 13:08)
ačiū  4u.gif

Aš niekur netraukiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 13:14)

Na jeigu aš per dieną parduodu 10 paslaugų ir nusiperku plaktuką už 100 Lt, kaip pvz. tai dėtumėt iš karto į parduotų paslaugų savikainą ar į veiklos sąnaudas, o metų (ar mėnesio) pabaigoje perkeltumėt į savikainą?

Su gaminiu šiek tiek kitaip... O su paslaugom realiai niekas nesikeičia, galutinis rezultatas metų pabaigoje vis tiek toks pat...
Atsakyti
QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 11:58)
Na perkant ir parduodant eurus, kursas tikrai svyruoja  mirksiukas.gif  Bet čia tai tikrai ne ta situacija  4u.gif

Kursą nustato Lietuvos bankas, kuris keičiasi kasdien, o skirtumai, kurie atsiranda per banką perkant/parduodant valiutą yra banko komisiniai.
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2012 12 12, 13:35)
Kursą nustato Lietuvos bankas, kuris keičiasi kasdien, o skirtumai, kurie atsiranda per banką perkant/parduodant valiutą yra banko komisiniai.

Šitą tai žinau, kažkada čia seniau apie tai diskutavome mirksiukas.gif Bet man auditas liepė šitą skirtumą traukti į valiutos pasikeitimą, kadangi savo esme tai yra finansinė veikla, o banko komisiniai yra įprastinės veiklos išlaidos 4u.gif Dėl to taip ir parašiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 12 12, 13:14)
Papildyta:
tai taip ir rodyt:
D 200 - 0 lt
k 450 - 0 lt?

Tikrai dabar nepasakysiu, nes nepamenu kaip buhaltere sudeliodavo viska.

QUOTE(tutska2 @ 2012 12 12, 13:15)
Tai tau aisku ner problemu, paziurek kiek cia pasikausciusiu buhalteriu is tavo miesto.

Ir paziurek tik ne taip ka pasakai, nusisneki tuoj mokytojos taiso padeti, o per tas diskusijas atrandi ir teisinga varianta. Tik nereik bijot klausti ar nusisneketi, juk tam ir klausiame kad ismoktume.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Va apie ju kiaules ir ukininkus tai tik paskaitau ir pakarpau ausim, nes man ten zalias miskas, nezinociau nei ka nei nuo ko reiktu pradet  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Aha, gerai kai nusodina kartais ir blaiviu protu tada viska pamastai, be streso smile.gif

QUOTE(sunflow @ 2012 12 12, 13:34)
Aš niekur netraukiu  4u.gif
Papildyta:
Na jeigu aš per dieną parduodu 10 paslaugų ir nusiperku plaktuką už 100 Lt, kaip pvz. tai dėtumėt iš karto į parduotų paslaugų savikainą ar į veiklos sąnaudas, o metų (ar mėnesio) pabaigoje perkeltumėt į savikainą?

Su gaminiu šiek tiek kitaip... O su paslaugom realiai niekas nesikeičia, galutinis rezultatas metų pabaigoje vis tiek toks pat...

Pas mus servise budavo saskaitose prie remonto traukiamos "Papildomos medziagos", priklausomai nuo sumos po kelis litus. Tai tos paildomos medziagos ale atpirkdavo tas visas medziageles sunaudojamas remontui (2cm izoliacijos, 5cm lydmetalio kokio ir panasiai) smile.gif Tik kildavo daug klausimu klientams, kas cia per paildomos ir kas i jas ieina. O paskui tas medziagas nurasydavo i sanaudas, kai gamybines.
kaip ir sakiau, giliau kaip kas suvaiksto nezinau as, nes ne toks mano darbas buvo smile.gif
Atsakyti