Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašina

QUOTE(Shura @ 2012 12 04, 12:41)
pasakysiu taip - zinoma svarbu pavyzdukas, ji issimatuoti gerai , bet visu svarbiausia - daug megzti - be petrrauku ilgesniu - patirtis daro savo, paskui tiesiog turi nuojauta kad reikia taip ir ne kitaip  biggrin.gif

Man tai jau lengva, kai konkreciam zmogui kazka numezgi, o tada kitus mezginius jau daug lengviau kai tam paciam zmogui mezgi, tada tik biski pamodifikuoji kazka priklausomai nuo modeliuko ir viskas, nes dazniausiai daug ankstesniu matavimu tinka, jei mezginiai biski panasus, tarkim liemene, tunika, sarafanas ar megztinis.
Atsakyti
Tie skaičiavimai visada išsunkia. Jau vieną daiktą išsimatuoji, apskaičiuoji, numezgi, viskas gerai tinka, kitą daiktą megzti - ir vėl viską iš naujo reikia matuoti, skaičiuoti doh.gif , o taip norėtųsi pagal atidirbtą modelį brūžinti, būtų vienas malonumas

Tiesa, pas mane mašiniuko komplekte buvo speciali liniuotė pavyzdukų matavimui, labai tiksliai matuoja, nė skaičiuoti akių ir eilių nereikia - parodo, nė viena neturite?

Dar parodysiu šaliką, atrodo paprastas, bet kol numezgiau, užpakalį paskaudo lotuliukas.gif . Pasidariau naują perfokortą, vadinamas sunkusis kiauraraštis, kai tuščia karieta reikia daugiau brūžinti nei su siūlu. Nežinau, kiek tūkstančių eilių nubrūžinau doh.gif Pusę sekmadienio sugaišau

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 04 gruodžio 2012 - 13:36
QUOTE(akirera @ 2012 12 04, 14:25)
Dar parodysiu šaliką, atrodo paprastas, bet kol numezgiau, užpakalį paskaudo  lotuliukas.gif . Pasidariau naują perfokortą, vadinamas sunkusis kiauraraštis, kai tuščia karieta reikia daugiau brūžinti nei su siūlu. Nežinau, kiek tūkstančių eilių nubrūžinau  doh.gif Pusę sekmadienio sugaišau

Labai grazus wub.gif Ir dabar tikrai isivaizduoju, kiek cia darbo ideta blink.gif As kai mezgu rasta is kompo, tai vaje vaje. Butu nieko, jei karts nuo karto nenumetinetu akiu, nes kai taip daro, tai kiekviena eilute tenka perziurineti, tikrinti, o paskui dar pagal rasta kol susigaudai, kaip ten istikruju turi buti, tai juodai daug laiko sueda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gusha @ 2012 12 04, 16:07)
Labai grazus  wub.gif  Ir dabar tikrai isivaizduoju, kiek cia darbo ideta  blink.gif  As kai mezgu rasta is kompo, tai vaje vaje. Butu nieko, jei karts nuo karto nenumetinetu akiu, nes kai taip daro, tai kiekviena eilute tenka perziurineti, tikrinti, o paskui dar pagal rasta kol susigaudai, kaip ten istikruju turi buti, tai juodai daug laiko sueda  doh.gif

Gusha, ačiū labai 4u.gif
Taip taip, dar nieko būtų, jei akių nemėtytų. O dar jeigu ne iš karto pamatai, o tik tada, kai jau baisinė skylė, tai kol atrenki pagal raštą, kol sugaudai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 04 gruodžio 2012 - 15:13
akirera kaip grazu, bet darbelio... jau matau.... ir tas akiu metymas isivaizduoju doh.gif mezgiau toki rasta po ketvirto motyvo numeciau lauk......

kas ten per liniuote akiu apskaiciavimui? gal foto galima? ax.gif
Atsakyti
Akirera, šalikas laaabai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , o dėl įdėto darbo tai drinks_cheers.gif 100%

Rodau savo nunarpaliotą mezginuką. Vaikui karnavalui. Tikiuos, kad personažas bus aiškus, tik labai sunkiai sekėsi fotkint, kad išgaučiau daugmaž natūralias spalvas
user posted image

Tuo pačiu galiu pasakyt apie kitų megztų daiktų aprašymo panaudojimą sau. Šitam mezginy yra po 10 eilių tuo tačiu tankumu geltonos ir juodos spalvos, bet siūlai skiriasi, juodi storesni ir rezultate juostos nevienodo pločio. Nepatinka ir man tas pvz. mezgimas ir matavimai kiek akių ir eilių į cm, bet nematau kitos išeities. O liniuočių kažkokių turiu visą komplektą, bet dar nežinau kaip jas panaudot doh.gif , gal ir geras daiktas, bet reikia studijuot dar literatūrą, tik niekaip neprisiruošiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(darbeja @ 2012 12 04, 15:35)
Rodau savo nunarpaliotą mezginuką. Vaikui karnavalui. Tikiuos, kad personažas bus aiškus, tik labai sunkiai sekėsi fotkint, kad išgaučiau  daugmaž natūralias

Gražus bitukas bus thumbup.gif
Akirera, aš be žodžių smile.gif
O ir kitų grožiai gražiausi thumbup.gif
Aš laukiu naujo žaisliuko namuose. Dabar ne tik dienų, bet ir naktų ptitrūksiu biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, ačiū jums už pagyrimą ir supratimą dėl "vargo" drinks_cheers.gif . Aišku, tas vargas malonus, nes tai mūsų hobis.
Darbeja, bitutė paruošta į žygį. Juodi siūlai storesni, tai juostos turėtų būti storesnės, bet atrodo, kad geltonos storesnės. Ir išvis nesikabinėkim prie gražių darbų. Būtumėt nepasakiusi, tai būtume ir nesistebeiliję, viskas ten gerai thumbup.gif Šiaip ir ne bitute būdamas, vaikis sėkmingai gali nešioti megztinuką, labai mielas.

Ilja, laukiam pirmųjų darbų mirksiukas.gif
Atsakyti
Akirera blink.gif wub.gif gražuuu thumbup.gif

o čia mano jau išbaigtas rūbelis ax.gif

user posted image
Atsakyti
Ristina - thumbup.gif
labai fainos tos kisenes, noreciau ir as kazka su kisenem.... bet sau laiko kaip visad nera....
Atsakyti
QUOTE(L@imužė @ 2012 11 01, 10:42)
Na ir paskutinis mano darbelis - sarafanas su kišenėm, dėjau 4 spalvų vernito pusvilnę  ax.gif

user posted image

As tai tokio labai noriu bigsmile.gif Tik neapsilanko L@imuze unsure.gif Norejau, jei turi aprasyma, kad imestu, nes panasu, kad man tiktu blush2.gif Turiu is smaragdines spalvos Vernito pusvilnes, kuria labai noriu sunaudoti biggrin.gif Tik aisku krasteliu su riberiu nedaryciau turbut, nors kas zino, gal viena diena ir istrauksiu ax.gif

Dabar bruzinu vaikams visokius rubelius, prisiminimui, kaip megzti rolleyes.gif
Atsakyti
Jei neklystu, tai Laimužė aprašė, kaip mezgė mirksiukas.gif žinau tiksliai, kad naudojo atrodo, visai nesuderinamų spalvų siūliukus biggrin.gif

O ir iš vaizdo, matoi, kad sarafanas, tik su pridėtinėmis kišenėmis mirksiukas.gif
Atsakyti