Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašina

Sveikos merginos, seku šią temą jau seniai, per tą laiką įsigijau mezgimo mašiną,bandau ją perprasti. O pasižiūrėjus jūsų darbelių tik seilę varvinu,atrodo,paimčiau ir greičiau rankom kažką nusimegzčiau,bet vis dar turiu viltį, kad su mašina kažkada kažkas išeis biggrin.gif . Turiu klausimą į jus- noriu megzti dviem spalvom juostom,kaip reikia įterpti kitos spalvos siūlą,norint pradėt kita spalva megzt,ar tik paprasčiausiai surišt su kitu siūlu? tikiuosi supratot,ką norėjau pasakyti rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Labai šaunu, kad jungiesi prie mūsų. Tik nereikia prarasti vilties, viskas yra išmokstama ir pavyks, tik reikia truputėlio kantrybės.
Dviem spalvom mezgant, tereikia karietoje pakeisti siūlą, vieną spalvą išimti, o kitą įdėti ir megzti ir taip kaitalioti ir nereikia jo traukioti ir raišioti.
Atsakyti
QUOTE(akirera @ 2013 01 02, 16:58)
Labai šaunu, kad jungiesi prie mūsų. Tik nereikia prarasti vilties, viskas yra išmokstama ir pavyks, tik reikia truputėlio kantrybės.
Dviem spalvom mezgant, tereikia karietoje pakeisti siūlą, vieną spalvą išimti, o kitą įdėti ir megzti ir taip kaitalioti ir nereikia jo traukioti ir raišioti.

Ačiū už greitą problemos sprendimą smile.gif
Papildyta:
Ir dar klausimėlis - kur galima būtų gauti perfokortų, kad ir tuščių?
Atsakyti
QUOTE(vytautiske @ 2013 01 02, 16:07)
Ačiū už greitą problemos sprendimą smile.gif
Papildyta:
Ir dar klausimėlis - kur galima būtų gauti perfokortų, kad ir tuščių?

ebay.com mirksiukas.gif
Atsakyti
Atitempiu parodyt dar vieną savo, mezgalionę blush2.gif ax.gif
user posted image

patiestas atrodytų, kaip didelis baktusas su skylėm rankoms. Arba cozis tik be rankovių.
Siūlas labai miela vilna wub.gif
Megztas taip:
Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot biggrin.gif
Atsakyti
Ristina, atrodo labai fainai thumbup.gif thumbup.gif. Ir čia tik gerom akim????? Koks tankumas? Labai įdomus daikčiukas biggrin.gif bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 17:05)
Atitempiu parodyt dar vieną savo, mezgalionę  blush2.gif  ax.gif

Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot  biggrin.gif  [/size]

platinant ir siaurinant nesiskiria krastelis? kaip siaurinai? tiesiog su dekeriu uzmeti aki ant akies ir vsio?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 02 sausio 2013 - 18:37
Siūlo storis gal 100gr./500m. Tankumas 9. Tik geros akys, kai atsiverčia apykaklė, tai ji būna blogų akių. Kadangi tamsi spalva, tai sunku pafotografuot ir pademonstruot. Galima apsukti patį rūbą, ir apačia gali tapti viršum smile.gif

Platinau/siaurinau su triakiu dekeriu, trečią akį nuo krašto, tai kaip ir vienodi kraštai smile.gif
Bet kraštelį mezgiau atseit nesiriečiančiu būdu. Kai H ant karietos ir kas atroj eilėj kas antros kraštinės adatos nemezgamoj padėty.
Aiškiai parašiau doh.gif rolleyes.gif pati paskaičius nieko nesuprasčiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 01 01, 20:40)
*o kokie Jusu planai?

** labai uzsikepiau tos raudonos sukneles is vogue, tos kur rasa32 mezge.

***garter karietos reik (optimaliausias var.) arba kelinet mezgini nuo pagrindines adatines ant riberio arba vartyt mezgini su garter bar'u (sitie du budai - uzsiknisimas, greiciau rankom iseitu).
* Mano tai planas ibandyti kiek įmanoma daugiau raštų ir perkąsti kuo daugiau mezgimo mašinos galimybių... rolleyes.gif

** uj, kokia gražutė... wub.gif Bet aš su savo figūrike susiturėsiu nuo tokios. smile.gif

***Ačiuks už paaiškinimą. Turiu Garter karietą, bet kol iki jos prisikasiu, tai dar, įtariu, daug vandens nutekės... smile.gif

QUOTE(Ristina @ 2013 01 01, 21:41)
Sushi, teks megzt rankom  biggrin.gif labai greitai toks megztelis nusimezga  mirksiukas.gif
Ne, aš to paltuko neplanuoju megzt, tik raštui tam kaip pavyzdį įmečiau, nes nežinojau, kaip kitaip parašyti/parodyti. Man iš principo įdomu buvo, ar įmanomas toks raštas... mirksiukas.gif

QUOTE(bangelee @ 2013 01 02, 11:19)
Oho, kokia kaina nebloga... bigsmile.gif

QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 17:05)
Atitempiu parodyt dar vieną savo, mezgalionę  blush2.gif  ax.gif
Oho, nu bet tu ir sugalvoji... bigsmile.gif Pas mane tai, kaip suprantu, tik 200 akių maksimaliai galima megzti į plotį... mastau.gif
Atsakyti
Sveikos darbštuolytės smile.gif Gal žinote meistrą,kuris taisytų rusiškas mezgimo mašinas? Parsivežiau iš mamos senutėlę Nevą (1970 metų).Mezga dar neblogai, tik nudilę šepetėliai jau.Mezgiau ja jaunystėje,o ir dabar man padėtų šeimyną apmegzti.Iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2013 01 02, 18:53)
... Pas mane tai, kaip suprantu, tik 200 akių maksimaliai galima megzti į plotį... mastau.gif

Ir pas mane tos pačios 200 akių biggrin.gif

jei neklystu, ripsas ir vadinasi "garter" smile.gif bet galiu ir nusišnekėt blush2.gif angelų kalbos nelabai suprantu blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 19:09)
*Ir pas mane tos pačios 200 akių  biggrin.gif

**jei neklystu, ripsas ir vadinasi "garter"  smile.gif bet galiu ir nusišnekėt  blush2.gif angelų kalbos nelabai suprantu  blush2.gif  ax.gif
* O tai kaip tada tu iki tų 300 platinai? mastau.gif

**A, va tas paslaptingas žodis - ripsas... biggrin.gif Galvojau, kad ripsas yra toks, kai viena akis gera, kita bloga, o kitoj eilėj atvirkščiai... blush2.gif
Atsakyti