Sveikos merginos, seku šią temą jau seniai, per tą laiką įsigijau mezgimo mašiną,bandau ją perprasti. O pasižiūrėjus jūsų darbelių tik seilę varvinu,atrodo,paimčiau ir greičiau rankom kažką nusimegzčiau,bet vis dar turiu viltį, kad su mašina kažkada kažkas išeis . Turiu klausimą į jus- noriu megzti dviem spalvom juostom,kaip reikia įterpti kitos spalvos siūlą,norint pradėt kita spalva megzt,ar tik paprasčiausiai surišt su kitu siūlu? tikiuosi supratot,ką norėjau pasakyti
Labai šaunu, kad jungiesi prie mūsų. Tik nereikia prarasti vilties, viskas yra išmokstama ir pavyks, tik reikia truputėlio kantrybės.
Dviem spalvom mezgant, tereikia karietoje pakeisti siūlą, vieną spalvą išimti, o kitą įdėti ir megzti ir taip kaitalioti ir nereikia jo traukioti ir raišioti.
Dviem spalvom mezgant, tereikia karietoje pakeisti siūlą, vieną spalvą išimti, o kitą įdėti ir megzti ir taip kaitalioti ir nereikia jo traukioti ir raišioti.
QUOTE(akirera @ 2013 01 02, 16:58)
Labai šaunu, kad jungiesi prie mūsų. Tik nereikia prarasti vilties, viskas yra išmokstama ir pavyks, tik reikia truputėlio kantrybės.
Ačiū už greitą problemos sprendimą
Papildyta:
Ir dar klausimėlis - kur galima būtų gauti perfokortų, kad ir tuščių?
QUOTE(vytautiske @ 2013 01 02, 16:07)
Ačiū už greitą problemos sprendimą
Papildyta:
Papildyta:
ebay.com
Atitempiu parodyt dar vieną savo, mezgalionę
patiestas atrodytų, kaip didelis baktusas su skylėm rankoms. Arba cozis tik be rankovių.
Siūlas labai miela vilna
Megztas taip:
Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot
patiestas atrodytų, kaip didelis baktusas su skylėm rankoms. Arba cozis tik be rankovių.
Siūlas labai miela vilna
Megztas taip:
Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot
Ristina, atrodo labai fainai . Ir čia tik gerom akim????? Koks tankumas? Labai įdomus daikčiukas
QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 17:05)
Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot [/size]
Pradžioj 8 akys, ir megztos 300 eilių platinant kas 2-3 eilės. Tuomet padaromas "prakirpimas", rankai. Toliau megzta tiesiai apie 160eilių, 200 akių. Ir vėl prakirpimas kitai rankai. Dabar jau megzti 300 eilių mažinant iki 8eilių. Ir belieka skalbt, bei nešiot [/size]
platinant ir siaurinant nesiskiria krastelis? kaip siaurinai? tiesiog su dekeriu uzmeti aki ant akies ir vsio?
Siūlo storis gal 100gr./500m. Tankumas 9. Tik geros akys, kai atsiverčia apykaklė, tai ji būna blogų akių. Kadangi tamsi spalva, tai sunku pafotografuot ir pademonstruot. Galima apsukti patį rūbą, ir apačia gali tapti viršum
Platinau/siaurinau su triakiu dekeriu, trečią akį nuo krašto, tai kaip ir vienodi kraštai
Bet kraštelį mezgiau atseit nesiriečiančiu būdu. Kai H ant karietos ir kas atroj eilėj kas antros kraštinės adatos nemezgamoj padėty.
Aiškiai parašiau pati paskaičius nieko nesuprasčiau
Platinau/siaurinau su triakiu dekeriu, trečią akį nuo krašto, tai kaip ir vienodi kraštai
Bet kraštelį mezgiau atseit nesiriečiančiu būdu. Kai H ant karietos ir kas atroj eilėj kas antros kraštinės adatos nemezgamoj padėty.
Aiškiai parašiau pati paskaičius nieko nesuprasčiau
QUOTE(jautiena @ 2013 01 01, 20:40)
*o kokie Jusu planai?
** labai uzsikepiau tos raudonos sukneles is vogue, tos kur rasa32 mezge.
***garter karietos reik (optimaliausias var.) arba kelinet mezgini nuo pagrindines adatines ant riberio arba vartyt mezgini su garter bar'u (sitie du budai - uzsiknisimas, greiciau rankom iseitu).
* Mano tai planas ibandyti kiek įmanoma daugiau raštų ir perkąsti kuo daugiau mezgimo mašinos galimybių... ** labai uzsikepiau tos raudonos sukneles is vogue, tos kur rasa32 mezge.
***garter karietos reik (optimaliausias var.) arba kelinet mezgini nuo pagrindines adatines ant riberio arba vartyt mezgini su garter bar'u (sitie du budai - uzsiknisimas, greiciau rankom iseitu).
** uj, kokia gražutė... Bet aš su savo figūrike susiturėsiu nuo tokios.
***Ačiuks už paaiškinimą. Turiu Garter karietą, bet kol iki jos prisikasiu, tai dar, įtariu, daug vandens nutekės...
QUOTE(Ristina @ 2013 01 01, 21:41)
Sushi, teks megzt rankom labai greitai toks megztelis nusimezga
Ne, aš to paltuko neplanuoju megzt, tik raštui tam kaip pavyzdį įmečiau, nes nežinojau, kaip kitaip parašyti/parodyti. Man iš principo įdomu buvo, ar įmanomas toks raštas... QUOTE(bangelee @ 2013 01 02, 11:19)
Oho, kokia kaina nebloga... QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 17:05)
Oho, nu bet tu ir sugalvoji... Pas mane tai, kaip suprantu, tik 200 akių maksimaliai galima megzti į plotį...
QUOTE(sushi @ 2013 01 02, 18:53)
... Pas mane tai, kaip suprantu, tik 200 akių maksimaliai galima megzti į plotį...
Ir pas mane tos pačios 200 akių
jei neklystu, ripsas ir vadinasi "garter" bet galiu ir nusišnekėt angelų kalbos nelabai suprantu
QUOTE(Ristina @ 2013 01 02, 19:09)
*Ir pas mane tos pačios 200 akių
**jei neklystu, ripsas ir vadinasi "garter" bet galiu ir nusišnekėt angelų kalbos nelabai suprantu
* O tai kaip tada tu iki tų 300 platinai? **jei neklystu, ripsas ir vadinasi "garter" bet galiu ir nusišnekėt angelų kalbos nelabai suprantu
**A, va tas paslaptingas žodis - ripsas... Galvojau, kad ripsas yra toks, kai viena akis gera, kita bloga, o kitoj eilėj atvirkščiai...