Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgame mezgimo mašina

Darbeja, aciu uz pagyrima. Siuliukai tikrai malonus, nezinau kaip cia tau paciupineti... smile.gif
Atsakyti
Ačiū, mergytės, už pagyras 4u.gif
Jautiena, tikrai taip drinks_cheers.gif . Už šituos itališkus geresnių nečiupinėjusi, bet ir čia yra visokių. Yra pigesni ir brangesni ir vat didelis skirtumas tarp jų - brangesni žymiai geresni. O apie moherinės suknelės sijoną tokį ir aš pagalvojau, turėtų gerai atrodyti ir būtų be siūlių. Reiks išbandyti mirksiukas.gif .
Zuzanos suknutė labai graži thumbup.gif .
Svelnute, uždėjau 100 akių, kiauraraščiu mezgiau 16 eilių, po to lygiuoju raštu daliniu mezgimu kas antroj eilėj išstumiu po 5 adatas į nedarbinę padėtį ir taip iki galo, o po to atvirkštine tvarka sustumiu visas adatas atgal ir vėl kiauraraščiu ir t.t. Tokių motyvų mezgi kiek reikia. Paskui apykaklei, rankovėms vėl kabinau mezginį ant mašinos ir mezgiau stulpeliu 1x1.
O šalius aš irgi mezgiau paskutinę dieną ir vos ne paskutinę valandą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akirera: 28 gruodžio 2012 - 08:59
Akirera, cia ne Freke klausia cia Frekes augintinis blush2.gif o po kiek ta mochera irkokios spalvos? gal pafotkint gali?

o darbeliai visu grazus thumbup.gif as nemezgu. atmuse nora. kaip toj dainoj: atmuse sparnelius i zalia eglele lotuliukas.gif ax.gif
Atsakyti
Freke, kas čia dabar atsitiko? Kas čia taip tave atmušė? Lįsk iš krūmų, depresiją šalin, į lūpas įmesk šypseną ir darbuotis prie mašiniuko bigsmile.gif .
Tam kataloge yra ne tik moheros, yra merino, kašmyro, alpakos ir kainos įvairios - mohera 100 g - 35 lt arba 28 lt, merinas 100 g - 14 lt, 12 lt, 10 lt. Kataloge 20 lapų, kelis iš jų pafotkinau

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ai nesiplesiu, ax.gif

o spalvos tai fainos bigsmile.gif beveik visu noriu doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Akirera - megztelis koks wub.gif gražu gražu wub.gif

Daivulės šalikas patiko thumbup.gif visai tokį priglausčiau.

O per šventes MB nužiūrėjo brolio megztinį doh.gif sakė, dabar jau teks megzt, nes galima numegzt mašina rolleyes.gif tai jau bręsta mezgimas ax.gif
Tik reikia išmegzt pynes išvirškščių akių fone rolleyes.gif įtariu teks daug krapštytis su akių gaudykliniu vąšeliu g.gif

O čia šiaip mezgalionė ax.gif
user posted image
iš Missisipi siūlo. Sumegzti 2 matkiukai.
Akys uždėtos 50-0-50, ir megzta iki kol užteko siūlo. Paskui sumezgiau abu galus smile.gif
Atsakyti
Ristina, šis šalikas, mano akim, tokiam stilingam vyrui tiktų thumbup.gif . Labai mielas
Atsakyti
Nuostabus salikas, o jau visu kitu darbeliai tiesiog fantastiski. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
akirera oj kaip fainai toks katalogas - ir spalvas pasiziuret ir paciupinet, ir kaina palyginus su parduotuves visai nekanda. pas mus parduotuvese pvz Debbie Bliss kidmohera apie 7eur/25g, o uz kg paskaiciavus - 280eur blink.gif

pavara62 gal jungsiesi prie musu su masina? kuo daugiau musu - tuo geriau biggrin.gif

mano paskutinis mazas pasvaigciojimas - dvigubines slepkes:
user posted image

user posted image

user posted image

Megzta Brother kh881, siuliukai superwash vilnele: pilki - Patons Diploma Gold 100g - 368m, raudoni - Drops Fabel 100g - 410m, susinaudojo 86g, dydis 39. Pameginsiu aprasyt mezgimo eiga, gal kam pravers, mezgiau nuo pirstu i virsu:
1. Uzmetam 70akiu su pagalbiniu siulu, pamezgam kelias eiles, dedam gera siula, itempimas T5.0 ir mezgam nosi ant puses akiu (35 adatos, kita puse - HP) nebaigtom eilem 11-13-11;
2. Nustatom eiliu skaitliuka ant "0", pirmoj eilej pridedam 2 akis viena kazkur centre, kita - sone, antroj eilej pridedam dar 2 akis, vel taip pat, na kad butu nosies sonuose, viso 74 akys, mezgam 48eiles;
3. Isjungiam skaitliuka. Nebaigtom eilem formuojam ta ilinki slepetes virsuj: karietos pusej 16 akiu dirba, visos kitos HP, mezgam nebaigtom eilem per 2 adatas - stumiam 2 adatas i HP priesingoj karietai pusej (atvirksciai kulno mezgimui), gaunasi 8x kartai po 2 adatas - rezultatas toks isorinis kampas, tada grazinam adatas 37 adatas i darbine (slepetes virsus - kitos 37 padas, jos lieka HP), nuvaziuojam karieta i kita puse ir kartojam nebaigtom eilem kita kampa. Pabaige sita - grazinam pado adatas i darbine, o virsaus stumiam i HP;
4. Ijungiam skaitliuka, mezgam iki 62eiles pado puse - 37 adatas (pries mezgant sita reiktu uzdet viena aki is vidurio puses - siulei, as viena pamirsau, kita uzdejau, ech, ir 3 zingsny viena extra akis link vidurio kampui nepamaisytu);
5. Mezgam kulna nebaigtom eilem 11-15-11, pabaige sita iskart mezgam uzkulne vel nebaigtom eilem po 2 adatas, cia kaip kulna, kol turim 6x po 2 akis is abieju pusiu;
6. Dedam kitos spalvos siula, jeigu norim skirtingos spalvos vidaus, sumazinam po viena aki is sonu, numezgam kulna, tada skaitliukas "0", 14 eiliu lygiai (62-48), grazinam kita puse adatu (jos iki siol buvo HP) i darbine, mezgam iki 61eiles, sumazinam dar dvi akis taip, kad iseitu nosies sonuose, viso 62eiles, mezgam nosi, nuiimam ant pagalbinio siulo, susiuvam siules ir viskas lotuliukas.gif lotuliukas.gif kita mezgam su kulnu priesingoj pusej, kad siule eitu is vidines puses kairei ir desinei slepkej.

Galvojau - viens du ir paaiskinsiu - o gavosi, ai doh.gif blink.gif lotuliukas.gif

Tik nuimta nuo masinos:

user posted image

Ideja labai sena, bet originaliam variante, siules buvo is abieju pusiu, o as norejau, kad butu tik su viena siule ir virsuj su iskirpimu, na ir gavosi man super ax.gif
Pries kokius 3 metus megztos:
user posted image
Atsakyti
sveikutes ,noriu patarimo.mezgu dukrai kaip ir tunika,bet nezinau kas gausis cia man.ta tarpa nuo klubu i juosmeni akis nuiminejau ir pasirodo per greitai nu negraziai ,palaipsniui turetu buti, o pas mane per greitai,ir dar labai abu krastai banguoja nu kaip issitampe, kame cia reikalas.mezginys dar ant masinos. kas kiek eiliu jus nuiminejat akis,kad graziai siauretu?
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2012 12 29, 17:27)

labai fainuoliskos tapkutes. Ir plius iskarto visa instrukcija pateikta. Saunuole Jautiena smile.gif
Atsakyti
Jautiena thumbup.gif tapčiai bigsmile.gif net su prabangiu raudonu pamušalu bigsmile.gif
aš tai vis prisibijau tų "bumerangų" gamybos ax.gif blush2.gif

Karosimi, sunku ką tiksliai ir patarti g.gif aš labai stipriai nesiaurinu. Kartais kas 5 eiles, kartais kas 8. Priklauso, koks siūlas, koks tankumas.
Atsakyti