klausimas besinaudojancioms PPD:
ar bandet keliu spalvu piesineli piesti ir ji kelti mezgamojon? sukuriu keliu spalvu,tada pasirenku ji,kad dar apziuret,ir viskas viena spalva
įsimylėjau šitas buriukes einu kai ka gaminti
apsiskaiciavau,varau megzt bus mazgei megztukas,su akytem is biserio
apsiskaiciavau,varau megzt bus mazgei megztukas,su akytem is biserio
intarsija pabandyt ir man knieti bet kazkodel man atrodo ten labai daug rankinio siulu kilojimo, pati karietele tik kad akis ismezga.
varvinu seile i sita: Silver Reed auch kainyte , na gal kada nors...
geros buriukes, Olaiva, davai ka nors labai klasisko
o as buriukes matau per langa - pries mus pievoj ganosi. viena bure ilindo i erkskeciu krumus ir isivele tokia nemaza saka sau i kudlas. jau dvi savaites vaiksto su tuo "aksesuaru".
o as buriukes matau per langa - pries mus pievoj ganosi. viena bure ilindo i erkskeciu krumus ir isivele tokia nemaza saka sau i kudlas. jau dvi savaites vaiksto su tuo "aksesuaru".
QUOTE(jautiena @ 2012 12 17, 23:02)
intarsija pabandyt ir man knieti bet kazkodel man atrodo ten labai daug rankinio siulu kilojimo, pati karietele tik kad akis ismezga.
pasipuošė,juk šventės nenumaldomai artėja
siandien kol laukiau,kol prasides maziaus eglute,kol salej sviesos dege,skaiciau intarsia carriage ir color changer knygeles.tai rankinio darbo su ta intarsija daug...labai daug...ir tu pakabuku apacioj kiek.man kazko panasu i audimo stakles,kai ant pailgu spulyciu susisukdavau silkinius siulus ir ausdavau
O kame mezgimas intarsia pranasesnis, ne fair isle? Siulo maziau sunaudoja ar cia aplamai skirtingi pasauliai?
Gal patartumet, zinau, kad esat mezge- puskare - kaip pradeti? Ar is vieno krasciuko ir platinant , po to siaurinant, ar uzsidet visa ploti ir siaurint is abieju pusiu ? Noriu lygiuoju rastu, o paskui apmegzt/ apnert..
Gal patartumet, zinau, kad esat mezge- puskare - kaip pradeti? Ar is vieno krasciuko ir platinant , po to siaurinant, ar uzsidet visa ploti ir siaurint is abieju pusiu ? Noriu lygiuoju rastu, o paskui apmegzt/ apnert..
as ir sakau - kazkada youtubej video ziurejau, kaip intarsija mezgama, tai - siulu kaltunas ir daug daug rankines narpaliones.
as visa savaitgali aplink masina sukausi, vis bandziau islauzt kokias nors ala super mandras riesines, prisimezgiau meginuku, prototipu ir galu gale nieko man is to nesigavo, tik suirzus ir pikta pasidaviau - mezgu riesines pagal pernai metu kurpaliu, dzin man galvoju, ko as cia zudausi, vistiek ne man (maniskio sesem). sian vos ne vos pora poru pagaminau, is tu nervu prastai einas, vis piktesne daraus, o maniskis dar erzinas: "ar ne per trumpos? o gal per ilgos? ar sie siulai nesivelia? o gal ana spalva geriau atrodytu deriny?" jis mano keiksnojimu prisiklauses, jau apie mezgima ima "raukt". o as is pasiutimo baigiu nusprogt (tiesiog nepakenciu megzt is reikalo), tureciau sautuva, tai dievazi eiciau zmoniu saudyt
Papildyta:
une, bus maza jeigu per visas 200 uzmetinesi, pagalvok, vien tik megztukui apie 150 akiu dedasi vienai pusei, tai kiek ten to plocio gautusi skarai per 200akiu? (na as pikta sian, nieko nepadarysi). as bandziau pries pora savaiciu sugalvot ka nors panasaus i tas dideles tripampes virbalais mezgamas, bet velgi nieko gero neismasciau. fantazijos turiu visiska nuli.
as visa savaitgali aplink masina sukausi, vis bandziau islauzt kokias nors ala super mandras riesines, prisimezgiau meginuku, prototipu ir galu gale nieko man is to nesigavo, tik suirzus ir pikta pasidaviau - mezgu riesines pagal pernai metu kurpaliu, dzin man galvoju, ko as cia zudausi, vistiek ne man (maniskio sesem). sian vos ne vos pora poru pagaminau, is tu nervu prastai einas, vis piktesne daraus, o maniskis dar erzinas: "ar ne per trumpos? o gal per ilgos? ar sie siulai nesivelia? o gal ana spalva geriau atrodytu deriny?" jis mano keiksnojimu prisiklauses, jau apie mezgima ima "raukt". o as is pasiutimo baigiu nusprogt (tiesiog nepakenciu megzt is reikalo), tureciau sautuva, tai dievazi eiciau zmoniu saudyt
Papildyta:
une, bus maza jeigu per visas 200 uzmetinesi, pagalvok, vien tik megztukui apie 150 akiu dedasi vienai pusei, tai kiek ten to plocio gautusi skarai per 200akiu? (na as pikta sian, nieko nepadarysi). as bandziau pries pora savaiciu sugalvot ka nors panasaus i tas dideles tripampes virbalais mezgamas, bet velgi nieko gero neismasciau. fantazijos turiu visiska nuli.
Nu va aš anksčiau jautienos kojinių prisižiūrėjus, jau norėjau stot eilutėn prie norinčių giminiuotis, ale dabar žiūriu pavojinga ...
O megzt iš reikalo ir aš negaliu, tik kai įkvėpimas užeina...
O megzt iš reikalo ir aš negaliu, tik kai įkvėpimas užeina...
QUOTE(une @ 2012 12 17, 22:36)
O is sonu megzt negerai irg butu? man atrodo kazkuri mezge ar ne Olaiva?
Nu man megzt is reikalo irgi butu " kapiec"
Nu man megzt is reikalo irgi butu " kapiec"
megzk sonu, bus gerai, tik kas kiek eiliu akis nuleidinet/pridejinet as nzn
jau kaledu kaip nekenciu, tai negaliu zodziais apsakyt, nes visada prie kaledas sedziu pastrigus ties nekenciamais, nesamoningais mezginiais. prisizadu sau - kitais metais pradesiu liepa kaledom ruotis.
QUOTE(jautiena @ 2012 12 17, 23:47)
-megzk sonu, bus gerai, tik kas kiek eiliu akis nuleidinet/pridejinet as nzn
-jau kaledu kaip nekenciu, tai negaliu zodziais apsakyt, nes visada prie kaledas sedziu pastrigus ties nekenciamais, nesamoningais mezginiais. ]
-jau kaledu kaip nekenciu, tai negaliu zodziais apsakyt, nes visada prie kaledas sedziu pastrigus ties nekenciamais, nesamoningais mezginiais. ]
- pasibandysiu
- o tai kodel ta darai? Argi dovanos ne dziaugsma turi teikti
zinau, kad bus patenkinti, ir as tada busiu patenkinta, bet pats gamybos procesas, tai ziaurus... ypac kai likus tik savaite ir negali paprasciausiai numest, kai jau visai uzknisa.
QUOTE(une @ 2012 12 17, 23:22)
O kame mezgimas intarsia pranasesnis, ne fair isle? Siulo maziau sunaudoja ar cia aplamai skirtingi pasauliai?
uzsidedi 4 akis,ir kas 4 eile desinej pusej platini po 1 adata.kai davaziuoji,kiek jau tau gana,tarkim 80 akiu,pamezgu kokia 30 eiliu lygiai,arba gali nemegzt tu 30 eiliu,o is karto pradet siaurinima.bet siaurinu ne tiesiog uzdedama krastine aki,o ismezgu is 2 akiu 1 ir ja uzmaunu ant adatos.tada abu krasteliai buna vienodo tamprumo ir vel mazini kas 4 eile po 1 adata,kol liks 4 akys
paskui surenku akis ir mezgu kazkoki motyva,pvz:
jautiena,medalis baliono pavidale uz kantrybe as irgi nemegstu kitiems megzti,milijonus darbu susigalvoju,kad tik nemegzt nu bet jei jau labai reikia,tai kazkaip numezgu ir jau dziaugiuosi rezultatu,kai baigiu
darau reglana,gal gausis padoriai tik va kur saguciu reiks gauti tokiu,kokias sumislinau
kokios dailios,bet sagos uz siulus 5k brangiau gausis