Ristina, nu aš ne profė, bet man vis tiek pas jumi per stori siūlai atrodo, bet iš fotkės sunku spręst
Čia be kitų merginų pasiūlytų išeičių dar kartą paveizėjau jūsų foto, tai pas jus tenai nelabai į gumytę panašu, panašu lyg ir tuck'as vienoje pusėje kur eina dvi geros ir viena bloga, gal tiesiog kokio PR į N ant riberio neperjungėte atgal kaip pagal instrukciją po trijų pradinių eilių. Vat man ta viena eilė ir panaši į tucką.
Nes jei pirmas tris mezga gerai, tai valio, problemos prasideda vėliau, vadinasi kažką praleidžiate. Gal iš H į P negrąžinote adatinės?
Baiginėjau pirštines dviejų spalvų, tai man vėlė siūlą kai tas nebuvo pakankamai įtemptas, bet jūs sakot, kad dėl siūlo viskas gerai.
Nu bet ir užsimojot - iškart plankutę
Teks jums imti kokį ne per ploniausią siūlą, geriau kad būtų vienas, pasidarykite didesnį laisvumą ant adatinių (gausis kiauriau, bet lengviau ardysis ir matysis) ir darykite bandymukus.
QUOTE(Freke @ 2012 12 06, 20:08)
arba riberis blogai pakabintas. nes tie 850 kitaip kabinas nei 830 ir jei blogas tarpas tarp adatiniu mezga nesamones. ir bandziau pas save dekeri prakisti, tai netelpa ta datatele o.k. bet visas plastikas tikrai ne
oj tas nevidonas riberis,kabo bile kaip spek,kaip pas mane jis
gal nori skanios kavutes ant mezgamosios staliuko ?
Kadangi, aš nečiupinėjusi kh 830, tai net nežinau kaip jis kabinasi
su uždėjimu, tai jau čiki viskas. Ir išoibulinau kabinimo subtilybes taip, kad antrą adatinę uždėt galiu per kokias 3minutes
Pagal bandymus tai matau, kad skylės ir paleistos akys būna vis skirtingose vietose
Šiame pavyzdy mezgiau atnarą 2x1.
Išstumiu reikalingas adatas. Pravažiuoju tuščia karieta be siūlo kelis kart, kad adatos atsistotų teisingai į darbinę padėtį.
Nustatau H padėtį riberyje, iš kairės į dešinę jau pravažiuoju su siūlu. Gaunasi zigzagas, kabinu "šukas" + svorius. Riberio karietoj N, R, tankumas 0. Adatinę pakreipiu per vieną žingsnį, kad zigzagas "pasikreiptų". Paskui atgražinu tą "pakreipimą".
Antrai eilei - "ratu" nustatymas: dešinysis klavišas ant PR, tankis 2-3, ant pagrindinės karietos paspaustas part klavišas. Pravažiuoju taip 2eiles.
va filmukas pagal kurį mezgiau http://www.youtube.c...player_embedded
Po šių eilių part išjungiamas, riberyjeN PR N.
Tos knopkės kur IiIi tai abi žiūri į vidurį, kur vienas brūkšniukas.
Išskaičiau rusaičių forume, kad tarpas tarp adatinių yra geras, iki to atstumo, ar telpa dekeris.
su uždėjimu, tai jau čiki viskas. Ir išoibulinau kabinimo subtilybes taip, kad antrą adatinę uždėt galiu per kokias 3minutes
Pagal bandymus tai matau, kad skylės ir paleistos akys būna vis skirtingose vietose
Šiame pavyzdy mezgiau atnarą 2x1.
Išstumiu reikalingas adatas. Pravažiuoju tuščia karieta be siūlo kelis kart, kad adatos atsistotų teisingai į darbinę padėtį.
Nustatau H padėtį riberyje, iš kairės į dešinę jau pravažiuoju su siūlu. Gaunasi zigzagas, kabinu "šukas" + svorius. Riberio karietoj N, R, tankumas 0. Adatinę pakreipiu per vieną žingsnį, kad zigzagas "pasikreiptų". Paskui atgražinu tą "pakreipimą".
Antrai eilei - "ratu" nustatymas: dešinysis klavišas ant PR, tankis 2-3, ant pagrindinės karietos paspaustas part klavišas. Pravažiuoju taip 2eiles.
va filmukas pagal kurį mezgiau http://www.youtube.c...player_embedded
Po šių eilių part išjungiamas, riberyjeN PR N.
Tos knopkės kur IiIi tai abi žiūri į vidurį, kur vienas brūkšniukas.
Išskaičiau rusaičių forume, kad tarpas tarp adatinių yra geras, iki to atstumo, ar telpa dekeris.
QUOTE(Olaiva @ 2012 12 06, 21:48)
oj tas nevidonas riberis,kabo bile kaip spek,kaip pas mane jis
aisku noriu... su puta? is to kavinuko?
atrodo akis uzdedu kaip instrukcijoje, o kaip tas sukas kabinti?, ant visu akiu, ar tik ant paskutiniu? ir kodel mano karieta su siulu taip sunkiai vaziuoja?, nes be siulo, as ja galiu ir su dviem pirstais stumdyti, masina tikrai sutepta, o kas dar gali buti, as nezinau, jauciu, reikia ieskoti, kad kas galetu parodyti ir pamokinti bet as vis tiek nepasiduosiu
QUOTE(assia33 @ 2012 12 06, 22:00)
atrodo akis uzdedu kaip instrukcijoje, o kaip tas sukas kabinti?
Čia pažiūrėk http://www.youtube.c...h?v=lS5cfOtxO6U
QUOTE(Freke @ 2012 12 06, 21:54)
aisku noriu... su puta? is to kavinuko?
taip,taip,taip.kaip tik mūūūūūūūūūūūūū nusipirkau
kai nusipirkau savo broliuka,riberi pora kartu norejau mesti per langa,niekaip jo neprisijaukindavau,praeidavo koks pusmetis,atvesdavau,vel bandydavau.ir pagaliau kazkas pavyko ,kad akiu nemetytu
bet gal pradzioj reiktu 1x1 ar 2x2 pasibandyt?
issitrauki kas dvi adatas. dvi virsuj dvi apacioj. pakreipi riberi per viena pasukima rankenos i desine, ir virsuj is P i H. nusistatai ant abieju karietu 0. pravaziuoji pasikabini sukas. atstatai viska i vietas. is H i P ir riberio ta rankena pasuki i kaire (atgal) isijungi virsutinej karietoj part apatinej PR apvaziuoji 2 3 kartus ir isjungi. is leto vaziuoji jau su normaliu tankumu.
beje o riberis kai kaba koki skaiciu rodo? nes pagal instrukcija pati pradzia turi buti ant 5
as riberi pasikeliu per 3 sekundes nes jis kaba visa laika
assia o kokia masina?
Olaiva kai tik alga ateina is kart pas tave atsivesiu to skanaus pyrago. pameni?
issitrauki kas dvi adatas. dvi virsuj dvi apacioj. pakreipi riberi per viena pasukima rankenos i desine, ir virsuj is P i H. nusistatai ant abieju karietu 0. pravaziuoji pasikabini sukas. atstatai viska i vietas. is H i P ir riberio ta rankena pasuki i kaire (atgal) isijungi virsutinej karietoj part apatinej PR apvaziuoji 2 3 kartus ir isjungi. is leto vaziuoji jau su normaliu tankumu.
beje o riberis kai kaba koki skaiciu rodo? nes pagal instrukcija pati pradzia turi buti ant 5
as riberi pasikeliu per 3 sekundes nes jis kaba visa laika
assia o kokia masina?
Olaiva kai tik alga ateina is kart pas tave atsivesiu to skanaus pyrago. pameni?
Ristina, ai lyg ir pagal instrukciją viską darot, net nežinau ką čia ir ...
Lili knopkių dabar nelieskit, jos skirtos dvipusiam žakardui megzt, su gumyte dabar tai nieko bendro neturi.
Pabandysiu ryt pagal jutubą tą pramoninę gumytę, nes visuomet darau paprastą 2x2, kur riberio instrukcijoje.
Man kai kas nors nesiseka besimokant, užknisa ir kyla noras viską trenkti , nnuišaut ar eit gatvės šluoti, tai staigiai pakeičiu mezgimą mašinkoj - pakeičiu siūlą ar mezgimo būdą.
O pabandykit numezgusi tas tris eiles perkelt viską ant pagrindinės adatinės ir kelias eiles pamegzt vien lygiu mezgimu, po to vėl dalį akių perkelt ant riberio. Pvz kad ir 5x5, ar paprastai ne pramoninę 2x2. T. y. pakaitalioti. Jei bandysit po 20-30 akių ilgai netruks.
Lili knopkių dabar nelieskit, jos skirtos dvipusiam žakardui megzt, su gumyte dabar tai nieko bendro neturi.
Pabandysiu ryt pagal jutubą tą pramoninę gumytę, nes visuomet darau paprastą 2x2, kur riberio instrukcijoje.
Man kai kas nors nesiseka besimokant, užknisa ir kyla noras viską trenkti , nnuišaut ar eit gatvės šluoti, tai staigiai pakeičiu mezgimą mašinkoj - pakeičiu siūlą ar mezgimo būdą.
O pabandykit numezgusi tas tris eiles perkelt viską ant pagrindinės adatinės ir kelias eiles pamegzt vien lygiu mezgimu, po to vėl dalį akių perkelt ant riberio. Pvz kad ir 5x5, ar paprastai ne pramoninę 2x2. T. y. pakaitalioti. Jei bandysit po 20-30 akių ilgai netruks.
Ar 1x1, ar 2x2 rezultatas būna tas pats
kabot riberio nelabai galiu palikt lipnūs pirštukai stumdo adatas
šiaip bręsta mintis pasiimt įvairiausiu siūlų ir bandyt. Bet kai pamatau tas skyles, tai užmuša kuriam laikui norą bandyt
Papildyta:
Gera mintis reiks išbandyt tokį variantą
kabot riberio nelabai galiu palikt lipnūs pirštukai stumdo adatas
šiaip bręsta mintis pasiimt įvairiausiu siūlų ir bandyt. Bet kai pamatau tas skyles, tai užmuša kuriam laikui norą bandyt
Papildyta:
QUOTE(linaslinelis @ 2012 12 06, 22:18)
Gera mintis reiks išbandyt tokį variantą
as pasiemus paklode su guma graziai apgaubiu ir nebedomina. bet tas 850 ir nusiima lengviau nei 830 man atsukinet viska reik o rankytes lygiai taip pat cekavos kol krapstausi ties mazmoziais zek jau karieta stumti ruosias
QUOTE(Ristina @ 2012 12 06, 22:21)
Ar 1x1, ar 2x2 rezultatas būna tas pats
lipnūs pirštukai stumdo adatas
lipnūs pirštukai stumdo adatas
Ak tie pirštukai dėmesio reikalauja.
Aš pasiuvus tokį ale maišą, kraščiuku guma eina. Kai mašinka nenaudojama užmaunu tą maišą ir nekrenta mašinka į akis, nedulka, guma aplink iki kraštų apspaudžia. Užknistų kaskart nuiminėti.
Kaži kas man kužda, kad siūlus pakeisit ir bus geriau:)
Blin, Freke pirmaut pradėjo, kopijuoja mano "išradimus"