Įkraunama...
Įkraunama...

Gripas, sloga, peršalimas

Ka tik persirgau gripu. Temp 39.4 blink.gif Gydytojas pasake, kad auksta temperatura, jei laikosi ilga laika, gali pakenkti vaisiui. Todel ja reikia musti. Tam naudojau paracetamoli. Jo galima iki 3000mg per 24 val - ne daugiau. 4u.gif
Taip pat geriau ramuneliu, metu, juoduju serbentu lapu ir medetku arbatas. Isidedavau i jas po sauksteli medaus. Pagaliau pasveikau. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, būsimos ir esamos maytės mirksiukas.gif aš čia dar naujokė, bet noriu įsilieti į Jūsų gretas ir užduoti keletą klausimų blush2.gif laukiuosi pirmojo kūdykėlio, jau 16 savaitė. Tėvams pasakiau tik prieš pora dienų, tai nebuvo su kuom iki tol pasikonsultuoti, tai prikrėčiau kvailysčių unsure.gif nežinojau, kad negalima vartoti betkokių nosies purškalų, tad pora naktų vartojau OTRIVINA neperskaičiusi informacinio lapelio verysad.gif pasirodo jame rašo, kad nėščiosioms jo vartoti negalima fear.gif tai dabar bijau, kad nebūtų baisių pasėkmių scare.gif ar tai labai gali pakenkti kūdykiui? cry.gif
Atsakyti
QUOTE(gitutea @ 2013 02 24, 23:44)
Sveikos, būsimos ir esamos maytės  mirksiukas.gif aš čia dar naujokė, bet noriu įsilieti į Jūsų gretas ir užduoti keletą klausimų blush2.gif laukiuosi pirmojo kūdykėlio, jau 16 savaitė. Tėvams pasakiau tik prieš pora dienų, tai nebuvo su kuom iki tol pasikonsultuoti, tai prikrėčiau kvailysčių unsure.gif nežinojau, kad negalima vartoti betkokių  nosies purškalų, tad pora naktų vartojau OTRIVINA neperskaičiusi informacinio lapelio verysad.gif pasirodo jame rašo, kad nėščiosioms jo vartoti negalima fear.gif tai dabar bijau, kad nebūtų baisių pasėkmių scare.gif ar tai labai gali pakenkti kūdykiui? cry.gif



Sveika, nieko tokio manau, kitos ziurek ir ruko, ir geria biski, su antibiotikais susiduria. Placenta yra tam, kad apsaugotu maziuka, todel ne viska ji praleidzia, na o ka praleidzia, nebutinai is kart jam pakenkia. As i nosi naudoju PINOSOL, jis naturalus. O kaip pasake mano gydytoja - vienos neserga ir vaikutis nesivysto, kitos serga, nesisaugo ir joms viskas gerai. Taip kad, tikek, kad tavo maziukas stiprus.
Atsakyti
Atėjo ir į mano kiemą ligos doh.gif Leliui 13 savaitėlių, sirguliuoju jau ketvirta diena, tempa kyla iki 38.4, mušu paracetamoliu, dar slogą baisiulinę turiu, lašinu Pinosol, bet nepramuša man jis verysad.gif dar plaunu nosį jūros vandenuku. Tai va, toks tas ir gydymasis šiuo metu, ašku, dar daug arbatų, daug vandens geriu. Tikiuos greitai pasveikti.
Atsakyti
QUOTE(cionge @ 2013 03 07, 14:44)
Atėjo ir į mano kiemą ligos  doh.gif Leliui 13 savaitėlių, sirguliuoju jau ketvirta diena, tempa kyla iki 38.4, mušu paracetamoliu, dar slogą baisiulinę turiu, lašinu Pinosol, bet nepramuša man jis  verysad.gif dar plaunu nosį jūros vandenuku. Tai va, toks tas ir gydymasis šiuo metu, ašku, dar daug arbatų, daug vandens geriu. Tikiuos greitai pasveikti.

nusipirkit kokį Halls. Aš turėjau kelias dienas tempos, nosį užgultą, gerklę skaudėjo. Man tokie ledinukai labai gerai nosį pramušdavo smile.gif
Gerklę purškiau Tantum verde purškalu.
Neužmirškit medaus su karštu pienu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(cionge @ 2013 03 07, 15:44)
Atėjo ir į mano kiemą ligos  doh.gif Leliui 13 savaitėlių, sirguliuoju jau ketvirta diena, tempa kyla iki 38.4, mušu paracetamoliu, dar slogą baisiulinę turiu, lašinu Pinosol, bet nepramuša man jis  verysad.gif dar plaunu nosį jūros vandenuku. Tai va, toks tas ir gydymasis šiuo metu, ašku, dar daug arbatų, daug vandens geriu. Tikiuos greitai pasveikti.


Pakliuvau ir as i ligu spastus sad.gif Jau daugiau kaip savaite vaduojuos. Man sinusus labai gerai atlaisvina Sinupret,is karto nosis pasileidzia bekt. As skysta naudoju,nes vaikui ji duodu,kai susloguoja. Sese pirko kapsulytem,t.p. liko patenkinta.
Sveikit greiciau 4u.gif
Atsakyti
man daktare israse gerti ospamoxa, siandien temp pakilo jau iki 38,ar galima gerti paracetamoli?ar ospamox turi padet?ryte isgeriau ospamox
Atsakyti
Vis tik neišvengiamai ir man tenka lankytis šioje temoje ieškant naudingų patarimų gydantis... doh.gif

Man antras nėštumas, dabar eina 12 savaitė. 3 dienas kankino kutenimas gerklėje, kurį lydėjo sausas kosulys... ir dažniausiai atsigulus... temperatūros nėra... pradžioj galvojau gal refliuksas, bet rodos jaučiu bus koks peršalimas...

Tai vakar jau ėmiausi gydymo. Skalavimai, arbatos ir pan. Na ir išbandžiau čia minimą pieną su svogūnų ir medumi smile.gif nežinau ar sutapimas, bet naktį sukosėjau tik 2 kartus (kai ankstesnėmis naktimis, jau net buvau pametusi skaičių, kiek dažnai kosėjau). Ir šiandien jaučiuosi kur kas geriau smile.gif tikiuosi pasveiksiu neįsisirgusi smile.gif

Pradžioj čia niekur aiškiai nebuvo parašyta kaip tą pieną pasidaryti. Tai radau net 2 receptus iš žolininkės A. Žvirblienės knygos smile.gif dalinuosi, gal kam pravers:

Svogūnų ir česnakų pienas.
10 nedidelių svogūnų ir 1 česnako galvutę smulkiai supjaustyti. Sudėti mišinį į nedidelį puodeli ir užpilti pienu. Pastatyti ant ugnies ir virti, kol jie suminkštės. Nuimti nuo ugnies, truputį atvėsinti (kad medus neprarastu gydomų savybių) ir įdėti 1 valgomą šaukštą medaus. Vartojimas- po 1 valgomą šaukštą kas valandą.

Svogūnų pienas:
Nuvalykite 2 vidutinio dydžio svogūno galvutes ir smulkiai supjaustę išvirkite su stikline pieno. Laikykite 4 valandas, perkoškite. Vartokite po 1 valgomąjį šaukštą kas - valandas, kai kamuoja stiprus kosulys.


Iš pirmo nėštumo patirties, tai ~ 30 savaitę buvau stipriai susirgusi, savaitę kankino siaubingas sausas kosulys, paskutines 2 paras buvau visai nemiegojusi, tai be antibiotikų jau nebeišsivertėme. Gėriau net 10 dienų kursą (ospamox), bet mažylei tai nepakenkė, gimė sveika drūta smile.gif čia gal nuraminsiu tas kurioms nėštumo metu teko gerti antibiotikų.

Sveikatos visoms nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dance_dance: 09 kovo 2013 - 09:14
na negerai sirgti, va ir s apsirgau, kosau, net baisu, tai jau verdu svogunus piene, meginsiu, gal pagelbes, o tai jau pilvo sonus skauda nuo kosejimo unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

prireikė ir man apsilankyti šioje temoje... Visą savaitę pragulėjau lovoje peršalus, be temperatūros bet su kosuliu, gerkle ir sloga. Viskas kaip jau ir praėjo išskyrus slogą... Vakare sulašinu vaistu ir iki ryto kartais neužtenka. Užgulta ant tiek, kad nei truputėlis oro nepraeina. Ir dieną be vaistų nekaip.

Gyvenu užsieny, bet radau pas save vaistinėlėje Sinupret tablečių. Ar galima jas vartoti neštumo metu? Radau info, kad saugu vartoti lašiukus, o apie tabletes, kad pasitarti su gydytoju.

Jei nepraeis, keliausiu pas LOR, bet ten iš kart bus antibiotikai, kuriuos ne per seniausiai ir taip teko gert, tai norėtųsi kitą kelią išbandyt.

Ačiū.
Atsakyti
unsure.gif oho.... paskaičiau ir prisiminiau ... aš labai stipriai peršalau ir gydžiausi vaistais tuomet, kai buvau pirmas savaites neščia ( aišku dar nežinojau, kad laukiuosi) ... tai kaip dabar kažin pakenkė ar ne?
P.S. vartojau nemažai Reny, nes labai jau rūkštingumas didelis...
Atsakyti
Sveikos mamos. As laukiuosi beveik 12 savaite jau, ir antradieni(pries 4 dienas) parejau is darbo visa drebedama is salcio, pasimatavau temp buvo 37.7. Jokiu vaistu negeriau, tik arbatas, bet nekrito ji man.treciadieni pradejo mausti desini inksta(esu turejusi problemu su jais anksciau daug kartu, kaip tik persalavau iskart ant inkstu pereidavo, bet antibijotiku isgerdavau ir iskart praeidavo). nuvaziavom pas daktara(gyvenu UK),patikrino, paciupinejo pilva, nugara, parodziau kur skauda, nu ir pasake gerti paracetamoli, Gryzom namo, pradejo temperatura kilti iki 38.8. Paracetamolis numusa keliom valandom, ir vel tas pats. Galva nezmoniskai skauda, inksta irgi tiesiog diegia, nebezinau ka daryt sad.gif nebenoriu to paracetamolio gerti, nes jau dvi dienas geriu kas sesias valandas. Va dabar vel temp laikosi 37,9 ir nekrenta.Patarkit ka daryt, nes baigiu is proto iseit sad.gif Ir jau taip penkta diena, bijau kad vaikui kas nors neatsitiktu nuo temperaturos aukstos..
Atsakyti