Įkraunama...
Įkraunama...

IKEA Nr. 22

QUOTE(meile_G @ 2012 12 07, 21:11)
Be reikalo taip galvojat, kas naturaliai sukurta sildyti niekada nenusileis pusiau sintetikai. Ir lengvumas koks puku! Beje, tarybines antklodes vatines budavo  mirksiukas.gif

Gal pas jus vatinės buvo, pas mus ž būtent pūkinės (dar mano mama pasakojo, kaip vaikystėje su močiute pačios kimšdavo "kaldras")...
Aš negalvoju, tiesiog man nepatinka ir aš tokių nesirinkčiau, kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama wink.gif
Beje, tos natūralios - geriausia terpė veistis bakterijoms ir erkutėms visokioms....
Atsakyti
QUOTE(tuja. @ 2012 12 07, 22:05)
Parodykit sviestuva, man kaip tik koridoriuj reikia.

http://www.ikea.com/...ducts/60147363/
Tokia, bet balta dalis biski islieta kreivai, bet kai tambure kabo, tai nesimato ir sviesa gerai sklaido

Del pukiniu antklodziu, tai siltumas priklaiso nuo puku ir plunksnu santykio, ir valyti jas sunkoka unsure.gif dar turi buti gerai persiutas puku impilas, nes as turiu antklode, kur is viso persiuvimu, gal vienas, tai visi pukai i viena gala suvaziuoja doh.gif tai siluma tik kojoms doh.gif nu bet cia senoviska antklode
As pvz. Vaikysteje nuo sintetiniu naktiniu imdavau dusti doh.gif o tokius grazius buvau gavus.
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2012 12 07, 23:14)
Beje, tos natūralios - geriausia terpė veistis bakterijoms ir erkutėms visokioms....

ir apsaugoti nuo alergijų gyvenime, ypač vaikus. Sterilioje aplinkoje vaikai auga super alergiški.
Tai viena.

O antra, ir ne mažiau svarbi sintetinių apklotų problema: sąnarių ligos. Be bajerio.
Pamiegojus mėnesį-du, to gal nepasijaučia, bet kelis metus miegant po sintetika, ypač vaikams ir paaugliams vystosi sąnarių problemos.

Mano mintys ne iš piršto laužtos, informacija atkeliavo per draugų šeimų problemas. Kada draugės brolis pradėjo sirgti, jo mama ėmė priežasties ieškoti, ir atrado, kad vaikas pradėjo sunkiai vaikščioti nupirkus naują sintetinę kaldrą. Ir moteris susirinko labai daug medicininės informacijos apie tai, kad jos vaiko liga - ne pavienis išskirtinis atvejis.

O vaikystės vatinės kaldros buvo gėris wink.gif Išvėdindavome kieme vasarą, saulytėje "iškaitindavome", jos tapdavo lengvutės ir šiltos. Vasarai buvo skirtos plonutės medvilninės kaldrytės, irgi smagios ir mielos.
Ar dabar nebegamina ar tiesiog neberandu?
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 12 08, 10:59)
ir apsaugoti nuo alergijų gyvenime, ypač vaikus. Sterilioje aplinkoje vaikai auga super alergiški.
Tai viena.

O antra, ir ne mažiau svarbi sintetinių apklotų problema: sąnarių ligos. Be bajerio.
Pamiegojus mėnesį-du, to gal nepasijaučia, bet kelis metus miegant po sintetika, ypač vaikams ir paaugliams vystosi sąnarių problemos.

Mano mintys ne iš piršto laužtos, informacija atkeliavo per draugų šeimų problemas. Kada draugės brolis pradėjo sirgti, jo mama ėmė priežasties ieškoti, ir atrado, kad vaikas pradėjo sunkiai vaikščioti nupirkus naują sintetinę kaldrą. Ir moteris susirinko labai daug medicininės informacijos apie tai, kad jos vaiko liga - ne pavienis išskirtinis atvejis.

O vaikystės vatinės kaldros buvo gėris wink.gif Išvėdindavome kieme vasarą, saulytėje "iškaitindavome", jos tapdavo lengvutės ir šiltos. Vasarai buvo skirtos plonutės medvilninės kaldrytės, irgi smagios ir mielos.

na negalima taip absoliutinti - sintetika ir viskas. Sintetika turi labai daug rusiu (poliamidas, poliesteris, poliuretanas ir t.t..) . yra begalybe nauju technologiju sukurtu sintetiniu audiniu kurie yra labai lengvi ir labai gerai sildo kuna, pvz alpinistai juk nelipa su pukiniais kombinezonais i kalnus. Sio reikalo turiu stalciui magistra, tad galeciau kalbeti ilgai ir be sustojimo. Lietuviams vis dar gajus suvokimas, kad kuo storiau tuo silciau. Vaikus butina kutoti storais kombinezonais, nes mat kitaip jie susals. Bet cia jau visiskai ne i tema. O liocelis ir viskoze nera sintetika. Tiesiog dirbtiniu budu isgauti audiniai is naturaliu zaliavu - abu is celiuliozes. Liocelis labai aukstai vertinamas, del savo dregmes sugerimo isgarinimo, antialerginiu ir kitu savybiu. Ciuziniai turintys liocelio gan brangus. Taigi ne viena is tu lyginamu koldru nera sintetine.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forgete: 08 gruodžio 2012 - 11:14
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 12 08, 10:59)

IKEJOJ nežnau ar yra, kažkaip niekad neieškojau tam skyrely, bet lietuviškų tikrai yra drinks_cheers.gif
Su tom kaldrom įdomią diskusiją užvedėt (pvz. niekada nebūčiau pagalvojus, kad sintetinės antklodės gali sukelt tokius sveikatos sutrikimus, aš asmeniškai po tokia iš viso negaliu miegot), bet su ja, turbūt, reikėtų kraustytis kur nors kitur g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rendi @ 2012 12 05, 23:32)
Lenkijos ikea internetiniame psl nebematau kritter lovyciu vaikams doh.gif buvau nusiziurejusi, tad ieskau is kur dar galima gauti 4u.gif

Jau yra mirksiukas.gif ČIA wub.gif
Atsakyti

Kad naturaliose, pvz., vilnonese ir pukinese antklodese nesiveistu erkutes labai paprasta jas musu klimato salygom ziema prie -25 karta per metus pusdieni lauke palaikyti. Arba tiesiog isskalbti, dabar galima tai daryti net ir su vilnonem.
O antklodes storis visai nepriklauso nuo siltumo net ir pukiniu atzvilgiu. Juk jei bus vien pukai, o ne plunksnos, storis bus visai mazas. Apskritai, ikejines pukines nera labai storos, kaip kad senosios budavo, beje jos susiutos kvadratukais, tai niekas nesusoka i viena gala.
Man su sintetinem nepatinka, nes tai per karsta ir pradedi prakaituoti ar net blogus sapnus sapnuoti, tai visa nakti turi dirbi atsikloti uzsikloti atsikloti.
O liocelis tai gal labiausiai vatines tuomet primena? Jos juk irgi is celiuliozes budavo. Beda ta, kad su lioceliu daznai imaisomas sintetikos procentas.
Atsakyti
QUOTE(meile_G @ 2012 12 07, 21:11)
Ir lengvumas koks puku!

As irgi uz pukines smile.gif

QUOTE(~Beauty~ @ 2012 12 07, 22:14)

tegul veisiasi biggrin.gif ko jus ju taip bijot? lotuliukas.gif Seniau jos zmoniu nesugrauzdavo, nemanau, kad siais laikais zmones joms skanesni patapo biggrin.gif Jei zmogus nera alergiskas tiems pukams, tada i visas kitas demagogijas as tikrai nekreipciau demesio .
Atsakyti
Nu i anktklodziu tema, pasakysiu, kad as miegu su silkine antklode ir antialergiska, ir lengva ir labai silta, o vasara vesi thumbup.gif kadangi is prigimties esu salcmire, tai man silkiniai termo apatinii, silkine antklode, silkine kepuryte mazylei buvo superinis atradimas ir dabar jei tik isgaliu tai perku su silku, nes tikrai ir dregmes sugerimo ir silumos, ir vesumos prasme, silkas yra thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, iskilo mum toks klausimas ar sitam tv staliukui atsidaro spinteles dureles? Kad nebutu kad tik deze uzsisakysim biggrin.gif
besta
Gal parekomenduosit, pas ka galeciau uzsisakyti, kad greiciausiai gauciau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chansse: 08 gruodžio 2012 - 18:02
QUOTE(Chansse @ 2012 12 08, 18:01)
Sveikutes, iskilo mum toks klausimas ar sitam tv staliukui atsidaro spinteles dureles? Kad nebutu kad tik deze uzsisakysim biggrin.gif
besta
Gal parekomenduosit, pas ka galeciau uzsisakyti, kad greiciausiai gauciau 4u.gif

atsidaro atsidaro, tik pasididinkit pamatysit kad jis sujungtas is dvieju atskiru daliu (ties viduriu matosi siule). Jurga berods 16-17d vaziuoja, del kitu vezeju nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chansse @ 2012 12 08, 18:01)
besta

O, kazin, tokios juodos nera g.gif Blyn, kaip as pas juos nesigaudau doh.gif blush2.gif Planeris irgi man nedraugas verysad.gif Noriu kazko panasaus, g.b. dar kokios lentynos. Gal kas uzmatet kazko pan. juodos (tamsiai rudos, wenge spalvos) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivija @ 2012 12 08, 18:33)
O, kazin, tokios juodos nera  g.gif Blyn, kaip as pas juos nesigaudau  doh.gif  blush2.gif Planeris irgi man nedraugas  verysad.gif Noriu kazko panasaus, g.b. dar kokios lentynos. Gal kas uzmatet kazko pan. juodos (tamsiai rudos, wenge spalvos)  4u.gif

yra juodai - ruda - http://www.ikea.com/...4049/#/80102151
viskas destosi per planeri.
Atsakyti