QUOTE(Močiutė Eglutė @ 2012 11 28, 00:06)
Nelabai suprantu daugumos pasisakiusiųjų pasipiktinimu temos autore. Argi ji siūlo nepuošti namų, nešvęsti Kalėdų?
Ačiū Močiute Eglute
Man atrodo išsakėt viską taip, kaip aš būčiau sakiusi tai neturiu ko daug pridurti.
Aš juk nesiputoju, kaip čia kažkas sakė, nesiūlau nešvęsti, ir nededikuoju savo posto toms, kurios ir taip panašius dalykus daro. Savo postu siekiau, kad kažkas susimąstytų kad Kalėdos puikus metas daryti gerus darbus, ir ŠITAIP pagauti tą Kalėdinę dvasią.
Aš pavyzdžiui, susiruošiau pirmą kartą duoti savo kraujo.
Kita šios idėjos dalis: neperkant dovanoms materialių daiktų atsiveria dar neatrastos idėjos, apie kuriuos anksčiau irgi nepagalvodavai. Taip pat, dovanodamas savo senus daiktus kažkam, padarai simbolišką "apsivalymą" ir nuo tos dienos tampi geresnis
Bet tai mano supratimas, kiekvienas gali suprasti tai kitaip. Tam ir prirašiau krūvą idėjų
Viena mergina, kurios asmeniškai nepažįstu, bet įkvėpiau su savo postu, man rašė:
"Pradejau po truputi igyvendinti
Jausmas neapsakomai geras!
Na... 1) Surinkau nebenesiojamus rubus ir nunesiau i soc. tarnyba; 2) Bandziau padovanot kraujo, bet, deja, nepavyko; 3) Kadangi ne LT esu, tai sunkoka tapt savanore, bet pervedziau truputi pinigu kelioms organizacijoms. Kolkas tiek, bet neketinu sustoti. Ypac kai atvyksiu i LT."
Tai labai džiugu kad kažką įkvėpiau daryti dalykus, apie kuriuos galbūt nebūtų pagalvoję kitu atveju.
Rašau dar kelias, kurias sugalvojau nebūtinai aš
:
// Galima įrašyti kalėdinį miksą draugui, ir įkelti į mixcloud.com
// jei yra dalykas, kurį gerai išmanai: dailė, koks nors istorinis laikotarpis, architektūra ar pan., tai visai smagu dovanoti nemokamas ekskursijas. aš visada žiemą kviečiu draugus į mišką skaityti pėdsakų.
// atsisakyti tiesioginių dovanų ir paprašyti paaukoti kokiom nors labdaros ar aktyvistų organizacijoms. Pvz jei kas norit man padaryti dovaną galit aukot Electronic Frontier Foundation, Vokiečių ar Švedų Pirate Party, Wikipedia.
"
// galima pinigu tiesiai i saskaita pervest
// Nupiešt komiksą apie savo draugus. Svarbi sąlyga: visiškai nemokėti piešti. Tada labai linksmai gaunasi
// Tavo sukurtas video youtubej.
// Arba galima dovanoti teigiamai gyvenimą keičiančius patyrimus (net jei jie ir perkami, visviena tai ne materialus daiktas), tačiau reiktų žinoti, ar jie yra žmogui aktualūs.
// Ai mano viena geresnių dovanų: kelmas. Naudoju kaip kėdutę ar staliuką. Super dalykas! Ir graži interjero detalė.
Tuesday at 08:51 · Edited · Like · 1
// Pastatyti sniego senį, arba nupiešti ką nors po langais - bent jau šypsenėlę ant sniego , va tokią va:
(jei tik sniego bus. o jei nebus sugalvoti kaip nors kitaip).
ARBA kitoks Land Art'as. Įsivaiduoji kaip apsidžiaugtų mama, ar mylimoji, pamačiusi taip išmargintą savo namo kiemą? Žinodama, kad tai tu jai padarei:) Pavyzdziai:
http://www.thisiscol.../02/snow-12.jpg ir
http://25.media.tumb...9cz3o1_1280.jpg ir
Papildyta:
O del nepažįstamų žmonių paėmimo, tai. Merginoms gal nedrąsu, bet žinau vaikinų kurie yra darę tokį eksperimentą
Jei kažkam tai nepriimtina, nedarykit. Bet paskaitę mano postą gal kada pagalvosite važiuojant pro stotelę, kad gal visai nieko būtų tą sušalusią mergaitę pavežt.