Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukės

QUOTE(bob218 @ 2012 12 19, 13:48)
sveikos merginos smile.gif Kaledos stebuklu metas...
Noriu papasakti savo istorija ir suteikti jums jegu laukti savo stebukleliu... nosis aukstyn...viskas su laiku..
Mes su vyru planavome daugiau nei 2 metus savo angeleli ...man buvo nustatyta policistiniu kiausidziu sindromas... ir ka.. be vaistu ir ovuliacijos stimuliacijos neina pastoti.. sausio menesi jau turejome pradeti gydyma svedijoje.. ir ka jus manot?grystu is atostogu lietuvoje ir pykina... 8 sav...  nestuke.gif  nestuke.gif  nestuke.gif  thumbup.gif  4u.gif   STEBUKLAS...  4u.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Nerealiai. Sveikinimai. 8 sav. 4u.gif wub.gif
2 metus planavot? reiskias ir mums dar yra vilties, nes mes dar tik 1 metus gaudom gandra. vaistu ir stimuliacijos dar nebuvo taikyta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 19 gruodžio 2012 - 21:48
QUOTE(auroryte @ 2012 12 19, 21:47)
Nerealiai. Sveikinimai. 8 sav. 4u.gif  wub.gif
2 metus planavot? reiskias ir mums dar yra vilties, nes mes dar tik 1 metus gaudom gandra. vaistu ir stimuliacijos dar nebuvo taikyta.

galiu pasakyti kad net daugiau nei du metus...buvo pasakyta kad be ovuliacijos stimuliacijos niekaip...bet va stai staigmena smile.gif))))) 4u.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(bob218 @ 2012 12 21, 12:45)
galiu pasakyti kad net daugiau nei du metus...buvo pasakyta kad be ovuliacijos stimuliacijos niekaip...bet va stai staigmena smile.gif))))) 4u.gif  nestuke.gif

Gaudau virusiukus. Siuskit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Šiandien ginekologė skyrė metforalį (1000mg du kartus per dieną). Žiūriu, kad daugumos dozės mažesnės 4u.gif Esu jauna ir apie savo PKS sužinojau tik prieš nepilnus metus, kontaceptikai nelabai padėjo sureguliuoti mėnesines, tai bandysiu su šiuo vaistu... O problema ta, kad man nedarė jokio gliukozės toleravimo ar kažkokio panašaus testo. Kaip manot, ar tai labai blogai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Simavi @ 2013 01 03, 22:41)
Sveikos mirksiukas.gif  Šiandien ginekologė skyrė metforalį (1000mg du kartus per dieną). Žiūriu, kad daugumos dozės mažesnės 4u.gif  Esu jauna ir apie savo PKS sužinojau tik prieš nepilnus metus, kontaceptikai nelabai padėjo sureguliuoti mėnesines, tai bandysiu su šiuo vaistu... O problema ta, kad man nedarė jokio gliukozės toleravimo ar kažkokio panašaus testo. Kaip manot, ar tai labai blogai? smile.gif

kai man skyre medformina irgi nedare gliukozes toleravimo testo, bet privati gine patare savo poliklinikoj pasidaryt, taip kad butu ramiau gali kreiptis i savo gydytoja kad duotu siuntima siam testui smile.gif
Atsakyti
Labas visoms smile.gif

Buvau pas gine gruodi, tai papasakojau savo situacija, tai liepe ateiti tada kada jau planuosim leliuka, ir iskart prades taikyt stimuliacija (kaip kazkuri ir minejo). Kai jau uzsinoresim nestuke.gif man liepe ateit berods 3 ciklo diena, tada padarys echo ir paskirs vaistuku, o tada jau bus matyti eigoje kaip viskas eisis.
Atsakyti
Ką metforminas padaro moteriai su PKS? smile.gif Gal kuri supranta jo viekimo principą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Simavi @ 2013 01 06, 17:52)
Ką metforminas padaro moteriai su PKS? smile.gif Gal kuri supranta jo viekimo principą? blush2.gif

Sukaupta nemažai duomenų, įrodančių, kad hiperinsulinemija ir atsparumas insulinui bei nutukimas (ypač juosmeninis) atlieka svarbiausią vaidmenį policistinių kiaušidžių sindromo (PKS) patogenezėje. Esama duomenų, kad hiperinsulinemija skatina steroidogenezę kiaušidėse: moters organizme daugėja androgenų, susilpnėja sintezė lytinius hormonus sujungiančio faktoriaus ir baltymo, sujungiančio į insuliną panašų augimo faktorių, todėl kiaušidės gaminasi mažiau moteriškųjų lytinių hormonų. Šie hormonų pusiausvyros pokyčiai būdingi PKS.

PKS daugeliu atvejų būna susijęs su metaboliniais sutrikimais ar jų lydimas. Kai kurių tyrimų duomenimis, iki 50 proc. PKS sergančių moterų nustatomas metabolinis sindromas: dislipidemija, atsparumas insulinui, gliukozės toleravimo sutrikimas arba CD ir kt.

Esant policistinių kiaušidžių sindromui, būdinga hormonų, metaboliniai pokyčiai, kiaušidžių disfunkcija bei struktūros pakitimai. Dažniausiai funkcijos sutrikimai pasireiškia oligomenorėja ar disfunkciniu kraujavimu, anovuliaciniu nevaisingumu, hirsutizmu ir akne, juosmeniniu nutukimu.

Sutrikusią hormonų pusiausvyrą rodo padidėjęs testosterono kiekis, padidėjęs liuteininio hormono kiekis esant normaliam folikulus stimuliuojančio hormono kiekiui, atsparumu insulinui, kurį lydi kompensacinė hiperinsulinemija. Tiriant ultragarsu matyti pakitusi kiaušidžių struktūra: kiaušidžių stromos echotankis padidėjęs, periferijoje gausu mažų folikulų. PKS gydomas kompleksiškai: normalizuojamas sutrikęs mėnesinių ciklas, koreguojama hiperandrogenemija (hirsutizmas, aknė), gydomas anovuliacinis nevaisingumas. Efektyviai gydyti PKS neįmanoma nekoregavus metabolinių sutrikimų, kurie patogeneziškai yra centriniai, lemiantys ar predisponuojantys hormonų ir kitus sutrikimus.

Pastaraisiais metais labai gerų rezultatų pasiekta PKS gydant metforminu. Metformino veiksmingumą galima paaiškinti tuo, kad šis vaistas efektyviai veikia svarbiausias metabolines patofiziologines PKS grandis ir parametrus: atsparumą insulinui, hiperinsulinemiją, nutukimą, dislipidemiją, hiperglikemiją, hiperandrogenizmą, anovuliacinį nevaisingumą.

Klinikiniai tyrimai rodo, kad PKS gydant metforminu:

skatinama ovuliacija;
apsaugoma nuo nėštumo nutrūkimo pirmąjį trimestrą;
sumažėja nėščiųjų diabeto ir vaisiaus makrosomijos atvejų.
nėra kliniškai reikšmingo teratogeninio poveikio, nesutrinka fiziologinis vaisiaus augimas ir raida.
Atsakyti
Paveluotai bet visas merginas ir busimas mamytes su naujais. as jau 2 menesi geriu ginekol ir metformina, tai ciklas tvarkosi atrodo. tikiuos pavyks greitu metu pastoti :-)
Atsakyti
Sveikos smile.gif o jums su PKS visoms kazkokius vaistus ar kt skiria, ar kam nors ir nieko neskiria? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2013 01 07, 23:23)
Sveikos smile.gif o jums su PKS visoms kazkokius vaistus ar kt skiria, ar kam nors ir nieko neskiria? smile.gif

manau skiria ivairiai man gine skyre kt bet kartu geriu matformina, zinau viena panele kuriai irgi nustate PKS tai jai skyre irgi kt smile.gif
Atsakyti
Priklauso nuo to, ar jau nori pastoti , ar ne, skirtingas ir gydymas.
ax.gif
Atsakyti