Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukės

QUOTE(Ramune! @ 2014 01 07, 12:53)
Cia manau endokrinologo konsultacijos reiketu. Kaune zinau gera, o kituose miestuose tai nelabai ka zinau...

Laba diena, gal gali parasyt pavarde ir kur ji rast 4u.gif

Man irgi policistiniu kiausidziu sindromas verysad.gif turim vieva mergyte, o vat antro leliuko prisisaukti neina verysad.gif mano gine sake kad viena kiauside mieganti, dariausi visus tyrimus hormonu lyg ir viskas ribose, tik va beda man mm dingsta...nelabai zinau i ka kreiptis, mano gine poliklinikoje pasake, kad nustokit galvot apie tai ir pastosi...na bet kaip pastosi jei neateina mm, arba ateina ir po 2 men, zodziu nereguleriai...buvau savo poliklinikoje pas endokrinologe, tai ji sake is jos puses kaip ir viskas gerai...tai kur pvz. klinikose man kreiptis g.gif

na zinoma pinigeliu butu daug, tai iskart pas nevaisingumo specelistus eiciau, bet gal butu galima tarkit nuo kliniku pradet g.gif mergytes patarkit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As lankiausi pas gydytoja Krasauskiene, dirba klinikose. Ji man labai patiko. Nors pas ja baisios eiles, bet pasiskambindavau jai ir priimdavo. Skyre gydyma metforminu, bet man nei mmm sureguliavo, nei pastot padejo. Kadangi ji is savo puses niekuo padet negalejo, tai siunte pas gine. Bet sake galiu bet kada vel pas ja sugrizti, jei tik reikes kazkokios pagalbos. Labai rupestinga gydytoja.
Atsakyti
Man turbut del PKS ir OV tikrai nevyksta.. Nors matuoju pirma menesi bet kringeliai...
manau reiks po mm uzsirasyti pas Klima kad viska istirtu ir pGelbetu... Nes mano gine pks nustate tik is echo.. Jokiu tyrimu daugiau...
Atsakyti
O pas ka patartumete VILNIUJE kreiptis del gydymo plano paskyrimo, kad pazabotu PKS, tame tarpe nereguliarias menesines ir kita hormonu betvarke?
Pastojimo klausimas neaktualus.

Jau karta Centro polikninikoje ginek.poskyrio vedeja pasiule neprisigalvoti, tai taip ir supratau kaip "ikerta" apie hormoninius susirgimus doh.gif
Pastebejau ir tai - ginekologai ir endokrinologai dirba tik savo ligu lygyje, o cia butent reikia bendradarbiavimo abejose srityse ax.gif
Kaip sunku gauti, tai ko reikia.. ilgai uztrunki sad.gif
Atsakyti
Taip, tikrai... Bet ta endokrinologe, pas kuria ejau, dirba ir su nevaisingumu. Netgi pasakojo, kad tuo metu kelios moterys, kurios ilgai nepastojo (viena is ju 10 m.), paskyrus tinkama gydyma, susilauke mazyliu. Deja, tas gydymas man nepadejo.

Freira, BT labai nepasitikek. As irgi zaidziau, bet jei buciau nejusi I echo, tai buciau tikrai nesupratusi kada O. Nors kai paatojau, tai supratau, pagal temperatura. Bet O niekaip nepagaudavau.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2014 01 07, 23:27)
Taip, tikrai... Bet ta endokrinologe, pas kuria ejau, dirba ir su nevaisingumu. Netgi pasakojo, kad tuo metu kelios moterys, kurios ilgai nepastojo (viena is ju 10 m.), paskyrus tinkama gydyma, susilauke mazyliu. Deja, tas gydymas man nepadejo.

Freira, BT labai nepasitikek. As irgi zaidziau, bet jei buciau nejusi I echo, tai buciau tikrai nesupratusi kada O. Nors kai paatojau, tai supratau, pagal temperatura. Bet O niekaip nepagaudavau.

Aciu tau uz info 4u.gif nes as tikejausi su BT pagauti ta OV o cia tu matai kame reikalas....... jei ji is vis vyksta... bet manau vistik viska issitirti vertetu unsure.gif bent hormonus nes nustojus gerti KT spuogai kankinti pradejo doh.gif Ramune o kiek tau laiko prireike kad pastotum? (sorry gal jau ir rasei neperskaiciau visko doh.gif ) ir kokiu budu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2014 01 07, 22:41)
Man turbut del PKS ir OV tikrai nevyksta.. Nors matuoju pirma menesi bet kringeliai...
manau reiks po mm uzsirasyti pas Klima kad viska istirtu ir pGelbetu... Nes mano gine pks nustate tik is echo.. Jokiu tyrimu daugiau...

As siulau pries rasantis pas Klima jau buti pasidarius visus lytiniu hormonu tyrimus, FSH, LH, PGN, E2, PRL, pasidaryk MŠL, ir vyro spermogramą. Nes pirmojo vizito metu jis tave tik sius tyrimu darytis ir taip sugaisi kokius 2 men, o be to pks nera nustatoma be hormonu rezultatu.
Jei nori, paprasyk seimos gyd siuntimo pas endokrinologa, ir uzsirasyk i antakalni pas Lina Zabuliene, ji nusius darytis lytiniu hormonu, tik ji man nepatiko, kad siunte darytis tik PRL, o po to tik visus kitus, na gaiso laiko. Zodziu, su siuntimu, tie tyrimai nemokami.
Atsakyti
QUOTE(Freira @ 2014 01 08, 09:56)
Aciu tau uz info 4u.gif  nes as tikejausi su BT pagauti ta OV o cia tu matai kame reikalas.......  jei ji is vis vyksta... bet manau vistik viska issitirti vertetu  unsure.gif  bent hormonus nes nustojus gerti KT spuogai kankinti pradejo doh.gif  Ramune o kiek tau laiko prireike kad pastotum? (sorry gal jau ir rasei neperskaiciau visko doh.gif ) ir kokiu budu unsure.gif

Palyginus nedaug... 2 metus. Truputi daugiau nei metus lankemes VK ir intensyviai stimuliavausi. O iki to buvo tyrimai, endokrinolige. VK issiprasiau lap, nes buvau netekus vilties pastot stimuliuojant. Trecia cikla po jos pastojau su stimuliacija, bet persileidau. Po to iskart stimuliavausi ir vel trecias ciklas buvo sekmingas. Taip pat geriau dexametazona. Man O naturaliai niekada nebuvo, isskyrus pati pirma cikla po persileidimo.
Atsakyti
QUOTE(zuzule @ 2014 01 08, 00:01)
O pas ka patartumete VILNIUJE kreiptis del gydymo plano paskyrimo, kad pazabotu PKS, tame tarpe nereguliarias menesines ir kita hormonu betvarke?
Pastojimo klausimas neaktualus.

Jau karta Centro polikninikoje ginek.poskyrio vedeja pasiule neprisigalvoti, tai taip ir supratau kaip "ikerta" apie hormoninius susirgimus  doh.gif
Pastebejau ir tai - ginekologai ir endokrinologai dirba tik savo ligu lygyje, o cia butent reikia bendradarbiavimo abejose srityse  ax.gif
Kaip sunku gauti, tai ko reikia.. ilgai uztrunki sad.gif

Mano gine, paprasta, sake, kad jei nera noro pastoti su tuo PKS nera ko daryt, tiesiog gyveni su sunkiai krentanciu svoriu, labiau prisiziuri, ka valgai, zodziu stebi svori, jei jis labai didelis gali paskirti metformina. Kita iseitis nuolat gerti KT. As nzn kiek cia tame teisybes, bet manau, kad kazkaip kitaip tie hormonai nesusireguliuos.
Tau irgi siulau Lina Zabuliene is Antakalnio klinikos, nes ji ismano lytinius hormonus ir dirba su policistukem.
Papildyta:
QUOTE(Ramune! @ 2014 01 05, 18:33)
Ivy*, kaip jautiesi?

biggrin.gif jaučiuosi po truputį vis nėštesnė, bet vis dar negaliu atsigauti, kad čia ne sapnas, pirmais rytais, atsibusdavau ir galvodavau, ar aš tikrai nestuke.gif Sunku patikėti, kad leliukas jau pakeliui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2014 01 08, 13:32)
As siulau pries rasantis pas Klima jau buti pasidarius visus lytiniu hormonu tyrimus, FSH, LH, PGN, E2, PRL, pasidaryk MŠL, ir vyro spermogramą. Nes pirmojo vizito metu jis tave tik sius tyrimu darytis ir taip sugaisi kokius 2 men, o be to pks nera nustatoma be hormonu rezultatu.
Jei nori, paprasyk seimos gyd siuntimo pas endokrinologa, ir uzsirasyk i antakalni pas Lina Zabuliene, ji nusius darytis lytiniu hormonu, tik ji man nepatiko, kad siunte darytis tik PRL, o po to tik visus kitus, na gaiso laiko. Zodziu, su siuntimu, tie tyrimai nemokami.

aciu uz patarima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2014 01 08, 14:43)
biggrin.gif jaučiuosi po truputį vis nėštesnė, bet vis dar negaliu atsigauti, kad čia ne sapnas, pirmais rytais, atsibusdavau ir galvodavau, ar aš tikrai  nestuke.gif Sunku patikėti, kad leliukas jau pakeliui  wub.gif

As budama gimdykloj negalejau patiketi, kad viskas vyksta su manimi. Visa nestuma ciupinejau pilva ir galvoju ar tikrai gydytojai neapsirinka biggrin.gif tik echo metu man ramu budavo smile.gif
Atsakyti
O jei be siuntimo tuos tyrimukus pasidaryti ar labia brangiai kainuotu nezinote ?
Papildyta:
o PRL tysrima kuria dien ageriausia darytis?

pradziaii pakakks situ tyrimu?? nes dabar turetu mm kazkada prasideti tai nulekciau tuos pasidaryti kur 3-5 ciklo diena ir tada [pas klima uzsirasyciau wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Freira @ 2014 01 08, 14:49)
O jei be siuntimo tuos tyrimukus pasidaryti ar labia brangiai kainuotu nezinote ?
Papildyta:
o PRL tysrima kuria dien ageriausia darytis?

pradziaii pakakks situ tyrimu?? nes dabar turetu mm kazkada prasideti tai nulekciau tuos pasidaryti kur 3-5 ciklo diena ir tada [pas klima uzsirasyciau wink.gif

Jau ssiradau viska nete wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freira: 08 sausio 2014 - 14:51