Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukės

QUOTE(Akva17 @ 2013 06 14, 10:35)
Sveikos  4u.gif  prakalbot apie dietas tai mano sese lanko kursus apie mityba, jau numete 10kg. Esme valgymo yra tokia: pirmos dienos puseje galima valgyti vaisius, ryzius, makaronus ir t.t. esmė, kad daug ką, o antroje pusėje tai negalima valgyti vaisių, reikia valgyti baltymus. Tuomet reikia valgyti kas pora valandu, bet po nedaug ir gerti daug vandens  smile.gif  galit pabandyti  mirksiukas.gif bent mano sesei padejo  cool.gif

Na pažiūrėsiu kaip man dietologė sudėlios tuos baltymus ir angliavandenius, šiaip tai logiška. Man visą maitinimąsi suskirstys į 5 valgymus. Vėliausias valgymas 19h., po jo tik skysčiai. Ir jokių valgymų tarpuose. Be to vanduo. Mano valgymo klaida ir yra ta, kad pas mane nėra normalių pietų,visą dieną lesioju kas papuola, normaliai pavalgau grįžusi iš darbo, mokslų, vakare, o po to jau nebėra kur išdegint tų kalorijų ir jos kaupiasi į riebalus.
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2013 06 14, 08:45)
Labas rytas  smile.gif
Aš tiesą sakant, nelabai suprantu kodėl prie PKS yra skiriamas metforminas (mano insulinas, gliukozė - idealūs), negi vien dėl to, kad padeda mesti svorį?  g.gif

O iš kur Jūs žinote apie savo insuliną? Juk jo niekas netiria, tik gliukozės kiekį kraujyje.
Turint PCOS būna sumažėjęs ląstelių jautrumas insulinui (rezistentiškumas insulinui). Dėl to organizmas "galvoja", kad yra per mažas kieks insulino. Tada pradedama jo gaminti daugiau, o su tuo yra susiję ir tai, kad pradeda gamintis daugiau androgenų (vyr. lyt. hormonų), o tai ir skatina PCOS. Metforminas mažina rezistentiškumą insulinui. Čia taip elementariai paaiškinant rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 14 birželio 2013 - 19:17
Aciu uz patarimus 4u.gif Su dietomis tai man atrodo pas mane butu jau didelis pasiekimas jeigu saldumynu ir visokio slamsto kaip cipsai, riesutai ir panasus uzknadziai atsisakyciau, a tai kemsu kaip kokia nenormali blush2.gif Dabar bandau susiimt, ziuresim kaip gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2013 06 14, 20:16)
O iš kur Jūs žinote apie savo insuliną? Juk jo niekas netiria, tik gliukozės kiekį kraujyje.
Turint PCOS būna sumažėjęs ląstelių jautrumas insulinui (rezistentiškumas insulinui). Dėl to organizmas "galvoja", kad yra per mažas kieks insulino. Tada pradedama jo gaminti daugiau, o su tuo yra susiję ir tai, kad pradeda gamintis daugiau androgenų (vyr. lyt. hormonų), o tai ir skatina PCOS. Metforminas mažina rezistentiškumą insulinui. Čia taip elementariai paaiškinant  rolleyes.gif

nesuprantu, kaip suprasti netiria? unsure.gif man buvo paskirtas insulino tyr imas, nzn kokia cia jo forma, bet turiu atsakyma: insulin imun 54,3 (norma 43-210). Testosteronas - 0.86 ( 0.22-2.88), gliu nevalgius 5,27(4.1-6.09), po 2 h - 4.83.
Atsakyti
merginos, hormonus tiria endokrinologai? man yra policistiškų kiaušidžių sindromas. pastoti bandom nuo 2012 07men dabar 3 paskutinius mėnesius gėriau kontraceptines tabletes qlaira mat buvo pablogėjusi situacija dėl cistų. dabar vėl kimbam į darbą nestuke.gif ydomu gal reiktų pasidaryti hormonų tyrimus. ar hormonai ir noras mylėtis susiję? iki pirmo nėštumo noras būdavo didelis. dabar galiu gyventi be vyro ir sexo visai nepasiilgstu ax.gif beje, ar hormonų tyrimai mokami jei su siuntimu? jei taip tai kiek kainuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 17 birželio 2013 - 18:28
QUOTE(padraika22 @ 2013 06 17, 19:27)
merginos, hormonus tiria endokrinologai? man yra policistiškų kiaušidžių sindromas. pastoti bandom nuo 2012 07men dabar 3 paskutinius mėnesius gėriau kontraceptines tabletes qlaira mat buvo pablogėjusi situacija dėl cistų. dabar vėl kimbam į darbą nestuke.gif  ydomu gal reiktų pasidaryti hormonų tyrimus. ar hormonai  ir noras mylėtis susiję? iki pirmo nėštumo noras būdavo didelis. dabar galiu gyventi be vyro ir sexo visai nepasiilgstu ax.gif  beje, ar hormonų tyrimai mokami jei su siuntimu? jei taip tai kiek kainuoja?

Labas,
tiria endokrinologai. Jeigu Vilniuje tai patariu Antakalnį Zabulienę. Tyrimai kai kurie mokami, kai kuriuos apmoka ligonių kasos, nuo ko tai priklauso nežinau. Kainos yra antakalnio pol tinklalapį. Gali pirma pati pasidaryti hormonų tyrimus (tada už visus reikės mokėti), tada eit pas gydytoją, nes aš tai porą mėnesių vaikščiojau kol viską ištyrė, po 3 sav. reik laukt eilėje pas daktarę.
Atsakyti
po 3men pavartotos qlairos cista neišnyko verysad.gif gine sako turėjo nelikti, bet... dabar išrašė duphaston. gerti 3mėn pradedant nuo 14 ciklo dienos ir gerti 10dienų po 2 tab. žiūrėsim, gal labiau padės unsure.gif taip norisi nestuke.gif bet tos nelemtos cistos viską gadina doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
reikia jūsų patarimo, esu visiškai žalia šiuo klausimu. Nepastoju jau keli metai, turėjau porą stimuliacijų, vieną IUI. Dabar paprasta ginekologė nustatė policistines, vos nenugriuvau blink.gif , bet mmm visada laiku, ovuliacija vyksta, antsvorio labai didelio neturiu, kokie 2-3 kg. Plaukuotumo jokio nėra.
Ji pasiūlė gerti duphastoną, bet kokia schema, nuo 5 iki 25 ciklo dienos, kaip taip, nesulaukus mmm, jį nutraukti, o kaip su ovuliacija?
Atsakyti
QUOTE(Asmin @ 2013 06 21, 17:15)
Sveikos merginos,
Ji pasiūlė gerti duphastoną, bet kokia schema, nuo 5 iki 25 ciklo dienos, kaip taip, nesulaukus mmm, jį nutraukti, o kaip su ovuliacija?

Nu aš tai irgi nesu čia kažkokia super specė, bet kai ką šioje srityje nutuokiu ir patirties turiu šiais klausimais, tai galiu pasakyti,kad nesąmonė,nes duphastonas paskirtas prieš menamą ovuliaciją veiks kaip kontraceptikas, ir jokio laukiamo pastojimo neivyks. Nes paskirtas preiš ovuliaciją, jis ją slopina. ax.gif Perklausk ginekologės, ar tikrai ji tą turėjo omenyje.
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2013 06 21, 19:33)
Nu aš tai irgi nesu čia kažkokia super specė, bet kai ką šioje srityje nutuokiu ir patirties turiu šiais klausimais, tai galiu pasakyti,kad nesąmonė,nes duphastonas paskirtas prieš menamą ovuliaciją veiks kaip kontraceptikas, ir jokio laukiamo pastojimo neivyks. Nes paskirtas preiš ovuliaciją, jis ją slopina.  ax.gif Perklausk ginekologės, ar tikrai ji tą turėjo omenyje.

Taip, ji tą ir turėjo omeny, dar bandžiau sakyti, ar tikrai taip galima, ji patikino, kad čia viskas gerai. Užtai ir klausiu, gal aš ko nesuprantu, gal tikrai toks gydymas, o ir diagnozė - policistinės, tai kaip perkūnas iš giedro dangaus. Nežinau ką daryti toliau.
Atsakyti
Asmin> o tau hormonų tyrimus darė? Ar ji tik pamačiusi policistines kiaušides diagnozavo PKS? Man kažkaip nesitiki, kad tau PKS... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Asmin @ 2013 06 21, 16:15)
Sveikos merginos,
reikia jūsų patarimo, esu visiškai žalia šiuo klausimu. Nepastoju jau keli metai, turėjau porą stimuliacijų, vieną IUI. Dabar paprasta ginekologė nustatė policistines, vos nenugriuvau blink.gif , bet mmm visada laiku, ovuliacija vyksta, antsvorio labai didelio neturiu, kokie 2-3 kg. Plaukuotumo jokio nėra.

dėl menstruacijų, man irgi jos būna regulearios ir ciklas normalus 28d. viršsvorio ne tik kad neturiu, bet pagal KMI dar ir mažokas. plaukuotumas irgi kaip ir pas visas šiuolaikines moteris. o PK jau nuo 16metų ir iki šiol tai būklė pagerėja tai pablogėja. man ydomiai dėl duphastono. man cistų gydymui paskyrė jį gerti nuo 15 ciklo dienos nors irgi planuoju nestuke.gif negi nėra kažkokios tvarkos tame? kas kaip nori tas taip skiria?
Atsakyti