Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukės

QUOTE(Giedramintė @ 2013 03 09, 09:10)
Man irgi gydytojai per echo matė PK. Bet dariausi visus harmonų tyrimus, viskas ok, kai darė LP (dėl vieno darinio šalinimo), prašiau gydytojo, kad pažiūrėtų, ar nereikia daryti kiaušidžių drilingo (karšto subadymo), po LP jis pasakė, kad tikrai nereikėjo (atsakymas - normalios (ar kitaip įvardino) tos Jūsų kiaušid, kad Jums sakė, kad reikia drilingo... blush2.gif) Be to, sakė, kad tas subadymas gali turėti ir ne kokių pasekmių, bet štai Ramunei labai padėjo, kaip teko čia skaityti.  4u.gif

Taip, butent del tu pasekmiu gydytojai ir neskuba daryti lap. Mane operaves gydytojas neuzsimine apie galimas pasekmes, bet matyt todel, kad as bet kokiu atveju buvau pasiryzusi operacijai. Be to, kad tai vis delto yra intervencija, gali sukelti lygiai tokias pat komplikacijas kaip ir po bet kokios operacijos, taip pat kartais (bet as tikiu, kad labai retai) gali sukelti ankstyva klimaksa, kai visiskai uzmiega kiausides.
As visa tai zinojau, bet neprisileidau tokiu minciu.
O del savo PKS as niekada neabejojau, nes jau nuo 16 metu visi gydytojai net be tyrimu ta pati tvirtino, be to, niekad nebuvo mmm. Dar lap metu man uzdegino endometriozes zidinukus. Nors tai buvo tik I stadija, bet ji niekur nebutu dingusi. O kuo toliau, tai ji tikrai nebutu padejusi pastoti.
Nei vienos neagituoju, bet pati esu labai laiminga, kad isdrisau del lap.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2013 03 09, 09:26)
Taip, Stankevicius. Beje, as viena karta buvau pas ji VK, tai jis labai pries lap. Liepe man daugiau nekartoti to. Bet siaip tai labai patiko man jis. Ir gydytoja Egle Tvarijonaviciene. Pas ja buvau pirma karta KMUK.

Aciu 4u.gif tikiuosi, kad teks man darytis tas stimuliacijas, kad nereiks operacijos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedramintė @ 2013 03 09, 09:10)
Man irgi gydytojai per echo matė PK. Bet dariausi visus harmonų tyrimus, viskas ok, kai darė LP (dėl vieno darinio šalinimo), prašiau gydytojo, kad pažiūrėtų, ar nereikia daryti kiaušidžių drilingo (karšto subadymo), po LP jis pasakė, kad tikrai nereikėjo (atsakymas - normalios (ar kitaip įvardino) tos Jūsų kiaušid, kad Jums sakė, kad reikia drilingo... blush2.gif) Be to, sakė, kad tas subadymas gali turėti ir ne kokių pasekmių, bet štai Ramunei labai padėjo, kaip teko čia skaityti.  4u.gif

o man jokiu tyrimu nedare. ekoskopijos metu nustate PK ir cista. paskyre kontraceptines tabletes 3men ir viskas. man si problema nuo paauglystes bet jokiu tyrimu apart ekoskopijos nera dare. kazi kode? g.gif na as cia siauliuose. gal jie neturi kokiu irengimu?
Papildyta:
QUOTE(Ramune! @ 2013 03 06, 20:01)
Mano keliai prasidejo nuo paprastos gines, bet ten nors ir mate PKS, bet netyre ar vyksta O. Liepe laukti ir bandyti... man tas netiko, todel seimos gydytoja rekomendavo nuvaziuoti pas endokrinologe. Ji ir padare visus hormonu tyrimus, paskyre metformina, bet man tai nieko nepadejo. Tada dave siuntima pas gine. Pirmasis vizitas buvo taip pat KMUK, bet ji dirba tik viena diena per savaite. O stimuliuojantis tai niekaip nesuderinamas grafikas, tad teko keliauti i VK.

o kaip tiriama ar vyksta O? cia gine siuncia tirtis? gal ir man reiktu pas endokrinologa nueit? ka savo gyditojai sakyt kad israsytu siuntima? del PK? taip tiesiai sviesiai ar ka? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 03 09, 15:16)
o man jokiu tyrimu nedare. ekoskopijos metu nustate PK ir cista. paskyre kontraceptines tabletes 3men ir viskas. man si problema nuo paauglystes bet jokiu tyrimu apart ekoskopijos nera dare. kazi kode?  g.gif na as cia siauliuose. gal jie neturi kokiu irengimu?
Papildyta:

o kaip tiriama ar vyksta O? cia gine siuncia tirtis? gal ir man reiktu pas endokrinologa nueit? ka savo gyditojai sakyt kad israsytu siuntima? del PK? taip tiesiai sviesiai ar ka? unsure.gif

Paprasta gine man irgi niekada nedare jokiu tyrimu, isskyrus echoskopa. As irgi daug metu geriau KT, nes mano gine nieko daugiau nerekomendavo, o tada nieko ir nezinojau apie sia liga.
O irengimu kazkokiu imantriu ir nereikia. Ima krauja ir daro hormonu tyrimus.
Endokrinologo konsultacija butu labai gerai, kartais tik jo ir tereikia. Paskiria tinkama gydyma ir visos bedos issprendziamos.
Beje PK yra ne tas pats, kas PKS.

Ovuliacijai nustatyti galima daryti PRG tyrima 7 DPO.
Atsakyti
QUOTE(Ramune! @ 2013 03 09, 15:32)
Paprasta gine man irgi niekada nedare jokiu tyrimu, isskyrus echoskopa. As irgi daug metu geriau KT, nes mano gine nieko daugiau nerekomendavo, o tada nieko ir nezinojau apie sia liga.
O irengimu kazkokiu imantriu ir nereikia. Ima krauja ir daro hormonu tyrimus.
Endokrinologo konsultacija butu labai gerai, kartais tik jo ir tereikia. Paskiria tinkama gydyma ir visos bedos issprendziamos.
Beje PK yra ne tas pats, kas PKS.

Ovuliacijai nustatyti galima daryti PRG tyrima 7 DPO.

a, as galvojau PK ir PKS tas pats blush2.gif pas mane PKS. skaiciau medicinineje knygeleje. tai tada tikriausia reiktu pas savo daktare registruotis ir prasyti siuntima pas endokrinologa. bet badar man kontraceptines israse tai jau jas geriant eiti pas endokrinologa neverta, ane? tyrimu vistiek negales padaryti, ar klystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 03 09, 16:39)
a, as galvojau PK ir PKS tas pats blush2.gif pas mane PKS. skaiciau medicinineje knygeleje. tai tada tikriausia reiktu pas savo daktare registruotis ir prasyti siuntima pas endokrinologa. bet badar man kontraceptines israse tai jau jas geriant eiti pas endokrinologa neverta, ane? tyrimu vistiek negales padaryti, ar klystu? g.gif

Labas 4u.gif na neverta greiciausiai, nes nebus tikslus tyrimai ax.gif o planuojat pastot? Gal neverta tu kt gerti? smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Jungiuosi i sia temute, kadangi man irgi PKS verysad.gif pas kiek ginekologu teko apsilankyti, visi sako ta pati.. vien tik pamate mano kiausides..
Leliuko nepavyksta susilaukti jau 3 m ir 4 men verysad.gif 2011 metais per 3 stimuliacijas bandem naturaliai prisisaukt gandrus, o kai turejau 4-ta stimuliacija atlikom IUI, tai buvo 2011 m rudeni, bet deja rezultatas 0 sad.gif tada viska meciau ir pusantru metu (iki dabar) nieko nedarem, tik tiek kad nesisaugom. Pradejau gerti ivairias arbatas, homeopatinius, kas reguliuoja hormonus, ir laukiam stebuklo... Dar nusprendziau pasidaryti hormonu tyrimus, gal kas nors galetu man juos paaiskinti, nes nelabai as cia suprantu, ar jie geri ar blogi pas mane..
Dariausi 4 cd (skliausteliuose normos):
A-TPO - 9,33 kIU/l (0,000 - 34,00)
DHEA-S - 3,71 umol/l (2,68 - 9,23)
FSH - 5,04 IU/l (3,5 - 12,5)
FT3 - 4,66 pmol/l (3,10 - 6,80)
FT4 - 11,93 pmol/l (12,00 - 22,00)
LH - 4,52 IU/l (2,4 - 12,6)
PRL - 486,1 mIU/l (102 - 496)
SHBG - 75,18 nmol/l (25-122)
TESTO - 0,726 nmol/l (0,29 - 1,67)
TSH (TTH) - 1,35 mIU/l (0,270 - 4,20)
LAI - 0,96 (0,3 - 5,62)
E2 - 163,3 pmol/l (46 - 607)

o praita cikla po ov praejus savaitei (likus 7 dienom iki mm) pasidariau siuos:
Progesteronas: 54,98 nmol/l (10,62-81,28)

Prolaktinas: 650,35 mIU/l (59-619)

Ir galvoju, kazint ar galima man stimuliuotis esant tokiems rodikliams? man atrodo kad LH/FSH santykis per mazas.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(astukijus @ 2013 03 09, 22:45)
Labas vakaras  4u.gif
Jungiuosi i sia temute, kadangi man irgi PKS  verysad.gif  pas kiek ginekologu teko apsilankyti, visi sako ta pati.. vien tik pamate mano kiausides..
Leliuko nepavyksta susilaukti jau 3 m ir 4 men  verysad.gif 

Sveikutė 4u.gif
D, kaip ilgai kankinatės... verysad.gif
O kodėl tau endokrinologas nepakomentavo rezultatų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2013 03 09, 22:51)
Sveikutė 4u.gif
D, kaip ilgai kankinatės... verysad.gif
O kodėl tau endokrinologas nepakomentavo rezultatų?  g.gif

siuo metu nesilankau pas gyd., as pati susiziurejau kokius tyr. pasidaryti, ir kelis ciklus stebesiu hormonus, o po to su atsakymais eisiu pas gyd., tik da nezinau pas ka eiti, ar vel pas ta pati pas kuri lankiausi ar pas koki kita..
Atsakyti
QUOTE(astukijus @ 2013 03 09, 23:03)
siuo metu nesilankau pas gyd., as pati susiziurejau kokius tyr. pasidaryti, ir kelis ciklus stebesiu hormonus, o po to su atsakymais eisiu pas gyd., tik da nezinau pas ka eiti, ar vel pas ta pati pas kuri lankiausi ar pas koki kita..

o tu gal iš Vilniaus?
Atsakyti
QUOTE(Ivy* @ 2013 03 09, 23:11)
o tu gal iš Vilniaus?

is kauno smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akva17 @ 2013 03 09, 16:21)
Labas  4u.gif  na neverta greiciausiai, nes nebus tikslus tyrimai  ax.gif o planuojat pastot? Gal neverta tu kt gerti?  smile.gif

pastoti planuojam, bet nesiseka. gine sake, kad sunkiai pavyks, cista trukdo. tai dabar 3men pagersiu KT tai gal pageres reikalai del to ir lengviau bus nestuke.gif
Atsakyti