QUOTE(Ramune! @ 2012 11 23, 15:59)
Galima pasidalinti, bet as nemanau, kad mums, paprastoms mirtingosioms, reiketu taip giliai kapstytis. Taip galima ir is proto iseiti
nereikia savęs taip nuvertinti aš irgi jokių mokslų nebaigus, ale gyvenimas priverė domėtis, kaip man, kažkada sirgusiai vėžiu, vėl neatsidurti jo ir onkologų glėbyje. Tad tam teko išmokti sekti medžiagų apykaitą- metabolizmą ir išmokti bent kiek suprasti jo nukrypimus- disbalansus. Nėra didelių disbalansų nėra ligų.
Mano kvepavimas normalus ir as niekada neisbuvau ilgiau nekvepavusi, nei turbut kokias 30 sek. O ir siaip, manau kad tai yra daugiau pratybu ir istvermes klausimas.
tai nėra pratybų klausimas, nes maniškis niekad niekuo neužsiminėjo, ir gyvenime niekad nebuvom skaičiavę kvėpavimo dažnio iki to laiko kol pirmą kart pamėginom
Tiriamojo asmens paprašoma atsisėsti. Tada jo paprašoma giliai įkvėpti ir nekvėpuoti kiek įmanoma ilgiau. Rezultatas užrašomas sekundėmis.(pvz. 60 sek.) Taip pat užrašomas kvėpavimo dažnumas.(pvz 16 kartų/min). pH indekso formulė yra kvėpavimo dažnumas-(kvėpavimo sulaikymas:5). Taigi, jei kvėpavimo greitis yra 16, o kvėpavimo sulaikymas 60, mes gauname 16-(60:5) = 16-12 = 4. Tai yra pH indeksas (jis tiesiogiai neatitinka pH, tačiau šį indeksą jūs lengvai galite apskaičiuoti ir jis suteikia tikslią informaciją apie kraujo rūgščių-šarmų pusiausvyrą). Normalus pH indeksas yra 7, pH indeksas didesnis už 7 bus rūgšties pusėje. pH indeksas mažesnis už 7 yra šarminis. Ketogeninis asmuo dažnai turės indeksą žemesnį už nulį . Tai priešingai pH parametrui - indeksui didėjant, organizmas rūgštėja. pH indeksas išskaičiavimas yra vienintelis praktinis būdas žmonėms patiems apskaičiuoti jų kraujo pH pusiausvyrą.
tai nėra labai sudėtinga.
maniškio pH indeksas buvo minus 12, mano pačios apie 0. Po pusmečio retos mitybos be užkandžiavimų abiem pasikeitė ir oro sulaikymas ir kvėpavimo dažnis, kvėpavimas padažnėjo , oro sulaikymas sumažėjo beveik iki normos (~50 sek) be jokių treniruočių, vien mityba.
Bet tai tikrai nereiskia, kad mes dabar visi turim pulti maniakiskai kapstytis kazkur giliau ir ieskoti sau butu ar nebutu ligu. Vien nuo to galima susirgti.
jų nereikia ieškoti, jos pačios ateis ...kada nors. Jūs jaunos, dar turit laiko.
Dar ,kadangi būsimos mamytės stengiasi kuo sveikiau maitintis, tai tikrai valgo daug vaisių, nes mano, kad tai sveika joms. Gal kam ir sveika, tačiau ne tiems, kam vystosi rezistencija insulinui, nes fruktozė stipriai mažina jautrumą insulinui, (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui) .