Įkraunama...
Įkraunama...

Policistukės

QUOTE(Bella Donna @ 2013 02 20, 14:29)
Sveikos, merginos,
Ar priimat naujikes blush2.gif ?
Ka tik po vizito pas gydytoja, nuosprendis - policistinines  doh.gif Dare echo, vienoje kiausideje 8cd mate 14 foliu, kitoje 6, dariausi hormonu tyrimus ir vienas virsyja normas ( nors uzmusk nepamenu pavadinimo, siaubingai susijaudinus buvau, ot vista  doh.gif ) darytas ciklo pradzioje, gavau siuntima darytis GN ir dar 21CD progesterona. Ziures ar vyksta ovuliacija, nors OT man rodo II saziningai per O ir pati jauciu ja unsure.gif
Sakykit, temutes pradzioje isvardinta nemazai pozymiu, sau galeciau priskirti du ar tris, ar yra kazkoks bendras gydymas, nes daktare apie gydyma nieko nesake blink.gif  isvis kazkaip vos ne kaip normalu reiskini i tas mano policistitines ziuri g.gif
Po GN eisiu atgal ir jei viskas gerai startuosim su stimuliacija ir IUI...
Ar yra bent teorine galimybe naturaliai pastoti su sia diagnoze...?
Esu tokia pasimetus, neviltis ziauri apeme po vizito... verysad.gif

O kaip tavo ciklai? Reguliarus? Ir kokius butent PKS pozymius turi? Kiek laiko planuojat?
Jei O vyksta, tai tada tos tavo policistines kiausides tikrai nera nieko blogo. Blogiau, jei ciklai nereguliarus ir O nevyksta.
GN parodys ar pratekami kiausintakiai... bet nezinau ar tau verta is karto daryti IUI g.gif Gal pirmiau tik pastimuliuokit g.gif gal tik tiek ir tereikia.
As turiu policistines. Viena karta is nevilties dariau IUI. Bet paradoksas - abu kartus pavyko vien tik stimuliuojant. Tiesa, pirmasis kartas buvo nesekmingas...
O pastoti galima ne tik teoriskai, bet ir praktiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nesuprantu kodel ji man jokiu vaistu neskyre, jeigu to hormono per daug gaminasi unsure.gif Gal bandyti pasiskambinti man jai, bet jauciu nesujungs registratore doh.gif
O kokiu budu tikrina/ziuri, ar ovuliacija yra kokybiska ar ne? Progesteronas 21CD tai parodys?
Atlieskit uz kvailokus klausimus, neabejoju, kad jie ne karta buvo aptarti ir jau senokai pabode... blush2.gif
Papildyta:
Ramune, sveikinimai nestuke.gif 4u.gif
Ciklai reguliarus, na siek tiek svyruoja, bet ne baisiai nuo 28 iki 32, na tarkim paskutiniai 3 ciklai buvo 28CD.
O del pozymiu, na tai si cikla rado 14 foliu vienoje kiausideje, tai vienas, o antras tai padidejes to kazkokio hormono kiekis. Na dar gal prie to plauku silpnumo galima butu labai norint 'prisirasyti' g.gif
Planuojam 2 metus +...Zinau, kad nera beprotiskai daug, bet gi pacios zinot, kai nori, stengiesi, lauki...Tai oj kaip prailgo tie meteliai doh.gif
MB turtas normos ribose, neblizga, bet turim visko pakankamai, kad pastotumem naturaliai.
Nezinau ar noriu dar laiko svaistyti stimuliacijoms, todel mintys vis labiau krypsta prie stimuliuoto IUI... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Bella Donna @ 2013 02 20, 17:00)
Nesuprantu kodel ji man jokiu vaistu neskyre, jeigu to hormono per daug gaminasi unsure.gif Gal bandyti pasiskambinti man jai, bet jauciu nesujungs registratore doh.gif
O kokiu budu tikrina/ziuri, ar ovuliacija yra kokybiska ar ne? Progesteronas 21CD tai parodys?

Nu taip, reikia progesteroną pasidaryti rolleyes.gif Ir dar būtų gerai,kad per echo viduryciklo pažiūrėtų, ar yra dominuojanti folikulas pas tave, ar gražus užauga.
Tavo istorija man skamba kaip ir maniškė...tik mes gandrų laukiam 1metai ir 2mėn..tačiau kaip ir nieko blogo nėra nei pas mane, nei pas vyrą rolleyes.gif Apart mano išsiderinusių hormonų( nors ir jie nebaisiai išsiderinę smile.gif...vis tikiuosi,kad jie susitvarkys geriant vaistukus.
Atsakyti
Rutguda, o jus jau bandet IUI ar stimuliacija?
Tai beabejo, kad susitvarkys, ir visos anksciau ar veliau busim nestuke.gif , reikia tiketis, kad anksciau biggrin.gif
Manau galutinai nuspresiu po GN ar tik stimuliuotis ar IUI darytis, jeigu pasirodys, kad viskas ten pas mane super duper, tai gal pasistimuliuosiu viena cikla, kaip Ramune sako, ka gali zinoti, gal tik tiek ir reikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bella Donna @ 2013 02 20, 16:00)
Ramune, sveikinimai  nestuke.gif  4u.gif
Ciklai reguliarus, na siek tiek svyruoja, bet ne baisiai nuo 28 iki 32, na tarkim paskutiniai 3 ciklai buvo 28CD.
O del pozymiu, na tai si cikla rado 14 foliu vienoje kiausideje, tai vienas, o antras tai padidejes to kazkokio hormono kiekis. Na dar gal prie to plauku silpnumo galima butu labai norint  'prisirasyti' g.gif
Planuojam 2 metus +...Zinau, kad nera beprotiskai daug, bet gi pacios zinot, kai nori, stengiesi, lauki...Tai oj kaip prailgo tie meteliai doh.gif
MB turtas normos ribose, neblizga, bet turim visko pakankamai, kad pastotumem naturaliai.
Nezinau ar noriu dar laiko svaistyti stimuliacijoms, todel mintys vis labiau krypsta prie stimuliuoto IUI... unsure.gif

Aciu uz sveikinimus 4u.gif
Jei pas tave ciklai normalus, O vyksta, tai tas PKS neturetu tureti itakos pastojimui. 7 DPO padarytas PRG parodys ar O ivyko ir ar ji kokybiska. O jei vis delto stimuliuosit, tai vizita pas gine turesi 3-5 cd ir vidury ciklo. Tada matys ar uzaugo dominuojantis folikulas.
Bet jei GN parodys, kad kiausintakiai nepratekami, tai jums IUI tikrai neverta daryti. Bet as tikiu, kad viskas bus ok ir tereikia labai mazos pagalbos 4u.gif
O tie metai tai puikiai zinau ka reiskia. Mes irgi savo stebuklo laukem beveik 2 metus. Man jie beproooootiskai ilgi buvo doh.gif

O vaistu gydyti PKS deja nera... Jei butu, tai nei vienai tiek vargti nereiketu. Kaip mano gine sako, PKS pirmiausia yra galvoje. Is ten eina impulsai, kurie galima arba negamina tam tikro hormono.
Atsakyti
QUOTE(rutguda @ 2013 02 20, 15:47)
Pas mane irgi PK...LH/FSH santykis 2, ovuliacija vyksta, bet neaišku,ar ji pas mane kokybiška. OT irgi rodo,kada O būna ir BT pakilimas būna....tai vat ir nežinau,kaip traktuoti tas mano policistines... Bet mano Prolaktinas dar sukilęs, gali būti,kad jis slopina ovuliaciją. Tai gavau gydymą - bromkriptinas ir metforminas ...geriu 3cia menesį... tikiuosi šį mėnesį papult pas ginių - pasižiūrėt, kas ir kaip rolleyes.gif

Ir pas mane O vyksta, bet nepilnavertiška- arba neplyšta subrendęs folikulas, arba nesusidaro pilnavertis geltonkūnis. Beje mano ciklas, kaip policistukės, yra gana neblogas- 28-37 dienos, net ir be vaistų.
Kažkada seniai, prieš pirmą nėštumą ir mano prolaktinas buvo per didelis, tai su bromkriptinu pastojau 3 mėnesį pavartojus thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rutguda @ 2013 02 20, 17:21)
Nu taip, reikia progesteroną pasidaryti rolleyes.gif Ir dar būtų gerai,kad per echo viduryciklo pažiūrėtų, ar yra dominuojanti folikulas pas tave, ar gražus užauga.
Tavo istorija man skamba kaip ir maniškė...tik mes gandrų laukiam 1metai ir 2mėn..tačiau kaip ir nieko blogo nėra nei pas mane, nei pas vyrą rolleyes.gif  Apart mano išsiderinusių hormonų( nors ir jie nebaisiai išsiderinę smile.gif...vis tikiuosi,kad jie susitvarkys geriant vaistukus.

Aš irgi nepastoju, jau 1 metai ir 2 mėn. Bet aš dar tuo labai rimtai ir neužsiėmiau, ta prasme, kad dar nevartoju rimtesnių vaistų.
PKS yra jau ~2 metai kaip nustatytas( bet neryškus, nes nėra tiopiškų požymių ir hormonai +/- beveik norma, bet įtariu, kad jis yra nuo paauglystės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 20 vasario 2013 - 21:47
QUOTE(Bella Donna @ 2013 02 20, 20:08)
Rutguda, o jus jau bandet IUI ar stimuliacija?
Tai beabejo, kad susitvarkys, ir visos anksciau ar veliau busim  nestuke.gif , reikia tiketis, kad anksciau  biggrin.gif
Manau galutinai nuspresiu po GN ar tik stimuliuotis ar IUI darytis, jeigu pasirodys, kad viskas ten pas mane super duper, tai gal pasistimuliuosiu viena cikla, kaip Ramune sako, ka gali zinoti, gal tik tiek ir reikia rolleyes.gif

Kol kas dar ne...Nes MB irgi neblizgantys rezultatai, tai dar reikia jam tyrimą pakartoti...tada Klimas priims sprendimą, ką toliau daryti...

QUOTE(auroryte @ 2013 02 20, 22:46)
Ir pas mane O vyksta, bet nepilnavertiška- arba neplyšta subrendęs folikulas, arba nesusidaro pilnavertis geltonkūnis. Beje mano ciklas, kaip policistukės, yra gana neblogas- 28-37 dienos, net ir be vaistų.
Kažkada seniai, prieš pirmą nėštumą ir mano prolaktinas buvo per didelis, tai su bromkriptinu pastojau 3 mėnesį pavartojus thumbup.gif
Papildyta:

Tai va...PRG mano būna nelabai aukštas 31; 26nmol...kiek skaičiau nuo 25nmol skaito pilnavertę O, na bet kai pas merginas būna po 50 ir vis tiek nepastoja... unsure.gif
Atsakyti
Pradėjau gerti Duphaston. Pagaliau po 3mėn pertraukos susirgau mėnesinėmis. O jau skausmas.. doh.gif Bet save raminu, kad jei normaliai sirgsiu tai mažiau ir skaudės..
Atsakyti
QUOTE(jovy @ 2013 02 22, 20:05)
Pradėjau gerti Duphaston. Pagaliau po 3mėn pertraukos susirgau mėnesinėmis. O jau skausmas.. doh.gif Bet save raminu, kad jei normaliai sirgsiu tai mažiau ir skaudės..

Suprantu, kaip jautiesi console.gif As su duphastonu susirgau po 8men pertraukos, tai pabandyk isivaizduoti, kaip jauciausi, o dar univere mokiaus ir turejau skola, kuriai susitvarkyti buvo likusi ta savaite, kai man "pramuse" (beje susirgau tik isgerusi paskutine tablete, nors gin sake, kad uzteks 4-5).. Ir dar kvapas buvo ziaurus, kaip kokios dveselenos doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif kas geria dufa, nuo kelintos dienos jums paskyre ji gerti, kai ciklas nera reguliarus? ax.gif
Atsakyti
sveikos visos, as trumpam norejau paklausti. man policistines kiausides nuo paauglystes jau, gydytoja gasdindavo, kad galiu sunkiai pastot arba visai neturet vaiku. ogi pastojau per I aji bandyta cikla. dabar jau planuojam antra leliu. situacija truputi kitokia. jau nuo liepos men bandom pastoti, bet veltui. siandien padare ekoskopija, isvada: policistines kiausides. o ant kaires kiausides 3cm skersmens cista. israse 3 men gerti kontraceptines tabletes. kazi jas pavartojus, kada galesim vel planuoti? kiek esu girdejus reikia laiko, kad organizmas issivalytu nuo kontraceptiku o tik tada vel bandyti nestuke.gif dekoju uz bet kokius komentarus.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 02 27, 18:59)
israse 3 men gerti kontraceptines tabletes. kazi jas pavartojus, kada galesim vel planuoti? kiek esu girdejus reikia laiko, kad organizmas issivalytu nuo kontraceptiku o tik tada vel bandyti nestuke.gif dekoju uz bet kokius komentarus.

manau cia vieningos nuomones nera g.gif
nes vieni sako, kad reikia daryti pertrauka..
pati ir dariau nes nelabai tada skubejom planuoti, bet as ir vartojau virs 2 metu.
kiti sako, kad kaip tik metus gert KT lengvai kimba 4u.gif ir teikia daugiausiai vilciu, buna kad gines specialiai israso ir bando tokiu butu pastot.
Manau, jau kaip pati nuspresi taip ir bus gerai 4u.gif

as asmeniskai dabar nesisaugociau metus 4u.gif
Atsakyti