QUOTE(ugnieska22 @ 2015 07 31, 18:41)
nepirkau, tik pavarciau. Man trukumas tas, kad gan daug imantresniu produktu reikia, tokiu maziau kasdienisku. Kadangi, musu seimyna "egzotikos" nemegeja, tai mums nelabai tinka.
QUOTE(Leksa @ 2015 07 31, 17:54)
o man tai idomu ar lengva rasti tiems patiekalams produktus? Juk faktas, kad egzotiska virtuve turetu buti....
Neseniai "Žmonėse" buvo interviu su knygos autore ir keli receptai, tai tikrai produktai labai įmantrūs, pernelyg sudėtingi patiekalai. Nemanau, kad lietuviškame turguje gali rasti tą patį, ką turkiškame.
QUOTE(Leksa @ 2015 07 31, 17:54)
o man tai idomu ar lengva rasti tiems patiekalams produktus? Juk faktas, kad egzotiska virtuve turetu buti....
Rasti nesunku, jei žinote kur ieškoti ir tokius produktus žinote, naudojate ir pan.
Šiaip ingredientai kai kurie tikrai ne visur randami, ir dažnam lietuviui nėra kasdieniniai.
Na pvz kokios sezamų pastos tahini iš prekybcentrių yra pirkti tik rimi, avinžirnių rasti jau galima beveik visur, nors ir nėra tokie populiarūs jie Lietuvoje, bulguro kruopos irgi nėra populiarios, dar gal koks granatų sirupas irgi retesnis
prieskoniai - kuminas, kalendra, čiobreliai, mėta, paprikos dribsniai, aitrioji ir dūminė paprika, raudonėliai, petražolės, cinamonas.. čia taip ant greitųjų ką pamenu, man tai kasdieniai prieskoniai, nieko ypatingo, bet žinau, kad yra žmonių kurie viską ruošia tik su druska ir pipirais, tai manau jų atveju tikrai daug ką susipirkti reikėtų
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 08 10, 13:12)
Kokia knyga rekomenduotumet norintiems gaminti daugiau Vidurzemio juros regiono patiekalu? Nu pvz, Italijos, Graikijos virtuviu. Galbut kazka angliskai?
Truputė vėliau surasiu nuorodas angliškų, kokias turiu
QUOTE(muminukas @ 2015 09 21, 15:24)
Daznai is ju gaminat? Lengvai pritaikomi receptai pagal musu parduotuviu asortimenta?
QUOTE(GammaOrionis @ 2015 09 29, 19:19)
Lengvai pritaikomi receptai pagal musu parduotuviu asortimenta?
Šiuo metu ne Lietuvoje gyvenu
Neturėtų kilt problemų dėl sudėtinių dalių. O Jeruzalės neturiu, tebesvarstau.
Jau išleista (netikėta!) ir lietuviškai - Vilniaus vegetariškų patiekalų knyga