Sveikos
aprašysiu ir aš savo turimas knygas, gal pasirodys senienos, bet gal kam pravers atsiliepimai. turiu surinkusi daug "Laisvų valandų" knygų, patraukė knygos tuo, kad pažymėta, jog receptai pagaminti ir išbandyti Lietuvoje (taigi, ir ingredientai lietuviški, įmanoma gaut, neišbrangsta lb patiekalas). Įkeliu knygų, kurias turiu, foto
Labiausiai naudojamos kasdieniniams patiekalams gaminti yra Sotūs pietūs, Geri receptai 2, 30 minučių virtuvėje. Tiesa, pastarosiose dviejose (o ypač Geri receptai 2) lb daug receptų su lašiša, kadangi ji pas mus brangi, retai gaminu su ja patiekalus. dauguma receptų iš šių knygų išbandyti, skanūs, tinka mano šeimos skoniui.
Gal kiek rečiau naudoju 100 receptų skaičiuojanties kalorijas, receptus truputį adaptuoju, nes jei tikrai tikrai skaičiuočiau kalorijas, patiekalai man būtų per prėski ar net neskanūs deriniai.
Mažiausiai naudojamos knygos - Vegetariški patiekalai (net nežinau, kodėl šią knygą pirkau, nes aš tikrai ne vegetarė, bet kai kurias idėjas naudoju, kai atsibosta įprasti patiekalai) ir 100 salotų, gal todėl, kad aš labiau mišrainių nei salotų žmogus, o gal ir dėl to, kad ingredientus sunku sugaudyt vienam receptui - tarkim vienos daržovės ne sezonas, kai sezonas - kitos nėra. gal jeigu gyvenčiau kokioj šaly, kur šviežių daržovių (ne guminių iš parduotuvės) galima gauti visus metus, gal kitaip vertinčiau knygą.
iš šios serijos turiu ir knygą Dovanos iš virtuvės, Vaisiai, Uogos (kažkada pastarąsias dvi pirkau vos už kelis litus), bet iš pastarųjų dar per mažai gaminau, kad galėčiau palikti atsiliepimą.
noriu pasiteirauti apie Sezoninę virtuvę - mačiau temoj porą atsiliepimų, bet pirkti vis dar nedrįstu, neapsisprendžiu