Tikiuosi
Silver79 ant manes labai nesupyks, kad cituoju jo postus, tuo paciu nenotiu kisti tu citatu kitoms (-iems), kurie skeptiskai ziuri, tiesiog nenoriu, kad sie svarbus zodziai pasimestu, nepykit ant manes
QUOTE(Silver79 @ 2013 01 10, 11:34)
Na, paleo dieta tik izanga i tikraji isgijima ir sveikata
Paleo autoimuninis protokolas daug grieztesnis. O tai reiskia: jokiu vaisiu (isskyrus avokada), jokiu seklu, ankstiniu, riesutu ...
Ilgai nevardinsiu, nes paprasciau parasyti ka galima valgyti
Visa, trumpai kaitinta mesa (iki 5 min) arba visai nekaitinta (vytinta, sudyta. Rekomenduojama nevalgyti neaiskios, fermose augintos mesos), Butina organu mesa bent 2-3 kartus savateje. Norint sutvarkyti virskinima butinas jautienos ar paukstienos kaulu sultinys, be perkaitinto riebalo, kasdien bent po puodeli (200-250 ml). (As geriu po 2 kasdien) Sultini verdu nuo 5 iki 8 val. Zuvis (garinta, troskinta iki 5 min arba zalia ir sudyta. Geriausia, kad nebutu auginama fermuose, nes net ir ekologiskai fermose uzauginta lasisa ar upetakis pripumpuotas OMEGA 6), darzoves (RAW, GARINTOS, TROSKINTOS), isskyrus nightshades seimos ir grybai.
Riebalai: kokosu, alyvuogiu, avokadu aliejus. As ir sviesta nustojau vartoti (net GHEE) nes sviete , kad ir ne daug, vis dar like pieno baltymo - kazeino. Tik kas penktas planetos gyventojas t.y. organizmas susitvarko su siuo baltymu. Ar patenku as i ta 20 % POPULIACIJOS? Nesu tikras, todel ir nevartoju...
Pradzioje si dieta atrodo ekstremali, bet ilgainiui tai tampa iprasta.
Kai kas sako, kad gyvenimas per trumpas ir verciau vartosiu vaistus, bet neatsisakysiu visko kas man skanu ir suteikia bent toki malonuma...
Gal jie ir teisus, bet as renkuosi buti sveikas
PASTABA.
Naudojami prieskoniai: beveik visi zalumynai (KRAPAI, PETRAZOLES, BAZILIKAI, RAUDONELIS ir t.t.), ciberzole, cesnakas, svogunas. druska. (negalima jokiu prieskoniniu seklu !!!)
Beje, prie dar greiztesnes mitybos negalimi RAW cesnakai, svogunai - Ypac ju milteliai ir labai saikingai vartojami avokadai
Dabar daugmaz viskas
Sorry, pamirsau dar viena labai svarbu dalyka
Max. 3 valgymai per diena (geriau 2) o idealiausia vienas
bet cia jau aukstasis pilotazas, tad jei kas bandysite pradekite nuo 3 ir jokiu uzkandziavimu. Jei jau be proto uzvaldo alkis, idealiausia saukstas kokosu aliejaus ar kakavos sviesto gabaliukas. t.y. gryni riebalai.
Gerai pasijusti kai kam uztenka 3-4 men. Kai kam gali prireikti ir metu. O kas senai gydotes ir daznokai gaunate hormonu, kurie isbalansuoja visa organizma labai ilgam, rasoma, kad gali prireikti 2-4 metu, kol lastele atsikratys viso brudo. Todel labai sunku ir svarbu nepasiduoti pirma/antra menesi, kurie buna ziauriai sunkus. ( Ne tik fiziskai, bet ir psichologiskai) Bet, patikekit, verta
QUOTE(Silver79 @ 2013 01 10, 16:25)
Ne, tai jautienos kaulu sultinys. Jis isskirtinis savo amino rugstymis - glicinu ir Prolinu. Tai dvi svarbiausios amino rugstys ieinancios i jungimaji audini. Zmogus turi daug jungiamuju audiniu ir sios dvi amino rugstys ieina beveik i visus juos.
Glicinas labai svarbus reguliujant virskinima, nes padeda sureguliuoti skrandzio druskos rugsti, gydyti bei kuo geriau jam funkcionuoti. Taip pat dalyvauja detoksifikacijoje. Taip pat jis reikalingas glutamino gamybai - svarbiam antioksidantui. Glicinas taip pat padeda reguliuoti cukraus lygi kraujyje. Glicinas padeda greiciau atsistatyti raumenims , pakeldamas kreatino lygi. Tai labai svarbu prie IS ir kitu lygu. Be to Glicinas labai svarbus palaikant normalia centrines nervu sistemos funkcija. Ir t.t.
Glicinas ir Prolinas kaip ir nelaikomas amino rugstymis, nes jas organizmas gali/sugeba, reikalui esant sintetinti pats. Taciau, jei organizmas serga, o ypac IS, geriau to papildomo darbo neuzkrauti. Juolab, kad gautos su maistu sios medziagos daug efektyvesnes.
Ir dar gydant bet kokia infekcija ar autoimuninius susirgimus, Glicinas kritiskai svarbus. O ji ne taip paprasta gauti. Kaulu, sausgysliu ir t.t. mes nelabai valgom. Todel gerai paruostas kaulu sultinys puikus glicino ir Prolino saltinis. Kaip tinkamai paruosti? Kam bus idomu, parasykite
Del arbatu. Geriau negerti jokiu, bet jei norisi geriau zoleliu. Kava , zalia arbata taip pat tabu !!!
Mesa buna pati miknsciausia, jei jos neperkaitini. t.y. kai ji neatiduoda savo vandens ir baltymai paprastai kalbant nesusyvynioja negriztamai.
Siaip visa mesa, tinkamai ruosiant, valgoma jau po - 3-7 min. Buna minksta ir sultinga. Tinkamas virimas/garinimas ir Laikas labai svarbus, nes 10 min. jau gali buti tas laikas, kai ji pradeda kieteti, o tada jau reikes ja usinti/troskinti valandas, kol susivyniaves baltymas vel issyvynios, bet is tokios mesos naudos kaip is ozio pieno. Tai daugiau nuodas nei vaistas, nes kunui reikia be galo daug pastangu toki praktiskai nevirskinama produkta sudoroti, o ir naudos jokios. Tokia mesa tik apvirskinama, o galutini darba padaro patalogine mikroflora. O tada mes skundziames kietais viduriais ar kitomis virskinimo problemomis ir nepakliamu dvoku
QUOTE(Silver79 @ 2013 01 11, 16:12)
Taip, paleo dieta tuo paremta. Bet ji tinka sveikam kunui, kuris nori sveikai gyventi visa likusi gyvenima. Taciau sergant, juolab IS, reikia nemazai ka pakoreguoti, o tokie dalykai, kaip cukrus (visom formom), riesutai, ankstiniai, seklos, kruopos ir t.t. yra didelis trigeris ir butent sie dalykai gali buti atsakymas, kodel si dieta neveikia visiems. Tam ir yra paleo autoimuminis protokolas, kuris eliminuoja bet koki galima trigeri.
Papildyta:
Nusiperku jautienos cukriniu kaulu, stuburiniu, gyslu, nuopjovu ir kt. svariai nuplaunu, stambesnius kaulus su metalo pjukliuku susmulkinu. Viska sudedeu i dideli puoda ir verdu. Putas nugraibau arba pirma vandeni nupilu tik uzvirus. Antra karta uzvirus sumazinu ugni ir verdu apie 3-4 val. Tada idedu keleta morku, keleta svogunu, keleta cesnako skilteliu ir verdu toliau 2-3 val. ant mazos ugnies. Tada pridedu siek tiek petrazoliu ir kt. zalumynu, druskos bei dar valanda paverdu. Visko nukosiu ir palieku per nakti, kad atvestu. Tada, jei buna ant pavirsiaus nusistovejusio riebalo ji visa nuimi, nes perkaitintas riebalas nera labai sveika. Ant jautineos sultinio jo nusistovi labai mazai. Daugiau ant vistienos, o labai daug ant kiaulienos. Bet man jautienos skaniausias.
Veliau viska supilame i dideli sandaru stiklaini. ir i saldytuva. Jis gali buti kelias savaites, nes pavirsta i drebucius. Todel as jo vienu metu issiverdu 2-3 l. ir po 200-300 ml vartoju kasdien. Galima valgyti saltus drebucius, galima siek tiek pasildyti ir gerti kaip sultini.
Aciu, Silver79