Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(dalmatinas @ 2014 01 29, 13:51)
ne nuo gulėjimo ligoninėje skaičiaus priklauso vaistų skyrimas, o nuo pablogėjimų (paūmėjimų) skaičiaus, tyrimų rezultatų (punkcija, MRT) ir pan. ligoninėje gali būt ir negulėjęs.

kaip įdomiai unsure.gif o man kmuk aiškina kad tokia sistema doh.gif
Atsakyti
Moteriškas klausimėlis intymia temute. Gal kuri geriate Driptine? Ar padeda?
Man taip nusibodo tas nykštukų namelio ieškojimas pastoviai sad.gif
Gal žinote kitokių būdų, vaistukų, chirurginių intervencijų ar panašiai- nebežinau ką daryt jau?

Viskas taip važiuoja žemyn:(
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2014 01 29, 12:39)
Laba diena,
Vis seku šią temą, bet labai retai parašau  blush2.gif  sakykit, kas vartojate progresavimą stabdančius vaistus, kiek kartų gulėjote ligoninėje kad juos gautumėte?  g.gif  man ligą rado vasarą, rudenį patvirtino ir sako reikia trečio paūmėjimo, tada tik galės paskirti vaistus  unsure.gif

Trecio net reikia? Kaip idomiai. Man po antro gulejimo skyre. As lankausi kmuk pas Balnyte.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 29, 20:14)
Trecio net reikia? Kaip idomiai. Man po antro gulejimo skyre. As lankausi kmuk pas Balnyte.

aha,sakė reikia trijų unsure.gif pirmas kartas - smegenų uždegimas, antras - IS be eigos, trečias jau būtų IS su eiga ir tada jau būtų vaistai g.gif kažkaip norisi to pagerėjimo kuo greičiau, bet atsigulti kai vaikučiai maži ir ištisai serga basiai sunku doh.gif žiūrėsiu ką rytoj gydytoja pasakys unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2014 01 29, 19:58)
aha,sakė reikia trijų  unsure.gif pirmas kartas  - smegenų uždegimas, antras - IS be eigos, trečias jau būtų IS su eiga ir tada jau būtų vaistai  g.gif kažkaip norisi to pagerėjimo kuo greičiau, bet atsigulti kai vaikučiai maži ir ištisai serga basiai sunku  doh.gif žiūrėsiu ką rytoj gydytoja pasakys  unsure.gif

Keista, Vilniuje as po pirmo paumejimo, kojos tirpimu pasiskundziau, tai pripazino kaip antra paumejima ir iskart vaistus gavau smile.gif gal tvarka pasikeite g.gif
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2014 01 29, 16:57)
Moteriškas klausimėlis intymia temute. Gal kuri geriate Driptine? Ar padeda?
Man taip nusibodo tas nykštukų namelio ieškojimas pastoviai sad.gif
Gal žinote kitokių būdų, vaistukų, chirurginių intervencijų ar panašiai- nebežinau ką daryt jau?

Viskas taip važiuoja žemyn:(

Man driptanas padėjo. Bet reik žinot/stebėt, kada labiausiai varo į tuliką. Mane ,pvz., naktį. Tai gerdavau pries einan miegot. Jei ir dieną pampersų reikdavo, tai ir ryte išgerdavau. Be to, savarankiškai, kai tik prisimindavau bet kuriuo metu darydavau Kėgelio (ar kaip jis ten tiksliai vadinasi) pratimus. Valgiau spanguoles, stengiaus nepašalt užpakalio. Susitvarkė per mėnesį ir jau pora metų nesikartoja....
Apie kažkokius chirurginius pjaustymus minčių net neturėjau ir nesidomėjau...
Atsakyti
Tikiuosi Silver79 ant manes labai nesupyks, kad cituoju jo postus, tuo paciu nenotiu kisti tu citatu kitoms (-iems), kurie skeptiskai ziuri, tiesiog nenoriu, kad sie svarbus zodziai pasimestu, nepykit ant manes 4u.gif
QUOTE(Silver79 @ 2013 01 10, 11:34)
Na, paleo dieta tik izanga i tikraji isgijima ir sveikata smile.gif Paleo autoimuninis protokolas daug grieztesnis. O tai reiskia: jokiu vaisiu (isskyrus avokada), jokiu seklu, ankstiniu, riesutu ...
Ilgai nevardinsiu, nes paprasciau parasyti ka galima valgyti smile.gif
Visa, trumpai kaitinta mesa (iki 5 min) arba visai nekaitinta (vytinta, sudyta. Rekomenduojama nevalgyti neaiskios, fermose augintos mesos), Butina organu mesa bent 2-3 kartus savateje. Norint sutvarkyti virskinima butinas jautienos ar paukstienos kaulu sultinys, be perkaitinto riebalo, kasdien bent po puodeli (200-250 ml). (As geriu po 2 kasdien) Sultini verdu nuo 5 iki 8 val. Zuvis (garinta, troskinta iki 5 min arba zalia ir sudyta. Geriausia, kad nebutu auginama fermuose, nes net ir ekologiskai fermose uzauginta lasisa ar upetakis pripumpuotas OMEGA 6), darzoves (RAW, GARINTOS, TROSKINTOS), isskyrus nightshades seimos ir grybai.
Riebalai: kokosu, alyvuogiu, avokadu aliejus. As ir sviesta nustojau vartoti (net GHEE) nes sviete , kad ir ne daug, vis dar like pieno baltymo - kazeino. Tik kas penktas planetos gyventojas t.y. organizmas susitvarko su siuo baltymu. Ar patenku as i ta 20 % POPULIACIJOS? Nesu tikras, todel ir nevartoju... smile.gif
Pradzioje si dieta atrodo ekstremali, bet ilgainiui tai tampa iprasta.

Kai kas sako, kad gyvenimas per trumpas ir verciau vartosiu vaistus, bet neatsisakysiu visko kas man skanu ir  suteikia bent toki malonuma...
Gal jie ir teisus, bet as renkuosi buti sveikas wink.gif

PASTABA.
Naudojami prieskoniai: beveik visi zalumynai (KRAPAI, PETRAZOLES, BAZILIKAI, RAUDONELIS ir t.t.), ciberzole, cesnakas, svogunas. druska. (negalima jokiu prieskoniniu seklu !!!)

Beje, prie dar greiztesnes mitybos negalimi RAW cesnakai, svogunai - Ypac ju milteliai ir labai saikingai vartojami avokadai smile.gif Dabar daugmaz viskas

Sorry, pamirsau dar viena labai svarbu dalyka smile.gif
Max. 3 valgymai per diena (geriau 2) o idealiausia vienas smile.gif bet cia jau aukstasis pilotazas, tad jei kas bandysite pradekite nuo 3 ir jokiu uzkandziavimu. Jei jau be proto uzvaldo alkis, idealiausia saukstas kokosu aliejaus ar kakavos sviesto gabaliukas. t.y. gryni riebalai.
Gerai pasijusti kai kam uztenka 3-4 men. Kai kam gali prireikti ir metu. O kas senai gydotes ir daznokai gaunate hormonu, kurie isbalansuoja visa organizma labai ilgam, rasoma, kad gali prireikti 2-4 metu, kol lastele atsikratys viso brudo. Todel labai sunku ir svarbu nepasiduoti pirma/antra menesi, kurie buna ziauriai sunkus. ( Ne tik fiziskai, bet ir psichologiskai) Bet, patikekit, verta wink.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 01 10, 16:25)
Ne, tai jautienos kaulu sultinys. Jis isskirtinis savo amino rugstymis - glicinu ir Prolinu. Tai dvi svarbiausios amino rugstys ieinancios i jungimaji audini. Zmogus turi daug jungiamuju audiniu ir sios dvi amino rugstys ieina beveik i visus juos.
Glicinas labai svarbus reguliujant virskinima, nes padeda sureguliuoti skrandzio druskos rugsti, gydyti bei kuo geriau jam funkcionuoti. Taip pat dalyvauja detoksifikacijoje. Taip pat jis reikalingas glutamino gamybai - svarbiam antioksidantui. Glicinas taip pat padeda reguliuoti cukraus lygi kraujyje. Glicinas padeda greiciau atsistatyti raumenims , pakeldamas kreatino lygi. Tai labai svarbu prie IS ir kitu lygu. Be to Glicinas labai svarbus palaikant normalia centrines nervu sistemos funkcija. Ir t.t.
Glicinas ir Prolinas kaip ir nelaikomas amino rugstymis, nes jas organizmas gali/sugeba, reikalui esant sintetinti pats. Taciau, jei organizmas serga, o ypac IS, geriau to papildomo darbo neuzkrauti. Juolab, kad gautos su maistu sios medziagos daug efektyvesnes.
Ir dar gydant bet kokia infekcija ar autoimuninius susirgimus, Glicinas kritiskai svarbus. O ji ne taip paprasta gauti. Kaulu, sausgysliu ir t.t. mes nelabai valgom. Todel gerai paruostas kaulu sultinys puikus glicino ir Prolino saltinis. Kaip tinkamai paruosti? Kam bus idomu, parasykite wink.gif

Del arbatu. Geriau negerti jokiu, bet jei norisi geriau zoleliu. Kava , zalia arbata taip pat tabu !!!

Mesa buna pati miknsciausia, jei jos neperkaitini. t.y. kai ji neatiduoda savo vandens ir baltymai paprastai kalbant nesusyvynioja negriztamai.
Siaip visa mesa, tinkamai ruosiant, valgoma jau po - 3-7 min. Buna minksta ir sultinga. Tinkamas virimas/garinimas ir Laikas labai svarbus, nes 10 min. jau gali buti tas laikas, kai ji pradeda kieteti, o tada jau reikes ja usinti/troskinti valandas, kol susivyniaves baltymas vel issyvynios, bet is tokios mesos naudos kaip is ozio pieno. Tai daugiau nuodas nei vaistas, nes kunui reikia be galo daug pastangu toki praktiskai nevirskinama produkta sudoroti, o ir naudos jokios. Tokia mesa tik apvirskinama, o galutini darba padaro patalogine mikroflora. O tada mes skundziames kietais viduriais ar kitomis virskinimo problemomis ir nepakliamu dvoku biggrin.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 01 11, 16:12)
Taip, paleo dieta tuo paremta. Bet ji tinka sveikam kunui, kuris nori sveikai gyventi visa likusi gyvenima. Taciau sergant, juolab IS, reikia nemazai ka pakoreguoti, o tokie dalykai, kaip cukrus (visom formom), riesutai, ankstiniai, seklos, kruopos ir t.t. yra didelis trigeris ir butent sie dalykai gali buti atsakymas, kodel si dieta neveikia visiems. Tam ir yra paleo autoimuminis protokolas, kuris eliminuoja bet koki galima trigeri.
Papildyta:
Nusiperku jautienos cukriniu kaulu, stuburiniu, gyslu, nuopjovu ir kt. svariai nuplaunu, stambesnius kaulus su metalo pjukliuku susmulkinu. Viska sudedeu i dideli puoda ir verdu. Putas nugraibau arba pirma vandeni nupilu tik uzvirus. Antra karta uzvirus sumazinu ugni ir verdu apie 3-4 val. Tada idedu keleta morku, keleta svogunu, keleta cesnako skilteliu ir verdu toliau 2-3 val. ant mazos ugnies. Tada pridedu siek tiek petrazoliu ir kt. zalumynu, druskos bei dar valanda paverdu. Visko nukosiu ir palieku per nakti, kad atvestu. Tada, jei buna ant pavirsiaus nusistovejusio riebalo ji visa nuimi, nes perkaitintas riebalas nera labai sveika. Ant jautineos sultinio jo nusistovi labai mazai. Daugiau ant vistienos, o labai daug ant kiaulienos. Bet man jautienos skaniausias.
Veliau viska supilame i dideli sandaru stiklaini. ir i saldytuva. Jis gali buti kelias savaites, nes pavirsta i drebucius. Todel as jo vienu metu issiverdu 2-3 l. ir po 200-300 ml vartoju kasdien. Galima valgyti saltus drebucius, galima siek tiek pasildyti ir gerti kaip sultini.

Aciu, Silver79 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2014 02 05, 11:57)
Tikiuosi Silver79 ant manes labai nesupyks, kad cituoju jo postus, tuo paciu nenotiu kisti tu citatu kitoms (-iems), kurie skeptiskai ziuri, tiesiog nenoriu, kad sie svarbus zodziai pasimestu, nepykit ant manes 4u.gif
Aciu, Silver79 4u.gif

padeda?
Atsakyti
QUOTE(Nikuna @ 2014 02 05, 15:10)

Manau, kad taip> Buvo puiku iki praeitos savaites, nes nustojau laikytis 100proc, valgiau viska ir dar daugiau, saldumynus, tortus, sakocius, picas ir tt, tai nuo savaites pradzios nekas, baisia skauda VISA galva(toks jausmas kiekviena zidini) ir nusilpo rega. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2014 02 05, 14:40)
Manau, kad taip> Buvo puiku iki praeitos savaites, nes nustojau laikytis 100proc, val:-)giau viska ir dar daugiau, saldumynus, tortus, sakocius, picas ir tt, tai nuo savaites pradzios nekas, baisia skauda VISA galva(toks jausmas kiekviena zidini) ir nusilpo rega.  doh.gif

O nusilpo siaip pablogejo ar neuritas?
Kaip sekesi laikytis, man su pusryciais sunkiausia buvo, kiausiniu negaliu valgyti.
Kai laukiaus be proto pienisko visko norejau tai ir valgiau..o siaip kai nevalgiau skirtumo nejauciau, gal man tinka:-)
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2014 02 09, 14:17)
O nusilpo siaip pablogejo ar neuritas?
Kaip sekesi laikytis, man su pusryciais sunkiausia buvo, kiausiniu negaliu valgyti.
Kai laukiaus be proto pienisko visko norejau tai ir valgiau..o siaip kai nevalgiau skirtumo nejauciau, gal man tinka:-)

Nemanau, kad neuritas, labai pradejo banguoti regejimas, siand kaip ir nieko... g.gif
As pusryciu visai nevalgau - nenoriu, nebent arbatos, tik su tais riebalais sunku, nes be versienos, jautienos ir vistienos kitos mesos nevalgome. Cia riebalu nelabai ir yra,,,
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 10 27, 17:10)
Encefalitas, cisticerkoze, ZIV, insultas, augliai, metastazes smegenyse, smegenu vandene, trauma.
As ligonineje gulejau apie savaite, kol padare reikiamus tyrimus, bet man buvo paumejimas.

4u.gif  4u.gif  4u.gif

sveiki.Tokie patys pozymiai budingi ir esant kraujagyslinems patologijoms,tpt keletui medziagu apykaitos sutrikimu
mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jour @ 2014 02 17, 18:41)
sveiki.Tokie patys pozymiai budingi ir esant kraujagyslinems patologijoms,tpt keletui medziagu apykaitos sutrikimu
mirksiukas.gif

Tpt siulau per atakas atkreipti demesi i AKS...ar jis nepadidejes
Atsakyti