Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Grt @ 2013 12 12, 11:27)
Daug kainuoja sad.gif 60lt, pasižiūrėjau kad man išrašyti tie trental ir gabapentin mums 120 litų kainuotų :< tai nelabai aš galiu sau leist tokiom sumom švaistytis, bandysiu išsirašyt poliklinikoj kompensuojamų vaistų knygelę ir paprašysiu daktarės per kitą vizitą kad išrašytų naujai į knygelę - juk jie kompensuojami..

O dėl pirkimo, nežinau aš pabijočiau vaistus ne iš vaistinės pirkt smile.gif

Siaip priklauso kiek jums israse, nors as dazniausiai neperku is karto daug, juk kas zino, gal tas vaistas visiskai man netiks g.gif na nebent kaina maza ir negaila bus ismest rolleyes.gif siaip lapelis gabapentin 10lt Eurovaistineje, trentalis 5lt berods smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 12 12, 18:37)
Siaip priklauso kiek jums israse, nors as dazniausiai neperku is karto daug, juk kas zino, gal tas vaistas visiskai man netiks g.gif na nebent kaina maza ir negaila bus ismest rolleyes.gif siaip lapelis gabapentin 10lt Eurovaistineje, trentalis 5lt berods smile.gif

Matot aš nelabai gaudausi tuose dalykuose smile.gif Pasiklausiu pas daktarę kitą savaitę, nes nežinau kaip dėl trental, bet gabapentin ant recepto parašyta n50 ti čia trbūt 50 tablečių?dar parašyta 1x1, o skliausteliuose 24, nežinau ką čia reiškia, arba vaistinėje gal reiktų paklaust.

O su receptu atėjus, net jei 50 tablečių išrašyta, gal visvien galima pirkt tik vieną lapelį?
Atsakyti
QUOTE(Grt @ 2013 12 13, 00:55)
O su receptu atėjus, net jei 50 tablečių išrašyta, gal visvien galima pirkt tik vieną lapelį?

Taip, galite ir recepta atiduos, ten pazymeje, kad lapeli jau pirkote. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2013 12 13, 09:24)
Taip, galite ir recepta atiduos, ten pazymeje, kad lapeli jau pirkote. smile.gif

Ačiū smile.gif

Kaip smagu, kad pasidalinate savo žiniomis su manim, išvėpele thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif siandien buvau santariskese vaistu issirasyt ir uzklausiau del autoinjektoriaus rebifui, to kur kapsulytes dedasi smile.gif tai sesute sake, kad nieko jis negeresnis, o beto ji gauti gali tik per konsiliuma g.gif taip tikejausi, kad duos, nes ta spyruoklini tai net bandyti baisu, turbut taip ir teks leistis ranka, kol negausiu normalaus autoinjektoriaus huh.gif
Atsakyti
Kalbant apie autoinjektorius tai man naujas Avonex pen labai palengvino gyvenima ir kelioneje labai praverte. Ir adata dvigubai trumpesne, maziau streso.
Papildyta:
Apart, labai norejau paklausti, kuriam laikui buvote nutraukus vaistus pries pastojant? Ar nepablogejo tuo laikotarpiu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 12 16, 15:30)
Sveiki  4u.gif siandien buvau santariskese vaistu issirasyt ir uzklausiau del autoinjektoriaus rebifui, to kur kapsulytes dedasi smile.gif tai sesute sake, kad nieko jis negeresnis, o beto ji gauti gali tik per konsiliuma g.gif taip tikejausi, kad duos, nes ta spyruoklini tai net bandyti baisu, turbut taip ir teks leistis ranka, kol negausiu normalaus autoinjektoriaus  huh.gif

Ji labai klysta ir guodzia, kad negali duoti, jis tikrai yra geresnis ir praktiskesnis. Laukite konsiliumo ir paprasykite. Pati dabar mastau ar man skyre konsiliumas, manau ne. smile.gif
Atsakyti
S@gi konsiliumas del vaistu man kitais metais rudeni, o greitu laiku vien del injektoriaus tai kaip supratau neskirs jo man sad.gif del to, kad jis nieko negeresnis tai as ir netikiu, tiesiog pasake, kad pamirsciau apie ji ir nekvarsinciau galvos mad.gif gavai kazkoki pasenusi spyruoklini ir sedek rami huh.gif
Beje pasiskundziau, kad nuo spiruoklinio man melynes lieka, tai atceit nuo to naujo dar daugiau menynes susidaro g.gif kazkaip nesitiki schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteleee26: 17 gruodžio 2013 - 12:26
Sveiki, aš jau po regos sp tyrimo, kaip ir reikėjo tikėtis, vienos akies suletėjusi reakcija, bet po optinio neurito gal tai normalu? Gaila, niekas nepaaiškino kokia prasmė to tyrimo, ir ar tai kažką reiškia, kažką daugiau sužinosiu tik po magneto, kuris bus kovo mėnesį.

Galbūt jūs žinote ar normalu kad po neurito, pažeista akis net po 2 metų vis kvailiotų ir nervo pralaidumas būtų suprastėjęs ? Regėjimas apsistatė per porą savaičių beveik iki buvusio lygio
Papildyta:
QUOTE(Greta1988 @ 2013 12 17, 12:44)
Sveiki, aš jau po regos sp tyrimo, kaip ir reikėjo tikėtis, vienos akies suletėjusi reakcija, bet po optinio neurito gal tai normalu? Gaila, niekas nepaaiškino kokia prasmė to tyrimo, ir ar tai kažką reiškia, kažką daugiau sužinosiu tik po magneto, kuris bus kovo mėnesį.

Galbūt jūs žinote ar normalu kad po neurito, pažeista akis net po 2 metų vis kvailiotų ir nervo pralaidumas būtų suprastėjęs ? Regėjimas apsistatė per porą savaičių beveik iki buvusio lygio

Grt ir greta1988 aš esu jei ką, (tas pat asmuo) bet pamiršus prisijungimus, tai šitas naujas, o anas senas, mobiliam šitas įsimintas, o anas kompe :-D tai ir gaunąs kad iš dviejų anketų rašinėju :-D
Atsakyti
QUOTE(Greta1988 @ 2013 12 17, 12:56)

Reakcija leteja, kai yra nervo pazeidimas. Man pvz neurito nebuvo tai akiu pralaidumas normalus, bet kai tikrino sukeltuosius klausos potencialus tai rado nepraeinamuma viename is smegenu tilto segmentu, nors ta ausimi girdziu puikiai.
Plius nepamirkim, kad akies nervai (regos kelias) driekiasi iki regos centro, kuris yra pakausyje va kaip cia ir gali pakeliui esantis zidinukas pristabdyti impulso plitima.

Del paskutinio klausimo - taip, tai yra normalu.

Jus nebijokit gydytoju paklausineti, as visada naglai paklausineju, kas, kaip, del ko.
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 12 17, 14:21)
S@gi konsiliumas del vaistu man kitais metais rudeni, o greitu laiku vien del injektoriaus tai kaip supratau neskirs jo man sad.gif del to, kad jis nieko negeresnis tai as ir netikiu, tiesiog pasake, kad pamirsciau apie ji ir nekvarsinciau galvos mad.gif gavai kazkoki pasenusi spyruoklini ir sedek rami huh.gif
Beje pasiskundziau, kad nuo spiruoklinio man  melynes lieka, tai atceit nuo to naujo dar daugiau menynes susidaro g.gif kazkaip nesitiki schmoll.gif

oi, juokus krecia doh.gif melynes nuo jo buna jei pataikau i kraujagysle, o nuo to senojo tai man nuo smugio budavo biggrin.gif LuliLumi teisi, reikia reikalauti. Konsiliumo darbas yra reguliuoti kokius vaistus gauti, o ne autoinjektorius dalinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2013 12 17, 14:31)
oi, juokus krecia doh.gif melynes nuo jo buna jei pataikau i kraujagysle, o nuo to senojo tai man nuo smugio budavo biggrin.gif LuliLumi teisi, reikia reikalauti. Konsiliumo darbas yra reguliuoti kokius vaistus gauti, o ne autoinjektorius dalinti smile.gif

Tai va ir man keistai nuskambejo, kad konsiliumas sprendzia del autoinjektoriaus g.gif kazkaip sesele paradui kaip visada vadovauja, daktare pati nustebo, kodel negali pakeisti, o sesele atsake vaisto forma kita ir kitas kodas g.gif bet gi per konsiliuma skiria vaista, o kokiam jis pavidale turbut nera svarbu schmoll.gif
Atsakyti