Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(ruteleee26 @ 2013 11 20, 23:52)
Dar klausimelis del rebifo leidimo, maziau skauda leidziant su autoinjektorium ar be jo? man sesele liepe pradet pirma savaite nuo 1/4 svirksto, poto kita sav. po puse svirsksto ir t.t.bet sake kol nepasieksi pilnos dozes leistis be injektoriaus, tai nesupratau, kodel nuleidus vaistus iki reikiamo kiekio negalima leist su injektorium g.gif

Supratau, kad gavote vaistus svirkstuose?
jei taip tai man tas svirkstu autoinjektorius nepatinka, gazdinantis, staigus.
Kaip eisite issirasineti vaistu, paprasykite vaistu kapsulese ir naujo rebifject (ismanusis, su siuo man patinka leistis) smile.gif nusistatai adatos dydi, adatos smigimo greiti, injekcijos suleidimo greiti. Geras daiktas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@gi: 21 lapkričio 2013 - 09:46
QUOTE(S@gi @ 2013 11 21, 09:43)
Supratau, kad gavote vaistus svirkstuose?
jei taip tai man tas svirkstu autoinjektorius nepatinka, gazdinantis, staigus.
Kaip eisite issirasineti vaistu, paprasykite vaistu kapsulese ir naujo rebifject (ismanusis, su siuo man patinka leistis) smile.gif nusistatai adatos dydi, adatos smigimo greiti, injekcijos suleidimo greiti. Geras daiktas mirksiukas.gif

Įdomu, kaip tas naujasis injektorius atrodo, gal toks žalias nemažas, kaip dėžutė tokia ? dabar nepamenu, bet man atrodo, kad vyras anksčiau turėjo kitokį, o šiuo naudojasi jau geri metai g.gif Juo tikrai patogu naudotis, ir leidžia atrodo negreitai, tereikia pridėti prie vietos ir mygtuką tokį įspausti, ekrane užsidega raidės, kada vyksta leidimas ir kada jis jau baigtas. Vyrui kelias savaites aš leidžiu į sėdmenis, po to kelias jis sau susileidžia tai į pilvą, tai į koją ar ranką, taip kaitalioja vietas, nes po suleidimo, ypač ant pilvo susidaro tokie nemaži paraudimai, ant sėdmenų tai kažkaip išsivaikšto geriau. O užstrigęs tas aparatas nebuvo nė karto, tikrai geras daiktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltupyte @ 2013 11 21, 12:35)
Įdomu, kaip tas naujasis injektorius atrodo, gal toks žalias nemažas, kaip dėžutė tokia ? dabar nepamenu, bet man atrodo, kad vyras anksčiau turėjo kitokį, o šiuo naudojasi jau geri metai g.gif  Juo tikrai patogu naudotis, ir leidžia atrodo negreitai, tereikia pridėti prie vietos ir mygtuką tokį įspausti, ekrane užsidega raidės, kada vyksta leidimas ir kada jis jau baigtas. Vyrui kelias savaites aš leidžiu į sėdmenis, po to kelias jis sau susileidžia tai į pilvą, tai į koją ar ranką, taip kaitalioja vietas, nes po suleidimo, ypač ant pilvo susidaro tokie nemaži paraudimai, ant sėdmenų tai kažkaip išsivaikšto geriau. O užstrigęs tas aparatas nebuvo nė karto, tikrai geras daiktas smile.gif

Taip. Jus pasakojate apie ta pati. Mazas kompiuteriukas. smile.gif O strigo turbut tas svirkstinis - spyruoklinis.
Atsakyti
Pas mane vadinasi Rebiject II toks didelis spyruoklinis, o dedasi svirkstai i vidu g.gif net bandant be svirksto spaudineti jis jau stringa biggrin.gif Na kol didinsiu po truputi doze tai reikes be injektoriaus leist, o kita menesi prasysiu, kad duotu ta naujoviska aparaciuka smile.gif tikiuosi sutiks pakeist unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 11 21, 15:16)
Pas mane vadinasi Rebiject II toks didelis spyruoklinis, o dedasi svirkstai i vidu g.gif net bandant be svirksto spaudineti jis jau stringa biggrin.gif Na kol didinsiu po truputi  doze tai reikes be injektoriaus leist, o kita menesi prasysiu, kad duotu ta naujoviska aparaciuka smile.gif tikiuosi sutiks pakeist unsure.gif

Manau ji ir duos, nes dabar pratinimo prie vaisto menuo. Man iskart liepe pradet nuo pilnos dozes, toks jausmas, kad pamirso pasakyt g.gif
Naujojo prasykite pries israsant vaistus, nes ju kitoks receptas, na, kad su kapsulemis. Ir kas fainiausia, vienoje kapsuleje trys dozes, nereikia kas kart deti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(S@gi @ 2013 11 21, 13:23)
Manau ji ir duos, nes dabar pratinimo prie vaisto menuo. Man iskart liepe pradet nuo pilnos dozes, toks jausmas, kad pamirso pasakyt g.gif
Naujojo prasykite pries israsant vaistus, nes ju kitoks receptas, na, kad su kapsulemis. Ir kas fainiausia, vienoje kapsuleje trys dozes, nereikia kas kart deti. smile.gif

Aciu s@gi uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 11 21, 16:06)
Aciu s@gi uz patarimus 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
Sagi, butinai keiskis ta injektoriu. Trejau sita bruda ir as pradzioje, tai atrode , kad kai parseliui skirtas -su tokia jega duodavo, kad ismesdavau is ranku. Veliau pakeite i nauja. Klykiau, bet su sio tipo injektoriu vaistu nesusileisdavau. Rankelemis tuomet. Po geru metu gavau nauja kompiueteriuka- visai kas kita.

Aplamai moterims duoti reiketu iskart ta nauja aparata. Cia kisa ji naujokams visiems- kankinkites kol nezinosit, kad yra kitokiu...
Papildyta:
Oi nikus sumasiau- nu kagi skleroze smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2013 11 22, 17:19)
Sagi, butinai keiskis ta injektoriu. Trejau sita bruda ir as pradzioje, tai atrode , kad kai parseliui skirtas -su tokia jega duodavo, kad ismesdavau is ranku. Veliau pakeite i nauja. Klykiau, bet su sio tipo injektoriu vaistu nesusileisdavau. Rankelemis tuomet.  Po geru metu gavau nauja kompiueteriuka- visai kas kita.

Aplamai moterims duoti reiketu iskart ta nauja aparata. Cia kisa ji naujokams visiems- kankinkites kol nezinosit, kad yra kitokiu...
Papildyta:
Oi nikus sumasiau- nu kagi skleroze smile.gif))

lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
laba diena,
noreciau,kad pasidalintumete savo patirtimi..su manim jau siek tiek daugiau nei savaite vyksta keisti dalykai.Nutirpo kaire veido puse ,padilgciojo,o paskui liko toks jausmas kaip po nuskausminamuju vaistu (jauciu kai lieciu,jauciu salta karsta,bet apstinges veidas-labiausiai ties ausim,akim ir pakausiu).Antra diena pradejo skaudet galva ir irgi tik kaire aptirpusia puse,paskui buvo toks kaip deginimo jausmas veide..trecia diena galvos beveik nebeskaudejo,bet tas aptirpimo jausmas islikes-kartais smarkiau,kartais maziau..-ir taip visa savaite....Po savaites kaip niekur nieko kairioji veido puse praejo,bet desinioji uztirpo,o kartu atsirado silpnumas ir dilgciojimas desinej rankoj ir kojoj.Taip keistai perejo is vienos puses i kita.Dvi dienas kazkaip ta koja ir ranka skaudejo,tempe ,kaip kad vejo butu supusta ar nuguleta(nenugulejau gi!)ir jegu mazai jose buvo,nors galejau vaiksciot,tik vairuot keistai buvo,nes atrode,jog vairo su viena desina ranka nepasukciau...po dvieju dienu kaip niekur nieko nei rankos nei kojos nebeskauda ir nedilgcioja,bet...kaire puse veido vel aptirpus!...nieko nebesuprantu...prisiskaiciau apie issetine skleroze ir baisu pasidare-kaip ir atitinka nemazai dalyku..buvau pas gygytoja,liepe eit pas neurologa (turiu susitikima po savaites)+ nusiunte pasidaryt analizu.Kraujo analize ok,persviete galva ok,persviete nugara (tunely tokiam gulet reikejo)ok...dabar liepe dar karta galva sviest,bet irgi tam tunely gulint(nezinau kaip vadinasi aparatas lietuviskai),tipo tikslesnis rezultatas buna...oj kaip bijau to svietimo,kad kokiu pakitimu nerastu,vis stengiuos sau iteikti,jog ne issetine skleroze man:( gal kam panasiai buvo.?ar jau is karto matytusi po pirmo galvos persvietimo,jog kokiu pakitimu yra,kurie liudija apie liga?aciu !
Atsakyti
QUOTE(marith @ 2013 11 23, 17:29)
laba diena,
noreciau,kad pasidalintumete savo patirtimi..su manim jau siek tiek daugiau nei savaite vyksta keisti dalykai.Nutirpo kaire veido puse ,padilgciojo,o paskui liko toks jausmas kaip po nuskausminamuju vaistu (jauciu kai lieciu,jauciu salta karsta,bet apstinges veidas-labiausiai ties ausim,akim ir pakausiu).Antra diena pradejo skaudet galva ir irgi tik kaire aptirpusia puse,paskui buvo toks kaip deginimo jausmas veide..trecia diena galvos beveik nebeskaudejo,bet tas aptirpimo jausmas islikes-kartais smarkiau,kartais maziau..-ir taip visa savaite....Po savaites kaip niekur nieko kairioji veido puse praejo,bet desinioji uztirpo,o kartu atsirado silpnumas ir dilgciojimas desinej rankoj ir kojoj.Taip keistai perejo is vienos puses i kita.Dvi dienas  kazkaip ta koja ir ranka skaudejo,tempe ,kaip kad vejo butu supusta ar nuguleta(nenugulejau gi!)ir jegu mazai jose buvo,nors galejau vaiksciot,tik vairuot keistai buvo,nes atrode,jog vairo su viena desina ranka nepasukciau...po dvieju dienu kaip niekur nieko nei rankos nei kojos nebeskauda ir nedilgcioja,bet...kaire puse veido vel aptirpus!...nieko nebesuprantu...prisiskaiciau apie issetine skleroze ir baisu pasidare-kaip ir atitinka nemazai dalyku..buvau pas gygytoja,liepe eit pas neurologa (turiu susitikima po savaites)+ nusiunte pasidaryt analizu.Kraujo analize ok,persviete galva ok,persviete nugara (tunely tokiam gulet reikejo)ok...dabar liepe dar karta galva sviest,bet irgi tam tunely gulint(nezinau kaip vadinasi aparatas lietuviskai),tipo tikslesnis rezultatas buna...oj kaip bijau to svietimo,kad kokiu pakitimu nerastu,vis stengiuos sau iteikti,jog ne issetine skleroze man:( gal kam panasiai buvo.?ar jau is karto matytusi po pirmo galvos persvietimo,jog kokiu pakitimu yra,kurie liudija apie liga?aciu !

Sveiki, kaip ir daugeliui cia kreipusiuju minejome, jog tie simptomai, kuriuos isvardinote, gali tikti "n" ligu tarp, kuriu jums itariama IS. Zinau, kad sunku nusiraminti, bet atsakymu daugiau suzinosite po neurologo konsultacijos ir po MRT tyrimo(turbut darys magnetini rezonansa). 4u.gif
Atsakyti
Man galvos kompiuterine tomografija nieko nerode, bet galvos magnetinis rezonansas parode pakitimus. Sis tyrimas tikslesnis. Sulaukit rezultatu tada bus aisku, o dabar stenkites nesinervuoti, nors ir sunku 4u.gif
Atsakyti