Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Laba diena, vis paskaitau šią temutę. Man šią ligą pripaišė prieš metus. Aš pati nelabai tikiu ja. Buvo daug įvairių nuomonių. Apsilankiau pas įvairius gydytojus, pradedant tradicine ir baigiant netradicine medicina. Net gi to paties skyriaus vieni gydytojai sakė IS, kiti sakė - ne. Žinoma norėčiau tikėti tais kurie sakė - ne, bet vieną gydytoja rimtu veidu pasakė, kad geriau vartoti vaistus nuo IS, ir jei viskas bus gerai, tikėti, kad vaistai padėjo. Priešingu atveju, sakė, užsigriauši jei po kiek metų pasitvirtins IS su visom pasekmėm. Tai taip ir važiuoju smile.gif. Leidžiuosi vaistus, ir stengiuosi tikėti, kad ta bjauri liga nepridirbs man didelių nesmagumų. Todėl, nebijokit ieškoti ligos ir jei pasitvirtins ieškoti būdų kaip sau padėti. Beje, kaip aiškino viena gydytoja, nuo užspausto nervo netirpsta visa pusė.
Atsakyti
QUOTE(J.jurmala @ 2013 11 08, 20:20)
Laba diena, vis paskaitau šią temutę. Man šią ligą pripaišė prieš metus. Aš pati nelabai tikiu ja. Buvo daug įvairių nuomonių. Apsilankiau pas įvairius gydytojus, pradedant tradicine ir baigiant netradicine medicina. Net gi to paties skyriaus vieni gydytojai sakė IS, kiti sakė - ne. Žinoma norėčiau tikėti tais kurie sakė - ne, bet vieną gydytoja rimtu veidu pasakė, kad geriau vartoti vaistus nuo IS, ir jei viskas bus gerai, tikėti, kad vaistai padėjo. Priešingu atveju, sakė, užsigriauši jei po kiek metų pasitvirtins IS su visom pasekmėm. Tai taip ir važiuoju smile.gif. Leidžiuosi vaistus, ir stengiuosi tikėti, kad ta bjauri liga nepridirbs man didelių nesmagumų. Todėl, nebijokit ieškoti ligos ir jei pasitvirtins ieškoti būdų kaip sau padėti. Beje, kaip aiškino viena gydytoja, nuo užspausto nervo netirpsta visa pusė.

keisa, man kažkaip logika sako kad kaip tik tai ir būtų jei nervas kažkur užspaustas tai vienoj pusėj, na bet aš ne medikė, tai tokios ir žnios.

Gal galima biškį plačiau, sudomino, kas buvo dėl ko įtarė, ir kodėl nepatvirtino? Šiaip aš gyvenu visada normaliai ir net nemąstau apie tai, bet teko ssimąstyt, kai pradėjo kartotis ištisai, kasdien.

To labiausiai ir bijau, ne to kad patvirtintų, lai būna, čia nieko nepakeisi ir reiks susitaikyt, bet bijau būt palikta vėl kabėt tarp to arba yra arba nėra. Noris ryžtingo atsakymo. Nes jei lieptų vaistus gert vien dėl to kad gal yra - tai kaži ar sutikčiau, nes visvien lieka galimybė kad nepatvirtins - nesinori farširuotis vaistais be reikalo, plius juk gali būt ir gerybinė forma, kai žmogui atkryčiai n metų nepasikartoja, tai tada net ir sergant, galima pagalvoti ar verta leistis tuos vaistus. Aišku gal iauru ir neteisinga taip kalbėti, kai yra žmonių, kuriem tie vaistai labai svarbūs, bet visada tikiesi kad tau nebus blogai.
Papildyta:
QUOTE(Greta1988 @ 2013 11 08, 23:00)
keisa, man kažkaip logika sako kad kaip tik tai ir būtų jei nervas kažkur užspaustas tai vienoj pusėj, na bet aš ne medikė, tai tokios ir žnios.

Gal galima biškį plačiau, sudomino, kas buvo dėl ko įtarė, ir kodėl nepatvirtino? Šiaip aš gyvenu visada normaliai ir net nemąstau apie tai, bet teko ssimąstyt, kai pradėjo kartotis ištisai, kasdien.

To labiausiai ir bijau, ne to kad patvirtintų, lai būna, čia nieko nepakeisi ir reiks susitaikyt, bet bijau būt palikta vėl kabėt tarp to arba yra arba nėra. Noris ryžtingo atsakymo. Nes jei lieptų vaistus gert vien dėl to kad gal yra - tai kaži ar sutikčiau, nes visvien lieka galimybė kad nepatvirtins - nesinori farširuotis vaistais be reikalo, plius juk gali būt ir gerybinė forma, kai žmogui atkryčiai n metų nepasikartoja, tai tada net ir sergant, galima pagalvoti ar verta leistis tuos vaistus. Aišku gal iauru ir neteisinga taip kalbėti, kai yra žmonių, kuriem tie vaistai labai svarbūs, bet visada tikiesi kad tau nebus blogai.

kai pagalvoju, tai gal kiek pernelyg atsipalaidavus gyvenu, įskaitant kad tie tirpimai kartojasi jau beveik metus, pradžioj retai, vėliau padažnėjo ir savijauta suprastėjo, po to vėl aprimo, ir dabar vėl jau tikrai laaabai per dažnai.
Atsakyti
QUOTE(Greta1988 @ 2013 11 08, 23:05)

Papildyta:

kai pagalvoju, tai gal kiek pernelyg atsipalaidavus gyvenu, įskaitant kad tie tirpimai kartojasi jau beveik metus, pradžioj retai, vėliau padažnėjo ir savijauta suprastėjo, po to vėl aprimo, ir dabar vėl jau tikrai laaabai per dažnai.

norėjau pasakyti, kad jei tirpsta vienu metu tos pačios pusės ranka ir koja, tai greičiausiai ne nuo stuburo problemu ar uzspausto nervo. Nuo kaklinės dalies stuburo slankstelų užspausto nervo gali būti ranka, bet koja dazniausiai turėtų tirpti nuo juosmeninių stuburo problemų. Aš ne gydytoja, todėl nesakau, kad tikrai tikrai. Tik papasakojau, ka man sakė. Ji ir gi galėjo nusišnekėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J.jurmala @ 2013 11 09, 15:31)
norėjau pasakyti, kad jei tirpsta vienu metu tos pačios pusės ranka ir koja, tai greičiausiai ne nuo stuburo problemu ar uzspausto nervo. Nuo kaklinės dalies stuburo slankstelų užspausto nervo gali būti ranka, bet koja dazniausiai turėtų tirpti nuo juosmeninių stuburo problemų. Aš ne gydytoja, todėl nesakau, kad tikrai tikrai. Tik papasakojau, ka man sakė. Ji ir gi galėjo nusišnekėti smile.gif

Na taip tada gal ne prie ko žandas, lūpų pusė, ausis ir pirštas. Bet vis dar gali būt kraujotakos sutrikimai, galbūt po nieštumo kokie padariniai? Bet gal nesilaikytų tiek laiko. Žodžiu reiks išlaukti tą mėnesį kaip nors ir tikėtis kad gydytoja ras ką man pasakyti
Atsakyti
QUOTE(Greta1988 @ 2013 11 08, 13:53)
Na man tai nieko nepasakė. Kai išrašė iš ligoninės pasakė tik kad turi ir gerą ir blogą žinią tipo kad dabar patvirtint ligą įrodymų nepakako nes regis turi būt bent keli židiniai(?) o blogoji kad paneigt irgi negali. Po to po mėnesio ligoninės buvo numatytas apsilankymas IS kabinete, aš kiek suprantu profilaktiškai. Ten ir buvau pas Kizlaitienę, ji man jau jokių tyrimų nedarė tik tą neurologinį patikrinimą. Labai šiaip maloni faina, tokiu ramiu balsu šneka smile.gif Bet ji man sakau norėjo kažkokį gydyma siūlyt, klausė ar planuoju nieštumą, aš jai sakau kad nerado man tos ligos tai mano supratimu ir gydymo nereik, tai sako "na jei taip galvoji tai taip, jei galvotum kitaip kitaip ir šnekėtume" nu ar kažkaip panašiai, nu ir vitamino d išrašė liepė vengt karščių, karštų vonių pirčių stresų ir tt ir jei ką į ją kreiptis.

O dabar tą prakeiksmą turiu kad visi daktarai pamatę kortelę palinguoja galvą ir nurašo viską galimai Is, net jei man peršalimas biggrin.gif cirkas kažkoks biggrin.gif O pas daktarus tai net nesilankau paprastai, tik kai reikėdavo nedarbingumo ir nėštumo metu, niekada sau jokių ligų neieškau ir nieškojau, tai tikiuosi kad atkabins kažkada nuo manęs tą uodegą.

Kaip rašiau seniau, pas mane rado 1 didelį ir virš 14 tų mažų(magnetinį darė vien dėl išeminio insulto), bet aš nenunešiau į polikliniką to išrašo, tai niekas ir nemato - tikiuosi, kad ĮTARIA, nes nėra jokių tų reiškinių patvirtinančių IS.... Ir nenešiu manau to išrašo, turiu pas save tik atsakymus iš tyrimus dariusios įstaigos, o tai prasidėtų manau taip kaip rašote, jei kas tai va ta IS...
O šiaip tai galvojau geriau būčiau nežinojusi apie tuos IS židinius, kad jei pas mane yra, bet dabar galvoju, kad gerai kad žinau, geriu daug vitaminų ir maisto papildų, ir manau viskas bus tik geriau (gal tai buvo šansas užbėgti į priekį, kad neprasidėtų tie požymiai įvairūs), ir jei save įkalbėsiu vėl pasidaryti magnetinį rezonansą, tai jų ar visai nebebus arba bus sumažėję thumbup.gif
Dar vienas pastebėjimas, man kaip sakė gyd. neurologė, tai sako gimdymas paskatina jų dar daugiau atsirasti, na IS kaip sakoma suveši, taip kad mano svajonės apie trečią vaikelį kaip ir sužlugo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 11 09, 20:45)
Kaip rašiau seniau, pas mane rado 1 didelį ir virš 14 tų mažų(magnetinį darė vien dėl išeminio insulto), bet aš nenunešiau į polikliniką to išrašo, tai niekas ir nemato - tikiuosi, kad ĮTARIA, nes nėra jokių tų reiškinių patvirtinančių IS.... Ir nenešiu manau to išrašo, turiu pas save tik atsakymus iš tyriusios įstaigos, o tai prasidėtų manau taip kaip rašote, jei kas tai va ta IS...
O šiaip tai galvojau geriau būčiau nežinojusi apie tuos IS židinius, kad jei pas mane yra, bet dabar galvoju, kad gerai kad žinau, geriu daug vitaminų ir maisto papildų, ir manau viskas bus tik geriau (gal tai buvo šansas užbėgti į priekį, kad neprasidėtų tie požymiai įvairūs), ir jei save įkalbėsiu vėl pasidaryti magnetinį rezonansą, tai jų ar visai nebebus arba bus sumažėję  thumbup.gif
Dar vienas pastebėjimas, man kaip sakė gyd. neurologė, tai sako gimdymas paskatina jų dar daugiau atsirasti, na IS kaip sakoma suveši, taip kad mano svajonės apie trečią vaikelį kaip ir sužlugo doh.gif

O tai tie židiniai tikrai is, ar jie patys vėl tik įtaria? Nes būna ten kraujagyslinės kilmės ir kitokie, nebūtinai is..aišku geriau, papildai tikrai nepakenks, ir to išrašo tikrai neneškit! Nes man buvo toks kaip ir spaudimas kad iš poliklinikos patekau tiesiai ligoninėn tai po to bp gydytoja labai pergyvendama dėl savo reputacijos (nes pasiunte kur nepriklauso mane, mat aš jai nepasirodžiau pakankamai ligota) skambinėjo net į namus kad atneščiau išrašą. Tai jei būčiau žinojusi kad viskas pasibaigs bet kokio š vertimu į is, tai būčiau visvien nenešus.

O dėl nieštumo esu girdejus kad kaip tik jo metu dažniausiai nebūna atkryčių, tik po to gali būt stiprus pablogėjimas ir tai kaip kam:-) tikrai manau, norint pastoti, is neturėtų trukdyti :-) nežinau kaip ten su tais židiniais, bet manau dėl jų kiekio nera prasmės pergyventi, jei nėra atkryčių :-)
Atsakyti
QUOTE(easy22 @ 2013 11 08, 15:20)
Laba diena, vis skaita šią temą nors dėl diagnozės gydytoja  mėtosi  unsure.gif
sakykit, ar niekam nėra beprotiškų galvos skausmų?  unsure.gif  nes dėl jų man ir buvo darytas MR tyrimas, rasti židiniai. gavau gydymą lašinėmis ir prednizolonu bet jokio pagerėjimo tik blogėja.

Labas vakaras, kai vieną kartą buvau sanatorijoj po pablogėjimo, vieną dieną taip pradėjo galva skaudėti, 5 dienas nieko nevalgiau, nes dėl to skausmo mane pykino, 2 kartus per dieną lašino analginą, bet padėdavo gal 30min. Tai buvo koškamiškiausios dienos ir naktys mano gyvenime, tokio galvos skausmo niekada neturėjau. Bet ar čia buvo dėl IS, viena gydytoja pasakė kad taip, kita kad tokio būti negali.
O dėl tirpimų tai irgi pradžioj tirpo dešinė koja, pusė veido, bet man tirpimai praeidavo tik po kokios savaitės. Prisimenu, kad dar nežinojau kad sergu IS ir ryte atsikėliau, o kojos nejaučiu. Galėjau ją nors pjauti, į verdantį vandenį kišti- nieko nejaučiau. Gydytoja tada pasakė , kad perputė, uždegimas buvo ir kad šilčiau rengčiausi doh.gif biggrin.gif tipo dar gerai man pasibaigė, kad tik užtirpo doh.gif
Atsakyti
Idomiu gydytoju lt yra, moka pasakas sekti biggrin.gif
Po diagnozes visada seka neigimas, o veliau ateina susitaikymas. Pati viska perejau. Pozityvios mintys tikrai nera blogai. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 10, 12:56)
Idomiu gydytoju lt yra, moka pasakas sekti  biggrin.gif
Po diagnozes visada seka neigimas, o veliau ateina susitaikymas. Pati viska perejau. Pozityvios mintys tikrai nera blogai. Sekmes  4u.gif

Šiais laikas žiūriu jie nesiteikia nei išrašinėti ligų nei jas neigti, visą laiką "įtaria" ką nors smile.gif)
Papildyta:
QUOTE(simpatica @ 2013 11 10, 00:24)
Labas vakaras, kai vieną kartą buvau sanatorijoj po pablogėjimo, vieną dieną taip pradėjo galva skaudėti, 5 dienas nieko nevalgiau, nes dėl to skausmo mane pykino, 2 kartus per dieną lašino analginą, bet padėdavo gal 30min. Tai buvo koškamiškiausios dienos ir naktys mano gyvenime, tokio galvos skausmo niekada neturėjau. Bet ar čia buvo dėl IS, viena gydytoja pasakė kad taip, kita kad tokio būti negali.
O dėl tirpimų tai irgi pradžioj tirpo dešinė koja, pusė veido, bet man tirpimai praeidavo tik po kokios savaitės. Prisimenu, kad dar nežinojau kad sergu IS ir ryte atsikėliau, o kojos nejaučiu. Galėjau ją nors pjauti, į verdantį vandenį kišti- nieko nejaučiau. Gydytoja tada pasakė , kad perputė, uždegimas buvo ir kad šilčiau rengčiausi  doh.gif  biggrin.gif  tipo dar gerai man pasibaigė, kad tik užtirpo doh.gif

Nu tikrai, man irgi išpaišė tritaškio nervo uždegimą poliklinikos neurologė sako aik, tik nesušalk, ir dar vaistų prirašė, kurių taip ir nepanaudojau smile.gif)

Tai va - man tokių tirpimų nebūna po savaitę! Tai viltis gyva, kad visai su jokiu IS nesusiję smile.gif)
Atsakyti
Kaip manote ar įmanoma būtų prisikambinti Kizlaitienei ar kam nors iš vilniaus IS kabineto www.islangas.lt nurodytu numeriu?
Atsakyti
Tai, kad ta Is liga tokia, nei liga nei ne liga...tai matomai sunku, ką ir nustatyti. Na nežinau dėl kitų kažkokių ligų, nes neurologė lazdynų ligoninės (negulėjau ligoninėje, tik dariau tyrimus) sakė, kad tai praktiškai 100% IS, nes tie židiniai tokie kaip IS, bet jei beveik nėra jokių nusiskundimų (išskyrus, kad naktimis retkarčiais sukaustydavo nugarą, dar prie kulnų taip keistai tempė po nakties) tai laukite maždaug kada jie pasirodys stipresni, ir rekomendavo va rudenį atlikti kažkokius tyrimus santariškių ligoninėje, neįsivaizduoju ką ten dar tiria...bet tikrai nemanau, kad susiruošiu šiaip dėl įdomumo ir kad man dar įrašytų į ligos istorija tokias ligas
Vėl užsisakiau papildų purezyme, dar geriu kordicepso+smegenu kalcio, dar kokių kitų pasiimu pagerti, nes pradėjus juos gerti jokių nugaros kaustymų, galvos skausmų, ir tų ties kulnais tempimo, tai gal į naudą - tikiuosi ax.gif
O dėl gimdymų tai bijau jau rizikuoti, nes pora turime, tai tuos reikia auginti, ir išlaikyti tokią sveikatą kokia dabar turiu smile.gif Sėkmės ir sveikatos visoms wink.gif

Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2013 11 11, 11:02)
Tai, kad ta Is liga tokia, nei liga nei ne liga...tai matomai sunku, ką ir nustatyti. Na nežinau dėl kitų kažkokių ligų, nes neurologė lazdynų ligoninės (negulėjau ligoninėje, tik dariau tyrimus) sakė, kad tai praktiškai 100% IS, nes tie židiniai tokie kaip IS, bet jei beveik nėra jokių nusiskundimų (išskyrus, kad naktimis retkarčiais sukaustydavo nugarą, dar prie kulnų taip keistai tempė po nakties) tai laukite maždaug kada jie pasirodys stipresni, ir rekomendavo va rudenį atlikti kažkokius tyrimus santariškių ligoninėje, neįsivaizduoju ką ten dar tiria...bet tikrai nemanau, kad susiruošiu šiaip dėl įdomumo ir kad man dar įrašytų į ligos istorija tokias ligas
Vėl užsisakiau papildų purezyme, dar geriu kordicepso+smegenu kalcio, dar kokių kitų pasiimu pagerti, nes pradėjus juos gerti jokių nugaros kaustymų, galvos skausmų, ir tų ties kulnais tempimo, tai gal į naudą - tikiuosi  ax.gif
O dėl gimdymų  tai bijau jau rizikuoti, nes pora turime, tai tuos reikia auginti, ir išlaikyti tokią sveikatą kokia dabar turiu  smile.gif Sėkmės ir sveikatos visoms wink.gif

Na jei tokie kaip prie IS tai matyt ir tikėtis nėra prasmės kad ne tas, gal tiesiog lengva forma smile.gif esu girdėjus kad žmonės n metų net neįtaria kad tokią ligą turi, nes nieko rimto nesidaro, to ir linkiu. Nesvarbu kokia diagnozė išrašyta, svarbiausia kad jauties gerai smile.gif O šiaip nueik tų tyrimų pasidaryt, man darė juosmeninę punkciją, sukeltųjų potencialų tyrimą ar kaip ten ir magnetinį. Matyt be šitų ir negali išrašyti diagnozės. Bet dėl įrašo tai nežinau kaip toms kurios turi konkrečią diagnozę bet man davė išrašą, ten automatiškai į polikliniką neina tokia informacija, tai jei pati nenuneši tikrai niekas nesužinos cool.gif
Atsakyti