Sveikos, Avonexas Lietuvoje jau su autoinjektoriais
Labas rudenėlis visoms/visiems Kaip laikotės, ar nepaveikė Jūsų šaltis ir drėgmė? Paskutinį syk čia buvau užsukus prieš pusę metų..Nuo to laiko dulka ant stalo mano siuntimas į IS kabinetą Kolkas jokių rimtumų nevyksta, nežadu ten rodytis kol tikrai nebus nieko rimto, Jau tuoj bus 2 metai kaip man (ne)diagnozavo IS(turbūt net neatsimenat mano istorijos, bet trumpai tariant, pasakė kad įrodymų DAR trūksta, bet liepė nedėt daug vilčių kad ne IS) šiandien eilinį syk tirpo kairė kūno pusė įskaitant ir veido kairę pusę, bet aš linkus manyt kad tie tirpimai gali būt ir dėl ko kito. Tačiau daktarų dėka, dabar kaskart pasijutus keistai prisimenu IS :/
Sveiki, skaitau skaitau ir liūdna daros. Turbūt jau ir aš jūsų gretas papildysiu. Man įtarinėjo vegetacine distoniją, bet padarė MRT ir ten rado židinėlių. Tik išvadoje parašyta, kad jie deferincijuotini kaip angiopatiniai arba demielizuojantys židinėliai.
Dabar siunčia į Vilnių, labai nenoriu gultis į ligoninę, nes nenoriu dukrytės palikti. Gal -inote, kiek laiko maždaug daromi tyrimai, kiek laiko teks skirtis su dukryte.
O problemos prasidėjo taip neštumo metu labai skaudėjo galva nuėjau pas šeimos gydytoja ji paskyrė masažus sprando, tada juos beradant pradėjo skaudėti pilvo apačią, tai ginekologė dešimt dienų neleido lipti iš lovos ir būtent per tas dienas kairėje ausyje pradėjau jausti pulsavimą (tiesiog galiu pulsą suskaičiuot su ausimi . Pagimdžius trūko pieno šone pradėjo kartotis tulžies akmenligės priepoliai. Byuvo daug streso nes pastoviai ligoninė lašalinės ir namai, nežinai ką suvalgysi ir vėl. Tai kuomet dukrytei buvo du mėnesiai pašalino tulžį. Viskas stojo į vėžias kol vasario mėn visi nesusirgom kažkokiuvirusu. Aišku sergant mažytei dukrytei, aš negulėjau o tik lakčiau apie ją, ir po to streso išlindo galvos svaigimas, pradėjau lankyti masažus. po kiek laiko pradėjo tirpti pakaušis. Pio protinio danties pašalinimo pradėjo tirpti aušies kaušelis, kuris vis nedavė ramybės ir kreipiausi vėl pas gydytojus. Tai padarius KT rado Fahro sindromą ( Kalcinatus galvoje), o padarius MRT židinėlius.
Jau bandau taikytis su šia ligos diagnoze.......\
O gal dar kokioms ligoms būdingi židinėliai?????/
Dabar siunčia į Vilnių, labai nenoriu gultis į ligoninę, nes nenoriu dukrytės palikti. Gal -inote, kiek laiko maždaug daromi tyrimai, kiek laiko teks skirtis su dukryte.
O problemos prasidėjo taip neštumo metu labai skaudėjo galva nuėjau pas šeimos gydytoja ji paskyrė masažus sprando, tada juos beradant pradėjo skaudėti pilvo apačią, tai ginekologė dešimt dienų neleido lipti iš lovos ir būtent per tas dienas kairėje ausyje pradėjau jausti pulsavimą (tiesiog galiu pulsą suskaičiuot su ausimi . Pagimdžius trūko pieno šone pradėjo kartotis tulžies akmenligės priepoliai. Byuvo daug streso nes pastoviai ligoninė lašalinės ir namai, nežinai ką suvalgysi ir vėl. Tai kuomet dukrytei buvo du mėnesiai pašalino tulžį. Viskas stojo į vėžias kol vasario mėn visi nesusirgom kažkokiuvirusu. Aišku sergant mažytei dukrytei, aš negulėjau o tik lakčiau apie ją, ir po to streso išlindo galvos svaigimas, pradėjau lankyti masažus. po kiek laiko pradėjo tirpti pakaušis. Pio protinio danties pašalinimo pradėjo tirpti aušies kaušelis, kuris vis nedavė ramybės ir kreipiausi vėl pas gydytojus. Tai padarius KT rado Fahro sindromą ( Kalcinatus galvoje), o padarius MRT židinėlius.
Jau bandau taikytis su šia ligos diagnoze.......\
QUOTE(jolantauskis @ 2013 10 27, 14:27)
Encefalitas, cisticerkoze, ZIV, insultas, augliai, metastazes smegenyse, smegenu vandene, trauma.
As ligonineje gulejau apie savaite, kol padare reikiamus tyrimus, bet man buvo paumejimas.
O ką reiškia angiopatiniai židinėliai??? Gal žinote??
Man dar prie simptomų, kad akis vis nori pasikrapštyti, nes lik kažkas joje būtų. Tai akių gydytoja sakė, kad mažas uzdegimas, bet akių dugnai ir akispudziai tvarkoje.
Laukiu nesulaukiu rytojaus, tik labai gaila mažutę palikti namučiuos. Eisiu pas Gydytoją Mameniškienę. Gal kas žinote apie ją?
Man dar prie simptomų, kad akis vis nori pasikrapštyti, nes lik kažkas joje būtų. Tai akių gydytoja sakė, kad mažas uzdegimas, bet akių dugnai ir akispudziai tvarkoje.
Laukiu nesulaukiu rytojaus, tik labai gaila mažutę palikti namučiuos. Eisiu pas Gydytoją Mameniškienę. Gal kas žinote apie ją?
QUOTE(jolantauskis @ 2013 10 27, 16:41)
O ką reiškia angiopatiniai židinėliai??? Gal žinote??
Zidineliai atsirade del smegenu kraujotakos sutrikimo/susirgimo.
Sveiki man paumejimas nutirpo desne kuno puse rytoj vaziuoju i santariskes, kazin ar del tirpimo skiria steroidus ?
Sveiki,
čia ne į temą paklausiu, o jūs leidžiatės vaistus?
čia ne į temą paklausiu, o jūs leidžiatės vaistus?
QUOTE(ruteleee26 @ 2013 10 27, 22:01)
Sveiki man paumejimas nutirpo desne kuno puse rytoj vaziuoju i santariskes, kazin ar del tirpimo skiria steroidus ?
Labas,
turiu klausimėlį, gal kuris protingas atsiras ir pakomentuos Abi kojos tirpsta jau 9mėn. (ištisai, be pablogėjimų ar pagerėjimų). Rado galvoj židinius, sako, kad LYG IR sergu IS. Paėmė likvorą, atsakymų dar laukiu. Sulašino prednizoloną, bet praėjo trys savaitės, o pagerėjimo jokio. Tai gal man ne IS? Ar gali būti, kad prednizolonas nepadeda?
Papildyta:
Aš gulėjau Kauno klinikose. Penktadienį paguldė, pirmadienį išleido.
turiu klausimėlį, gal kuris protingas atsiras ir pakomentuos Abi kojos tirpsta jau 9mėn. (ištisai, be pablogėjimų ar pagerėjimų). Rado galvoj židinius, sako, kad LYG IR sergu IS. Paėmė likvorą, atsakymų dar laukiu. Sulašino prednizoloną, bet praėjo trys savaitės, o pagerėjimo jokio. Tai gal man ne IS? Ar gali būti, kad prednizolonas nepadeda?
Papildyta:
QUOTE(jolantauskis @ 2013 10 27, 15:27)
Aš gulėjau Kauno klinikose. Penktadienį paguldė, pirmadienį išleido.
QUOTE(Branduolinė @ 2013 10 28, 15:04)
Tai gal man ne IS? Ar gali būti, kad prednizolonas nepadeda?
Galiu tik pasidalinti info, kuria kapstau nuo pat diagnozes. Buna, kad prednizolonas nepadeda. Likvoro tyrimas nera 100% efektyvus, bet pagal priimtas normas ji daro. Pakitimai likvore randami ne tik IS atveju, bet pasitaiko toks paradoksas, kad sergant IS likvore pakitimu gali ir nebuti. Pripazystama, kad pats tiksliausias tyrimas IS nustatymui visgi yra MRT. Be abejo, jie turi ir kraujo tyrimus issamius daryti (pvz del Laimo ligos ir tt). Be to pacios IS yra net keletas rusiu ir simptomatika bei ligos eiga kiek skiriasi.
QUOTE(baltuke @ 2013 10 28, 09:50)
taip 2 metus avonexa naudoju siandien visgi gavau steroidu, nes dar ir silpti pradejo desne ranka ir koja vos paejau siandien
ruteleee26, tai gal jums Avonex per silpnas?