Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

Avonex yra interferonas, leidziamas karta per savaite i raumeni, slopina imunine sistema. Copaxone yra glatimero acetatas, leidziamas kiekviena diena po oda, imituoja mielina kraujotakoje taip apgaudamas imunines lasteles, tada imunines lasteles puola vaista, o ne smegenis. Niekas negali pasakyti kuris yra geriausias, kiekvienas pacientas turi eksperimentuoti su savimi, tik taip galima suzinoti ar vaistas tiks jusu organizmui. Kas tinka vienam gali netikti kitam.
Atsakyti
Sveiki,

Skiatau, kad dauguma vartoja Capaxsone, Avonex.
Man niekad nepasiule net pabandyti tokiu- iskart Rebif ir jokiu alternatyvu sad.gif

Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2013 06 03, 08:43)
Sveiki,

Man niekad nepasiule net pabandyti tokiu- iskart Rebif ir jokiu alternatyvu sad.gif

Rebif yra lygiai tokia pati medziaga kaip Avonex, tik Rebif po oda leidziami ir doze didesne, Avonex doze mazesne, jie silpnesni.
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2013 06 03, 09:43)

Va ir man tas labai keista, jie skaito, kad Avonex yra per silpnas- jo sudėtis identiška Rebifui, kadangi liga pažengusi ir duoda stipresnius. Bet, man net gydytoja viena pasakė, kad geriausi rezultatai būtent su Avonexu.
O Betaferon man daugiau tikrai neįkiš, nes aš jo nebesileidžiu ir praėjo visi šokinėjantys pulsai ir panikos atakos kasdien, kas yra žiauru. O tvirtina kaip susitarę, negali būti nuo Betaferon.
Copaxone man netiko, buvo alergija ir per 2 metus 2 pablogėjimai.
Atsakyti
QUOTE(ZIDL @ 2013 06 01, 09:44)
sveiki

o kurie is Lietuvoje naudojamu vaistu IS "gydyti", tiksliau atkryciams retinti, yra geriausi, efektyviausi. Realiame gyvenime zinau, kad labai daug kas naudoja Copaxone, taciau cia forume dauguma rasote, kad naudojate Avonex, kuo sie vaistai skiriasi ir, kurie efektyvesni?

Sveiki senokai cia besilankiau, kai sveikata geresne vis nera laiko cia apsilankyti 4u.gif
Man atrodo, kad kiekvienam skirtingai jie geri pvz mano vyras kaip naudoja 8 metus rebif taip ir vartoja ir nesiskundzia nei karto per tiek laiko pablogejimais, o man jau trecia karta kitus skyre, pirmi copoxone tai buvo nesibaigiantys atkirciai kas menesi ligonineje, antri buvo betaferon atrode ir tiko kol vel neprasidejo, dabar gaunu geriamus gilenya ir metus niekom nebesiskundziu atrodo kas buvo sustreikave atsistate net ir jegu daugiau ir optimizmo, tik nuolat tirtis kepenis ir akis reik smile.gif
Atsakyti
net nezinojau, kad Gilenya Lietuvoje skiriamas ir kompensuojamas, ar Jus pati perkates uz savo lesas? Ar nuo sio vaisto yra taip vadinamuju gripo simptomu?
Atsakyti
QUOTE(ZIDL @ 2013 06 04, 12:58)
net nezinojau, kad Gilenya Lietuvoje skiriamas ir kompensuojamas, ar Jus pati perkates uz savo lesas? Ar nuo sio vaisto yra taip vadinamuju gripo simptomu?

jis lietuvoje nekompensuojamas ji skiria pagal kazkokia deklaracija is labdaros net tikslei nezinau, tik dziaugios kad gaunu, pas mus kada bus net neaisku g.gif man ji paskyre kai leidziami vaistai nedave naudos, neturi jis jokiu tokiu kaip gripo simptomu bet turi daug kitokiu pasaliniu poveikiu ypac man su rega pablogejo schmoll.gif
Atsakyti
Labas, noriu paklausti. Ar akiu gydytojas gali patvirtinti/paneigti IS diagnoze? Man itaria IS, bet mrt dar reikia laukti, o okulistas anksciau paziures. Nezinomybe gasdina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Branduolinė @ 2013 06 18, 15:05)
Labas, noriu paklausti. Ar akiu gydytojas gali patvirtinti/paneigti IS diagnoze? Man itaria IS, bet mrt dar reikia laukti, o okulistas anksciau paziures. Nezinomybe gasdina  unsure.gif

Patvirtinti galetu neurookulistai, bet ne visada. Jie pasiziuretu akiu dugna (ar nepazeistas optinis nervas), akiu judesius, bei galima prasyti, kad atliktu VEP testa (regos sukeltieji potencialai), kuriuo nustatomas optinio nervo pazeidimas. Bet jeigu nepazeista sritis atsakinga uz rega bei akiu judesius, tada jie negales patvirtinti diagnozes. Aisku belaukiant MRT pasitikrinti pas neurookulista butu naudinga. Jei kreiptumetes pas paprasta okulista, tada reiketu gero gydytojo ir uzsiminti kokiu tikslu tikrinates akis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 18 birželio 2013 - 15:37
QUOTE(LumiLumi @ 2013 06 18, 16:36)
Patvirtinti galetu neurookulistai, bet ne visada. Jie pasiziuretu akiu dugna (ar nepazeistas optinis nervas), akiu judesius, bei galima prasyti, kad atliktu VEP testa (regos sukeltieji potencialai), kuriuo nustatomas optinio nervo pazeidimas. Bet jeigu nepazeista sritis atsakinga uz rega bei akiu judesius, tada jie negales patvirtinti diagnozes. Aisku belaukiant MRT pasitikrinti pas neurookulista butu naudinga. Jei kreiptumetes pas paprasta okulista, tada reiketu gero gydytojo ir uzsiminti kokiu tikslu tikrinates akis.

Dekui 4u.gif
Atsakyti
mano atveju man liga pirmieji itare okulistai o neurologai tik patvirtino unsure.gif

QUOTE(Branduolinė @ 2013 06 18, 16:05)
Labas, noriu paklausti. Ar akiu gydytojas gali patvirtinti/paneigti IS diagnoze? Man itaria IS, bet mrt dar reikia laukti, o okulistas anksciau paziures. Nezinomybe gasdina  unsure.gif

Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,
gal kam teko susidurti su tokiu reiškiniu - tik prabudus ryte jaučiu tokį kaip mėšlungį kaip l. didelę spastiką . Pradedu judinti palengva kojas ir pradeda traukti kojas, pilvą,nugarą šoną vos galiu išlipti iš lovos. Magnį gėriau kalcį nepadeda.
Ir šiaip kojos įsitempusios labai. Kas padėjo jei kam buvo?
Atsakyti