QUOTE(Apart @ 2012 11 28, 11:16)
papasakok ką išmesti dar sako?
Pupeles ir zemes riesutai (del lektino, kuris pazeidzia zarnu epitelio laiduma ir patologiniu mikroorganizmu baltymai patenka i kraujotaka, tada imunine sistema pyksta), taip pat pieno produktai (ten minima, kad piene yra keliu tipu baltymai, kurie velgi suzadina imuniteta). Apskritai apie piena, net vaikams jo nereiketu duoti. Ten kalba, kad norit sustabdyti progresa ligos (pasiekti remisija) reikia maitintis taip, kad imunine sistema nebutu pastoviai suzadinama. Pasirodo mes genetiskai nesam (dar nespejom) prisitaikyti prie dabartines maisto pramones, todel esam genetiskai uzprogramuoti tai mitybai, kuri buvo priimtina musu proteviams (medziotojams rinkejams). Organizmas pats sukonstruotas taip, kad gali save gydyti ir apsaugoti, bet tarp visu organizme vykstanciu reakciju turi buti pusiausvyra. Del mitybos tai atsisakyti visko, kas trikdo ta pusiausvyra (pusfabrikaciai, glutenas, cukrus, aliejai ir tt). Ten idomi ta teorija, kad viena is IS atsiradimo priezasciu yra bakterijos, gyvenancios musiu zarnyne, kai nusilpsta organizmas padideja zarnu sieneliu pralaidumas (taip pat del netinkamos mitybos), normaliai per zarnyno sienele is maisto i krauja ir limfa gali patekti tik amino rugstys ("cieli" baltymai negali patekti), o del pralaidumo patenka nesuskaidytu baltymu (per tam tikrus receptorius) ir musu zarnyno bakteriju isskiriami baltymai, kurie galimai panasus i mielino baltymus (cia vadinama molekuline mimikrija) ir tada pradeda gamintis spec antikunai tiems baltymams, issinesioja su krauju, tada velgi per spec receptorius smegenu kraujotakoje praeina kraujagysles sienele ir puola musu smegenytes.
Dar apie grudus kalbejo idomiai, mes dabar gaunam apdorotu (rafinuotu) grudu produktus, taciau gamtoje esanciu laukiniu grudu musu organizmas negaletu suvirskinti, nera pritaikytas. Mesyte irgi rekomenduoja liesesne (aisku geriausia zveriena, bet gauk tu ja dabar...), svarbu yra gauti riebalo, bet esme yra baltymai.
na as tiek dabar atsiminiau, gal silver mane pataisys
Papildyta:
Siandien dar buvau NDNT, pirmadieni man komisija, nezinau kuo cia baigsis, gerai bent, kad birza nespaudzia, nes nieko nemoka
neturi ka biologui pasiulyt