Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija

QUOTE(ause makaliause @ 2013 02 15, 15:59)
Tai pas mano draugę stovi katilas ir virtuvėje išvis, bet nu grožio nepriduoda... Katilinė tikrai nėra būtina.
Turbūt pečius pečiui nelygu. Mes būnam pas tėvus savaitgaliais, tai sudeginu mažą kibirą malkų per pietus, prikaitinu iki 25 laipsnių (aš labai šilumos megėja), kurenamas tik virtuvinis pečius ir sekantį ryta rodo 19-20 laipnsių, nors namas visiškai nesandarus. Jie išvis kai manęs nėra kurena tik vieną kartą. tik aišku prie didelio minuso jau daugiau reikia pakurenti.
O su radiatoriais dabar aš nuomojamame name gyvenu, žiauruma. Pakurenu vakare iki 23 o ryte randu 15 laipsnių.  doh.gif  Va palikom savaitgaliui prie didesnių šalčių, grįžom po paros namo ir radom vieną radiatorių užšalusį. Nors ten namas toks, kad norisi kuo greičiau pabėgti.
Tie pečiai senobiniai greitai išyla ir mažiau tų malkų reikia. Jie bus geras pečius tai tikrai paliksiu juos.
Aš manau, kad reikia nuo situacijos žiūrėti ar palikti ar griauti.   ax.gif

tai kad sunku lyginti. nes ir namai skirtingi. viena kūrent kaimo trobą, kita balto silikato sovietinį griozdą doh.gif

šiek tiek į temą http://www.alfa.lt/s...13-02-15_09-42/

lauksiu leidinio Sūduvai. man labai aktualu, nes būtent to ir siekiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 15 vasario 2013 - 16:45
Sutinku, kas vienam tinka, nebūtinai turi tikti kitam drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikutės, jau 2 metus skaitau šią temą. Man jūsų pokalbiai tokie artimi, kad jau daugiau negaliu tyliai skaityt, bandysiu įsiterpti ir aš. Pagaliau išdrįsau parašyt. ax.gif Prieš 2,5 metų įsigijom sodybą su sovietinių laikų ( bet rąstiniu thumbup.gif ) namu . Tai buvo apleista, neprižiūrėta ir gamtos bei aplinkinių veiksnių paniokota sodyba. Bet tai buvo mūsų svajonės išsipildymas ( atitinkantis finansines galimybes). O toliau belieka tik : dirbti, dirbti....investuoti investuoti... ir džiaugtis kiekvienu pasistūmėjimu į priekį. Kai šeimoj nėra nė vieno statybininko, tai va taip rankiojamės iš visur informaciją , kaip ką geriau padaryt. Nors dažniausiai vistiek būna " norėjom kaip geriau, gavosi kaip visada" verysad.gif
Čia kalbėjot apie leidimus ir projektus. Mes jokių dokumentų netvarkėm, nes namas neviršija 80 kv. m. ir nekėlėm stogo aukštyn. Pažįstama architekto padėjėja patarė ir aš ja patikėjau. Atlikom tokius darbus : pakeitėm kelis rąstus, nugriovėm verandą, perstatėm priestatą , pakeitėm stogą, pakeitėm langus.
Vienu žodžiu gera pradžia yra.
Atsakyti
QUOTE(Vilnė @ 2013 02 15, 19:16)
Sveikutės, jau 2 metus skaitau šią temą. Man jūsų pokalbiai tokie artimi, kad jau daugiau negaliu tyliai skaityt, bandysiu įsiterpti ir aš. Pagaliau išdrįsau parašyt.  ax.gif  Prieš 2,5 metų įsigijom sodybą su sovietinių laikų ( bet rąstiniu  thumbup.gif ) namu . Tai buvo  apleista, neprižiūrėta ir gamtos bei aplinkinių veiksnių paniokota sodyba. Bet tai buvo mūsų svajonės išsipildymas ( atitinkantis  finansines galimybes). O toliau belieka tik : dirbti, dirbti....investuoti investuoti... ir džiaugtis kiekvienu pasistūmėjimu į priekį.  Kai šeimoj nėra nė vieno statybininko, tai va taip rankiojamės iš visur informaciją , kaip ką geriau padaryt. Nors dažniausiai vistiek būna " norėjom kaip geriau, gavosi kaip visada"  verysad.gif 
      Čia kalbėjot apie leidimus ir projektus. Mes jokių dokumentų netvarkėm, nes namas neviršija 80 kv. m. ir nekėlėm stogo aukštyn. Pažįstama architekto padėjėja patarė ir aš ja patikėjau. Atlikom tokius darbus : pakeitėm kelis rąstus, nugriovėm verandą, perstatėm priestatą , pakeitėm stogą, pakeitėm langus.

sveika prisijungus
baisiai įdomu būtų pamatyti, tad lauksim kada iliustracijų

vienkiemis? kokie planai: kaimiškas stilius ar modernus namas, vasarnamis ar nuolat gyvenamas?
Atsakyti
Teks ir man prisijungt smile.gif)
Planuojam rekonstruot sodo nameli.
Dabar 2uju aukstu su rusiu murinis namas..
Planuojam padidinti iki 150-160m2 (dabar 80m2). Pagal projekta planuojam pristatyt prie esamo namo dar dezute (sujungt).
Buvo vasarnamis.. dabar stengsimes irengt gyvenamaji, nes buto neipirksim naujo smile.gif.
Tai vat ziuresim kaip su arhitektais pasibaigs visi dalykai, o poto paskola.. ech ta paskola ))
Atsakyti
Net nežinau ar tai vadinasi gyvenvietė - prie žvyrkelio maždaug 1 kilometre 7 sodybos. Kaimynai matosi, bet sunkiai dašauksi . Tvarkomės po truputį taip, kad gyvent galima būtų ir žiemą. Nuotraukas tai nelabai moku įkelt blush2.gif . Bet prižadu - išmoksiu.
Atsakyti
QUOTE(Vilnė @ 2013 02 15, 21:16)
Sveikutės, jau 2 metus skaitau šią temą. Man jūsų pokalbiai tokie artimi, kad jau daugiau negaliu tyliai skaityt, bandysiu įsiterpti ir aš. Pagaliau išdrįsau parašyt.  ax.gif  Prieš 2,5 metų įsigijom sodybą su sovietinių laikų ( bet rąstiniu  thumbup.gif ) namu . Tai buvo  apleista, neprižiūrėta ir gamtos bei aplinkinių veiksnių paniokota sodyba. Bet tai buvo mūsų svajonės išsipildymas ( atitinkantis  finansines galimybes). O toliau belieka tik : dirbti, dirbti....investuoti investuoti... ir džiaugtis kiekvienu pasistūmėjimu į priekį.  Kai šeimoj nėra nė vieno statybininko, tai va taip rankiojamės iš visur informaciją , kaip ką geriau padaryt. Nors dažniausiai vistiek būna " norėjom kaip geriau, gavosi kaip visada"  verysad.gif 

QUOTE(Elensar @ 2013 02 15, 22:36)
Teks ir man prisijungt smile.gif)
Planuojam rekonstruot sodo nameli.
Dabar 2uju aukstu su rusiu murinis namas..
Planuojam padidinti iki 150-160m2 (dabar 80m2). Pagal projekta planuojam pristatyt prie esamo namo dar dezute (sujungt).
Buvo vasarnamis.. dabar stengsimes irengt gyvenamaji, nes buto neipirksim naujo smile.gif.
Tai vat ziuresim kaip su arhitektais pasibaigs visi dalykai, o poto paskola.. ech ta paskola ))

sveikos prisijunge smile.gif kuo daugiau tuo smagiau ir darbai geriau vyksta smile.gif

mes vakar sulaukem skambucio kad kita savaite bus baigti tvarkyt visis dokumentai,tai persiusim pinigelius ir tikiuos tapsim oficialiais sodybos savininkais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutee: 15 vasario 2013 - 20:45
QUOTE(ekutee @ 2013 02 15, 20:42)
sveikos prisijunge smile.gif kuo daugiau tuo smagiau ir darbai geriau vyksta smile.gif
mes vakar sulaukem skambucio kad kita savaite bus baigti tvarkyt visis dokumentai,tai persiusim pinigelius ir tikiuos tapsim oficialiais sodybos savininkais smile.gif

Linkiu Jums sklandaus sandorio.
Prisimenu tą jausmą - dar tik apžiūrėt nuvažiavom, tai aš visą naktį "akmenines tvoras stačiau" doh.gif , nors tų akmeninių tvorų aš visai ir nenoriu. O jau dokumentus pradėjus tvarkyti, tai svajonėse visi paskendę buvom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnė @ 2013 02 15, 23:47)
Linkiu Jums sklandaus sandorio.
Prisimenu tą jausmą - dar tik apžiūrėt nuvažiavom, tai aš visą naktį "akmenines tvoras stačiau"  doh.gif   , nors tų akmeninių tvorų aš visai ir nenoriu. O jau dokumentus pradėjus tvarkyti, tai svajonėse visi paskendę buvom rolleyes.gif

mes to namo ne padoriai apziuret nespejom,viskas taip spontaniskai yvyko,tai zodziu laukiu kada grysiu ir viska realiai ivertinsiu smile.gif
o mintyse tai jau pas mane viskas sustatyta,yrengta,belieka tik keltis gyvent lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutee: 15 vasario 2013 - 22:29
QUOTE(ekutee @ 2013 02 15, 23:27)
o mintyse tai jau pas mane viskas sustatyta,yrengta,belieka tik keltis gyvent  lotuliukas.gif

thumbup.gif

pas mane panasiai doh.gif jau rozetes praktiskai sustatytos, uzuolaidos pakabintos, spintos pagamintos, atrodo tik atsinesk skudurus su puodais ir gyvenk biggrin.gif doh.gif

Ale jau 3 kartus perrenovavau sodyba doh.gif nutarem, kad reiktu su architektu susitikt, kad nebutu is tos serijos skupus moka 2 kartus doh.gif ruosiames komunikacijas vest, tai vat nebeaisku, kur ivadus padaryti, nes 3 kart skirtingose vietose pas mane virtuve ir vonia doh.gif , o siaip tai reikia, kad patartu kaip geriau ir pigiau antra auksta padaryt rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos,kurios nesenai prisijunge,ir sveikos "jau pastaciusios mintyse" smile.gif As prie pastaruju smile.gif
Tai naujienos pas mane tokios, nuvaziavos pas notara vakar formint pirkimo(naujos sodybos) ,ir ka tu sau manai, doh.gif o gi notare nepasake (o mes nezinojome) kad BUTINA silumos varzos sertifikavimo pazyma (ar kazkaip panasiai vadinasi)... Vienu zo... tas pazymas dalina daug kas,bet esme uz nama po 300 lt,o pas mus ten du namai , (niekam neidomu,kad vienas is ju nugriovimui tik tinkamas)..ir vel pinigai,ir vel penkiom dienom viskas nusitesia.. jau su mb sakiau prazilsim tvarkydami dokus....

Vat tokius nuotaikos pas mus dabar..laukime smile.gif
Atsakyti
QUOTE(oblina @ 2013 02 16, 11:45)
Sveikos,kurios nesenai prisijunge,ir sveikos "jau pastaciusios mintyse" smile.gif As prie pastaruju smile.gif
Tai naujienos pas mane tokios, nuvaziavos pas notara vakar formint pirkimo(naujos sodybos) ,ir ka tu sau manai,  doh.gif  o gi notare nepasake (o mes nezinojome) kad BUTINA silumos varzos sertifikavimo pazyma (ar kazkaip panasiai vadinasi)... Vienu zo... tas pazymas dalina daug kas,bet esme uz nama po 300 lt,o pas mus ten du namai , (niekam neidomu,kad vienas is ju nugriovimui tik tinkamas)..ir vel pinigai,ir vel penkiom dienom viskas nusitesia.. jau su mb sakiau prazilsim tvarkydami dokus....

Vat tokius nuotaikos pas mus dabar..laukime smile.gif

kad dabar priėmė koki tai istatima kad toj pažima su minimale varža turi kainuot apie 10lt ir berots net notorai ją galėtu užsakit. nebent norint turėti geresnes vertes daromi vertinimai pagal fakta ir aišku tas jau kainuoja.
na berots ministas ar pan. per žines aiškino prieš pora savaičų. nes normalius vertinimus seniems bustams darit nesamonė, ir dar po kokius 300lt apkraut žmones privestineis mokesčiais. bet nenorintis normalaus vertinimo vistiek turi ar tai dėl eu ar šeip dėl bendrų reikalavimų bent jau už simboline kaina išsiimti simboline-standartine pažima. nebent dar neisigaliojo tvarka, ar kas užstrigo, bet siuličau pasidomėt.
va apie tai http://www.15min.lt/...alvu-664-301700 kaip ir turėtu jau isigaliot, nes nuo 01-29 dvi savaitės kaip ir praėjo lotuliukas.gif

čia dar http://www.am.lt/VI/...rticle_id=12689
bet isakimo neradau gal dar nespėjo teks palaukt, bet jei tai 600lt manau verta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo narvid: 16 vasario 2013 - 13:07