apie stogo kėlimą: man tvirtino, kad inventorizacijos byloj nėra stogo, jis nefiksuojamas, todėl keliant vien stogą, nieks prisikabint negali nu, iš tikrųjų pirkom seną namą, o stogo aukštis, forma, brėžiniai niekur nerodomi. taigi, kaip nori taip keli nes kaip ir nėra jokio pagrindo apkaltinti savivale
QUOTE(166cm @ 2013 02 11, 14:17)
apie stogo kėlimą: man tvirtino, kad inventorizacijos byloj nėra stogo, jis nefiksuojamas, todėl keliant vien stogą, nieks prisikabint negali nu, iš tikrųjų pirkom seną namą, o stogo aukštis, forma, brėžiniai niekur nerodomi. taigi, kaip nori taip keli nes kaip ir nėra jokio pagrindo apkaltinti savivale
pas mus irgi panasiai butu su ukinuku buve, nes irgi nebuvo detalaus stogo brezinio, auksciu, nuolydziu ir t.t.
aisku, mum riekejo pakeisti paskirti, tai cia jau kita istorija.
o kazin keiciant langu dydzius reikia kazko?
nu pvz is paprasto lango darant vitrina?
arba nauja langa idedant?
man tai atrodo jei nekeiciamos konstrukcijos,ta prasme kapitalines sienos,tai galima ir viduje griaut ka nori,daryt kaip nori,juk butuose tai ir daroma bet jei judinama kapitaline siena tada jau jo,reik leidimu ir visa kita.jei statai priestata,keli stoga,ta prasme darai antra auksta tada reik leidimu,projekto ir viso kito gerio o geriausia butu pasikonsultuot su architektu ir vuiska paaiskins nuo A iki Z
o del langu man rodos nereik nieko,bet neesu tikra
o del langu man rodos nereik nieko,bet neesu tikra
QUOTE(lyrika @ 2013 02 11, 12:25)
va butent, mum irgi daug laiko suvalge tas popierizmas, ir truko daugiau nei 3 men
Ojej kaip liūdna..
QUOTE(166cm @ 2013 02 11, 12:33)
kalbant apie rąstinį seną namą, tai viskas prasideda nuo lauko bei vidaus apdailos nulupimo: įvertini rąstų, sienų būklę ir nusprendi, griaut ar taisyt juk dažniausiai reikia pakeisti kelis vainikus ar bent išpjaut ištrešusias rąstų dalis, įdėt naujas dalis, sukabint, iškrapštyt kirvarpų pažeistą medieną, suleist nuodų pagręžus, impregnuot nuo pelėsių, puvimo ir pns. Dar perdangą apžiūrėt ir kitas svarbias konstrukcijos dalis, pastogę.
Ačiū labai už patarimus.
Pas mus taip jau gavosi, kad bus 2 namukai - vienas mūrinukas, tinkuotas 1967 statybos, kitas rastinukas, naudojamas kaip ūkinis, 1930 m.
Be to norim visiško kaimo, tai nei WC, nei vandens į namą nevesim, turėtų gal paprastesnė gautis ta renovacija.
Dar klausimukas toks: kada geriausia valyti šulinį? Gal kas susidūrė, ar turi tam įtakos pavasarinis atlydys ir t.t.?
QUOTE(Zaklada @ 2013 02 12, 12:01)
Ojej kaip liūdna..
Ačiū labai už patarimus.
Pas mus taip jau gavosi, kad bus 2 namukai - vienas mūrinukas, tinkuotas 1967 statybos, kitas rastinukas, naudojamas kaip ūkinis, 1930 m.
Be to norim visiško kaimo, tai nei WC, nei vandens į namą nevesim, turėtų gal paprastesnė gautis ta renovacija.
Dar klausimukas toks: kada geriausia valyti šulinį? Gal kas susidūrė, ar turi tam įtakos pavasarinis atlydys ir t.t.?
Ačiū labai už patarimus.
taip, atlydys itakos turi, nes i gruntinius vandenis viskas subega, o tada i sulinuka..Geriausia valyti pavasari, po sniegu nutirpimu, apie koki balandzio menesi. Mes tyrem vandeni pirma, tada valem sulini...Deja, pas mus rado ir nitratu ir bakteriju bakterijas isnaikinom su chloru, o vat nitratu nepanaikinsi. Pirkom antinitratu filtra, bet man vis tiek tas vanduo ne koks, kazkokiu nuosedu budavo, tai mes negerdavom jo ir maistui nenaudodavom.
QUOTE(Zaklada @ 2013 02 12, 11:01)
Laba, vasarą, kai mažiausiai vandens, kai šilta, nes juk reikia lipt į šulinį, ten viską išsemt, nuplaut sienas, užtaisyt siūles, pilt druskos, chlorkių, leist prisipildyt, paskui dar kartą išsemt , o tada jau tirt ir gert
Beje, tiriamas vanduo kasmet
QUOTE(Medlieva @ 2013 02 12, 12:35)
Laba, vasarą, kai mažiausiai vandens, kai šilta, nes juk reikia lipt į šulinį, ten viską išsemt, nuplaut sienas, užtaisyt siūles, pilt druskos, chlorkių, leist prisipildyt, paskui dar kartą išsemt , o tada jau tirt ir gert
nebutina kai maziausiai vandens tam yra siurbliukas, 100lt kainuoja mes ir taip nesemdavom vandens, kraniuka buvom isitaise prie sulinio
QUOTE(Meredita @ 2013 02 12, 11:56)
nebutina kai maziausiai vandens tam yra siurbliukas, 100lt kainuoja mes ir taip nesemdavom vandens, kraniuka buvom isitaise prie sulinio
Vis tik ekonomiškiau, kai vandens mažiausia, nes siurbliukas naudoja elektrą, o ji kainuoja, vandenį reikia kažkur pilti, o pavasarį ir taip kieme pliurzos netrūksta
Lipt į šulinį kai šalta, taip pat nesinori, o ten radome ir bliūdelių, ir puodelių, ko joks siurbliukas neišsiurbs, kaip ir "košės" dugne..
QUOTE(Zaklada @ 2013 02 12, 11:01)
Pas mus tai pavyzdziui, per pavasarini atlydi, jei noretume isvalyti sulini, vien jau vandens nespetuma ispumpuoti, kad ir su siurbliuku.Nes tuoj pat vel kaupiasi.
Pas mus ti pavyzdziui vanduo geras. Issityrem, nei nitratu, nei bakteriju, bet uztat kalkiu labai daug.
O kiek patarimų dėl šulinio Ačiū labai, merginos
QUOTE(Zaklada @ 2013 02 12, 15:05)
O kiek patarimų dėl šulinio Ačiū labai, merginos
man irgi ši info labai pravers
pasiėmiau iš bibliotekos knygutę "medinio namo remontas", tai pagaliau radau aiškesnės info apie namo pakėlimą ir pamatą. bet ir tai ne marios....
QUOTE(166cm @ 2013 02 13, 13:49)
man irgi ši info labai pravers
pasiėmiau iš bibliotekos knygutę "medinio namo remontas", tai pagaliau radau aiškesnės info apie namo pakėlimą ir pamatą. bet ir tai ne marios....
PRASOM PASIDALINTI SVARBIAUSIA INFO, manau ne vienai pravers