QUOTE(ekutee @ 2013 02 05, 00:22)
jo bijau kad mum gali taip pasakyt nu bet nieko,kaip nors,kazkada vistiek susitvarkysim,dar laiko turim,o per penkis kokius metelius gal atvesim i padoria isvaizda viska
o jūs ne LT? kada tikėtumėtės užbaigt renovacijas ir gyvent?
kuo jums tas namas gražus, brangus? ką norit jame palikt? ar norit kardinaliai renovuot į šiuolaikišką? jeigu vizija sudėt vitrininius langus, įkalt priestatą ar kelt stogą, užmest stuktūrinį tinką, o turite senus gal pūvančius, kinivarpų graužiamus rąstus, apmūrytus baltom plytom su silpnu skiediniu, tai griaučiau jūsų vietoj nedvejodama nė minutės nes tikrai nesutaupysit, o rezultatas bus prastesnis nei naujo.
man vien neįsivaizduojama, kaip naikint kinivarpas, stabdyt pelėsį ar puvimą apmūrytame pastate juk kai plytą dėjo, nebuvo tokių medžiagų rąsto impregnavimui... tai gerai, jei bent "atrabotke" išteptas. o jei ne?
dėdė gyveno apmūrytam rąstų name, ėmė paskolą, keitė konstrukciją, renovavo, o vis tiek visoks šūdas nuo senumo darosi. veltui kišti pinigai.
juk reikės derintis prie esamų formų, užtuot darius šiuolaikinį patogų ir greitą projektą. aišku, čia jūsų valia rinktis
kadangi man svarbu seni rąstai kaip interjero ir/ar eksterjero dalis, tai renovuojam ir visada norėjau namo vienkiemyje šimtamečių medžių pavėsyje. o dar jei koklinį pečių atnaujinsim... mano svajonė