ale anksciau zmones tik su krosnimis gyveno uzterstam ore, bet simtameciai buvo
QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 18:13)
sitau ir galvoju kiek visokiausiu smulkmenu reik apgalvot ir nepamirst
konspektuot viska reikia as ir jau sakiau trauksiu koki sasiuvini ir rasysiuosi viska, nes remontai dar neaisku kada bus, o informacija nepasimes.
QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 17:15)
ale anksciau zmones tik su krosnimis gyveno uzterstam ore, bet simtameciai buvo
o šia tema galima labai daug išvedžiot.
šiaip jau žmonių gyvenimo trukmė ilgėja mano močiutė pasakoja, kad labai anksti mirdavo žmonės. tų šimtamečių vienetai ir tik juos mes matom (nes visi kiti jau kapuose). ir vėžio nebuvo, nes žmonės mirdavo šiaip "nuo gumbo"
visgi mes apie statybas
QUOTE(166cm @ 2013 01 30, 18:19)
o šia tema galima labai daug išvedžiot.
šiaip jau žmonių gyvenimo trukmė ilgėja mano močiutė pasakoja, kad labai anksti mirdavo žmonės. tų šimtamečių vienetai ir tik juos mes matom (nes visi kiti jau kapuose). ir vėžio nebuvo, nes žmonės mirdavo šiaip "nuo gumbo"
visgi mes apie statybas
visgi mes apie statybas
tai taip, apie statybas, tik norejau pasakyt, kad nuo visko neapsisaugosi
tai taip,nuo visko neapsisaugosi,bet dabar net pagalvojau,kad norint tobulo namo turbut ir milijardo mazai but reik ir krosneliu ir peciu ir kieto kuro katilu,dar ir dujinis but gerai,tada kolektoriu reik,sildant nama ir begales priemoniu ir medziagu,na zodziu,visko nesudesim,bent jau as,pradziai bus gerai pagrindiniai dalykai
QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 18:35)
tai taip,nuo visko neapsisaugosi,bet dabar net pagalvojau,kad norint tobulo namo turbut ir milijardo mazai but reik ir krosneliu ir peciu ir kieto kuro katilu,dar ir dujinis but gerai,tada kolektoriu reik,sildant nama ir begales priemoniu ir medziagu,na zodziu,visko nesudesim,bent jau as,pradziai bus gerai pagrindiniai dalykai
tai taip, reikia kazkaip optimaliai viska apgalvoti, kad butu viskas kas geriausia uz prieinama kaina kiekvienam
Turiu du vikingo bilietus, laikykit kumscius
jei laimesiu tuos 22milijonus, mat ji galas, visoms sodybas surenovuosiu
o jei rimtai, tai man jau galva skauda, kiek cia visokiu nuansu reikia apmastyti ir dar apgalvoti kaip ka pigiau galima padaryti
Papildyta:
siaip butu smagu, kad daugiau prisirinktu medinuku renovatoriu, bo nera dabar su kuo pasitart
QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 19:44)
tai taip, reikia kazkaip optimaliai viska apgalvoti, kad butu viskas kas geriausia uz prieinama kaina kiekvienam
o jei rimtai, tai man jau galva skauda, kiek cia visokiu nuansu reikia apmastyti ir dar apgalvoti kaip ka pigiau galima padaryti
Papildyta:
siaip butu smagu, kad daugiau prisirinktu medinuku renovatoriu, bo nera dabar su kuo pasitart
Papildyta:
nu gerai,jei jau damesi ant mano sodybos tai majy pikis,palaikysiu kumscius
zmones prabangiai siais laikais gyvena,kam jiem renovuot medinukus,jei gali murinius be vargo pastatyt,cie mes tokios gerietes bandom prikelt sena naujam gyvenimui
QUOTE(166cm @ 2013 01 30, 18:05)
lyrika, iš esmės sutinku su tavo mintim.
tik vienas minusas: kambarys teršiamas pelenais, pjuvenom, dūmais šiek tiek nuo krosnelių. taip deginamas deguonis gyvenamuose kambariuose.
del pelenu ir pjuvenu tai taip, reikia dazniau pasluoti..dumu nebuna visai, nes traukia labai gerai..o del deguonies, tai nesutinku, nes ir radiatoriais syldant isdeginama. o plius sergant kokiu gripu, labai gerai isdega bakterijos, plius nesusidaro jokie grybeliai ir pelesiai..
pas tevus gyvendama pastoviai ciaudydavau ir nosis begdavo, o dabar viskas susitvarke
Papildyta:
QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 18:44)
Papildyta:
Papildyta:
laikysiu ir as
o siaip reikia viska labai gerai pamatuoti ir pasverti, daug isisklausineti, daug pereiti, tam reikia laiko, energijos ir nervu
kai mes renovavomes pirma auksta, tai jeigu nebuciau daug domejusis, buciau dar brangiau mokejus.. nes kiekvienas galvoja kaip apsukti, kaip nugrezti, kaip "isdurninti".
mane asmeniskai labai siutindavo, kai atejes mesitriukas, kuris uzdirba vos ant 3 golfo aiskina, jog mum butinai reik saules kolektoriu, jog reikia pvz siltinti fasada ne puta, o vata, kad reikia stoga cerpem deti ir dar milijonai genialiu ir brangiu pasiulymu.
ir is viso, nesuprantu kas per zmones kai kurie, ateini i koki topo centra, pasakai, kad reikia teliko uz 2-3tukst, tai dar daznai pasitycioja, bando igrusti uz 7-9tukst. tai as ir galvoju, o tu pats, konsultante, ar turi toki namie? ar puse metu dirbi, akd nusipirktum televizoriu uz 10tukst? suprantu, kad toks darbas ju, akd gauna komisinius, bet tikrai ne visais atvejais..
kadangi katilas dažniausiai būna katilinėje, tai ten jis tą deguonį ir išdegina, o radiatoriai tik šildo orą patalpoj, O2 jiems visai nerūpi
Papildyta:
http://www.ekspertai...atarimai?page=2 apie rąstinukus daug info
Papildyta:
man fantastiškiausiai skamba, kaip perliejamas rąstinių namų pamatas norėčiau pamatyti. internete foto nemačiau, o mums teks užkelt namą ant kaladžių, tai bus įdomių foto
dar vertingas blogas http://pavaryk.blogs...ovacija_28.html
Papildyta:
Papildyta:
man fantastiškiausiai skamba, kaip perliejamas rąstinių namų pamatas norėčiau pamatyti. internete foto nemačiau, o mums teks užkelt namą ant kaladžių, tai bus įdomių foto
dar vertingas blogas http://pavaryk.blogs...ovacija_28.html
QUOTE(166cm @ 2013 01 30, 19:33)
kadangi katilas dažniausiai būna katilinėje, tai ten jis tą deguonį ir išdegina, o radiatoriai tik šildo orą patalpoj, O2 jiems visai nerūpi
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:
nera pas jus pamato?
kazkur buvau radus fotkes, bet nepamenu pas mus tai lyg ir nieko tas pamatas, tai gal nieko daryt nereikes
166, pasirodykit savo namuka
QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 18:02)
tai dedi kombinuota boileri, vasara vandeni sildo elektra, bet kiek cia tos vasaros pas mus visa kita laika zidinys/krosnele...
Galima peciu ir i 1kv isidet, taciau nepriduosi namo, neatitiks priesgaisriniu reikalavimu...
Galima peciu ir i 1kv isidet, taciau nepriduosi namo, neatitiks priesgaisriniu reikalavimu...
siuo metu statybos leidimai isduodami nerobotam laikui, ta prasme, neberiekia pridavinet
QUOTE(lyrika @ 2013 01 30, 19:39)
siuo metu statybos leidimai isduodami nerobotam laikui, ta prasme, neberiekia pridavinet
nu bet tada klausimas ar architektas pasirasytu po tokia katiline
Papildyta:
turiu registru centro ta israsa, zodziu parasyta, kad namo stogas cerpes (seniau buvo, bet pries 10m zmones pasikeite siferi), sienos rastas, perdanga gelzbetonine tai laikantis projekto reiketu mums ja uzkelti nu koks durnius taip parasyt galejo