Įkraunama...
Įkraunama...

Sodybos renovacija

QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 17:19)
as vis mastau ka cia mums daryt, mes galvojam, kad mums reikia zidinio ar krosneles su silumokaiciu, kad pasildytu vandeni ir vonioj sildomos grindys galetu but ir i kitus kambarius radiatoriai g.gif

prie zidinio tikrai kakza tokio daro, dabar kazkur girdejau, kad ir krosnele kazkaip kazka sildo..
kai pas mus gamtines dujos, tai kazkaip nesidomejom.. mum tik tokio zidinuko funkcija atlieka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 17:22)
o tai gal tada normalu kieto kuro katila geriau?  ax.gif pas mama yra krosnele,bet man kazkaip nelimpa ji taip,jei tai papildomas silumos saltinis tada jo,faina,romantiska,bet jei naudot kaip pagrindine sistema,nzn...man kazkaip ne  ax.gif

va butent, nes ka daryt vasara? kurent namie krosnele, kad butu karstas vanduo?
siaip mum krosnele tai nepamainomas dalykas, ir tikrai belenkiek sutaupom, nes pirma ziema neturejom, tai zu dujas mokedavom po 500-700lt, o siemet pvz daugiausia mokejom gal 270lt.. tai jauciasi ryskiai, o malku sukurenam gal uz 50-70lt
Atsakyti
,vandeniui pasildyt tai galima elktrini boilery turet,bet va kaip visa vonia sildyt,jau duru niekur neuzdarysi,nes siluma nuo krosneles nepateks..tai man jos super duper dalykas kaip papildomas sildymas vesiais rudens vakarais,kai dar sildymo nereik,ziema,islaidos nedideles tai dasikurent ja manau puiku,bet pagrindiniam sildymui as rinkciaus kieto kuro katila,ar dujas nu ar kazka kita rimtesnio smile.gif
Atsakyti
o tai gal tada normalu kieto kuro katila geriau?  ax.gif pas mama yra krosnele,bet man kazkaip nelimpa ji taip,jei tai papildomas silumos saltinis tada jo,faina,romantiska,bet jei naudot kaip pagrindine sistema,nzn...man kazkaip ne  ax.gif

aha, pas mus planuose irgi kieto kuro katilas, krosnele butu nebent kaip papildomas silumos saltinis. bet jai reikia kamino, o mes sumastem katila ir kamina priemenioj statyt, tai jau antro kamino nedarysim smile.gif girdejau dabar yra kazkokie surenkami kaminai, idomu kaip jie g.gif pliusas, kad nereikia nieko muryt ir panasiai, bet idomu kaina, trauka ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2013 01 30, 18:29)
aha, pas mus planuose irgi kieto kuro katilas, krosnele butu nebent kaip papildomas silumos saltinis. bet jai reikia kamino, o mes sumastem katila ir kamina priemenioj statyt, tai jau antro kamino nedarysim smile.gif girdejau dabar yra kazkokie surenkami kaminai, idomu kaip jie  g.gif pliusas, kad nereikia nieko muryt ir panasiai, bet idomu kaina, trauka ir t.t.

a,as ir girdejau apie surenkamus kaminus,nu sake lyg nieko jie,tuo labiau tokiai krosnelei manau tikru,asgalvoju gal net kieto kuro katilui tiktu toks pakankamai,nes planuojam perkelt katila ir i prieangi,daryt ten katoline,o kaminas tai vidury trobois,o mes planuojam ji nugriaut visai,na zodziu,planu daug,ale kaip viska igyvendinsim nzn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 17:29)
,vandeniui pasildyt tai galima elktrini boilery turet,bet va kaip visa vonia sildyt,jau duru niekur neuzdarysi,nes siluma nuo krosneles nepateks..tai man jos super duper dalykas kaip papildomas sildymas vesiais rudens vakarais,kai dar sildymo nereik,ziema,islaidos nedideles tai dasikurent ja manau puiku,bet pagrindiniam sildymui as rinkciaus kieto kuro katila,ar dujas nu ar kazka kita rimtesnio smile.gif

tik kiek zinau, elektra kainuoja pasisildyt vandeni zveriskai daug..
mes pirmam aukste visur paliekam duris, praeina siluma, bet aisku, jeigu vesiau, atsukam grindis smile.gif dar didelis pliusas, jeigu dingsta elektra, nes net su malkinaiis peciais nepakurensi, prie dabartiniu visu dedasi siurbliukas..

QUOTE(vilze @ 2013 01 30, 17:29)
aha, pas mus planuose irgi kieto kuro katilas, krosnele butu nebent kaip papildomas silumos saltinis. bet jai reikia kamino, o mes sumastem katila ir kamina priemenioj statyt, tai jau antro kamino nedarysim smile.gif girdejau dabar yra kazkokie surenkami kaminai, idomu kaip jie  g.gif pliusas, kad nereikia nieko muryt ir panasiai, bet idomu kaina, trauka ir t.t.

kamina galima daryt ir papildoma, metalini(ar spizini, nzn koks ten eina) ir vest per kokia nors siena, daro daug kas taip.. net butuose statosi ir veda per isorine siena..
krosnele apie 2-3tukst kainuoja, aisku, buna ir pigesniu, bet mes emem norvegiska, kazkaip lenkiskos nesinorejo smile.gif
zodziu, mum pasiteisino su kaupu, jeigu butume zinoje, kad tiek kurensim, butume eme didesne smile.gif tiesiog galvojom, akd tingesim, o dabar man kazko truksta, kai ji nesikurena smile.gif
Atsakyti

gal ir geriau, bet reikia katilines 10kv, man gaila aukot toki plota, o kaip sakant del tokio namuko, tai nelabai ir verta, nes nereikia cia didelio galingumo

QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 17:29)

nu laba diena unsure.gif o kiek elektra kainuos?! doh.gif o kam man uz elektra moket, jei visa sezona, pvz nuo spalio iki geguzes galiu turet nemokamai karsta vandeni g.gif
Atsakyti
QUOTE(Meredita @ 2013 01 30, 18:39)
gal ir geriau, bet reikia katilines 10kv, man gaila aukot toki plota, o kaip sakant del tokio namuko, tai nelabai ir verta, nes nereikia cia didelio galingumo
nu laba diena  unsure.gif  o kiek elektra kainuos?!  doh.gif  o kam man uz elektra moket, jei visa sezona, pvz nuo spalio iki geguzes galiu turet nemokamai karsta vandeni  g.gif

nu kiek elektra kainuoja tai nzn,negyvenu lietuvoj ax.gif ale mama pasijungus elektrini boileri,sako atseit normaliai elektros g.gif bet kalba buvo apie tai,kad jei turesit krosnele,kaip vandeni sildysit vasara?nekursit juk jos prie 30 laipsniu karscio smile.gif o mes priestata planuoja,tai kazkaip jau ir ner kitu minciu kad ten nebut katilines,o beje,nzn koks ten pecius,ale pas draugo sese namie,bute,sandeliuke 2x2 yra kazkoks pecius ar kazkas kas sildo buta ir sildomas malkom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2013 01 30, 17:35)

kamina galima daryt ir papildoma, metalini(ar spizini, nzn koks ten eina) ir vest per kokia nors siena, daro daug kas taip.. net butuose statosi ir veda per isorine siena..
krosnele apie 2-3tukst kainuoja, aisku, buna ir pigesniu, bet mes emem norvegiska, kazkaip lenkiskos nesinorejo smile.gif

aha, tikrai, dabar prisiminiau, kad esu macius is daugiabuciu per sienas isvestu kaminu. bet ir dar vienas dalykas, kad su mazais vaikais truputi pavojinga, nors kol mes pradesim ka daryt, tai ir anuku sulauksim biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ekutee @ 2013 01 30, 17:52)
ale pas draugo sese namie,bute,sandeliuke 2x2 yra kazkoks pecius ar kazkas kas sildo buta ir sildomas malkom smile.gif

as irgi manau, kad nebutina 10 kv, bet vedinimas tada turbut pagal viska turi but. tai jei kokiam priestate daryt, kaip kad mes galvojam, tai langas yra ir gerai, nors irgi ten kokie 4-5 kv max.
Atsakyti
nu kiek elektra kainuoja tai nzn,negyvenu lietuvoj  ax.gif ale mama pasijungus elektrini boileri,sako atseit normaliai elektros  g.gif bet kalba buvo apie tai,kad jei turesit krosnele,kaip vandeni sildysit vasara?nekursit juk jos prie 30 laipsniu karscio  smile.gif o mes priestata planuoja,tai kazkaip jau ir ner kitu minciu kad ten nebut katilines,o beje,nzn koks ten pecius,ale pas draugo sese namie,bute,sandeliuke 2x2 yra kazkoks pecius ar kazkas kas sildo buta ir sildomas malkom smile.gif

pazistami silde elektra vandeni, 2 suauge ir vaikas, apie 200lt menesiui tik uz karsta vandeni elektros prisukdavo..
tai galiausiai saules kolektorius pasidare..

man gal ir kvailai pasirode, nedaug patirties turiu, bet regis, kad su krosnele net kazkiek ekonomiskiau iseina.. mes nusipirkom uz 1000lt malku pries 3 ziemas, kurenam ir dar yra, gyvenam pakankamai siltai, is lauko dar niekas nesiltinta, uz dujas per metus sumokam koki 1000lt, tai sildymas metam gaunasi kokie 1300lt uz visa sezona, uz 70kv pirma auksta.

tevai nusiperka malku uz 1.5tukst, dar angliu uz kokius 500, dar kokiu saku nuo namu, skiedru, tai medi nupjauna, tai po musu statybu is stogo buvo sociai lentu, tai jie kurena.. ir suvaro per viena ziema uz tuos 2000lt viska. tiesa, pas juos 100kv, bet viena dideli kambari laiko beveik uzsuke..

tai va ir nezinau, man regis, kad krosnele tiesiogiai atiduoda siluma, nes neisleidzia jokiem vamzdziam ir t.t., o sildo tiesiogini ora.
Papildyta:
QUOTE(vilze @ 2013 01 30, 17:58)
aha, tikrai, dabar prisiminiau, kad esu macius is daugiabuciu per sienas isvestu kaminu. bet ir dar vienas dalykas, kad su mazais vaikais truputi pavojinga, nors kol mes pradesim ka daryt, tai ir anuku sulauksim  biggrin.gif

pas mus labai daznai atvaziuoja gimines su dviem vaikais, 5 ir 3 metu, tai uzteko viena karta per arti prieiti, kad pajustu karsti, ir viskas.. aisku, kol visai ropinejantys leliukai, tai daro tokias tvoreles, kad neprieitu.. o kai jau protaut pradeda, tai per prievarta artyn neprikisi smile.gif
Atsakyti
nu kiek elektra kainuoja tai nzn,negyvenu lietuvoj  ax.gif ale mama pasijungus elektrini boileri,sako atseit normaliai elektros  g.gif bet kalba buvo apie tai,kad jei turesit krosnele,kaip vandeni sildysit vasara?nekursit juk jos prie 30 laipsniu karscio  smile.gif o mes priestata planuoja,tai kazkaip jau ir ner kitu minciu kad ten nebut katilines,o beje,nzn koks ten pecius,ale pas draugo sese namie,bute,sandeliuke 2x2 yra kazkoks pecius ar kazkas kas sildo buta ir sildomas malkom smile.gif

tai dedi kombinuota boileri, vasara vandeni sildo elektra, bet kiek cia tos vasaros pas mus smile.gif visa kita laika zidinys/krosnele...
Galima peciu ir i 1kv isidet, taciau nepriduosi namo, neatitiks priesgaisriniu reikalavimu...
QUOTE(vilze @ 2013 01 30, 17:58)
aha, tikrai, dabar prisiminiau, kad esu macius is daugiabuciu per sienas isvestu kaminu. bet ir dar vienas dalykas, kad su mazais vaikais truputi pavojinga, nors kol mes pradesim ka daryt, tai ir anuku sulauksim  biggrin.gif
Papildyta:

as irgi manau, kad nebutina 10 kv, bet vedinimas tada turbut pagal viska turi but. tai jei kokiam priestate daryt, kaip kad mes galvojam, tai langas yra ir gerai, nors irgi ten kokie 4-5 kv max.

Kieto kuro katilui lyg ir privalomas langas g.gif ir kvadratura man atrodo nuo 8kv kazkas...cia ne tik del popieriu, bet ir savo saugumui...
pvz pas tevus sprogo katilas kazkada, tai nzn kaip butu, jei jis butu buves mazoje patalpoje g.gif
Atsakyti
geras dalykas vasaros yra saulės kolektorius. kiek skaičiavom, per kelis metus drąsiai atsipirktų (gyvenant, aišku). vyro bendradarbiai keli turi, tai labai patenkinti.
tai nėra brangioji saulės baterija, o spec. plokštuma, kurioje įšildomas vanduo. na, tuo dar mažai domėjomės.
mums boileris prisukdavo elektros už 100lt kaip nieko, tai šildom malkom ir vasarą doh.gif todėl vasarai norėčiau kolektoriaus namuose.
Papildyta:
tėvų sodyboj užtveriam nuo vaikų kūrenamą buržujkę nuo 9-24mėn žmogelių, o vėliau jau ramiau, nes vaikai sumanesni. tam yra spec. tvorelės. galima patiems ką sugalvot

lyrika, iš esmės sutinku su tavo mintim.
tik vienas minusas: kambarys teršiamas pelenais, pjuvenom, dūmais šiek tiek nuo krosnelių. taip deginamas deguonis gyvenamuose kambariuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 166cm: 30 sausio 2013 - 17:09
skaitau ir galvoju kiek visokiausiu smulkmenu reik apgalvot ir nepamirst smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ekutee: 30 sausio 2013 - 17:18