QUOTE(xxxsaulyte @ 2013 10 19, 17:38)
Suprantu darbuotojus, kuriù neįvertina valdžia, bet viliuosi, kad Tos Moterys iš didžiosios raidės, prisimins laimingus vaikus ir vėl organizuos, labai viliuosi. Nes mes SM visada pasiruošę padėti dovanomis ir vaišėmis, palaikymu mintimis ir ne tik... Žinau kiek tai "kainuoja" visko, bet ... atperka pačiam kaip žmogui
Vaikų namuose "Rytas" pažadu kad tikrai organizuosiu tęstinę netgi jau 8-tà Kalèdinę norų išsipildymo šventę
Po praėjusių Kalėdų, kai mes visos SM su visa palaikymo komanda atvykome pas vaikus į šventę, šventėje pasigedau vadovų. Tik atsitiktinai išėjusi į WC, pamačiau direktorę stovinčią tarpdury kamputy, nors mano galva ji turėjo būti su savo kolektyvu, vaikais, šalia jų įstaigą remenčių žmonių...Matėsi, kad šventės organizavimas ir iniciatyva tik Romos ir Loretos iniciatyva, nors jos tik soc. darbuotojos. Pačios vedė renginį, dėkojo ir teikė padėkas rėmėjams...
Esu pati vadovas, kuris su savo kolektyvu viską bendrai organizuojam, tariamės, padedam, palaikom, juk viskas daroma vaikams !!!, kurie ir taip jau likimo nuskriausti. Gaila, kad valdžios požiūris į jų pačių darbuotojus ir mūsų visų didelius darbus yra sumenkinami. Man atvirai sakant išvis nesuprantamas toks požiūris... Pažiūrėkite koks šaunus ir superinis kolektyvo bendravimas ir vieningumas, pagalba, vadovo palaikymas gl. namuose "Ryte",(kas dalyvauja Kalėdinėje šventėje, žinome kokia pagarba rėmėjams, darbuotojams), Soc. paslaugų centre, daugiavaikėse, ar ne taip? O čia paskutinius keleta metų kažkaip niūriai atstumianti atmosfera. Paskutinį kartą birželį apsilnkius centre,vyr. socialinė rūkanti už kampo, savo veido mina, parodė viską ...o gal tik jos veido išraiška tokia?
Suprantu tiek Romą, tiek Loretą, pavargo nuo tokio valdžios "dėmesio", kuomet joms pasakoma, kad joms tai patinka daryti, bet klausimas,kas prisiima nuoplenus?- nenustebčiau jei tai vadovybė.
Juk nepabandęs, niekas nesupras, ką reiškia suorganizuoti šventę, kiek laiko ir jėgų tai atima. Reikia surasti remėjus, o tai ne iš lengvųjų darbas,kai turi eiti ištiesęs ranką ir prašyti, surinkti dovanas, vaišes ir t.t. Bet yra taip kaip yra, kol įstaigos vadovai nepakeis savo požiūrio į Žmogų, į savo kolektyvą, taip ir bus.
Tik brandus ir suprantantis žmogus, gali daryti gerus darbus...))
Kol buvo Roma vyr.socialine, padėtis buvo kita, rinkomės, kalbėjomės, diskutuodavome, kavagėriai buvo ir t.t.
Viskas pasikeitė išėjus Romai dirbti į kitą padalinį...
Manau, kad ir remiamos šeimos nukentėjo nuo to.
Mes SM esam laisvos, vieningos ir didelis labai didelis kolektyvas tiek LT tiek ir už jos ribų
, tik mano galva jei nusisuksime mes, nusisuks ir kiti, o nukentės tik ir taip labai nuskriausti vaikai.