Česnakinis batonas4 batonams pasigaminti reikės:
500 g miltų
10g sausų mielių
300ml Šilto vandens
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
~ 50 g mikšto sviesto
25 g aliejaus
petražolių
3 skiltelės česnako
druskos
Eiga:
Vandenyje sumaišyti mieles, cukrų, druską, aliejų. suberti miltus ir viską gerai sumaišyti, išminkyti tešlą. Palikti šiltai pakilti(~1h). Po valandos dar kartą perminkyti ir suformuoti 4 batonus(galima formuoti mažesnius, galima ir dar didesnius). Suformuotus batonus palikti šiltai pusvalandžiui. Prieš kepant aptepti vandeniu ir įpjauti juosteles.
Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska(dėkite pagal skonį), tarkuotu česnaku, petražolėmis.
Batoną kepti 180 laipsnių orkaitėje 15min. Po 15 minučių ištraukti, peiliu dar kartą įpjauti į jau pažymėtas vietas ir šaukštelio pagalba įdėti įdarą. Dėti atgal; į orkaitę ir kepti dar 10min. Skanu ir vienas, ir su užtepėle, o mes valgėme su meksietiška sriuba.