Salotos su ananasais ir saulėgrąžomis
Labai skanios, gaivios salotos.
Reikės:
1 nedidelio pekino kopūsto
1 ind. konservuotų ananasų
1 st. lukštentų saulėgrąžų
majonezo Remoulade
druskos, maltų pipirų
Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas, kol gražiai paskrus. Kopūstą supjaustykite, sudėkite nusunktus pjaustytus ananasus, suberkite saulėgrąžas, berkite prieskonius ir sumaišykite su majonezu.
QUOTE(daivaP @ 2013 01 27, 22:40)
Salotos su ananasais ir saulėgrąžomis
Labai skanios, gaivios salotos.
Reikės:
1 nedidelio pekino kopūsto
1 ind. konservuotų ananasų
1 st. lukštentų saulėgrąžų
majonezo Remoulade
druskos, maltų pipirų
Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas, kol gražiai paskrus. Kopūstą supjaustykite, sudėkite nusunktus pjaustytus ananasus, suberkite saulėgrąžas, berkite prieskonius ir sumaišykite su majonezu.
Labai skanios, gaivios salotos.
Reikės:
1 nedidelio pekino kopūsto
1 ind. konservuotų ananasų
1 st. lukštentų saulėgrąžų
majonezo Remoulade
druskos, maltų pipirų
Sausoje keptuvėje pakepinkite saulėgrąžas, kol gražiai paskrus. Kopūstą supjaustykite, sudėkite nusunktus pjaustytus ananasus, suberkite saulėgrąžas, berkite prieskonius ir sumaišykite su majonezu.
mes sias salotas gaminam su rukyta vistiena
QUOTE(daivaP @ 2013 01 27, 22:40)
Aš dar vištienos ir graikiškų riešutų dedu
QUOTE(ciku_caku @ 2013 01 28, 09:45)
mes sias salotas gaminam su rukyta vistiena
QUOTE(reserved @ 2013 01 28, 11:01)
Aš dar vištienos ir graikiškų riešutų dedu
Ir man tokia mintis buvo kilusi, kad čia labai į kompaniją tiktų vištiena
Sekantį kartą įdėsiu ir jos
Paprastieji užkandiniai kumpeliai
Vištų kumpeliai
Tarkuotas fermentinis sūris
Majonezo aptepimui
Jūros druska, juodieji pipirai
Vištų kumpelius ištrinkite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Pasimarinavusius vištų kumpelius dėliokite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Aptepkite viršų majonezu ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Paruoštą užkandį kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite apie 30 min.
Iškepusius kumpelius atvėsinkite ir patiekite į stalą.
http://tingiojikiaul...-kumpeliai.html
Vištų kumpeliai
Tarkuotas fermentinis sūris
Majonezo aptepimui
Jūros druska, juodieji pipirai
Vištų kumpelius ištrinkite jūros druska bei juodaisiais pipirais ir palikite pasimarinuoti bent valandai.
Pasimarinavusius vištų kumpelius dėliokite ant, kepimo popieriumi užtiestos, skardos. Aptepkite viršų majonezu ir pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Paruoštą užkandį kiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę (kepimas "viršus - apačia") ir kepkite apie 30 min.
Iškepusius kumpelius atvėsinkite ir patiekite į stalą.
http://tingiojikiaul...-kumpeliai.html
QUOTE(Elena @ 2013 01 21, 15:39)
Vytinta vištienos krūtinėlė
Produktai:
1 vnt. vištienos krūtinėlė
Mišinys:
200 gr. stambios druskos
1,5 arbat.šaukštelio maltų pipirų
1,5 valg.šaukšto džiovintų žolelių mišinio (rozmarinas,lauro lapai,čiobrelis)
1/4 stiklinės konjako
Produktai:
1 vnt. vištienos krūtinėlė
Mišinys:
200 gr. stambios druskos
1,5 arbat.šaukštelio maltų pipirų
1,5 valg.šaukšto džiovintų žolelių mišinio (rozmarinas,lauro lapai,čiobrelis)
1/4 stiklinės konjako
Elena, norėjau patikslinti ar jums krūtinėlė ne per sūrį gavosi? Dėjau tik 100 gr. druskos (krūtinėlė svėrė ~600 gr.), ji dar džiūna, bet paragavus gabaliuką pasirodė ženkliai persūdytą
QUOTE(Beautiful Life @ 2013 01 31, 20:40)
Elena, norėjau patikslinti ar jums krūtinėlė ne per sūrį gavosi? Dėjau tik 100 gr. druskos (krūtinėlė svėrė ~600 gr.), ji dar džiūna, bet paragavus gabaliuką pasirodė ženkliai persūdytą
aha, man sitoj vietoj irgi neaisku MB kai sudo vytinimui kiaules ispjova, tai i 700 g mesos deda 70 g druskos, ir tai man per suru
Misraine su rukyta vista
1 rukyta vistos slaunis didele
1 indelis konservuotu raudonu pupeliu
0,5 indelio konseruotu ananasu
1 saldzioji paprika
0,5 poro
siek tiek juoduju pipiru
majonezo
Viska susmulkinti, pabarstyti siek tiek pipiru ir ismaisyti su majonezu.
Skanaus
QUOTE(Beautiful Life @ 2013 01 31, 19:40)
Elena, norėjau patikslinti ar jums krūtinėlė ne per sūrį gavosi? Dėjau tik 100 gr. druskos (krūtinėlė svėrė ~600 gr.), ji dar džiūna, bet paragavus gabaliuką pasirodė ženkliai persūdytą
Viską dariau pagal receptą.Taip ..ir man gavosi sūroka...prie vyno aikš tiko...Bet kaip man paaiškino druskos kiekio negalima mažinti..nes tai visgi vištiena...Galima tada sumažinti laiką laikymo druskoje...Dar pasakė priklauso ir mėsos gabaliukų dydžio...reikia rinktis didesnius...
Vakar vėl ragavom...
Vištienos kepsneliai
300-400 gr.vištienos mažosios file
česnako
druskos,pipirų pagal skonį
Išspaudžiame česnaką, paskaniname druska,pipirais ir paliekame vištieną marinuotis.
Apvoliojimui:
čipsai
tarkuotas parmezanas
miltai
kiaušiniai
Imame čipsus, dedame į maišelį ir sutrupiname su rankomis.
Sudedame į indą ir pridedame tarkuoto parmezano.
Sumaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 200C.
Imame vištienos gabaliuką, apvoliojame miltuose, dedame į kiaušinio plakinį o tada pavoliojame gerai čipsų/sūrio mišinyje.
Dedame į popieriumi išklota skardą ir statome į orkaitę.
Kepame maždaug 20 minučių.
Pateikiam esu mėgstamu padažu.
300-400 gr.vištienos mažosios file
česnako
druskos,pipirų pagal skonį
Išspaudžiame česnaką, paskaniname druska,pipirais ir paliekame vištieną marinuotis.
Apvoliojimui:
čipsai
tarkuotas parmezanas
miltai
kiaušiniai
Imame čipsus, dedame į maišelį ir sutrupiname su rankomis.
Sudedame į indą ir pridedame tarkuoto parmezano.
Sumaišome.
Orkaitę įkaitiname iki 200C.
Imame vištienos gabaliuką, apvoliojame miltuose, dedame į kiaušinio plakinį o tada pavoliojame gerai čipsų/sūrio mišinyje.
Dedame į popieriumi išklota skardą ir statome į orkaitę.
Kepame maždaug 20 minučių.
Pateikiam esu mėgstamu padažu.
QUOTE(Elena @ 2013 02 04, 17:14)
[color=darkviolet]Vištienos kepsneliai
Labai įdomus receptukas, tik įdomu, ar vištiena nebūna sausa išepus?
QUOTE(suntea7 @ 2013 02 05, 13:09)
Labai įdomus receptukas, tik įdomu, ar vištiena nebūna sausa išepus?
Na kaip..nepasakysiu kad labai sausa...mažoji filė ne tokia sausa kaip krūtinelės mėsa...bet padažo aišku reikia..
Ta proga padažo receptas
Obuolių paprikų marmeladas
2 dideli obuoliai
2 panašaus dydžio raudonos paprikos
2 čili pipiriukai ( man buvo per aštrų,kitą kartą imsiu vieną)
100 gr.cukraus (dėkite pagal savo skonį)
vyno actas 2 arbatiniai šaukšteliai (įpyliau daugiau nes mėgstu rūgštumą)
Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome kubeliais.
Papriką ir čili pipirus irgi išvalome ir supjaustome.
Viską sudedame į puodą,užpilame cukrumi ir statome nakčiai į šaldytuvą.
Ryte puodą statome ant ugnies, užviriname ir troškiname ant mažos ugnies maždaug 40 min.
Tada imame blenderį ir sutriname viską, bet ne iki košės o lengvai taip kad liktų daržovių gabaliukai, ant mažiausio greičio.
Supilame actą ir vėl statome ant ugnies.
Dar troškiname 15 min.
Paskaninti galite pagal savo skonį.
Tinka prie mėsos,dešrelių ...
QUOTE(Elena @ 2013 02 05, 15:13)
Labai skaniai atrodo, nusikopijavau, reikės būtinai pabandyti, o per kiek laiko jį reikėtų suvartoti?