Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(irmulia @ 2013 01 20, 05:58)
ne, nešlaksčiau jokiu aliejumi, pačios viršūnėlės gal kiek pakepė, bet neišdžiuvo tikrai  mirksiukas.gif  Realiai, naudojant trumpesnę kepimo formą (maniškė 30 cm ilgio ) , brokolių viršūnėlės turi pasislėpti iškilusioje tešloje - tada tikrai nereikia bijoti, kad jos sukeps.  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif Siandien isbandysim wink.gif
Atsakyti
Vytinta vištienos krūtinėlė

Produktai:

1 vnt. vištienos krūtinėlė
Mišinys:
200 gr. stambios druskos
1,5 arbat.šaukštelio maltų pipirų
1,5 valg.šaukšto džiovintų žolelių mišinio (rozmarinas,lauro lapai,čiobrelis)
1/4 stiklinės konjako

Produktus skirtus mišiniui sumaišome.
Imame indą, dedame pusę mūsų mišinio ant dugno.
Ant mišinio dedame vištieną ir užpilame likusią dalį mišinio.
Uždengiame indą su maistinę plėvele ir statome į šaldytuvą mažiausiai 12 val.
Išimame, nuplauname nuo druskos ir prieskonių ir nusausiname.
Užsukame į marlę ir vėl dedame į šaldytuvą 2 paroms.
Tada imame sausą marlę,stiprų siūlą ir stipriai susukame sutvirtinant siūlu.
Kabiname prie radiatoriaus maždaug 3 paroms.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 25 sausio 2013 - 16:00
jetau, Elena, nerealu. o vietoje konjako kas nors tinka ar ne??? reikia būtinai išbandyti
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2013 01 21, 15:21)
jetau, Elena, nerealu. o vietoje konjako kas nors tinka ar ne??? reikia būtinai išbandyti

Na brendis tiks tikrai...dar girdėjau kad ir degtinė galima...
Atsakyti
Salotos su pelėsiniu sūriu ir raudonomis vynuogėmis

10-15 vnt.raudonųjų vynuogių
50 gr.balto pelėsinio sūrio Brie
salotų lapai
2 valg.šaukštai saulėgrąžų
druska,pipirai pagal skonį

Padažui
3 valg.šaukštai moliūgų sėklų aliejaus
4 valg.šaukštai balzaminio acto
2 valg.šaukštai medaus

Mano atradimas moliūgų sėklų aliejus..jis yra tamsiai žalios spalvos ...jaučiasi švelnus riešutų skonis ir kvapas...

user posted image

Padažui sumaišome visus produktus.Man labai patogu tai daryti mažame stiklainiuke, tik reikia kad sandariai užsisuktų...tiesiog viską sudedame, užsukame ir suplakame..

Vynuogės nuplauname, perpjauname per pusę,išimame kauliukus.
Saulėgrąžas apkepiname sausoje keptuvėje.
Salotų lapus nuplauname,apdžioviname.
Imame didelę lėkštę,išdėliojame salotų lapus.Apibarstome druska,pipirais.
Sudedame vynuogės,saulėgrąžas,supjaustytą gabaliukas sūrį ir užpilame padažo.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 01 21, 15:39)
[color=darkviolet]Vytinta vištienos krūtinėlė

Bandysiu butinai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 01 21, 16:28)
Na brendis tiks tikrai...dar girdėjau kad ir degtinė galima...

elena, nu tu nepakartojama, butinai bandysiu vytinta vistiena, nes dievinam vytintas desras, o taip nesinori pirkti tu su visokiais priedais neaiskiais doh.gif o ir kaina kandziojasi geros vytintos desros.

Klausimas: ten recepte 0,200 gr druskos, tai turbut 200 gr g.gif g.gif
Lauksiu atsakymo ir bandysiu is karto thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmusia: 25 sausio 2013 - 13:20
Aš jau gal penkerius metus vytinu kiaulienos išpjovą thumbup.gif įtrini druskyte, pipiriukais ir česnakiuku, uždarytą plastik.inde palaikau šaldytuve tris paras, ji tuo metu išleidžia sultis, tai kasdien kelis kartus pakratau gerai. Po trijų parų ištraukiu, vynioju į marlę ir virš viryklės (pas mane vietoj užuolaidų kabo lotuliukas.gif ). Skaniausia būna po dviejų savaičių thumbup.gif būna, kad reikia ir tris ar net keturias savaites laikyti, priklauso nuo to, kokio storio išpjova rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(irmusia @ 2013 01 25, 13:18)
elena, nu tu nepakartojama, butinai bandysiu vytinta vistiena, nes dievinam vytintas desras, o taip nesinori pirkti tu su visokiais priedais neaiskiais  doh.gif o ir kaina kandziojasi geros vytintos desros.

Klausimas: ten recepte 0,200 gr druskos, tai turbut 200 gr  g.gif  g.gif
Lauksiu atsakymo ir bandysiu is karto thumbup.gif

Ačiū 4u.gif

Taip...200 gr.druskos 4u.gif

O vytinta išpjova irgi labai geras dalykas..ypač jautienos 4u.gif Tik jau alkoholio nereikia 4u.gif

Tik mergaitė..pirkit didelę filę...Va tokia 4u.gif

user posted image

Nes yra dar mažoji filė...

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2013 01 25, 16:00)
Aš jau gal penkerius metus vytinu kiaulienos išpjovą  thumbup.gif įtrini druskyte, pipiriukais ir česnakiuku, uždarytą plastik.inde palaikau šaldytuve tris paras, ji tuo metu išleidžia sultis, tai kasdien kelis kartus pakratau gerai. Po trijų parų ištraukiu, vynioju į marlę ir virš viryklės (pas mane vietoj užuolaidų kabo  lotuliukas.gif ). Skaniausia būna po dviejų savaičių  thumbup.gif būna, kad reikia ir tris ar net keturias savaites laikyti, priklauso nuo to, kokio storio išpjova  rolleyes.gif

atsiprasau bet isiterpsiu nors ne ten labai tinka ispjovai adzika pirktine marinavimui.....manoji ant auksto taip kabo 4 menuo bandom kantrybe smile.gif
P.S. Elena ar tinka ilgesnis dziovinimas tiek vistytei tiek jautienai, Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 25 sausio 2013 - 17:46
QUOTE(Tomienė @ 2013 01 25, 15:00)
Aš jau gal penkerius metus vytinu kiaulienos išpjovą  thumbup.gif įtrini druskyte, pipiriukais ir česnakiuku, uždarytą plastik.inde palaikau šaldytuve tris paras, ji tuo metu išleidžia sultis, tai kasdien kelis kartus pakratau gerai. Po trijų parų ištraukiu, vynioju į marlę ir virš viryklės (pas mane vietoj užuolaidų kabo  lotuliukas.gif ). Skaniausia būna po dviejų savaičių  thumbup.gif būna, kad reikia ir tris ar net keturias savaites laikyti, priklauso nuo to, kokio storio išpjova  rolleyes.gif

Aš irgi džiovinu, tik arba kumpį arba nugarinę (supjaustau norimo dydžio gabaliukais). Dedu druską, piprus, truputi cukraus, česnaką, kalendros, lauro lapelių sutrupintų. O tolaiu kaip ir jūs thumbup.gif
Būtinai bandysiu vištieną 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo editav: 25 sausio 2013 - 19:03
QUOTE(Elena @ 2013 01 25, 16:23)
[color=darkviolet]
----------------------------

-----------------------

----------------------------

supratau, kad didele file, jau ir nusipirkau thumbup.gif eisiu bandysiu itrinti ir pradeti visa procesa thumbup.gif tik va jeigu kieuliena vytina merginos po kelias savaites,vistienai uztenka tu dienu kaip rasete? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 sausio 2013 - 20:55