Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(irmulia @ 2013 01 08, 20:50)

Negaliu atsiziureti wub.gif .Butinai bandysiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 07, 16:44)
Na daugiau lyg viską gerai padariau - tešla šalta buvo, aliejus beveik verdantis.. g.gif  na dar bandysiu su ja draugaut, nes skani, o kokias daržoves patartumėte tempuroje kepti?

kepiau bananus ir pateikiau su naturalaus jogurto, panasiu i klevu sirupa, tik karameles skoni turinciu padazu (ideja is pasaulio virtuve laidos). Laabai skanu buvo.

Bananai irgi sunkus, dugnan leidziasi, bet man neprikepe nei vienas. Aliejus cirskejo idejus jau.
Atsakyti
Saliamio kepurėlės

user posted image


Aš sunaudojau :

pakuotė pjaustytos grūdėtos dešros
pikantiškos mišrainės iš sūrio, kiaušinių, česnako ir majonezo

Ant riekutės dešros dėti po šaukštą mišrainės ir užspausti kampučius. Laikosi tvirtai visą parą, niekas neatsiklijuoja smile.gif
Papuošti galite krapais, sv. laiškais, jau pagal fantaziją smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 16:02)
Saliamio kepurėlės

pakuotė pjaustytos grūdėtos dešros


Čia dešra turbūt storesnė? Ar tokio eilinio storio?
Atsakyti
QUOTE(pirasa @ 2013 01 09, 19:08)
Čia dešra turbūt storesnė? Ar tokio eilinio storio?

ne autore bet atsakysiu, storesne. Buna pakas plonai pripjaustytu arba tik gabalais maximoje 500g. apie 7.99lt kainuoja rodos.
As darau is jos vamzdelius, principas panasus i vidu idedu pikantiska ir susuku i vamsduka arba trikampiuka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 09 sausio 2013 - 19:35
as naudojau stai tokia, nezinau ar ji cia visai plona ar pusiau plona biggrin.gif

---------


 ! 
Nuotrauka pašalinta dėl per didelio formato. Dėkite ne didesnes nei 500-640 Pixelių nuotraukas .


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 09 sausio 2013 - 23:08
Vištienos salotos su salierais ir ananasais


Čia galima sakyti eksperimentavau...bet pavyko...skonis nenuvylė smile.gif
Papuošimas Naujametinis blush2.gif

Jums reiks:
virtos vištienos
konservuotų ananasų
saliero stiebo
majonezo
garstyčių grūdėtų

Majonezą sumaišome su garstyčiomis.
Vištiena, ananasus ir salierus supjaustome.
Viską sumaišome.

Papuošimui panaudojau plonai supjaustyta sūrį ir papriką.
Apibarsčiau smulkintais svogūnų laiškeliais,bet pagalvojau kad daugiau tiktų krapai gal...

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 01 02, 14:24)

nuostabu,pridarei keliom dienom,vaikai patys uzsiteps.neturim mes skrudintuvo,bet manau tiks ir paprastas batonas thumbup.gif

QUOTE(Ulė @ 2013 01 09, 17:02)
Saliamio kepurėlės



nepamanyciau,kad taip laikosi.puiku,ir ant stalo grazu
Atsakyti
Brokolių keksas (nesaldus)

user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:


* 3 kiaušinių
* 150 ml grietinėlės ( 10% riebumo) - galima keisti pienu
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 160 g miltų
* 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 500 g brokolių



Gaminimo eiga:


Į verdantį vandenį sudėti nuplautas brokolio šakeles (brokolio galvą išdalinti mažesnėmis šakelėmis, prireikus- patrumpinti kotelius) ir apvirti 3-4 minutes. Ištraukti iš vandens, perplauti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.

Giliame inde išplakti kiaušinius su alyvuogių aliejumi, suberti maltą muskato riešutą bei druską ir pipirus - išmaišyti. Supilti grietinėlę (pieną), suberti tarkuotą parmezano sūrį - išmaišyti. Pabaigoje suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais - viską labai gerai permaišyti mediniu šaukštu.

Kepimo formą (naudojau keksui skirtą 30 cm ilgio, nors labiau tinka ir gerokai trumpesnė) ištepti lašeliu aliejaus, supilti paruoštą tešlą, į jos paviršių koteliais žemyn susmaigstyti gerai nuvarvėjusias brokolio šakeles.

Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C
Kepimo laikas: 40-45 min.

Patiekti vos pravėsusį (lengviau supjaustyti) arba pilnai atšalusį supjaustytą dailiomis riekelėmis.

Su šviežiomis salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Avokado ir pomidoro užkandis

[attachmentid=226451]

Avokadas, pomidoras, citrinpipiriai, citrinų sultys.
Avokadą perpjauname, išimame kauliuką, atsargiai su šaukštu išimame minkštymą ir supjaustome kubeliais, pomidorą taip pat supjaustome kubeliais, pabarstome citrinpipiriais, apšlakstome citrinos sultimis ir sumaišome. Dedame į avokado "laivelį". Skanaus
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 01 18, 16:08)
Reikės:
-----------------


Sakykit ar virsaus brokoliu neslakstet aliejum? Nesukepa virsuneles?
Atsakyti
QUOTE(KlementinaR @ 2013 01 19, 22:58)
Sakykit ar virsaus brokoliu neslakstet aliejum? Nesukepa virsuneles?


ne, nešlaksčiau jokiu aliejumi, pačios viršūnėlės gal kiek pakepė, bet neišdžiuvo tikrai mirksiukas.gif Realiai, naudojant trumpesnę kepimo formą (maniškė 30 cm ilgio ) , brokolių viršūnėlės turi pasislėpti iškilusioje tešloje - tada tikrai nereikia bijoti, kad jos sukeps. mirksiukas.gif
Atsakyti