Brokolių keksas (nesaldus) Reikės:
* 3 kiaušinių
* 150 ml grietinėlės ( 10% riebumo) - galima keisti pienu
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 150 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 160 g miltų
* 1/2 arbat.š. kepimo miltelių
* žiupsnis malto muskato riešuto
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 500 g brokolių
Gaminimo eiga: Į verdantį vandenį sudėti nuplautas brokolio šakeles (brokolio galvą išdalinti mažesnėmis šakelėmis, prireikus- patrumpinti kotelius) ir apvirti 3-4 minutes. Ištraukti iš vandens, perplauti šaltu vandeniu, sudėti į kiaurasamtį ir palikti gerai nuvarvėti vandeniui.
Giliame inde išplakti kiaušinius su alyvuogių aliejumi, suberti maltą muskato riešutą bei druską ir pipirus - išmaišyti. Supilti grietinėlę (pieną), suberti tarkuotą parmezano sūrį - išmaišyti. Pabaigoje suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais - viską labai gerai permaišyti mediniu šaukštu.
Kepimo formą (naudojau keksui skirtą 30 cm ilgio, nors labiau tinka ir gerokai trumpesnė) ištepti lašeliu aliejaus, supilti paruoštą tešlą, į jos paviršių koteliais žemyn susmaigstyti gerai nuvarvėjusias brokolio šakeles.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C
Kepimo laikas: 40-45 min.
Patiekti vos pravėsusį (lengviau supjaustyti) arba pilnai atšalusį supjaustytą dailiomis riekelėmis.
Su šviežiomis salotomis.
Skanaus