Elena,
o majoneziuka plakate rankomis ar mikseriu, jai taip tai kokiu, kiek majonezas gali stoveti?
Aciu
QUOTE(vilka11 @ 2013 01 06, 18:23)
Elena,
o majoneziuka plakate rankomis ar mikseriu, jai taip tai kokiu, kiek majonezas gali stoveti?
Aciu
o majoneziuka plakate rankomis ar mikseriu, jai taip tai kokiu, kiek majonezas gali stoveti?
Aciu
Su mikseriu Dėl stovėjimo net nežinau..ilgai nestovi..suvalgom
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 06, 00:21)
Endži turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko jei kas turite minčių lauksiu patarimų
Ne Endži, bet mačiau kartą per masterchef, kai aiškino, kad reikia pirma įmerkti į verdantį aliejų (atsargiai neapsitaškant),kad pasipūstų tešla, kiek apkeptų, susidarytų oro burbuliukai tešloje, tada paleisti visą, kad apskrustų. Kitu atveju nuo svorio krevetė iš karto nugrimzta į dugną ir prikepa. Esu taip kepusi baklažanus tešloje, pasitvirtino.
QUOTE(varveklis @ 2013 01 06, 21:09)
Ne Endži, bet mačiau kartą per masterchef, kai aiškino, kad reikia pirma įmerkti į verdantį aliejų (atsargiai neapsitaškant),kad pasipūstų tešla, kiek apkeptų, susidarytų oro burbuliukai tešloje, tada paleisti visą, kad apskrustų. Kitu atveju nuo svorio krevetė iš karto nugrimzta į dugną ir prikepa. Esu taip kepusi baklažanus tešloje, pasitvirtino.
Ačiū už atsakymą, na taip ir buvo - nugrimzdo ir prikepe bet ir kepiau dideles - baltauodeges, gal reikia su mažesnėm , bet tada būtinai irgi turi būti lukštentos
Dar dėl tešlos klausimas - kokios tiksliau konsistencijos turi būti - labai tiršta, kaip grietinė? Ar skystesnė - kaip blynelių(ne lietinių) ? nu nežinau kaip tiksliau aprašyt nes dariau pirmą kartą ir ne visą pakelį, nes būtų per daug, taip galvoju gal per skystą padariau
dar iškilo klausimas, kai krevetės tai aišku, už uodegėlės laikai, o kaip tarkim vištieną ar ką kitą? reikia palikti galiuką be tešlos? užtikau čia tą tešlą, azartas pagavo su ja susidraugaut
Apie tempura tesla kaip tik maciau laida. Pagrindiniai reikalavimai - aliejus turi buti labai karstas, o tesla labai salta. Ja laiko leduose, kol kepa. Ir ji tikrai skysta tenai buvo, kazkas panasaus i lietinius. As ja darau pati - pagrindiniai ingridientai - kiausinis, miltai, krakmolas, kepimo milteliai ir vanduo ( geriausiai mineralinis gazuotas) ir kuo saltesnis.
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 05, 23:21)
Endži turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko jei kas turite minčių lauksiu patarimų
na as dejau i labai ikaitinta alieju, man prikepe tik pora, as kai idedu po keliu sekundziu atsargiai su sakute nuo apacios pakeliu, kad neprikeptu, tai kazkaip pavykdavo, sakau tik pora prikepe nes perdaug idejau as ju ten
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 06, 23:30)
Ačiū už atsakymą, na taip ir buvo - nugrimzdo ir prikepe bet ir kepiau dideles - baltauodeges, gal reikia su mažesnėm , bet tada būtinai irgi turi būti lukštentos
Dar dėl tešlos klausimas - kokios tiksliau konsistencijos turi būti - labai tiršta, kaip grietinė? Ar skystesnė - kaip blynelių(ne lietinių) ? nu nežinau kaip tiksliau aprašyt nes dariau pirmą kartą ir ne visą pakelį, nes būtų per daug, taip galvoju gal per skystą padariau
dar iškilo klausimas, kai krevetės tai aišku, už uodegėlės laikai, o kaip tarkim vištieną ar ką kitą? reikia palikti galiuką be tešlos? užtikau čia tą tešlą, azartas pagavo su ja susidraugaut
Dar dėl tešlos klausimas - kokios tiksliau konsistencijos turi būti - labai tiršta, kaip grietinė? Ar skystesnė - kaip blynelių(ne lietinių) ? nu nežinau kaip tiksliau aprašyt nes dariau pirmą kartą ir ne visą pakelį, nes būtų per daug, taip galvoju gal per skystą padariau
dar iškilo klausimas, kai krevetės tai aišku, už uodegėlės laikai, o kaip tarkim vištieną ar ką kitą? reikia palikti galiuką be tešlos? užtikau čia tą tešlą, azartas pagavo su ja susidraugaut
skystumo tai truputi skystesne nei grietine, bet ne tokia skysta kaip lietiniams :4u:jei pavydziui darzoves ar vistiena, tai nereikia palikt galiuko, imeti ir viskas
QUOTE(Endži @ 2013 01 07, 16:20)
na as dejau i labai ikaitinta alieju, man prikepe tik pora, as kai idedu po keliu sekundziu atsargiai su sakute nuo apacios pakeliu, kad neprikeptu, tai kazkaip pavykdavo, sakau tik pora prikepe nes perdaug idejau as ju ten
skystumo tai truputi skystesne nei grietine, bet ne tokia skysta kaip lietiniams :4u:jei pavydziui darzoves ar vistiena, tai nereikia palikt galiuko, imeti ir viskas
skystumo tai truputi skystesne nei grietine, bet ne tokia skysta kaip lietiniams :4u:jei pavydziui darzoves ar vistiena, tai nereikia palikt galiuko, imeti ir viskas
Na daugiau lyg viską gerai padariau - tešla šalta buvo, aliejus beveik verdantis.. na dar bandysiu su ja draugaut, nes skani, o kokias daržoves patartumėte tempuroje kepti?
QUOTE(eglute320 @ 2013 01 07, 15:44)
Na daugiau lyg viską gerai padariau - tešla šalta buvo, aliejus beveik verdantis.. na dar bandysiu su ja draugaut, nes skani, o kokias daržoves patartumėte tempuroje kepti?
cukinijas, brokolius, ziedini kopusta, sparagines pupeles, baklazanus
Ir paprikos labai tinka
QUOTE(Endži @ 2013 01 07, 19:57)
cukinijas, brokolius, ziedini kopusta, sparagines pupeles, baklazanus
QUOTE(laurindre @ 2013 01 08, 12:20)
Ir paprikos labai tinka
Ačiū už patarimus
QUOTE(Endži @ 2012 12 26, 19:52)
Silkės užkandis
Juoda duona
grietinės tredalis šaukštelio
silkės filė gabaliukas
marinuotas svoguniukas
Juoda duona
grietinės tredalis šaukštelio
silkės filė gabaliukas
marinuotas svoguniukas
begalo skaniai atrodo, butinai ismeginsim
Sluoksniuotos tešlos kišenėlės su sūrio/kumpio įdaru receptas su gaminimo eiga
reikės:
* sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau pirktinę šaldytą)
* bešamelio padažo įdaro:
* 350 (700) ml pieno
* 25 (50) gr sviesto
* 25 (50) gr miltų
* 50 (100) ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 10 (20) g kukurūzų krakmolo
* 100 (240) g smulkiai tarkuoto sūrio Ementalio (arba kito fermentinio sūrio)
* 90 (180) g virto kakalutienos kumpio
* 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* malto muskato,pipirų, druskos
gaminimo eiga:
Bešamelio padažas gan greitai paruošiamas : į keptuvę (arba didesnį indą) sudėti sviestą ir kaitinti iki jis pilnai išsilydys, tada suberti miltus ir maišyti iki vientisos gražiai rusvos spalvos. Po truputį supilti pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, kaitinti 10 min. vis pamaišant - masė turi gautis vienalytė.
Atskirame inde sumaišyti grietinelę su kukurūzų krakmolu iki vientiso mišinio.
Kai bešamelio padažas užverda, supilti grietinėlės/kramolo mišinį ir vėl maišyti iki padažas sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti iki sūris pilnai išsilydys.
Palikti pilnai atvėsti.
Jei reikia, perkelti į šaldytuvą- įdaras turi būti pilnai sutirštėjęs, t.y. tokios konsistencijos kaip labai riebi grietinė.
Ant vamzdelių , išteptų lašeliu aliejaus, užsukti iškočiotos sluoksniuotos tešlos juosteles. Šiuos rulonėlius sudėti į kepimo skardą, jų paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir pastatyti kepti 10-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio.
Iškepusius vamzdelius pilnai atvėsinti ir įdaryti iš anksto paruoštu atvėsusiu bešamelio padažo įdaru su sūriu ir kumpiu - šaukštelio pagalba pripildyti vamzdelių ertmes, jų galus apvolioti į smulkiai sutarkuotą permezano sūrį.
Įdarytus vamzdelius sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti 5-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio, iki vamzdelių galų sūris lengvai apsilydys.
Patiekti galima atvėsusius su daržovėmis. Prieš patiekiant iškepusių vamzdelių galus galima padažyti į bešamelio padažą, tada pavolioti į sutarkuotą parmezano sūrį ir patiekti.
Skanaus
reikės:
* sluoksniuotos bemielės tešlos (naudojau pirktinę šaldytą)
* bešamelio padažo įdaro:
* 350 (700) ml pieno
* 25 (50) gr sviesto
* 25 (50) gr miltų
* 50 (100) ml grietinėlės ( 10% riebumo)
* 10 (20) g kukurūzų krakmolo
* 100 (240) g smulkiai tarkuoto sūrio Ementalio (arba kito fermentinio sūrio)
* 90 (180) g virto kakalutienos kumpio
* 50 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* malto muskato,pipirų, druskos
gaminimo eiga:
Bešamelio padažas gan greitai paruošiamas : į keptuvę (arba didesnį indą) sudėti sviestą ir kaitinti iki jis pilnai išsilydys, tada suberti miltus ir maišyti iki vientisos gražiai rusvos spalvos. Po truputį supilti pieną vis paplakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, kaitinti 10 min. vis pamaišant - masė turi gautis vienalytė.
Atskirame inde sumaišyti grietinelę su kukurūzų krakmolu iki vientiso mišinio.
Kai bešamelio padažas užverda, supilti grietinėlės/kramolo mišinį ir vėl maišyti iki padažas sutirštės. Pagardinti druska, pipirais bei maltu muskato riešutu.
Suberti smulkiai tarkuotą sūrį ir išmaišyti iki sūris pilnai išsilydys.
Palikti pilnai atvėsti.
Jei reikia, perkelti į šaldytuvą- įdaras turi būti pilnai sutirštėjęs, t.y. tokios konsistencijos kaip labai riebi grietinė.
Ant vamzdelių , išteptų lašeliu aliejaus, užsukti iškočiotos sluoksniuotos tešlos juosteles. Šiuos rulonėlius sudėti į kepimo skardą, jų paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir pastatyti kepti 10-20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio.
Iškepusius vamzdelius pilnai atvėsinti ir įdaryti iš anksto paruoštu atvėsusiu bešamelio padažo įdaru su sūriu ir kumpiu - šaukštelio pagalba pripildyti vamzdelių ertmes, jų galus apvolioti į smulkiai sutarkuotą permezano sūrį.
Įdarytus vamzdelius sudėti į kepimo skardą ir pastatyti kepti 5-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180° C karščio, iki vamzdelių galų sūris lengvai apsilydys.
Patiekti galima atvėsusius su daržovėmis. Prieš patiekiant iškepusių vamzdelių galus galima padažyti į bešamelio padažą, tada pavolioti į sutarkuotą parmezano sūrį ir patiekti.
Skanaus