Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Silkės užkandis
Juoda duona
grietinės tredalis šaukštelio
silkės filė gabaliukas
marinuotas svoguniukas
user posted image

Pelėsinio sūrio užkandis
pelėsinis suris
graikiškas riešutas
user posted image

Lašišos sumuštinukai
batono riekutė
sūrelis Philadelphia
sūdyta arba rūkyta lašiša
citrinos gab.
krapas
user posted image

Krevetės tempura tešloj su majonezo-wasabio padažu

atšaldytos ir nusasintos tigrinės krevetės 400 g
tempura tešla (ji būna prie visų kinietiškų produktų), tai tiesiog maišelio miltelius sumaišome su vandeniu kol gausis tirštoka tešla 400 g krevečių man išejo maždaug puse pakeliotos tešlos
Krevetės imame už uodegėlių, merkiame i tešlą, paliekant pačią uodegėlę neimerktą, ir verdame aliejuje, kol gražiai apskrus.Išėmus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nereikalingas aliejus nuvarvėtų
Padažui: sumaišome 100 g kokybiško majonezo, aš naudojau Kėdainių be koncervantų, kokie 4-5 cm wasabio pastos, puse citrinos sulčių, viską išmaišome ir tiekiame su krevetėmis
user posted image



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 26 gruodžio 2012 - 20:08
QUOTE(irmulia @ 2012 12 18, 16:)
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais

Išbandyta! Bus kartojama dar ne kartą!
Atsakyti
Greitas foršmakas

user posted image

Sūdyta silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Kiaušiniai (nedideli) 2 vnt.
Sviestas 25 gr.
Obuolys (nedidelis ir rūgštus) 1 vnt.
Piene mirkytas batonas 1 riekelė

user posted image

Kiaušinius išsivirkite kietai (virkite 10 min. po vandens užvirimo), nulupkite ir atvėsinkite. Obuolį nusilupkite ir išpjaukite sėklalizdį. Visus nurodytus produktus perleiskite per rankinę mėsmalę. Jei jos neturite - tiesiog viską pasmulkinkite ir panaudokite blenderį. Sumalus ar sutrynus - foršmaką permaišykite ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą.
Labai skanu teptis ant skrudintos duonos ar batono.
http://tingiojikiaul...-forsmakas.html
Atsakyti
Naminis majonezas

Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu 4u.gif


350 gr saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinio tryniai
1 valg.šaukštas 6% acto
0,5 arbat.šaukštelio cukraus
0,5 arbat.šaukštelio druskos
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių

Trynius,druską,cukrų ir garstyčias lengvai suplakame.
Po truputį plona srovele pradedame pilti aliejų pastoviai plakant.
Kada aliejus pasibaigia supilame actą ir dar šiek tiek suplakame.
Jei majonezas gaunasi labai tirštas galima įpilti virinto šalto vandens.

user posted image

Bulvės su ikrais


Nieko ypatingo..bet...bulvės verdamos druskoje...jų skonis gaunasi kaip keptų orkaitėje...

reiks:
bulvių nedidelių
400 gr.druskos 1 litrui vandens

Vandenį užverdame, dedame druską ir maišome kol druska ištirps.
Tada sudedame gerai išplautas bulvės su lupenomis.
Verdame 30 minučių,priklausomai nuo bulvių dydžio.
Išvirtas bulvės sudedame į kiaurasamtį ir paliekam apdžiūti.
Po poros minučių bulvės pasidengs baltu druskos sluoksniu.
Tada nupjauname viršūnę, biški su šaukštu išimame minkštimo, dedame grietinės o ant viršaus sudedame ikrus.

Bulvės tikrai nebuvo sūrios...

user posted image

user posted image

user posted image








Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2013 01 02, 15:54)
reiks:
bulvių nedidelių
400 gr.druskos 1 litrui vandens

------------


Labai ačiū už bulvių receptą. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 sausio 2013 - 18:01
QUOTE(Elena @ 2013 01 02, 15:54)
Naminis majonezas

Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu  4u.gif


---------------
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių

O kokias garstycias naudojate?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 sausio 2013 - 18:00
QUOTE(*AMRI* @ 2013 01 03, 14:58)
O kokias garstycias naudojate?



Paprastas lietuviškas garstyčias 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 03 sausio 2013 - 15:14
QUOTE(Endži @ 2012 12 25, 14:09)

Reikės:
Spring Roll tešlos
aliejaus kepimui
kiaušinio plakinio


 


o kur perkate Spring Roll tešlą?
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 12 19, 15:59)
[color=darkviolet]Burokėlių  mišrainė

Labai skani mišrainė.Jei gaminsite Kūčioms, vietoj majonezo naudokite aliejų.

virti burokėliai 2 vnt.
marinuotas agurkas (arba raugintas) 1 vnt.
česnakai 3 skilt.
graikiniai riešutai 50 gr.
obuolys 1 vnt.
džiovintos slyvos 50 gr.




Isbandyta smile.gif
Tikrai skani, rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 01 03, 18:43)
o kur perkate Spring Roll tešlą?

Aš IKI radau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 01 03, 18:43)
o kur perkate Spring Roll tešlą?

as pirkau IKI prie saldytu teslu 4u.gif
Atsakyti
Endži turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno cry.gif unsure.gif verysad.gif šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko verysad.gif jei kas turite minčių lauksiu patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti