Silkės užkandis
Juoda duona
grietinės tredalis šaukštelio
silkės filė gabaliukas
marinuotas svoguniukas
Pelėsinio sūrio užkandis
pelėsinis suris
graikiškas riešutas
Lašišos sumuštinukai
batono riekutė
sūrelis Philadelphia
sūdyta arba rūkyta lašiša
citrinos gab.
krapas
Krevetės tempura tešloj su majonezo-wasabio padažu
atšaldytos ir nusasintos tigrinės krevetės 400 g
tempura tešla (ji būna prie visų kinietiškų produktų), tai tiesiog maišelio miltelius sumaišome su vandeniu kol gausis tirštoka tešla 400 g krevečių man išejo maždaug puse pakeliotos tešlos
Krevetės imame už uodegėlių, merkiame i tešlą, paliekant pačią uodegėlę neimerktą, ir verdame aliejuje, kol gražiai apskrus.Išėmus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nereikalingas aliejus nuvarvėtų
Padažui: sumaišome 100 g kokybiško majonezo, aš naudojau Kėdainių be koncervantų, kokie 4-5 cm wasabio pastos, puse citrinos sulčių, viską išmaišome ir tiekiame su krevetėmis
QUOTE(irmulia @ 2012 12 18, 16:)
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais
Išbandyta! Bus kartojama dar ne kartą!
Greitas foršmakas
Sūdyta silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Kiaušiniai (nedideli) 2 vnt.
Sviestas 25 gr.
Obuolys (nedidelis ir rūgštus) 1 vnt.
Piene mirkytas batonas 1 riekelė
Kiaušinius išsivirkite kietai (virkite 10 min. po vandens užvirimo), nulupkite ir atvėsinkite. Obuolį nusilupkite ir išpjaukite sėklalizdį. Visus nurodytus produktus perleiskite per rankinę mėsmalę. Jei jos neturite - tiesiog viską pasmulkinkite ir panaudokite blenderį. Sumalus ar sutrynus - foršmaką permaišykite ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą.
Labai skanu teptis ant skrudintos duonos ar batono.
http://tingiojikiaul...-forsmakas.html
Sūdyta silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Kiaušiniai (nedideli) 2 vnt.
Sviestas 25 gr.
Obuolys (nedidelis ir rūgštus) 1 vnt.
Piene mirkytas batonas 1 riekelė
Kiaušinius išsivirkite kietai (virkite 10 min. po vandens užvirimo), nulupkite ir atvėsinkite. Obuolį nusilupkite ir išpjaukite sėklalizdį. Visus nurodytus produktus perleiskite per rankinę mėsmalę. Jei jos neturite - tiesiog viską pasmulkinkite ir panaudokite blenderį. Sumalus ar sutrynus - foršmaką permaišykite ir pastatykite porai valandų į šaldytuvą.
Labai skanu teptis ant skrudintos duonos ar batono.
http://tingiojikiaul...-forsmakas.html
Naminis majonezas
Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu
350 gr saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinio tryniai
1 valg.šaukštas 6% acto
0,5 arbat.šaukštelio cukraus
0,5 arbat.šaukštelio druskos
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių
Trynius,druską,cukrų ir garstyčias lengvai suplakame.
Po truputį plona srovele pradedame pilti aliejų pastoviai plakant.
Kada aliejus pasibaigia supilame actą ir dar šiek tiek suplakame.
Jei majonezas gaunasi labai tirštas galima įpilti virinto šalto vandens.
Bulvės su ikrais
Nieko ypatingo..bet...bulvės verdamos druskoje...jų skonis gaunasi kaip keptų orkaitėje...
reiks:
bulvių nedidelių
400 gr.druskos 1 litrui vandens
Vandenį užverdame, dedame druską ir maišome kol druska ištirps.
Tada sudedame gerai išplautas bulvės su lupenomis.
Verdame 30 minučių,priklausomai nuo bulvių dydžio.
Išvirtas bulvės sudedame į kiaurasamtį ir paliekam apdžiūti.
Po poros minučių bulvės pasidengs baltu druskos sluoksniu.
Tada nupjauname viršūnę, biški su šaukštu išimame minkštimo, dedame grietinės o ant viršaus sudedame ikrus.
Bulvės tikrai nebuvo sūrios...
Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu
350 gr saulėgrąžų aliejaus
2 kiaušinio tryniai
1 valg.šaukštas 6% acto
0,5 arbat.šaukštelio cukraus
0,5 arbat.šaukštelio druskos
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių
Trynius,druską,cukrų ir garstyčias lengvai suplakame.
Po truputį plona srovele pradedame pilti aliejų pastoviai plakant.
Kada aliejus pasibaigia supilame actą ir dar šiek tiek suplakame.
Jei majonezas gaunasi labai tirštas galima įpilti virinto šalto vandens.
Bulvės su ikrais
Nieko ypatingo..bet...bulvės verdamos druskoje...jų skonis gaunasi kaip keptų orkaitėje...
reiks:
bulvių nedidelių
400 gr.druskos 1 litrui vandens
Vandenį užverdame, dedame druską ir maišome kol druska ištirps.
Tada sudedame gerai išplautas bulvės su lupenomis.
Verdame 30 minučių,priklausomai nuo bulvių dydžio.
Išvirtas bulvės sudedame į kiaurasamtį ir paliekam apdžiūti.
Po poros minučių bulvės pasidengs baltu druskos sluoksniu.
Tada nupjauname viršūnę, biški su šaukštu išimame minkštimo, dedame grietinės o ant viršaus sudedame ikrus.
Bulvės tikrai nebuvo sūrios...
QUOTE(Elena @ 2013 01 02, 15:54)
Labai ačiū už bulvių receptą.
QUOTE(Elena @ 2013 01 02, 15:54)
Naminis majonezas
Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu
---------------
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių
Visas mišrainės šventėms dariau su šiuo majonezu
---------------
0,5 arbat.šaukštelio garstyčių
O kokias garstycias naudojate?
QUOTE(*AMRI* @ 2013 01 03, 14:58)
O kokias garstycias naudojate?
Paprastas lietuviškas garstyčias
QUOTE(Endži @ 2012 12 25, 14:09)
o kur perkate Spring Roll tešlą?
QUOTE(Elena @ 2012 12 19, 15:59)
[color=darkviolet]Burokėlių mišrainė
Labai skani mišrainė.Jei gaminsite Kūčioms, vietoj majonezo naudokite aliejų.
virti burokėliai 2 vnt.
marinuotas agurkas (arba raugintas) 1 vnt.
česnakai 3 skilt.
graikiniai riešutai 50 gr.
obuolys 1 vnt.
džiovintos slyvos 50 gr.
Labai skani mišrainė.Jei gaminsite Kūčioms, vietoj majonezo naudokite aliejų.
virti burokėliai 2 vnt.
marinuotas agurkas (arba raugintas) 1 vnt.
česnakai 3 skilt.
graikiniai riešutai 50 gr.
obuolys 1 vnt.
džiovintos slyvos 50 gr.
Isbandyta
Tikrai skani, rekomenduoju
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 01 03, 18:43)
o kur perkate Spring Roll tešlą?
Aš IKI radau
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 01 03, 18:43)
o kur perkate Spring Roll tešlą?
as pirkau IKI prie saldytu teslu
Endži turiu klausimą dėl krevečių tempura tešloje. Kur verdate jas? dariau šiandien, viriau nedideliam berghof puode, bet bėda, kad įdėjus krevetę tešloje beveik visa tešla liko ant puodo dugno šiaip puodas nesvyla, netraukia, aliejaus buvo pakankamai, kad apsemtų, įdėjau į beveik verdantį. Nesuprantu, kodėl taip nutiko jei kas turite minčių lauksiu patarimų