Špinatų suktinukai su lašiša
125 g špinatų
4 kiaušinių
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
250 g rūkytos lašišos griežinėlių
200 g varškės sūrelio su žalumynais
1 šaukštelio citrinų sulčių
1 saujelės tarkuoto sūrio "Džiugas"
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Jis bus minkštesnis ir paslankesnis, jeigu prieš tai stipriai suglamžysite, o paskui išlyginsite.
Visus keturis kiaušinius įmuškite į dubenį, pabarstykite šviežiai grūstais pipirais ir gerai išplakite metaline šluotele arba elektriniu plaktuvu.
Fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į dubenį su kiaušinių plakiniu ir gerai išmaišykite. Sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, vėl išmaišykite.
Kepimo popieriumi išklotą skardą pabarstykite tarkuotu sūriu "Džiugas". Ant jo tolygiai plonu sluoksniu paskleiskite špinatų bei kiaušinių masę ir kepkite orkaitėje 15 min.
Iškepusį omletą ataušinkite ir apverskite ant maistinės plėvelės taip, kad viršuje būtų sūrio "Džiugas" sluoksnis. Atsargiai nuplėškite kepimo popierių.
Omletą aptepkite plonu varškės su žalumynais sluoksniu. Ant viršaus išdėliokite lašišos griežinėlius, apšlakstykite citrinos sultimis ir susukite į standų ritinėlį.
Ritinį suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 6 val. įdėkite į šaldytuvą. Tada supjaustykite storais griežinėliais ir patiekite su prancūziško batono riekelėmis, krienais arba majonezu.
"Moters savaitgalio virtuvė" 2013 m. birželis Nr. 6
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.