Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Pyragėliai su lašiša

Reikės:

sluoksniuotos tešlos
kietojo sūrio
tepamo varškės kremo( naudojau agurkinį)
rūkytos lašišos
kiaušinio

sluoksniuotą tešla pakočioti ir susipjaustyti norimos formos gabalėliais.Tuos gabalėlius ištepti varškės kremu, vienoje pusėje padėti norimą kiekį lašišos , užbarstyti patarkuotu sūriu...tešla užlenkti ir pyragėlio galus užspaudyti šakute arba pirštu...pagamintus pyragėlius dėti į skardą ant sviestinio popieriaus arba folios....aptepti pyragėlius kiaušinio plakiniu ir kepti orkaitėje apie 20 min.

skanaus!!! rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Marinuotos alyvuogės

Indelis žalių alyvuogių
3 skiltelės česnako
šakelė petražolių
0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
3 a.š. balzamiko acto
6 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. medaus
citrina

Alyvuoges be skysčio suberti į indą, užpilti aliejumi, suberti kapotas petražoles ir sutraiškytą česnaką. Įpilti sojos, balzamiko acto, įdėti medaus, įberti rūkytos paprikos miltelių, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti sultis. Viską išmaišyti ir palikti marinuotis mažiausiai porai valandų.

Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2014 01 08, 16:36)
Marinuotos alyvuogės

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
o jei dar kalendra (vietoj petražolės), apelsino žievelė, saldus balzamiko acto kremas ir juodos alyvuogės, tai galima tiesiog apsivalgyti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dowwe @ 2014 01 08, 20:47)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
o jei dar kalendra (vietoj petražolės), apelsino žievelė, saldus balzamiko acto kremas ir juodos alyvuogės, tai galima tiesiog apsivalgyti  wub.gif

Va su kalendra visiškai nedraugauju,taigi tenka suktis iš padėties biggrin.gif

Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 09 sausio 2014 - 08:23
Hedra:), o tešla bemielė ar mielinė???
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2014 01 10, 12:06)
Hedra:), o tešla bemielė ar mielinė???

bemiele sluoksniuota tesla rolleyes.gif
Atsakyti
Įdaryti riestainiai( barankos)

user posted image

reikės:

mažų riestainių
pieno
norimo faršo
druska, pipirai
svogūnas


riestainius užpilti pienu ir palaikyti apie valandą.Išmirkytus riestainius išdėlioti į skardą ant folios arba sviestinio popieriaus...Faršą sumaišyti su prieskoniais ir supjaustytu svogūnu.( galima įdėti ir dar ką nors pvz. smulkiai pjaustytų grybų, paprikos ar pan...) formuoti rutuliukus iš faršo ir dėti ant riestainių, uždėjus faršą truputėli paspausti, kad užsipildytų ir riestainio skylutė...kepti orkaitėje apie 25 min.

skanaus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 10, 13:45)
Įdaryti riestainiai( barankos)

oi....šita užkandėlė iš mano vaikystės...fantastika! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 10, 12:45)
Įdaryti riestainiai( barankos)

Gera, sena uzkandele! thumbup.gif
Kokias baronkas perkate? Nes kazkada ir as gaminau, nesaldziu neradau, tai pirkau paprastas pieniskas, bet ir juose buvo juntamas salsvumas, tai nelabai tiko mums.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2014 01 11, 18:52)
Gera, sena uzkandele! thumbup.gif
Kokias baronkas perkate? Nes kazkada ir as gaminau, nesaldziu neradau, tai pirkau paprastas pieniskas, bet ir juose buvo juntamas salsvumas, tai nelabai tiko mums.

Sitos butent `malutka` vadinasi, visai jokio saldumo nesijaucia.
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2014 01 10, 13:45)
Įdaryti riestainiai( barankos)

skanaus wub.gif
oho kiek ilgai jus mirkot blink.gif vakar kaip tik dariau bet kai pirma karta dariau su pienu nepatiko, tai daugiau darau su vandeniu, ta prasme kelias minutes pamirkau vandenyje ir viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2014 01 12, 21:47)
oho kiek ilgai jus mirkot  blink.gif  vakar kaip tik dariau bet kai pirma karta dariau su pienu nepatiko, tai daugiau darau su vandeniu, ta prasme kelias minutes pamirkau vandenyje ir viskas  ax.gif

Zinokit, as pirma karta dariau, pasiskaiciau zurnale, kad valanda mirkyti, tai taip ir dariau g.gif
Atsakyti