Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(*AMRI* @ 2013 09 11, 07:53)
Gal vertetu pasiskaituti temos pavadinima pries tai,o tik po to rasyti.Cia receptu su nuotraukom tema,o ne nuotrauku albumas.

oi, ačiū, netyčia ne tą nuorodą įkėliau blush2.gif va šita turėjo būti https://tinginiumais...aso-vyniotinis/
Atsakyti
na, šiaip reikia tieisogiai nukopijuoti receptą ir dėti nuotrauką, o ne nuorodas į blogus wink.gif
Atsakyti
Daržovių salotos su fetos sūriu

user posted image

Vienai porcijai reikės:
2 nedidelių pomidorų
2 nedidelių agurkų
pusę raudonojo svogūno
šlakelis aliejaus (naudojau migdolų)
fetos sūrio (pagal skonį)
džiovintų arba šviežių žolelių (naudojau žolelių mišinį)
druskos, jei reikia

Į pasirinktą lėkštę dėti griežinėliais pjaustytus pomidorus, agurkus ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną.
Viską paskaninti aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis, jei reikia druska ir apibarstyti trupintu fetos sūriu.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 11 rugsėjo 2013 - 19:57
Skrebučiai su žalumynais ir česnaku

user posted image

Reikės:
prancūziško batono
50 g sviesto
2-3 česnako skiltelių
2 v.š. pasirinktų žalumynų (naudojau petražoles, krapus, čiobrelį)
žiupsnelis druskos

Kambario temperatūros sviestą išsukti su traiškytu česnaku, žalumynais, druska (aš viską sudėjau į specialų indą ir sutryniau trintuvu/blenderiu).
Prancūzišką batoną supjaustyti nedidelėmis riekelėmis, aptepti sviesto mišiniu ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 10 min. arba, kol šiek tiek apskrus.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 14 rugsėjo 2013 - 13:02
Spalvingas skumbrės sluoksniuotis

user posted image

Reikės:
380 gr karšto rūkymo skumbrės (nukaulintos)
360 gr virtų ryžių
3 didelių morkų
1 nedidelė raudona saldi paprika
3 v.š. aliejaus (naudojau grakiškų riešutų)
6-8 v.š. majonezo (mėgstu Helmans)
drusko, pipirų

Nukaulintą skumbrę suplėšome mažais gabaliukais arba patriname šakute, pagardiname pagal skonį pipirais. Druskos greičiausiai nepritrūks, bet jeigu trūktų – įdedame pagal skonį.

Morkas sutarkuojame per smulkia burokinę tarką. Paprikas supjaustome smulkiais kubeliais. Morkas su paprikomis pakepiname ant aliejaus kol suminkštėja.

Sluoksniuoja: ryžiai, patepame 1/3 majonezu, morkos su paprikomis, patepame 1/3 majonezo, žuvis, patepame likusiu 1/3 majonezo. Pagardiname šviežiais bazilikais arba krapais.

Skaniausia kitą dieną, kai skoniai susistovėję ir aišku sumaišius viską jei valgoma iškart
drinks_cheers.gif
Atsakyti
SVEIKOS MERGINOS 4u.gif
nesenai atsvenciau savo gimtadieni,cia vaises is jo, gal kam pravers smile.gif
user posted image

user posted image
Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru

Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu:
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
user posted image
Pikantiškos sraigės

Pakelis mielinės tešlos iš 5 lakštų
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
įvairių prieskonių
sezamo
kmynų
tarkuoto "Džiūgo"

Maišome aliejų su prieskoniais, sezamu, kmynais, įspaudžiame česnaką ir viską išmaišome, leidžiame kelias min pastovėti. Imame 1 lakštą tešlos, tepame mišiniu ir pabarstome sūriu, susukame į ritinėlį, supjaustome mažom riekutėm. Taip darome su visais lakštais. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai pagels.
user posted image
Duonos pagaliukai su vytinta šonine

Pakelis duonos pagaliukų
pakelis plonai supjaustytų vytintos šoninės juostelių

Imame juostelę šoninės ir atsargiai perplešiame ja dar perpus, iš vienos juostelės gauname dvi. Imame duonos pagaliuką ir atsargiai jį apvyniojame šonine.
P.S. sūlau vynioti juos prieš šventę, kadangi ilgai pastovėjus pagaliukai nuo mėsos suminkštėja
user posted image
Tunu įdaryti šaukšteliai

Vienai tokiai lėkštei reikėjo:
puse pakelio jau pagamintų šaukštelių (juos pirkau Maximoje)
skardinės tuno savo sultyse
0,5 galvutės mėlyno svogūno
2 kiaušinių
50 g fermentinio sūrio
majonezo be koncervantų
druskos, pipirų

Šakute suminkome tuną, dedame labai smulkiai pjaustytą svogūna, įtarkuojame kiaušinius ir sūri, pabarstome druska ir pipirais, sumaišome visą įdarą su majonezu, dedame įdarą į šaukštelius, papuošiame petražolėmis.
user posted image
Pomidorų salotos su feta ir žalumynais
Reikės:
pomidorų
fetos sūrio
įvairių žalumynų
balzaminio acto
alyvuogių aliejaus

Pomidorus supjaustome griežinėliais
Fetos sūrį sutrupiname
Apšlakstome balzaminiu actu sumaišytu su alyvuogių aliejumi
Žalumynus sukapojame (pas mane tai buvo : bazilikas, krapai ir petražolės) ir apibarstome mūsų salotas
user posted image
Sumuštinukai su silke
Reikės :
juodos duonos
grietinės
silkės filė
marinuotų svogūnėlių

Supjaustome duoną nedideliais vieno kasnio gabaliukais, tepame grietine, dedame gabaliuką silkės filė, smeigiame smeigtuką kartu su marinuotu svogūnėliu.
user posted image
Cezario salotos

Reikės:
Iceberg salotų
pakelio smulkiai tarkuoto sūrio Džiūgas
batono skrebučiu
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
poros skiltelių česnako
1 citrinos sulčių
kelių šaukštų garstyčių
šaukšto medaus

Salotų lapus suplėšome, dedame smulkiai tarkuotą Džiūgą. Į alyvuogių aliejų dedame garstyčių, pilame citrinos sulčių, dedame šaukštą medaus, įspaudžiame porą skiltelių česnako, dedame druskos, piprų ir viską išmaišome, duodame padažui pastovėti. Padažą pilame prieš pat šventę ir asargiai išmaišome.
user posted image
Makaronų mišrainė

Reikės
pakelio smulkesnių virtų makaronų
1 didelio rūkyto vištienos ketvirčio
1 stiklainiuko marinuotų pievagrybių
1 stiklainiuko marinuotų agurkų
pundelio svogūnų laiškų, truputėlis krapų
druskos, pipirų
majonezo be koncervantų
Vištienos ketvirtį supjaustome kubeliais, pievagrybius ir agurkus taip pat. Supjaustome svogūnų laiškus, krapus, viską dedame į išvirtus makaronus. Beriame druskos, piprų ir viską maišome su majonezu.

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 10 spalio 2013 - 08:40
Endži, tavo patiekalai visada super. Beje vakar pagal tavi recepta viriau pomidorine sriuba su ryziais, apsilaizymas biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselisr @ 2013 10 10, 09:33)
Endži, tavo patiekalai visada super. Beje vakar pagal tavi recepta viriau pomidorine sriuba su ryziais, apsilaizymas  biggrin.gif  thumbup.gif

MALONU GIRDET wub.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Endži, labai dėkoju už toią gausybę užkandžių idėjų, kaip tik artėja mano gimtadienis, tai žadu ne viena pasinaudoti smile.gif O jei dar parašytumėt kokį lavašą perkate, būtų išvis puiku, nes pastaruoju metu man pasitaiko nelabai kokius nusipirkt, jų neišeina gražiai suvynioti, būna skylėti, plyšta. O jūsų taip gražiai susuktas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(elzeda @ 2013 10 10, 16:23)
Endži, labai dėkoju už toią gausybę užkandžių idėjų, kaip tik artėja mano gimtadienis, tai žadu ne viena pasinaudoti  smile.gif O jei dar parašytumėt kokį lavašą perkate, būtų išvis puiku, nes pastaruoju metu man pasitaiko nelabai kokius nusipirkt, jų neišeina gražiai suvynioti, būna skylėti, plyšta. O jūsų taip gražiai susuktas  thumbup.gif


labai žiūrėkit galiojimo datą, nes nuo to priklauso jų minkštumas, kažkaip pastebėjau, kad gan dažnai užsistovi jie parduotuvėse
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2013 10 10, 17:46)
labai žiūrėkit galiojimo datą, nes nuo to priklauso jų minkštumas, kažkaip pastebėjau, kad gan dažnai užsistovi jie parduotuvėse


Dėkui, tikrai gal ne visad per skubėjimą pažiūriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2013 10 10, 09:40)


user posted image
Lavašas su pievagrybių-sūrio-kiaušininių-kaparėlių įdaru

Apie šį lavašą aš jau rašiau anksčiau, bet pakartosiu:
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.



Turiu klausimą - pievagrybiai marinuoti, ar šviežūs?
dėkui
Atsakyti