Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Žiedinio kopūsto vyniotinis su daržovėmis ir kumpiu

user posted image

user posted image

user posted image



Reikės:


pagrindui:

* 1/2 galvos žiedinio kopūsto
* 100 g mozarelos ( geriau kietesnės)
* 2 kiaušiniai
* druska
* pipirai
* 1 valg. š. kokoso aliejaus ( gali būti ir alyvuogių)
* 2 skiltelės česnako


įdarui :

* 100 gr smulkiai sutarkuoto Parnidžio sūrio
* 4-6 valg. š. natūralios pomirodų tyrės
* 2 dideli pomidorai (supjaustyti griežinėliais)
* 1 maža jauna žalia cukinija (supjaustyti griežinėliais)
* 1/2 smulkiai supjaustyto poro
* 50 gr kalakutienos kumpio (supjaustyta kubeliais)
* žiupsnis džiovinto baziliko

Gaminimo eiga:

Vyniotinio pagrindo ruošimas/kepimas:

Orkaitę įkaitinti iki 160-180°C.

1. Žiedinį kopūstą gerai nuplauti po vandeniu, sutarkuoti smulkia burokine tarka.

Keptuvėje įpilti kokoso aliejaus, sudėti sutrintas česnako skilteles, šiek tiek pakepti, suversti sutarkuotą žiedinį kopūstą, ir troškinti iki kopūsto tarkiai kiek apminkštės. Nukelti nuo ugnies, palikti pilnai atvėsti.


2. Giliame inde sutarkuoti mozarelos sūrį, įmušti kiaušinius, sudėti patroškintus žiedinio kopūsto tarkius - viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Pagardinti žiupsneliu drukos ir maltais pipirais. Palikti kelioms minutėms, kad masė susigertų, kiek pabrinktų.


3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, ant jo sukrėsti paruoštą žiedinio kopūsto masę, ir tolygiai paskirstyti, sluoksnis neturėtų būti storesnis nei 0,7 cm ( max iki 1 cm) .

Pastatyti kepti 10-20 min. kol pagrindas gerai iškeps ir vos vos paskrus.



Įdaras :

1. Iškepusį vyniotinio pagrindą ištraukti iš orkaitės. Ant jo paviršiaus pabarstyti smulkintą porą, užtepti pomidorų tyrės ir pabarstyti pusę sutarkuoto parnidžio sūrio. Sudėti smulkintą kalakutienos kumpį, ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją, ant jų išdėlioti pomidorų griežinėlius. Viską pabarstyti likusiu parnidžio sūriu. Ant viršaus užberti džiovinto baziliko.

Pastatyti kepti 20 min. iki paviršius dailiai apskrus.


Vyniotinio kepimas :

Iškepusią picą ( kol nesusukta, vadinkime taip) ištraukti iš orkaitės, ir dar karštą atsargiai susukti į ritinį. Vėl pastatyti kepti kokias 10 min, kad paviršius apdžiūtų ir apskrustų. Palikti pilnai atvėsti ir ragauti kad ir kitą dieną su žaliomis salotomis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Bulvės su silke kitaip

user posted image

Bulvės (labai didelės) 3vnt.
Varškė 1 pakelis (180 gr.)
Silkė garstyčių padaže (Viči gamyba) 2 pakeliai
Jūros druska

Bulves išsivirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sutrinkite bulvių trintuve. Varškę taip pat truputį pasūdykite. Man pakliuvo labai rūgšti varškė, todėl dar įbėriau ir arbatinį šaukštelį cukraus. Kai bulvės pravės, į jas sudėkite varškę ir dar truputį patrinkite, kad varškė tolygiai pasiskirstytų.
Masei visiškai atvėsus, drėgnomis rankomis atsignybkite po gabaliuką ir suformuokite dubenėlį. Į paruoštą dubenėlį dėkite juostelėmis pjaustytą silkę bei įpilkite truputį garstyčių padažo.
http://tingiojikiaul...lke-kitaip.html
Atsakyti
Sūrio ir kumpio vyniotinis su žalumynais

user posted image

user posted image

user posted image

Iš ties ilgam vyniotiniui Reikės:

Reikės:

* 350 g fermentinio sūrio sandarioje pakuotėje ( ne produkto)
* 2 indeliai sūrelio "Mildutė"
* 200 g kalakutienos kumpio
* 8 maži kietai virti kiaušiniai
* 1 valg. š. garstyčių
* 1/4 poro
* 1 sauja šviežių špinatų
* druskos,
* maltų pipirų

* maistinės plėvelės.


Gaminimo eiga:

1. Fermentinį sūrį (neišėmus iš pakuotės) įdėti į puodą, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir pastatyti virti 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės.

2. Per tą laiką išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltymų.

3. Virtus kiaušinių trynius sutrinti šakute iki vientisos masės, įdėti 1 arbat. š. garstyčių, įberti žiupsnį maltų pipirų, įdėti 1 indelį tepamo sūrelio "Mildutė" - viską labai gerai išmaišyti.

4. Virtus kiaušinio baltymus smulkiai sukapoti peiliu iki gabalyčių, sumaišyti su tepamu sūreliu "Mildutė", susmulkintais špinatais bei supjaustytu poru, įberti maltų pipirų, jei reikia - padruskinti - viską išmaišyti.

5. Išsilydžiusį pakuotėje sūrį (paspaudus pakuotę, turi būti visiškai minkšta) išimti iš puodo, prakirpti pakuotę ir išversti sūrio masę ant pjaustymo lentos. Kočėlo pagalba iškočioti stačiakampio formos 0,5 cm storio padą.

6. Ant iškočioto sūrio pado tolygiai paskirstyti baltą baltymų masę, ant viršaus sudėlioti kumpio griežinėlius.

7. Ant kumpio griežinėlių vienoje kraštinėje sukrėsti geltoną trynių masę. Viską susukti į vyniotinį. Paruoštą vyniotinį standžiai įsukti į maistinę plėvelę, pastatyti šaltai per naktį.


Kitą dieną ištraukti iš šaldytuve, supjaustyti griežinėliais. Patiekti kaip šaltą užkandį prie salotų lapų.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 18, 17:37)

Labai idomus receptas biggrin.gif .Gaminsiu sventems.Aciu uz pasidalinima 4u.gif
Atsakyti

 i 
Merginos primenu dar kartą, jei norite ką nors pasakyti ar paaiškinti, kas nesusiję tiesiogiai su receptais, tai galite padaryti naudojantis až, skype ar el. paštu. Prašau neteršti temos bereikalingomis žinutėms, nes vėliau pačios skundžiatės, kad per plepalus nerandate receptų.
Atsakyti
Burokėlių mišrainė

Labai skani mišrainė.Jei gaminsite Kūčioms, vietoj majonezo naudokite aliejų.

virti burokėliai 2 vnt.
marinuotas agurkas (arba raugintas) 1 vnt.
česnakai 3 skilt.
graikiniai riešutai 50 gr.
obuolys 1 vnt.
džiovintos slyvos 50 gr.

Slyvas užpilame karštu virintu vandeniu ir paliekame.
Burokėlius nulupame sutarkuojame.
Išspaudžiame česnaką.
Agurką smulkiai supjaustome.
Obuolį nulupame ir irgi sutarkuojame.
Riešutus sukapojame su peiliu.
Slyvas išimame iš vandens,nusausiname ir supjaustome.
Viską sumaišome su majonezu.

Skanaus!


user posted image

user posted image

user posted image









Papildyta:
Silkė su burokėlių padažu

2 vnt. silkės filė
krapai
baltieji svogūnai (saldus) 1 vnt. (nedidelis)

Padažui:
virti burokėliai 2 vnt.
grietinė 1 valg.šaukštas
krienai 1 arbat.šaukštelis
druska,pipirai pagal skonį

Silkė, svogūną ir krapus sukapojame labai smulkiai ir sumaišome.
Sudedame į indėlius kuriuose pateiksime.
Burokėlius sutriname su blenderiu, dedame grietinės,krienų,druskos,pipirų ir išmaišome.
Burokėlių padažą užpilame ant silkės.


Prieš pateikimą palaikykite šaldytuve.


user posted image

Atsakyti
Sūris iš jogurto

Jums reiks:

jogurto (panaudojau turkiška jogurtą 10%)

user posted image

druskos pagal skonį

Pagal skonį dedame druskos į jogurtą ir gerai išmaišome.
Supilame jogurtą į pora kartų perlenktą marlę,imame koki aukštą indą, ant kraštų padedame pvz šaukštą ir pakabiname jogurtą kad nuvarvėtų.Statome į šaldytuvą.Laikome trys paras.
Turi gautis gana tvirta masė.Bet jei norite minkšto tepamo sūrio galima nuimti ankščiau.

Galima paruošti sūrio kamuoliukus su prieskoniais.
Formuojame iš sūrio kamuoliukus, dedame į lėkštę, apibarstome prieskoniais ir užpilame aliejaus.

Prieskoniai gali būti įvairus: š. čili pipirai, džiovinti raudonėliai,džiovinti čiobreliai,malti pipirai, džiovintos itališkos žolelės...


user posted image

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 12 20, 10:46)
[color=darkviolet]Sūris iš jogurto

Jums reiks:

jogurto (panaudojau turkiška jogurtą 10%)



O sakykit, jogurtas tiks bet koks? ir koks gaunasi to surio skonis g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 12 20, 12:48)
O sakykit, jogurtas tiks bet koks? ir koks gaunasi to surio skonis  g.gif



Na man kaip aiškino jogurtas turi būti riebesnis...be priedų...Skonis švelnaus kreminio sūrio...kaip philadelpija gal...
Atsakyti
o suri kol nuvarves ir laikyti saldytuve g.gif g.gif
Atsakyti
Spring Roll
user posted image
Senai norėjau išbandyti šiuos roll'us labai skanūs kątik iškepti su saldžiarugščiu padažu. Įdarą galima improvizuoti pagal turimus produktus, aš dariau su turimom daržovėmis wink.gif Tiks kaip kasdienai taip ir šventiniam stalui smile.gif

Reikės:
Spring Roll tešlos
aliejaus kepimui
kiaušinio plakinio

Įdarui:
kopūsto
morkų
pievagrybių
virtų dž. grybų
svogūno
poro
cukinijos
keptų koncervotų paprikų
česnako skiltelių
druskos
pipirų
juodgrūdės
asafetida
Daržovės visas supjaustome, apkepiname, padedame nuo tų kurie ilgiau kepa, baigiant kepti padruskiname ir papipiriname, įberiame juodgrūdės ir asafetidos ir dar keletą min pakepame. Įdarą atvėsiname.

Spring Roll tešlą uždengiame šlapiu rankšluoščiu ir paliekame 45 min kambario temp. atšilti. Įmame atsargiai po vieną lapą tešlos, dedame įdaro ir susukame į ritinėlį, kraštelį patepame kiaušinio plakiniu.Taip susukume visus.
Kepame mūsų roll'us įkaitintame aliejuje (aliejus turi apsemti, geriau aišku kas turi fritiurines) kol gražiai apskrus, dedame ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejus. Tiekiame su saldžiarugščiu padažu.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(ruta19 @ 2012 12 20, 13:48)
O sakykit, jogurtas tiks bet koks? ir koks gaunasi to surio skonis  g.gif



QUOTE(edre @ 2012 12 22, 15:21)
o suri kol nuvarves ir laikyti saldytuve g.gif  g.gif


bent as naudoju paprasta naturalu jogurta, tik ne liesa.
ir laikau kambario temp. apie 17 val kol nuvarves viskas, laikas nio laiko ispilti is puoduko susidariusi skysti. tikrai, kad gaunasi lb skanus suris
Atsakyti