Tobulos avokadų ir agurkų salotos su linais
galiu drąsiai teigti - mano metų atradimas receptas imtas iš jogos mitybos puslapio, o nuotrauka asmeninė
Šioms tobulai skanioms salotoms reikės:
1 vidutinio dydžio ilgojo agurko;
1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2 mažesnių);
kelių Iceberg" salotų lapų;
pusės citrinos sulčių;
šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
šaukštelio druskos;
pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
šaukštelio linų sėmenų;
kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus (bet manau tiktų ir alyvuogių aliejus, nes jo praktiškai nesijaučia).
Gaminimo eiga:
Pasiruošiam salotinę ir viską kruopščiai nuplaunam. Toliau pjaustymo procesas supjaustom į keturias dalis padalintą agurką griežinėliais, po to perpjaunam avokadą, išimam kaulą bei pjaustom kokiom tik norisi dalim (stambesnėm, smulkesnėm). Po to papjaustom arba paplėšom salotų. Toliau tiesiai į salotinę ant jau supjaustytų ingridientų spaudžiam citrinos sultis, užmetam smulkiai kapotus šviežius krapus, pabarstom šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų, linų sėmenų ir pašlakstom viską aliejumi. Gerai išmaišome ir mėgaujamės
Žuvies salotos su daržovėmis
Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/
Dideliam dubeniui salotų:
Sūdytos silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Šaltai rūkytos lašišų nugarėles 100 gr.
Maži agurkėliai 6 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Žalioji citrina (maža) 1 vnt.
Agurkėlius nulupkite ir viską supjaustykite. Stenkitės pjaustyti kuo smulkiau, bet nebūtina persistengti . Supjaustę išmaišykite, išspauskite žaliają citriną ir dar kartą permaišykite.
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/
Dideliam dubeniui salotų:
Sūdytos silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Šaltai rūkytos lašišų nugarėles 100 gr.
Maži agurkėliai 6 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Žalioji citrina (maža) 1 vnt.
Agurkėlius nulupkite ir viską supjaustykite. Stenkitės pjaustyti kuo smulkiau, bet nebūtina persistengti . Supjaustę išmaišykite, išspauskite žaliają citriną ir dar kartą permaišykite.
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
QUOTE(due drops @ 2013 07 23, 13:53)
Žuvies salotos su daržovėmis
Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/
Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/
ale tip top kaip Beatos.nu jus super
man niekad taip panasiai neiseina pasigaminti
QUOTE(grange @ 2013 07 23, 18:52)
tai matyt skirtingas foto žiūrim, kur jau tip top. pas Beatą labai smulkiai pjaustyta, čia stambiau skonis gal tip top, nesiginčyju
Nekreipkit demesio .Cia man is paskos vaikstantis internetinis trolis.Skonis turetu skirtis,nes keisti keli ingredientai .Skolinausi pacia ideja.
Labai patiko salotos su zuvimi:)
Laba diena,
Įkeliu voveraičių užtepo receptą
300 ml užtepui gauti reikės:
100 g apvirtų voveraičių
truputis sviesto
kelios krapų ir petražolių šakelės
keli svogūnų laiškai
1 česnako skiltelė
druskos
juodieji pipirai
200 g varškės, kreminio sūrio arba lydyto sūrelio
Keptuvėje ištirpintame svieste 5 minutes apkepkite voveraites. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Grybus, žoleles ir česnako skiltelę sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite.
Sumaišykite su varške, kreminiu sūriu arba lydytu sūreliu.
Receptas iš žuranolo "Debesys".
Įkeliu voveraičių užtepo receptą
300 ml užtepui gauti reikės:
100 g apvirtų voveraičių
truputis sviesto
kelios krapų ir petražolių šakelės
keli svogūnų laiškai
1 česnako skiltelė
druskos
juodieji pipirai
200 g varškės, kreminio sūrio arba lydyto sūrelio
Keptuvėje ištirpintame svieste 5 minutes apkepkite voveraites. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Grybus, žoleles ir česnako skiltelę sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite.
Sumaišykite su varške, kreminiu sūriu arba lydytu sūreliu.
Receptas iš žuranolo "Debesys".
Gruzdinti svogūnų žiedai
Reikės:
2 vidutinio dydžio svogūnų
100 g miltų
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinio baltymas
1 v.š.aliejaus ir aliejaus kepimui
150 ml pieno
Druska,pipirai
Išsijoti miltus į dubenį,įberti žiupsnelį druskos,padaryti duobutę,ten supilti dviejų kiaušinių trynius ir šaukštą aliejaus.
Išmaišyti,įpilti pieno,permaišyti ir palikti pailsėti 30-iai minučių.
Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Nulupti svogūnus,juos supjaustyti apie 1 cm pločio griežinėliais ir išardyti žiedais.Pabarstyti druska,pipirais ir panardinti į pasiruoštą tešlą.
Įkaitinti aliejų(jo reikės tiek,kad šiek tiek apsemtų svogūnų žiedus),nuvarvinti tešlos perteklių ir kepti iki gražios auksinės spalvos vis pavartant apie 3-4 min.
Skanaus!
Reikės:
2 vidutinio dydžio svogūnų
100 g miltų
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinio baltymas
1 v.š.aliejaus ir aliejaus kepimui
150 ml pieno
Druska,pipirai
Išsijoti miltus į dubenį,įberti žiupsnelį druskos,padaryti duobutę,ten supilti dviejų kiaušinių trynius ir šaukštą aliejaus.
Išmaišyti,įpilti pieno,permaišyti ir palikti pailsėti 30-iai minučių.
Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Nulupti svogūnus,juos supjaustyti apie 1 cm pločio griežinėliais ir išardyti žiedais.Pabarstyti druska,pipirais ir panardinti į pasiruoštą tešlą.
Įkaitinti aliejų(jo reikės tiek,kad šiek tiek apsemtų svogūnų žiedus),nuvarvinti tešlos perteklių ir kepti iki gražios auksinės spalvos vis pavartant apie 3-4 min.
Skanaus!
o žuvies salotoms švieži agurkėliai ar marinuoti?
Skrebučiai su kreminiu sūriu ir keptomis slyvomis
Reikės:
5 slyvų
2 v.š.alyvuogių aliejaus
1 v.š.balzamiko acto
žiupsnelio druskos
šviežio rozmarino, čiobrelio
petražolių
3/4 puodelio kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
1 v.š citrinos sulčių
1 a.š.citrinos žievelės
Ciabattos ar kitos duonos pasirinktinai
Slyvas nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus, įpilti 1.v.š. alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, įberti žiupsnelį druskos, šviežio rozmarinu ir čiobrelio.
Palikti marinuotis apie 20 min.
Kepti įkaitintoje grill keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės arba dėti į pasirinktą indą ir kepti įkaitintoje 180C okaitėje apie 10 - 15 min.
Kreminį sūrį sumaišyti su citrinos sultimis, žievele, likusiu alyvuogių aliejumi ir, jei reikia įberti šiek tiek druskos.
Ciabattą supjaustyti norimo dydžio riekėmis ir apskrudinti (orkaitėje, keptuvėje ar skrudintuve/tosteryje ). Tuomet aptepti kreminio sūrio užtepu, dėti po kelis keptų slyvų gabalėlius ir užberti petražolių.
Skanaus!
Reikės:
5 slyvų
2 v.š.alyvuogių aliejaus
1 v.š.balzamiko acto
žiupsnelio druskos
šviežio rozmarino, čiobrelio
petražolių
3/4 puodelio kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
1 v.š citrinos sulčių
1 a.š.citrinos žievelės
Ciabattos ar kitos duonos pasirinktinai
Slyvas nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus, įpilti 1.v.š. alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, įberti žiupsnelį druskos, šviežio rozmarinu ir čiobrelio.
Palikti marinuotis apie 20 min.
Kepti įkaitintoje grill keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės arba dėti į pasirinktą indą ir kepti įkaitintoje 180C okaitėje apie 10 - 15 min.
Kreminį sūrį sumaišyti su citrinos sultimis, žievele, likusiu alyvuogių aliejumi ir, jei reikia įberti šiek tiek druskos.
Ciabattą supjaustyti norimo dydžio riekėmis ir apskrudinti (orkaitėje, keptuvėje ar skrudintuve/tosteryje ). Tuomet aptepti kreminio sūrio užtepu, dėti po kelis keptų slyvų gabalėlius ir užberti petražolių.
Skanaus!
šiandienos vakarienė http://tinginiumaist...m...w=645&h=483
QUOTE(*alice* @ 2013 09 10, 21:33)
Gal vertetu pasiskaituti temos pavadinima pries tai,o tik po to rasyti.Cia receptu su nuotraukom tema,o ne nuotrauku albumas.