Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Tobulos avokadų ir agurkų salotos su linais smile.gif
galiu drąsiai teigti - mano metų atradimas thumbup.gif receptas imtas iš jogos mitybos puslapio, o nuotrauka asmeninė ax.gif

user posted image

Šioms tobulai skanioms salotoms reikės:

1 vidutinio dydžio ilgojo agurko;
1 didelio gerai sunokusio avokado (arba 2 mažesnių);
kelių „Iceberg" salotų lapų;
pusės citrinos sulčių;
šluotelės krapų (smulkiai sukapotų);
šaukštelio druskos;
pusės šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų;
šaukštelio linų sėmenų;
kelių šaukštų šalto spaudimo linų sėmenų aliejaus (bet manau tiktų ir alyvuogių aliejus, nes jo praktiškai nesijaučia).

Gaminimo eiga:

Pasiruošiam salotinę ir viską kruopščiai nuplaunam. Toliau pjaustymo procesas smile.gif supjaustom į keturias dalis padalintą agurką griežinėliais, po to perpjaunam avokadą, išimam kaulą bei pjaustom kokiom tik norisi dalim (stambesnėm, smulkesnėm). Po to papjaustom arba paplėšom salotų. Toliau tiesiai į salotinę ant jau supjaustytų ingridientų spaudžiam citrinos sultis, užmetam smulkiai kapotus šviežius krapus, pabarstom šiek tiek druskos, maltų juodųjų pipirų, linų sėmenų ir pašlakstom viską aliejumi. Gerai išmaišome ir mėgaujamės 4u.gif
Atsakyti
Žuvies salotos su daržovėmis

user posted image

Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/

Dideliam dubeniui salotų:
Sūdytos silkės filė 1 pakuotė (220 gr.)
Šaltai rūkytos lašišų nugarėles 100 gr.
Maži agurkėliai 6 vnt.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Marinuoti peperoncini pipirai (maži) 6 vnt.
Žalioji citrina (maža) 1 vnt.

Agurkėlius nulupkite ir viską supjaustykite. Stenkitės pjaustyti kuo smulkiau, bet nebūtina persistengti smile.gif. Supjaustę išmaišykite, išspauskite žaliają citriną ir dar kartą permaišykite.
http://tingiojikiaul...darzovemis.html
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 07 23, 13:53)
Žuvies salotos su daržovėmis



Receptą nusižiūrėjau iš Beatos blogo.
http://www.beatosvir...apeno-pipirais/



ale tip top kaip Beatos.nu jus superuser posted image
man niekad taip panasiai neiseina pasigaminti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jekaterina2 @ 2013 07 23, 16:11)
ale tip top kaip Beatos.nu jus superuser posted image
man niekad taip panasiai neiseina pasigaminti unsure.gif

tai matyt skirtingas foto žiūrim, kur jau tip top. pas Beatą labai smulkiai pjaustyta, čia stambiau smile.gif skonis gal tip top, nesiginčyju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 07 23, 18:52)
tai matyt skirtingas foto žiūrim, kur jau tip top. pas Beatą labai smulkiai pjaustyta, čia stambiau smile.gif skonis gal tip top, nesiginčyju  ax.gif

Nekreipkit demesio biggrin.gif .Cia man is paskos vaikstantis internetinis trolis.Skonis turetu skirtis,nes keisti keli ingredientai biggrin.gif .Skolinausi pacia ideja.
Atsakyti
Labai patiko salotos su zuvimi:)
Atsakyti
Laba diena,

Įkeliu voveraičių užtepo receptą smile.gif

300 ml užtepui gauti reikės:

100 g apvirtų voveraičių
truputis sviesto
kelios krapų ir petražolių šakelės
keli svogūnų laiškai
1 česnako skiltelė
druskos
juodieji pipirai
200 g varškės, kreminio sūrio arba lydyto sūrelio

Keptuvėje ištirpintame svieste 5 minutes apkepkite voveraites. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Grybus, žoleles ir česnako skiltelę sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite.
Sumaišykite su varške, kreminiu sūriu arba lydytu sūreliu.

user posted image

Receptas iš žuranolo "Debesys".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raccoon: 14 rugpjūčio 2013 - 16:01
Gruzdinti svogūnų žiedai

user posted image

Reikės:
2 vidutinio dydžio svogūnų
100 g miltų
2 kiaušinių tryniai
1 kiaušinio baltymas
1 v.š.aliejaus ir aliejaus kepimui
150 ml pieno
Druska,pipirai

Išsijoti miltus į dubenį,įberti žiupsnelį druskos,padaryti duobutę,ten supilti dviejų kiaušinių trynius ir šaukštą aliejaus.
Išmaišyti,įpilti pieno,permaišyti ir palikti pailsėti 30-iai minučių.
Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Nulupti svogūnus,juos supjaustyti apie 1 cm pločio griežinėliais ir išardyti žiedais.Pabarstyti druska,pipirais ir panardinti į pasiruoštą tešlą.
Įkaitinti aliejų(jo reikės tiek,kad šiek tiek apsemtų svogūnų žiedus),nuvarvinti tešlos perteklių ir kepti iki gražios auksinės spalvos vis pavartant apie 3-4 min.
Skanaus!
Atsakyti
o žuvies salotoms švieži agurkėliai ar marinuoti?
Atsakyti
Skrebučiai su kreminiu sūriu ir keptomis slyvomis
user posted image

Reikės:
5 slyvų
2 v.š.alyvuogių aliejaus
1 v.š.balzamiko acto
žiupsnelio druskos
šviežio rozmarino, čiobrelio
petražolių
3/4 puodelio kreminio sūrio (naudojau Philadelphia)
1 v.š citrinos sulčių
1 a.š.citrinos žievelės
Ciabattos ar kitos duonos pasirinktinai

Slyvas nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus, įpilti 1.v.š. alyvuogių aliejaus, balzamiko acto, įberti žiupsnelį druskos, šviežio rozmarinu ir čiobrelio.
Palikti marinuotis apie 20 min.
Kepti įkaitintoje grill keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės arba dėti į pasirinktą indą ir kepti įkaitintoje 180C okaitėje apie 10 - 15 min.
Kreminį sūrį sumaišyti su citrinos sultimis, žievele, likusiu alyvuogių aliejumi ir, jei reikia įberti šiek tiek druskos.
Ciabattą supjaustyti norimo dydžio riekėmis ir apskrudinti (orkaitėje, keptuvėje ar skrudintuve/tosteryje ). Tuomet aptepti kreminio sūrio užtepu, dėti po kelis keptų slyvų gabalėlius ir užberti petražolių.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 03 rugsėjo 2013 - 19:09
šiandienos vakarienė 4u.gif http://tinginiumaist...m...w=645&h=483
Atsakyti
QUOTE(*alice* @ 2013 09 10, 21:33)

Gal vertetu pasiskaituti temos pavadinima pries tai,o tik po to rasyti.Cia receptu su nuotraukom tema,o ne nuotrauku albumas.
Atsakyti