QUOTE(Krista @ 2013 06 21, 18:37)
nesuprantu kam cituoti visą postą ir dar su nuotraukom, kad pasakyt tik kad valgei salotų
bent savo foto įdėt ar ką
įdedu receptuką vieną
Falafeliai su pita duonelehttp://belgija.blogs...ta-duonele.htmlReikės:
500 g. avinžirnių (naudojau sausus, kuriuos pamerkiau 24 valandoms)
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
1 bulvės
3 v.š. miltų
Sauja petražolių (aš jas pamiršau įdėt....)
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1/2 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. malto kumino
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
Aliejaus kepimui
Pateikimui: daržovių ir pitos duonos arba lavašo. Šį kartą buvo pirktinė
Avinžirnius reikia užsimerkti 24 valandos prieš gaminimą, kad gerai išmirktų. Aš nežinau ar būtų galima naudoti iš skardinės, galbūt, reiks pabandyt kitu kartu.
Avinžirnius nusausinti ir sudėti į kombainą kartu su lengvai išplaktu kiaušiniu, virta bulve ir visais prieskoniais. Viską gerai susmulkinti, permaišyti ir palikti dar pastovėti apie 1 val. laiko.
Įsikaitinti aliejų puodelyje, jo reikia kad tik apsemtų falafelius. Mano gavosi tokie be formos, nes kibo prie indo dugno, geriausiai, aišku, jie išeina daryti spec. mašinoj.
Šaukšto pagalba arba drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į labai karštą aliejų, ir vis pavartant pavirti iki gražiai auksinės spalvos.
Išimti ant viertuvinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekti arba vienus kaip užkandį su padažu, arba valgyti kartu su pita duonele ar susuktus į lavašą, taip pat skanu kaip sumuštinis prancūziškoje bagetėje.
Aš į pitos duonuolę dėjau salotų lapus, pjaustytą agurką, pomidorą, ridikėlius bei paskaninom padažu pagamintu iš natūr. jogurto, spausto česnako, šiek tiek citrinos sulčių ir druskos.
Kai išbandysiu keptus orkaitėje, būtinai pasidalinsiu receptu.