Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 06 11, 14:47)
skaniai atrodo jūsų duonos riekelės. Tik labiau man panašu į batoną. Ir nėra nei trupučio cukraus, nei trupučio riebalų  g.gif ... bet gal tame ir yra visa šios duonos subtilybė?


į batoną nepanašu. man gal kažkiek panašu į senais laikais pardavinėtą baltą forminę duoną (jeigu atsimenat skonį). Ir tikrai nėra nei cukraus nei riebalų.

Aš asmeniškai tikrai nežinau tikro ciabattos skonio,negaliu pasakyk kiek tai panašu wink.gif
Atsakyti
Ciabatta tikrai nepanašu į batoną schmoll.gif konssitencija visai kitokia, na ir skonis.

Insa, liuksiškai atrodo duonytė, ir skylučių nemažai yra, super. Man labai labai patinka ciabatta, tik kartais patingiu pati kept blush2.gif su pomidorų salsa,sūriu ir vynu, ar pamerkt į pomidorų sriubą niammmm

pabandysiu būtinai pagal šį receptą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 11 birželio 2013 - 17:20
ačiū smile.gif jeigu pabandysit- lauksiu atsiliepimų dėl skonio tikrumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insa @ 2013 06 11, 17:15)
ačiū smile.gif jeigu pabandysit- lauksiu atsiliepimų dėl skonio tikrumo smile.gif

aha būtinai, ryt ar poryt darysiu, dabar reik pabigt turimą duoną.
Atsakyti
mazi pomidoriukai idaryti fetos suriu rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hedra:): 15 birželio 2013 - 13:30
QUOTE(Hedra:) @ 2013 06 15, 14:25)
mazi pomidoriukai idaryti fetos suriu rolleyes.gif
user posted image

Esu darius labai skanu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 06 15, 12:25)
mazi pomidoriukai idaryti fetos suriu rolleyes.gif
user posted image

o kur konkretesnis receptais KAIP ruošti. ne visoms aišku, o čia foto su parašymu ne viską pasako ir dar ta foto tokia maža. Tema yra RECEPTAI su foto wink.gif

aš kad ir įsivaizduoju, bet man vistiek įdomu kaip feta paruošiama pvz. kokie prieskoniai naudojami. ji sutraiškoma,suminkoma ar gabaliukas dedamas. pomidorai išskobiami ar ne ir pan wink.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 06 15, 19:28)
o kur konkretesnis receptais KAIP ruošti. ne visoms aišku, o čia foto su parašymu ne viską pasako ir dar ta foto tokia maža. Tema yra RECEPTAI su foto wink.gif

aš kad ir įsivaizduoju, bet man vistiek įdomu kaip feta paruošiama pvz. kokie prieskoniai naudojami. ji sutraiškoma,suminkoma ar gabaliukas dedamas. pomidorai išskobiami ar ne ir pan wink.gif

as paprastai dariau, pirma karta meginau...
nupjoviau pomidoriukams keputeles, su antru saukso galu isskobiau visa vidu ir paprastai atgnybiau fetos surio ir ikisau i vidu, tada uzdedi kepurele ir viskas!!!
nors zinau kad galima pries tai fetos suri su cesnaku sumaisyti ir tada kimsti i vidu, bet as del laiko stokos tokius paprastus dariau, skanu tikrai!!! thumbup.gif
Atsakyti
Salotos su sūriu ir džiovintomis slyvomis

Dar vienos puikios vasariškos gaivios salotos iš Virtuvės mitų griovėjų knygos „7 ingredientai“. Aš nedėjau česnakų , pomidorus dėjau vyšninius ir Ementalio sūrį pakeičiau Maasdam sūriu.

user posted image

Reikės:

300 g mėgstamų salotų
4 riekių juodos grūdėtosios duonos
12 didelių džiovintų slyvų
12 vyšninių pomidorų
120 g maasadam sūrio
padažo salotoms

Padažui reikės:

2 kupinų a. š. natūralaus medaus
2 a. š. grūdėtų garstyčių
2 - 3 sk. česnako
šviežiai maltų pipirų
50 ml alyvuogių aliejaus
2 – 3 v. š. balzamiko arba balto vyno acto

Padažą maišau nedideliame indelyje apie 150 ml. Medų pašildykite, kad būtų skystas, dėkite garstyčias, spauskite česnaką, berkite pipirus, pilkite aliejų ir actą, viską gerai suplakite, paragaukite, jei trūksta, pilkite dar aliejaus arba acto. Jei šio padažo lieka, tada sandariai užsukite indelį ir dėkite į šaldytuvą, sekančiam kartui turėsite kuo gardinti salotas.

Džiovintas slyvas, jei labai kietos, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 min., po to vandenį nupilkite ir slyvas nusausinkite. Duoną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje kol gražiai paruduos.

Į lėkštę dėkite nuplautus salotų lapus, ant viršaus berkite duonos gabaliukus, slyvas, pjaustytus pomidorus ir sūrį. Viską pašlakstykite mėgstamu padažu arba tiesiog alyvuogių aliejumi ir druska bei pipirais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaP: 17 birželio 2013 - 16:36
QUOTE(daivaP @ 2013 06 17, 16:11)
-----



Super salotos valgiau siandien valgysiu ryt ir poryt ir uzporyt:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 26 liepos 2013 - 11:59
QUOTE(Krista @ 2013 06 21, 18:37)

nesuprantu kam cituoti visą postą ir dar su nuotraukom, kad pasakyt tik kad valgei salotų wink.gif doh.gif bent savo foto įdėt ar ką wink.gif


įdedu receptuką vieną

Falafeliai su pita duonele

http://belgija.blogs...ta-duonele.html

user posted image

Reikės:

500 g. avinžirnių (naudojau sausus, kuriuos pamerkiau 24 valandoms)
1 kiaušinio
2 skiltelių česnako
1 bulvės
3 v.š. miltų
Sauja petražolių (aš jas pamiršau įdėt....)
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1/2 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. malto kumino
1 a.š. druskos
1/2 a.š. maltų pipirų
Aliejaus kepimui

Pateikimui: daržovių ir pitos duonos arba lavašo. Šį kartą buvo pirktinė

Avinžirnius reikia užsimerkti 24 valandos prieš gaminimą, kad gerai išmirktų. Aš nežinau ar būtų galima naudoti iš skardinės, galbūt, reiks pabandyt kitu kartu.
Avinžirnius nusausinti ir sudėti į kombainą kartu su lengvai išplaktu kiaušiniu, virta bulve ir visais prieskoniais. Viską gerai susmulkinti, permaišyti ir palikti dar pastovėti apie 1 val. laiko.
Įsikaitinti aliejų puodelyje, jo reikia kad tik apsemtų falafelius. Mano gavosi tokie be formos, nes kibo prie indo dugno, geriausiai, aišku, jie išeina daryti spec. mašinoj.
Šaukšto pagalba arba drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus, juos dėti į labai karštą aliejų, ir vis pavartant pavirti iki gražiai auksinės spalvos.
Išimti ant viertuvinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
Patiekti arba vienus kaip užkandį su padažu, arba valgyti kartu su pita duonele ar susuktus į lavašą, taip pat skanu kaip sumuštinis prancūziškoje bagetėje.
Aš į pitos duonuolę dėjau salotų lapus, pjaustytą agurką, pomidorą, ridikėlius bei paskaninom padažu pagamintu iš natūr. jogurto, spausto česnako, šiek tiek citrinos sulčių ir druskos.
Kai išbandysiu keptus orkaitėje, būtinai pasidalinsiu receptu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 21 birželio 2013 - 22:16
Silkių salotos su burokėliais ir avokadais
user posted image


Salotoms reikės:
Išdarynėtos silkės
1-2 virtų burokėlių
Avokado
Saujelės graikiškų riešutų

Jogurto padažui:
4 v.š.natūralaus jogurto
1 v.š.majonezo
2 a.š.citrinos sulčių
Saujelė Džiugo sūrio
Krapų

Avokadą supjaustome kubeliais ir dedame į pasirinkto indo apačią.Ant viršaus dedame smulkiai supjaustytą silkę ir kuo smulkiau pjaustytus burokėlius.Padažui sumaišome natūralų jogurtą su majonezu,išspaudžiame citrinos sultis,įtarkuojame sūrio,įberiame pjaustytų krapų ir viską gerai išmaišome.Ant salotų užpilame padažo ir viską paskaniname smulkintais graikiškais riešutais.Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 16 liepos 2013 - 20:20