Aštrūs vištienos kamuoliukai užkandžiams
Skanūs tiek šilti, tiek šalti.
Malta vištiena (faršas) 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 2 saujos
Sojų padažas
Aitrioji paprika, maltas imbieras
Sezamo sėklų apvoliojimui
Aliejaus kepimui
Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, įpilkite sojų padažo ir suberkite nurodytus prieskonius. Paminkykite ir suberkite džiuvėsėlius. Dar kartą perminkykite faršo masę.
Drėgnomis rankomis (masė labai lipni) formuokite kamuoliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Apvoliotus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Aliejaus pilkite šiek tiek daugiau nei įprastai kepant, bet ne tiek, kad kamuoliukai jame plaukiotų. Kepkite ant vidutinės ugnies, vartydami, kol gražiai apskrus.
http://tingiojikiaul...zkandziams.html
Menkių kepenėlėmis įdaryti kiaušiniai
Kiaušiniai kietai virti
Menkių kepenėlės savose sultyse
Marinuotas agurkėlis
Žaliosios alyvuogės (turejau su česnako įdaru, labai tiko)
Svogūnas
Majonezas
Pipirai, druska
Kaip įdaryti kiaušinius turbūt visos moka Tikrai labai skanu, švelnaus skonio, rekomeduoju..Mintis iš A.Jagelavičiūtės puslapio.
Užkandis su brinza
3 porcijoms:
Bulgariška karvių pieno brinza 150 gr.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Pievagrybiai (vidutiniai) 6 vnt.
Juodieji pipirai
Raudonojo vyno actas
Brinzą sugnaibykite pirštais, ant jos supjaustykite pomidorus ir pievagrybius. Viską pabarstykite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Pašlakstykite raudonojo vyno actu ir dar kartą permaišykite. Palikite 10 - iai minučių, kad susigertų skoniai.
Brinza pakankamai sūri, todėl papildomai druskos tikrai nereikia.
http://tingiojikiaul...-su-brinza.html
3 porcijoms:
Bulgariška karvių pieno brinza 150 gr.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Pievagrybiai (vidutiniai) 6 vnt.
Juodieji pipirai
Raudonojo vyno actas
Brinzą sugnaibykite pirštais, ant jos supjaustykite pomidorus ir pievagrybius. Viską pabarstykite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Pašlakstykite raudonojo vyno actu ir dar kartą permaišykite. Palikite 10 - iai minučių, kad susigertų skoniai.
Brinza pakankamai sūri, todėl papildomai druskos tikrai nereikia.
http://tingiojikiaul...-su-brinza.html
tuno suktinukai lavase
tunas savose sultyse arba aliejuje( indelis)
3-4 saukstai marinuotu kukuruzu
saukstas majonezo
mazas buntelis svogunu laisku
ziupsnelis druskos
viska ismaisome, uztepame ant lavaso, suvyniojame , supjaustome ir skanaujame,labai greita , nebrangu ir skanu:))
vietoj kukuruzu galima naudoti smulkiai supjaustyta (kubeliais) rauginta ar marinuota agurkeli, jei mazesni agurkeliai tada 2-3...
SKANAUS!!!!
tunas savose sultyse arba aliejuje( indelis)
3-4 saukstai marinuotu kukuruzu
saukstas majonezo
mazas buntelis svogunu laisku
ziupsnelis druskos
viska ismaisome, uztepame ant lavaso, suvyniojame , supjaustome ir skanaujame,labai greita , nebrangu ir skanu:))
vietoj kukuruzu galima naudoti smulkiai supjaustyta (kubeliais) rauginta ar marinuota agurkeli, jei mazesni agurkeliai tada 2-3...
SKANAUS!!!!
QUOTE(Hedra:) @ 2013 05 26, 19:03)
o kas ten per drugeliai(kitoj lekstutej matos) ?
QUOTE(rootha @ 2013 05 26, 20:33)
o kas ten per drugeliai(kitoj lekstutej matos) ?
Iš didesnės drugeliu formelės ispjoviau batoną ir ji paskrudinau orkaitėje....aptepiau lyditu sūrių, iš mažesnės drugelio formeles ispjoviau kumpį, o iš svogūno laiškų padariau ūsus ir taskiukus....
! | Komentarai, neatitinkantys temos, pašalinti. Primenu, kad ši tema skirta tik receptams su nuotraukomis. |
Aciu uz idejas sventei
Klausimukas - o lietiniu keksiukai salti skanus ar juos siltus reikia valgyti?
Klausimukas - o lietiniu keksiukai salti skanus ar juos siltus reikia valgyti?
galima ir šiltus ir šaltus valgyti nors šlti jie minkštučiai būna
Lavašas su grybų-sūrio-kiaušinių-kaparėlių įdaru
Noriu su Jumis pasidalinti vienu iš lavašo įdaru. Paskutiniu metu toks lavašas tapo labai populiarus tarp mano vaišių ir pastebėjau, kad svečiams jis labai patinka
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Skanaus!
Noriu su Jumis pasidalinti vienu iš lavašo įdaru. Paskutiniu metu toks lavašas tapo labai populiarus tarp mano vaišių ir pastebėjau, kad svečiams jis labai patinka
Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra
Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Skanaus!
kad jau taip tylu- pasisakysiu
receptą netyčia pamačiau delfyje taigi pirmą kart namuose kepiau duoną
Ciabatta[COLOR=blue]
4 puodeliai kvietinių miltų (aš asmeniškai puodelį ėmiau 200ml)
1/4 a.š sausų mielių
1 1/2 a.š druskos
2 puodelių šilto vandens
miltus sumaišyti su druska ir mielėmis, užpilti vandeniu ir gerai išmaišyti tešlą. Uždengti maistine plėvele arba folija ir palikti 18 valandų kilt.
Patepti kepimo skardą aliejumi, pabarstyti miltais, ir atsargiai perkelti tešlą. Kadangi svarbu nesuardyti visų tešlos "burbuliukų" lengviausia tai padaryti tiesiog išverčiant iš puodo tiesiai į skardą. Atsargiai su mentele išstumiant. Tešlą skardoje taip pat gausiai pabarstyti miltais, truputį paformuoti kepaliuką (kas man nesigavo puikiai ).
orkaitę įkaitinam iki 220 laipsniu, kepam 30-40 min skanaus
https://fbcdn-sphoto...107514371_n.jpg
ir prapjautos foto http://imgx.tk/?di=YQZI
atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto
receptą netyčia pamačiau delfyje taigi pirmą kart namuose kepiau duoną
Ciabatta[COLOR=blue]
4 puodeliai kvietinių miltų (aš asmeniškai puodelį ėmiau 200ml)
1/4 a.š sausų mielių
1 1/2 a.š druskos
2 puodelių šilto vandens
miltus sumaišyti su druska ir mielėmis, užpilti vandeniu ir gerai išmaišyti tešlą. Uždengti maistine plėvele arba folija ir palikti 18 valandų kilt.
Patepti kepimo skardą aliejumi, pabarstyti miltais, ir atsargiai perkelti tešlą. Kadangi svarbu nesuardyti visų tešlos "burbuliukų" lengviausia tai padaryti tiesiog išverčiant iš puodo tiesiai į skardą. Atsargiai su mentele išstumiant. Tešlą skardoje taip pat gausiai pabarstyti miltais, truputį paformuoti kepaliuką (kas man nesigavo puikiai ).
orkaitę įkaitinam iki 220 laipsniu, kepam 30-40 min skanaus
https://fbcdn-sphoto...107514371_n.jpg
ir prapjautos foto http://imgx.tk/?di=YQZI
atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto
QUOTE(Insa @ 2013 06 10, 18:00)
kad jau taip tylu- pasisakysiu
receptą netyčia pamačiau delfyje taigi pirmą kart namuose kepiau duoną
Ciabatta[COLOR=blue]
ir prapjautos foto http://imgx.tk/?di=YQZI
atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto
receptą netyčia pamačiau delfyje taigi pirmą kart namuose kepiau duoną
Ciabatta[COLOR=blue]
ir prapjautos foto http://imgx.tk/?di=YQZI
atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto
skaniai atrodo jūsų duonos riekelės. Tik labiau man panašu į batoną. Ir nėra nei trupučio cukraus, nei trupučio riebalų ... bet gal tame ir yra visa šios duonos subtilybė?