Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

Aštrūs vištienos kamuoliukai užkandžiams

user posted image

Skanūs tiek šilti, tiek šalti.

Malta vištiena (faršas) 500 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Džiuvėsėliai 2 saujos
Sojų padažas
Aitrioji paprika, maltas imbieras
Sezamo sėklų apvoliojimui
Aliejaus kepimui

Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, įpilkite sojų padažo ir suberkite nurodytus prieskonius. Paminkykite ir suberkite džiuvėsėlius. Dar kartą perminkykite faršo masę.
Drėgnomis rankomis (masė labai lipni) formuokite kamuoliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Apvoliotus dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Aliejaus pilkite šiek tiek daugiau nei įprastai kepant, bet ne tiek, kad kamuoliukai jame plaukiotų. Kepkite ant vidutinės ugnies, vartydami, kol gražiai apskrus.
http://tingiojikiaul...zkandziams.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 30 balandžio 2013 - 13:10
user posted image

Menkių kepenėlėmis įdaryti kiaušiniai

Kiaušiniai kietai virti
Menkių kepenėlės savose sultyse
Marinuotas agurkėlis
Žaliosios alyvuogės (turejau su česnako įdaru, labai tiko)
Svogūnas
Majonezas
Pipirai, druska

Kaip įdaryti kiaušinius turbūt visos moka smile.gif Tikrai labai skanu, švelnaus skonio, rekomeduoju..Mintis iš A.Jagelavičiūtės puslapio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo latte..: 05 gegužės 2013 - 17:14
Užkandis su brinza

user posted image

3 porcijoms:
Bulgariška karvių pieno brinza 150 gr.
Pomidorai (vidutiniai) 3 vnt.
Pievagrybiai (vidutiniai) 6 vnt.
Juodieji pipirai
Raudonojo vyno actas

Brinzą sugnaibykite pirštais, ant jos supjaustykite pomidorus ir pievagrybius. Viską pabarstykite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Pašlakstykite raudonojo vyno actu ir dar kartą permaišykite. Palikite 10 - iai minučių, kad susigertų skoniai.
Brinza pakankamai sūri, todėl papildomai druskos tikrai nereikia.
http://tingiojikiaul...-su-brinza.html
Atsakyti
tuno suktinukai lavase rolleyes.gif

user posted image

tunas savose sultyse arba aliejuje( indelis)
3-4 saukstai marinuotu kukuruzu
saukstas majonezo
mazas buntelis svogunu laisku
ziupsnelis druskos


viska ismaisome, uztepame ant lavaso, suvyniojame , supjaustome ir skanaujame,labai greita , nebrangu ir skanu:))

vietoj kukuruzu galima naudoti smulkiai supjaustyta (kubeliais) rauginta ar marinuota agurkeli, jei mazesni agurkeliai tada 2-3...
SKANAUS!!!! rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hedra:): 26 gegužės 2013 - 19:03
QUOTE(Hedra:) @ 2013 05 26, 19:03)

o kas ten per drugeliai(kitoj lekstutej matos) ?
Atsakyti
QUOTE(rootha @ 2013 05 26, 20:33)
o kas ten per drugeliai(kitoj lekstutej matos) ?

Iš didesnės drugeliu formelės ispjoviau batoną ir ji paskrudinau orkaitėje....aptepiau lyditu sūrių, iš mažesnės drugelio formeles ispjoviau kumpį, o iš svogūno laiškų padariau ūsus ir taskiukus.... biggrin.gif
Atsakyti

 ! 
Komentarai, neatitinkantys temos, pašalinti. Primenu, kad ši tema skirta tik receptams su nuotraukomis.
Atsakyti
Aciu uz idejas sventei 4u.gif

Klausimukas - o lietiniu keksiukai salti skanus ar juos siltus reikia valgyti?
Atsakyti
galima ir šiltus ir šaltus valgyti mirksiukas.gif nors šlti jie minkštučiai būna rolleyes.gif
Atsakyti
Lavašas su grybų-sūrio-kiaušinių-kaparėlių įdaru
user posted image
Noriu su Jumis pasidalinti vienu iš lavašo įdaru. Paskutiniu metu toks lavašas tapo labai populiarus tarp mano vaišių ir pastebėjau, kad svečiams jis labai patinka smile.gif

Reikės:
1 lavašo
400 g pievagrybių
pakuotės fermentinio sūrio
2 virtų kiaušinių
geros saujos marinuotų kaparėlių
2 nedidelių svogūnų
druska, pipirai
majonezo Be konservantų arba Ekstra

Svogūnus supjaustome kubeliais. Pievagrybius supjaustome smulkiais kubeliais, sūrį ir virtus kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.Svogūnus apkepiname iki auksinės spalvos, beriame pievagrybius ir taip pat apkepiname, beriame smulkintus kaparėlius, pabarstome druska, pipirais ir viską min. dar pakepame. Įdarą atvėsiname, sumaišome jį su tarkuotu sūriu, kiaušiniais ir majonezu. Lavaša padaliname į 2 dalis. Lavašą ištepame mūsų įdaru ir atsargiai susukame, suvyniuojame į maistinę plevelę ir dedame porai val. į šaldytuvą (galima laikyti pernakt). Išėmus gražiai supjaustome.
Skanaus!
Atsakyti
kad jau taip tylu- pasisakysiu smile.gif
receptą netyčia pamačiau delfyje wink.gif taigi pirmą kart namuose kepiau duoną smile.gif

Ciabatta[COLOR=blue]

4 puodeliai kvietinių miltų (aš asmeniškai puodelį ėmiau 200ml)
1/4 a.š sausų mielių
1 1/2 a.š druskos
2 puodelių šilto vandens

miltus sumaišyti su druska ir mielėmis, užpilti vandeniu ir gerai išmaišyti tešlą. Uždengti maistine plėvele arba folija ir palikti 18 valandų kilt.

Patepti kepimo skardą aliejumi, pabarstyti miltais, ir atsargiai perkelti tešlą. Kadangi svarbu nesuardyti visų tešlos "burbuliukų" lengviausia tai padaryti tiesiog išverčiant iš puodo tiesiai į skardą. Atsargiai su mentele išstumiant. Tešlą skardoje taip pat gausiai pabarstyti miltais, truputį paformuoti kepaliuką (kas man nesigavo puikiai smile.gif ).

orkaitę įkaitinam iki 220 laipsniu, kepam 30-40 min smile.gif skanaus

https://fbcdn-sphoto...107514371_n.jpg

ir prapjautos foto http://imgx.tk/?di=YQZI


atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 birželio 2013 - 08:00
QUOTE(Insa @ 2013 06 10, 18:00)
kad jau taip tylu- pasisakysiu smile.gif
receptą netyčia pamačiau delfyje wink.gif  taigi pirmą kart namuose kepiau duoną smile.gif

Ciabatta[COLOR=blue]



ir prapjautos foto  http://imgx.tk/?di=YQZI   
atsiprašau, nemoku normaliai sudėti foto  doh.gif

skaniai atrodo jūsų duonos riekelės. Tik labiau man panašu į batoną. Ir nėra nei trupučio cukraus, nei trupučio riebalų g.gif ... bet gal tame ir yra visa šios duonos subtilybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 birželio 2013 - 07:59