Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(mindaiva @ 2013 04 08, 11:19)
labai mėgstu tokius, o sakyk kiek laiko kepei, ir kaip sudėliojai? ant vištienos dėjai? smulkinai kažkaip ausis, liežuvį?



Sveikos, kepiau savo vyniotinuka orkaiteje dar apie val, kol vistiena iskepa, nes juk ausis ir liezuvis jau gatavi. Tiesa, dar pries tai apie para vistiena pamarinavau megstamuose prieskoniukuose, nes tuomet ir skonis sodresnis ir spalva grazesne.
Deliojau taip : kepimo rankove istiesiama ( pries tai ja prakerpu, kad butu didesnis gabalas ), ant virsaus ausys cielos, per numatoma vyniotinio ilgi, cesnakiukas, pipiriukai, morkutes, tada per viduri liezuvis, o ant virsaus vistiena stambiais gabalais, suviniojau, uzrisau galus, po to su siulu dar aplinkui apvyniojau, idejau i kepimo inda, kurio dugne ipyliau biski vandens. Iskepta tarp dvieju pjaustymo lentuciu padedu, o ant virsaus ka nors dar padedu kad gerai susispaustu, vat ir viskas. smile.gif
Jai ka neaiskiai parasiau klauskit , bandysiu pagelbet smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilka11: 09 balandžio 2013 - 20:01
vilka11, kiek ko maždaug imate vyniotiniui?
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2013 04 09, 22:04)
vilka11, kiek ko maždaug imate vyniotiniui?

Tam vyniotiniui, kuris nuotraukoje , sudejau 2 ausis, 1 kiaules liezuvi, 4 didesnius vistienos kumpelius be kaulo. Si kart nesveriau, bet visada gaunasi vyniotinis daugmaz apie 1 kg.


O siaip galima improvizuoti, kartais dedu vien tik vistiena ( tuomet viska isdelioju ant celofano, susuku ir kepu ), jai kam labai patinka ausys ir liezuvis, tuomet galima daryti vien tik is ju , tuomet tik isverdu, o orkaiteje nekepu, tik suvynioju ir paslegiu, galima vietoj vistienos deti farsa ir t.t.t Zodziu galima kesti ingridijentus, o vyniotinis. vis gaunasi kitoks.
Skanaus ir sekmes virtuveje... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilka11: 10 balandžio 2013 - 06:54
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 10, 07:49)



ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 09, 18:56)
Sveikos, kepiau savo vyniotinuka orkaiteje dar apie val, kol vistiena iskepa, nes juk ausis ir liezuvis jau gatavi. Tiesa, dar pries tai apie para vistiena pamarinavau megstamuose prieskoniukuose, nes tuomet ir skonis sodresnis ir spalva grazesne.
      Deliojau taip : kepimo rankove istiesiama ( pries tai ja prakerpu, kad butu didesnis gabalas ), ant virsaus ausys cielos, per numatoma vyniotinio ilgi, cesnakiukas, pipiriukai, morkutes, tada per viduri liezuvis, o ant virsaus vistiena stambiais gabalais, suviniojau, uzrisau galus, po to su siulu dar aplinkui apvyniojau, idejau i kepimo inda, kurio dugne ipyliau biski vandens. Iskepta tarp dvieju pjaustymo lentuciu padedu, o ant virsaus ka nors dar padedu kad gerai susispaustu, vat ir viskas. smile.gif
      Jai ka neaiskiai parasiau klauskit , bandysiu pagelbet  smile.gif


O be rankoves galima? Kaip ta forma issilaiko? blink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zhirnius @ 2013 04 11, 00:05)
O be rankoves galima? Kaip ta forma issilaiko?  blink.gif  blush2.gif


surišk, laikysis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zhirnius @ 2013 04 10, 23:05)
O be rankoves galima? Kaip ta forma issilaiko?  blink.gif  blush2.gif

Sveiki, as rankove naudoju kaip celofana suvyniojimui, nes kaip ir i ka ji susukti, kitu minciu neturiu. Paprasta maiseli jai naudosiu kepimui - jis islilydis . Na , o jai vynioti jau virtus produktus, tai ir maiselis ar kas panasaus tinka. Juk reiks tik paslegti.
Kita karta darydama idesiu nuotrauku, kaip vynioju, kaip delioju, nes gal nelabai moku paaiskinti, o kai pamatai tai kitas reikalas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 11, 17:08)
Sveiki, as rankove naudoju kaip celofana suvyniojimui, nes kaip ir i ka ji susukti, kitu minciu neturiu. Paprasta maiseli jai naudosiu kepimui -  jis islilydis . Na , o jai vynioti jau virtus produktus, tai ir maiselis  ar kas panasaus tinka. Juk reiks tik paslegti.
Kita karta darydama idesiu nuotrauku, kaip vynioju, kaip delioju, nes gal nelabai moku paaiskinti, o kai pamatai tai kitas reikalas. smile.gif


paprastas maišelis netinka, nes plastikas toksinus išskiria, bent jau į foliją tada dėkit
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 11, 16:08)
Sveiki, as rankove naudoju kaip celofana suvyniojimui, nes kaip ir i ka ji susukti, kitu minciu neturiu. Paprasta maiseli jai naudosiu kepimui -  jis islilydis . Na , o jai vynioti jau virtus produktus, tai ir maiselis  ar kas panasaus tinka. Juk reiks tik paslegti.
Kita karta darydama idesiu nuotrauku, kaip vynioju, kaip delioju, nes gal nelabai moku paaiskinti, o kai pamatai tai kitas reikalas. smile.gif

Butu labai saunu,nes man vyniotinis,tai mistika kazkokia.Kiek kartu darau vis nesigauna verysad.gif
Atsakyti
Žaliavalgiška "Baltoji mišrainė"
user posted image

Taigi šiai mišrainei reikės:

šaldytų žirnelių,
morkų,
raugintų agurkų,
šviežių agurkų,
cukinijų,
porų,
krapų,
svogūnų laiškų,
citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
šaukštų česnakinio majonezo.

Česnakinis majonezas;
saulėgrąžų aliejaus apie 3 šaukštus
a.š.maltų garstyčių,
anakardžių riešutų,
2 skiltelės česnako,
a.š druskos,
a.š. citrinos sulčių,
a.š.ciberžolių.
Paruošimas:
žirnelius atšildyti šiltu vandeniu. Morkas tarkuojamos šiaudeliais-marinuojamos trumpam druskos žiupsneliu ir citrinos šlakeliu.Raugintus agurkus ir šviežius agurkus,cukiniją, svogūnus pjaustome kubeliais. Porus smulkiname pusžiedžiais, smulkiname krapus.Visus ingridientus sumaišome su majonezu.
Česnakinį majonezą ruošiame:
visus komponentus sumalame blenderiu. Jei masė per skysta-dėkite daugiau anakardžių riešutų.
majonezą galima laikyti šaldytuve iki dviejų parų.
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2013 04 11, 19:16)
paprastas maišelis netinka, nes plastikas toksinus išskiria, bent jau į foliją tada dėkit

Paprasta naudoju tik toki, kuris skirtas sumustiniams pakuoti ir tik jau virtai mesai, kad suvynioti ir paslegti, bet ne termiskai apdoroti.
Atsakyti
Sumuštiniai su dž. pomidorų užtepu.

user posted image


Baltos forminės duonos 5 riekelės
2 kietai virti kiaušiniai
100 gr. dž. pomidorų aliejuje
kelios skiltelės česnako
majonezo
50 gr. fermentinio sūrio + majonezas, druska, pipirai.

Duonos riekę pjauti pusiau ir apkepti sausoje keptuvėje. Pomidorus užpilti šaukštu aliejaus, sudėti česnaką ir viską susmulkinti iki vientisos masės. Tepti ant riekelės batono, dėti kiaušinio, jį aptepti majonezu, iš kitos sumuštinio puselės dėti po arb. šaukšteli sūrio masės.

Labai skanūs sumuštinukai.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti