Lietinių keksiukai - užkandiniai
12- ai lietinių keksiukų
Reikės:
120 gr miltų
2 kiaušiniai
230 ml pieno
geras žiupsnis druskos
maltų pipirų bei malto muskato riešuto
gera sauja smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
šiek tiek smulkintų saulėje džiovintų pomidorų (geriau sausų be aliejaus)
keksiukų /pyragaičių kepimo forma (silikoninė)
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 200 -230 laipsnių karščio.Kiaušinius lengvai išplakti šluotele, įberti druskos, miltus ir išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Po truputį pilti pieną ir palengva plakti iki vientisos gan skystos lietinių tešlos konsistencijos. Į tešlą įmaišyti tarkuotą parmezano sūrį ir smulkintus pomidorus. Paruoštą lietinių tešlą išpilstyti į keksiukų kepimo formą. Pastatyti kepti 15-ai minučių, vėliau temperatūrą sumažinti iki 180-150 laipsnių ir palikti kepti dar 15-18-ai minučių.
Viskas. Galima patiekti ragavimui ! Su šviežiomis daržovėmis.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2013 03 29, 11:58)
super receptas, cia bet koki idara galima parinkt. As si karta padariau su olandisku suriu, krapais ir jelapenais
QUOTE(Bonifacija @ 2013 03 29, 14:20)
super receptas, cia bet koki idara galima parinkt. As si karta padariau su olandisku suriu, krapais ir jelapenais
joa, praktiškai bet kokį aš čia šį kartą bandžiau tuščiaviduriškumą išgauti, bet pavyko korėtumas na bandysiu dar kartą su kitu beriebaliniu ir smulkesniu ( lengvesniu) įdaru gaminti - gal pavyks
Lavašiniai suktinukai
Produktai:
Lavašas;
Salotos lapai;
Agurkas;
Pomidorai;
Tepamas sūrelis;
Fermentinis sūris;
Kumpis;
Daržoves supjaučiau labai plonai. Lavašą ištepiau tepamu sūrelių ir pradėjau dėt salotas ir visas kitas daržoves, sūrį. Tada viską susukau. Palikau šaltai apie 30minučių. Buvo nerealiai skanu.
Produktai:
Lavašas;
Salotos lapai;
Agurkas;
Pomidorai;
Tepamas sūrelis;
Fermentinis sūris;
Kumpis;
Daržoves supjaučiau labai plonai. Lavašą ištepiau tepamu sūrelių ir pradėjau dėt salotas ir visas kitas daržoves, sūrį. Tada viską susukau. Palikau šaltai apie 30minučių. Buvo nerealiai skanu.
Vištienos salotos
Dideliam dubeniui salotų:
Virti vištos ketvirčiai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai (vidutinio dydžio) 6 - 7 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Konservuoti žirneliai
Virtos ar marinuotos morkos (nebūtinai)
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Ryžius išsivirkite pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda nusikaulinkite virtus vištos ketvirčius. Pasmulkinkite vištieną ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Karštus virtus ryžius supilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir palikite 10 - 15 min. pravėsti.
Tuo metu kubeliais susismulkinkite marinuotus agurkėlius (aš naudoju saldžiarūgščius) ir morkas, jei jų dėsite. Mano agurkėliai buvo marinuoti kartu su morkomis, tai jų ir įdėjau į salotas.
Suberkite pjaustytas daržoves į salotas, išmaišykite. Tada suberkite konservuotus žirnelius. Aš sudedu beveik visą stiklainiuką (lieka gal pora šaukštų ant dugno). Sudėkite majonezą (aš naudoju "Daumantų" be priedų) ir dar kartą išmaišykite.
Palikite salotas 20 - 30 min. skoniams įsigerti.
http://tingiojikiaul...os-salotos.html
Dideliam dubeniui salotų:
Virti vištos ketvirčiai 2 vnt.
Marinuoti agurkėliai (vidutinio dydžio) 6 - 7 vnt.
Ryžiai 2 virimo maišeliai
Konservuoti žirneliai
Virtos ar marinuotos morkos (nebūtinai)
Majonezas
Jūros druska, juodieji pipirai
Ryžius išsivirkite pasūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda nusikaulinkite virtus vištos ketvirčius. Pasmulkinkite vištieną ir pabarstykite juodaisiais pipirais. Karštus virtus ryžius supilkite ant vištienos, gerai išmaišykite ir palikite 10 - 15 min. pravėsti.
Tuo metu kubeliais susismulkinkite marinuotus agurkėlius (aš naudoju saldžiarūgščius) ir morkas, jei jų dėsite. Mano agurkėliai buvo marinuoti kartu su morkomis, tai jų ir įdėjau į salotas.
Suberkite pjaustytas daržoves į salotas, išmaišykite. Tada suberkite konservuotus žirnelius. Aš sudedu beveik visą stiklainiuką (lieka gal pora šaukštų ant dugno). Sudėkite majonezą (aš naudoju "Daumantų" be priedų) ir dar kartą išmaišykite.
Palikite salotas 20 - 30 min. skoniams įsigerti.
http://tingiojikiaul...os-salotos.html
QUOTE(Aleja.lt @ 2013 03 02, 17:56)
Nuoširdžiai dėkoju už šį sumuštinį Nerealus
Cia mano vyniotinukas , dariau is kiauliu ausu, vistienos, liezuvio.
Isvitriau liezuvi, kiauliu ausis, paskleidziau ant kepimo rankoves, isdeliojau vistienos kumpeliu mesa, prieskoniukus, cesnakiuka, morkytes, pipira ir t.t.t, suviniojau, surisau ir i orkaite.
Daznai darau tikius vyniotinius, gal kam dar patiks- skanu, sveika, be konservantu...
[URL=http://imageshack.us/photos/my-images/541/20130331104532.jpg/]
Isvitriau liezuvi, kiauliu ausis, paskleidziau ant kepimo rankoves, isdeliojau vistienos kumpeliu mesa, prieskoniukus, cesnakiuka, morkytes, pipira ir t.t.t, suviniojau, surisau ir i orkaite.
Daznai darau tikius vyniotinius, gal kam dar patiks- skanu, sveika, be konservantu...
[URL=http://imageshack.us/photos/my-images/541/20130331104532.jpg/]
QUOTE(irmulia @ 2013 03 29, 11:58)
ir aš pagirsiu, nes nerealiai skanu, kepiau su džiovintais pomidorais, sūriu ir alyvuogėmis
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 07, 16:25)
O kiek dar laiko kepet orkaiteje ?
QUOTE(vilka11 @ 2013 04 07, 17:25)
Cia mano vyniotinukas
labai mėgstu tokius, o sakyk kiek laiko kepei, ir kaip sudėliojai? ant vištienos dėjai? smulkinai kažkaip ausis, liežuvį?
Mane irgi domina tasai vyniotinis, labai norėčiau pasigaminti. Bet kažkaip jį susukti į kažką reikia, prieš dedant į kepimo rankovę?
QUOTE(irmulia @ 2013 03 29, 12:58)
QUOTE(Bonifacija @ 2013 03 29, 14:20)
super receptas, cia bet koki idara galima parinkt. As si karta padariau su olandisku suriu, krapais ir jelapenais
Iskepiau ir as tokius, idarui dejau smulkiai pjaustyta rukyta desra ir tarkuota Dziugo suri. Tikrai skanu, ateityje bandysiu ir su kitokiais idarais
Tiesa, viena reisa kepiau tokiose temp., kaip nurodyta, iskilo graziai, vidus tuscias liko, o antra reisa pabandziau apie 180 laipsniu orkaiteje kepti visa laika, tai neiskilo, maziukai tokie liko